Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Μάλιστα....

Τις διάβασα, και λγικά θα σου απαντήσει μιας και δεν σε καλωσόρισε στο φόρουμ όταν πήγες και του απευθύνθηκες την πρώτη φορα....

Περιμένω να δώ τι θα απάντησει.
Να σαι καλά!!
Ναι, έχεις δικαιο , πιθανον να είναι τρεις οι λόγοι:
1. Οτι παρουσίασα μια τροποποιημένη πρόταση του σχεδίου του
(κάτι όμως που πιστεύω είναι ότι απλά μια πρόταση)
2. Οτι πιθανον να μην το σκευτηκε ο ίδιος μεχρι τωρα από μόνος του ότι μπορεί να πάρει εναλλασσόμενο ρεύμα από το αλτενεϊτορ , (διότι αυτό υπάρχει σίγουρα) και να εντυπωσιάστικε από κάτι απλό.
3. Οτι το θεώρησε σαν σχέδιο, σύμφωνα με τη σεβαστη εμπειρία του κατά τα άλλα περιττό ή άστοχο, και αβάσιμο ως προς τη λειτουργία του (μια και δεν το "τέσταρα" ακόμα) και γι΄αυτό δεν το σχολίασε καθόλου. Αν και ο Αλαν το είδε με ενδιαφέρον.

Αυτό που αξίζει όμως σίγουρα 100% και το ανέφερα, είναι η ιδέα του αλτενέϊτορ.
(Και μην ξεχνάς πως εχουν αναλωθεί με 50 σελιδες κειμένου, προσπαθώντας ο καθένας με τον τρόπο του να κατασκευάσουν ένα κύκλωμα που θα παίρνει συνεχές ρεύμα και θα το μετατρέπει σε εναλλασσόμενο...)

Αυτό μου θυμισε κάτι που μου είχε πει κάποτε κάποιος , ότι δηλαδή εάν καμια φορά κάποιος δεν σε κριτικάρει θετικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σε "φοβήθηκε" (με την καλή πάντα έννοια).

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Είναι η ηλεκτρονική και ο πολ/στής μαζί. Λίγο απίθανο να είναι injection με πλατίνες...4 καλώδια φεύγουν: ρεύμα, σώμα, σήμα από τον εγκέφαλο και σημα για στροφόμετρο αν θυμάμαι καλά. Δαμιανέ είναι από το VW σου; Αν θέλετε θα το ψάξω στο Autodata να σας πω ακριβώς.
Αδερφέ μου carbil, δεν είναι το δικό μου αυτοκίνητο...
Είναι του Ζήση μας...
Και του απάντησα ότι μάλλον δεν το "κόβω" για να έχει πλατίνες.
Πάντως να είσαι καλά και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.
Αν θέλεις και δεν σε κάνει κόπο δές το κι εσύ...

Reaction score
0

Είναι το Volvo; Πείτε μου ακριβώς μοντέλο αν θέλετε και θα το ψάξω. Γιατί δεν φαίνεται πολύ γνωστό μοντέλο... Η ανάφλεξη μοιάζει με renault (συνεργάζονταν με τη Volvo)

Reaction score
3

Είναι το Volvo; Πείτε μου ακριβώς μοντέλο αν θέλετε και θα το ψάξω. Γιατί δεν φαίνεται πολύ γνωστό μοντέλο... Η ανάφλεξη μοιάζει με renault (συνεργάζονταν με τη Volvo)
Αυτό πρεπει να το ρωτήσεις στον Ζηση μας...
Σε ευχαριστώ και πάλι...

Reaction score
3

Ζήση μου, ο greg μου απάντησε τελικά , και μάλιστα ήταν κατατοπιστικότατος...
Και την ιδέα του να πάρουμε ρεύμα από το αλτενειτορ, είμαι σίγουρος ότι και αυτή την άρεσε... άσχετα που δεν το έδειξε...

Απλά... να... του το είπαμε λιγάκι απότομα...

Reaction score
0

Παιδιά είδα στο http://tapwaterforgas.com/ είχαν παρουσίαση τα συστήματα ηλεκτρόλυσης και μαζί και το σύστημα plasma generator το οποίο όμως το παρουσιάζουν σαν πρόσθετο σύστημα για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και όχι αυτόνομο με νερό όπως μας λέει ο Ζήσης. Μήπως έχουμε πρόβλημα καταρχάς στη θεωρία; Για ψάξτε το λίγο...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Γεια σου φίλε carbil.!!

Είναι βόλβο 440 injection μοντέλο του 89". Μάλλον απ' ότι συμπαιρένουμε έχει ηλεκτρονική.

Έχεις δίκιο που λές ότι μοιάζει με renault.
Σε προηγούμενο πόστ έχω πεί ότι ο κινητήρας έχει την ίδια αρχιτεκτονική με το renault 21 της ίδιας εποχής.
(στην ουσία μόνο τα ταμπελάκια αλλάζουν)

Reaction score
0

Ζήση μου, ο greg μου απάντησε τελικά , και μάλιστα ήταν κατατοπιστικότατος...
Και την ιδέα του να πάρουμε ρεύμα από το αλτενειτορ, είμαι σίγουρος ότι και αυτή την άρεσε... άσχετα που δεν το έδειξε...

Απλά... να... του το είπαμε λιγάκι απότομα...

Λοιπόν Δαμιανέ....

Τώρα θημήθηκα!!

Αυτός ο gotoluc που λέει ο greg, έχει κάνει τα πρώτα πειράματα με relay.
Λοιπόν αυτός δοκίμασε να κάνει πλάσμα με 2 διαφορετικούς capacitors, αλλά με ίδιο φορτίο.

Δηλαδή ας πούμε ο ένας ήταν φορτισμένος στα 220 βόλτ 22μF,
και ο άλλος στο 1μF 1200V
Τα φορτία και των 2 θα είναι 1μC. (άν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς.)

Αυτός ο φορτισμένος στα 1200V έδωσε μεγαλύτερο κεραυνό, με τα ίδια culomb.

Περίμενε να βρώ το βίντεο....

Reaction score
0
εδώ είμαστε!!!!

Πολύ ωραίο βίντεο, και συγκρίνει και διόδους....

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NvJVbA8Upvs&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NvJVbA8Upvs&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Reaction score
3

Ξεκινωντας μπορουμε να κάνουμε πρώτα το σχεδιο που προτείνει ο greg και μετά μπορουμε να "παιξουμε" κι εμεις λιγακι με τις τιμες των πυκνωτων.
Εχω πάρει και άλλα υλικά για να μπορω να φτιαξω μια ηλεκτρονική που πιστευω να δουλεψει με το coil ηλεκτρονικής που έχω.
Εμεις εδω στην Ευρωπη είμαστε τυχεροι λιγακι στο θεμα του πειραματος , αφου οταν ανορθωσουμε τα 220 βολτ ac θα πάρουμε 311,13 βολτ dc. (κοντά είμαστε)
Το παλικάρι στο βιντεο πάντως είναι αρκετά καλά οργανωμένο από εργαλεία...
Μέχρι καπασιτόμετρο χωριτικόμετρο έχει συν τα άλλα...
Αν μπορούσαμε να βρούμε και κανα φούρνο μικροκυμάτων...
με πάνω από 6 διόδους κατά σειρά , θα πρέπει να αυξήσουμε λίγο τη χωρητικότητα του πυκνωτή 22μF.
Πάντως δεν συνυστά πελλές διοδους κατά σειρά διότι μειώνεται λέει η ενέργεια.
Οι δίοδοι είναι οι 1Ν5404.
Δεν άκουσα να χρησιμοποιεί αντίσταση...
Πάντως μετασχηματιστή από 220 στα 250 (εάν χρειαστεί) έχω από το τροφοδοτικό της 6146... καλό αυτό!
Τους πυκνωτες του φούρνου τους δοκιμάζει στα 1030βολτ!
Πάντως και αυτό το παλικάρι είπε να προσέχουμε την υψηλή τάση διότι σκοτώνει!

Πράγματι είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα βίντεο...
Άξιζαν πραγματικά τον "κόπο" Ζήση μου.

Reaction score
0
Nothing special....

Να πώ εγώ κάτι??

Άν μετά τον μετασχηματιστή 12v - 220v, βάζαμε και έναν μετασχηματιστή απο φούρνο μικροκυμμάτων που ανεβάζει την τάση απο τα 220 στα 1000κάτι βόλτ????

Έτσι σύμφωνα με τους πειραματισμούς του παλικαριού στο ανωτέρω βίντεο, θα έχουμε μαγαλύτερο κεραυνό, με την ίδια ενέργεια.
Ανάλογες βέβαια θα είναι και οι τιμές των πυκνωτών.

Οι 1Ν5404 είναι 1000V 1A. Άρα αυτές που έχουμε εμείς (ΒΥ255) έχουν μεγαλύερη ανοχή στα αμπέρ.

Reaction score
3

Ζήση μου,
είναι όμως μερικά πράγματα που σκεφτομαι δεχόμενος ακόμη και την περίπτωση όπου όλα δουλεύουν σωστά, όπως:
1. Μήπως θα πρέπει να βάζουμε και λίγη βενζίνη μαζί με το νερό, έτσι απλά για να λιπαίνονται λιγάκι και τα κυλινδροπίστονα... τα ελατήρια πιέσεως... (Ας πούμε , ότι τα ελατηρια ελαιου , παίρνουν λίπανση από κάτω...)
2. Μήπως μετά από λίγο καιρό "σκουριάσουν" οι κύλινδροι του κινητήρα λόγω αυξημένης παρουσίας υγρασίας;
3. Αφου μιλαμε για απιονισμένο νερό (και όχι αυτό με άλατα , για τους ευνόητους λόγους) μήπως από άποψη κόστους θα γίνει στο τέλος λόγω και της αυξημένης ζήτησης το ίδιο με τη βενζίνη; (Ηδη τώρα τα 4 λίτρα απιονιαμένου νερού κοστίζουν από 2,5 έως 3 ευρώ)

Τι θα έλεγες πάνω σε αυτό...

Reaction score
3

Nothing special....

Να πώ εγώ κάτι??

Άν μετά τον μετασχηματιστή 12v - 220v, βάζαμε και έναν μετασχηματιστή απο φούρνο μικροκυμμάτων που ανεβάζει την τάση απο τα 220 στα 1000κάτι βόλτ????

Έτσι σύμφωνα με τους πειραματισμούς του παλικαριού στο ανωτέρω βίντεο, θα έχουμε μαγαλύτερο κεραυνό, με την ίδια ενέργεια.
Ανάλογες βέβαια θα είναι και οι τιμές των πυκνωτών.

Οι 1Ν5404 είναι 1000V 1A. Άρα αυτές που έχουμε εμείς (ΒΥ255) έχουν μεγαλύερη ανοχή στα αμπέρ.

Ναι ,πιστεύω ότι ως προς το θέμα των υλικών είμαστε καλά...

Reaction score
0
να φτιαξω μια ηλεκτρονική
Έχεις κανα σχέδιο ηλεκτρονικής να το μελετήσουμε θεωρητικά??

Με το απλό κύκλωμα πώς πάς??
Το ξεκίνησες καθόλου??

Reaction score
0

Ζήση μου,
είναι όμως μερικά πράγματα που σκεφτομαι δεχόμενος ακόμη και την περίπτωση όπου όλα δουλεύουν σωστά, όπως:
1. Μήπως θα πρέπει να βάζουμε και λίγη βενζίνη μαζί με το νερό, έτσι απλά για να λιπαίνονται λιγάκι και τα κυλινδροπίστονα... τα ελατήρια πιέσεως... (Ας πούμε , ότι τα ελατηρια ελαιου , παίρνουν λίπανση από κάτω...)
2. Μήπως μετά από λίγο καιρό "σκουριάσουν" οι κύλινδροι του κινητήρα λόγω αυξημένης παρουσίας υγρασίας;
3. Αφου μιλαμε για απιονισμένο νερό (και όχι αυτό με άλατα , για τους ευνόητους λόγους) μήπως από άποψη κόστους θα γίνει στο τέλος λόγω και της αυξημένης ζήτησης το ίδιο με τη βενζίνη; (Ηδη τώρα τα 4 λίτρα απιονιαμένου νερού κοστίζουν από 2,5 έως 3 ευρώ)

Τι θα έλεγες πάνω σε αυτό...

Θα έλεγα ότι είναι νωρίς να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά!!

Κάτσε να δούμε πρώτα εάν μπορεί να αναπτυχθεί πίεση τέτοια ώστε να κουνηθεί το πιστόνι, και ύστερα βλέπουμε αν θα σκουριάσει.

Αυτό είναι το τελευταίο....

Reaction score
3

Έχεις κανα σχέδιο ηλεκτρονικής να το μελετήσουμε θεωρητικά??

Με το απλό κύκλωμα πώς πάς??
Το ξεκίνησες καθόλου??
Ναι , έχω ένα απλό σχέδιο για κύκλωμα ηλεκτρονικής , με χαμηλή σχετικά αντίσταση εισόδου...
Μπορώ να σου το δείξω κάποια στιγμή, (πρέπει να το σκανάρω) δεν είναι πολύ σύνθετο.
Ένα τρανσίστορ ΝΡΝ έχει , μία δίοδο και ένα πηνίο.

Reaction score
3

Δεν πρόλαβα ακόμα ... μόνον τα υλικά αγόρασα εχθές...
Ετσι από υλικά είμαι εντάξει , δόξα τώ θεώ , απλά δεν φτάνουν τα ελεύθερα διαλέιμματα τον χρόνου που έχω ώστε να ασχοληθώ πιο σχολασικά και όπως χρειάζεται...
Το πηνίο το έκανα πάντως...

Reaction score
3

Το ιδιο κυκλωμα που έχω το βρηκα ετοιμο στο οβεγιουνιτι.
Ειναι αυτο στην εικόνα πιο πανω.

Πάντως θα το αναφέρω σκόπιμα από τωρα (όσο νωρις κι αν ειναι) ότι πρεπει να βρούμε τρόπους για να παίρνουμε αφαλατομένο νερό.
Κάποιοι λένε από το αιρκοντίσιον
Μπορεί ακόμα και η βροχη ή το χίονι να κάνουν (αλλα δεν ειναι μόνιμη λύση)
Σκεφτικα το νερό να τοπερνάμε πρώτα από θαλάμους που εχουν κομματια από μαγνήσιο.
΄Μπορει να κάνει ακόμα και ενα δοχείο το οποίο έχει μέσα πριονίδια ή ακόμη και κομματάκια από ψιλοκομμένο οφελιζολ (και μετά από αυτά να περνά από ένα φίλτρο τύπου βενζίνης ή ακόμα και κανονικό φίλτρο νερού...

Σκευτείτε κι εσεις κάτι , διοτι αμέσως μετά το "πείραμα" αυτό θα το βρούμε μπροστά μας, και δεν θα χάναμε πιστεύω τίποτε εαν είμασταν λιγάκι προετοιμασμένοι...

όσο για τη λίπανση του κινητήρα, μπορούμε να συμπληρώσουμε μάλλον με λίγη (την πιο φτηνή που θα βρουμε) βενζίνη...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.503