Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Όπα.... στάκα λίγο γιατί μπερδεύτηκα....

Λοιπόν αυτό που έχεις στα διξιά και μοιάζει με κομμάτι σκληρού δίσκου απο υπολογιστή, είναι ο "εκκεντροφόρος" να φανταστώ ε????

Και τα πηνία είναι της ηλεκτρονικής??

Απ' ότι κατάλαβα ακόμα δεν έχεις βάλει ούτε το coil, ούτε το μπαλλάστ....

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ο μονος μας "εχθρος" ε'ιναι ο χρόνος ...
Τη δουλειά δεν τη φοβάμαι...
Παμε παρακατω...

Attachments

Reaction score
3

Ναι , είναι πράγματι όπως τα λες...
Αμάν... ξέχασα να αγοράσω απιονισμένο νερό...
Αστειεύομαι φυσικά...

Reaction score
0
Δαμιανέ....

Τι να σου πώ....:624:

Έτσι όπως πας σε 5 λεπτά είσαι έτοιμος....

Είμαι εδώ και περιμένω να μου πείς....
Αν μπορείς βγάλε καμια πιο κοντινή φωτογραφία....

Βίντεο μπορείς να τραβήξεις??

Reaction score
3

Ενδεικτικό LED είναι.
Προσπαθώ να κάνω την ηλεκτρονική...
Απλά θέλει λιγο υπομονη...

Attachments

Reaction score
3

Η φωτο μπορει να είναι λίγο μέτρια...
Λίγο πιο απιστερά από το πολύμετρο θα δεις το ηλεκτρικό επαναφορτιζομενο δραπανάκι.
Με αυτό θα γυρίσω (τον πολυ σωστα παρατηρησες σκληρό δίσκο) την ηλεκτρονική.
Αν τα καταφέρω (πρώτα τον από σπινθήρα) θα ανεβάσω (εαν μπορέσω μέσω του avsite) βιντεάκι...
Αυτά προς το παρόν...

Reaction score
3

Το μπουζί που δοκιμάζω είναι NGK 7811 BP6ES.
Μετρτάω την Ωμική του αντίσταση (από βιδακι υψηλής με "ακιδα") και είναι "μηδεν" Ωμ.
Αρα δεν έχει αντισταση.

Reaction score
3

Ζηση...
Εκανα απλό (12V) σπινθήρα... στο μπουζί εννοώ!
Ολα καλά... μέχρι εδώ...

Reaction score
3

Δυστυχως η καμερα δεν μπορει να δειξει καθαρά την εκκενωσούλα... θολώνει ο φακός...
παρ όλα αυτά θα προσπαθησω να ανεβασω το βιντεάκι...

Ουτε να το ανεβάσω δεν μου το επιτρέπει όμως...
Δεν πειράζει...
Η "ουσία" είναι οτι έκανα σπινθήρα.

Reaction score
3

Τελικά τον σπινθήρα τον πέτυχα "καλύτερα" από τα πλατινάκια ενός ρελέ το οποίο αποφορτίζει έναν πυκνωτή...
Σήμερα θα προσπαθήσω να συνεχίσω το πείραμα...

Βαδίζω "αργά" γιατί βιάζομαι...

Reaction score
3

Επίσης μία λεπτομέρεια...
Την ηλεκτρονική τη δοκίμασα (ίσως λιγο καταχρηστικά) με το 2Ν3055 αλλά "δεν φάνηκε" να γίνεται κάτι. Το σωστό είναι βέβαια θα ήταν να χρησιμοποιήσω το ΤΙΡ 122, που προτείνει και το σχέδιο, αλλά, επειδή δεν είμουν σίγουρος εαν το ΤΙΡ 122 είναι από κατασκευής Darlington ή ενδείκνυται σε κατασκευή Darlington, η οποία χρειάζεται 2 τρανσίστορ (BJT) σέ σύνδεση τέτοια ώστε η βάση του δεύτερου να ενώνεται απευθείας με τον εκπομπό του πρώτου, το άφησα...
Και εκεί που θα "πήγαινα" για αγορά ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής, (για πιό σίγουρα) κατέληξα στις "πλατίνες".

Αυτά τα νέα μέχρι στιγμής...

Reaction score
0
Κατ' αρχάς Δαμιανέ μου, να σου πώ ότι προχωράς καλά και μ' αρέσει....!!!!

Τί θέλεις να πείς μ' αυτό:
Την ηλεκτρονική τη δοκίμασα (ίσως λιγο καταχρηστικά) με το 2Ν3055 αλλά "δεν φάνηκε" να γίνεται κάτι.
Και αυτό???? :
Και εκεί που θα "πήγαινα" για αγορά ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής, (για πιό σίγουρα) κατέληξα στις "πλατίνες".
Δε σε καταλαβαίνω πλήρως....

Reaction score
0

Κάνετε το κλασικό "λάθος" που κάνουν οι περισσότεροι: η αμόλυβδη βενζίνη ΔΕΝ κάνει λίπανση όπως ο μόλυβδος έκανε με την μολυβδομένη. Όλοι οι κινητήρες που καίνε αμόλυβδη δεν χρειάζονται λίπανση στο καύσιμό τους. Απόδειξη τα χιλιάδες αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο (όπως το δικό μου) που είναι καύσιμο χρησιμοποιούμενο σε αέρια μορφή (και φυσικά χωρίς καμία ιδιότητα λίπανσης) και το κάνουν αυτό για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα (το δικό μου έχει 212000). Το πρόβλημα με τους υδρατμούς σε μεγάλη ποσότητα είναι ότι χαλάνε την ποιότητα του λαδιού. Αλλά και αυτό αντιμετωπίζεται... Ας κατεβεί μια το πιστόνι με το πλάσμα και όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα...
Το άλλο που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε αν δεν πετύχει το σκέτο νερό, είναι αυτο που υποστιρίζει αυτός στο site που σας έδωσα: να δείτε αν μπορεί να δουλέψει η μηχανή με πολύ φτωχο μείγμα σε βενζίνη για 40% οικονομία!
Εγώ πήρα τα υλικά για το πείραμα με την ηλεκτρόλυση...Αντε γερά!
Καλή τυχη...

Reaction score
0
Άαααα!!!!

Και το βίντεο είναι καλό.!! Για να μην θολώνει η κάμερα στα κοντινά, τράβα πιο μακρυά την κάμερα, και μην ανησυχεις, στο computer πάντα φαίνεται μεγαλύτερο....:126:

Ά και κάτι άλλο.... Στο επόμε βίντεο τράβα και τα υπόλοιπα, να έχουμε μια πιο γενική ιδέα!!

Πολύ καλός!! :107:
Μπράβο και πάλι!! :607:

Reaction score
3

Κάνετε το κλασικό "λάθος" που κάνουν οι περισσότεροι: η αμόλυβδη βενζίνη ΔΕΝ κάνει λίπανση όπως ο μόλυβδος έκανε με την μολυβδομένη. Όλοι οι κινητήρες που καίνε αμόλυβδη δεν χρειάζονται λίπανση στο καύσιμό τους. Απόδειξη τα χιλιάδες αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο (όπως το δικό μου) που είναι καύσιμο χρησιμοποιούμενο σε αέρια μορφή (και φυσικά χωρίς καμία ιδιότητα λίπανσης) και το κάνουν αυτό για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα (το δικό μου έχει 212000). Το πρόβλημα με τους υδρατμούς σε μεγάλη ποσότητα είναι ότι χαλάνε την ποιότητα του λαδιού. Αλλά και αυτό αντιμετωπίζεται... Ας κατεβεί μια το πιστόνι με το πλάσμα και όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα...
Το άλλο που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε αν δεν πετύχει το σκέτο νερό, είναι αυτο που υποστιρίζει αυτός στο site που σας έδωσα: να δείτε αν μπορεί να δουλέψει η μηχανή με πολύ φτωχο μείγμα σε βενζίνη για 40% οικονομία!
Εγώ πήρα τα υλικά για το πείραμα με την ηλεκτρόλυση...Αντε γερά!
Καλή τυχη...
Αδερφέ carbil,
απλά ξέρω ότι η βενζίνη από τη φύση της έχει "ελαφρά" λιπαντικές ιδιότητες... (όπως και το πετρέλαιο).

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Κατ' αρχάς Δαμιανέ μου, να σου πώ ότι προχωράς καλά και μ' αρέσει....!!!!

Τί θέλεις να πείς μ' αυτό:

Και αυτό???? :

Δε σε καταλαβαίνω πλήρως....
Διότι το σχεδιο δεν προεβλεπε 2Ν3055.
Επειδή όμως είναι και αυτό ΝΡΝ , έχει ευρος στη συχνότητα λειτουργίας και επιπλέον αντέχει σε μεγάλες σχετικά εντασεις ρεύματος ειδικότερα όταν φορίεται με "ψυγείο καγκελο", σκευτικα να το δοκιμάσω... αλλα δεν φάνηκε να δουλεύει... οι συνδέσεις μου ήταν σωστές... δεν είχα χρόνο να το ψάξω παραπάνω...
τελικά δουλεψα με ρελέ όπως ένας σε ενα βιντεο του γιου τιουμπ.

Reaction score
3

Πάντως "παίζει πολυ παιχνίδι ακόμα" διότι μου κατεβαίνουν πολλες ιδεες και δεν έχω χρονο να τις δοκιμάσω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou