Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Να σε ρωτήσω κάτι Δαμιανέ!!

Ο διπλός μας πυκνωτής, 100 + 100 μF / 450βόλτ Έιναι ηλεκτρολυτικός????
Ναι ηλεκτρολυτικότατος.
συγνώμη εαν ξεχασα να το πω.

Εδω είμαι εαν χρειαστεις κατι

Reaction score
0
Βρε Δαμιανέ μου....

Βλέπω το κύκλωμά σου, κάθομαι και ξανασκέφτομαι....
Και λέω....:

Μήπως, λέω μήπως, είναι μικρός ο μετασχηματιστής και η γέφυρα????
Μήπως 3 αμπέρ είναι λίγα και ίσως πρέπει να ανέβουμε λιγάκι??

Άν όχι στα 10 αμπέρ, λέω στα 6-7.
Να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο πιο πολύ.... όχι τίποτις άλλο....

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Ναι απλά ειναι οι διοδοι "γαιδουροδιοδοι" για λόγους ασφαλειας
πράγματι έτσι είναι όπως τα λές , περίμενα να το ρωτήσεις , ο μετασχηματιστής δεν καταναλώνει πάνω από 80 βατ (βάζω και το 2Χ ριζα2) δεν έγραψα περισσοτερα αμπερ στον μετασχηματιστή διότι τα παιδα όπως είπαν , το κυκλωμα δεν "τραβαει" πολύ ισχύ.
Αυτό θα το δούμε καλύτερα αφού κανουμε τις μετρησεις μας
Ενα άλλο να ξερεις...
βάζουμε πάντοτε "λιγακι" μεγαλύτερες τιμές στα εξαρτήματα , ώστε κάποια στιγμιαια (ου μοι γεννετο) υψηλα ρευματα ή τάσεις (πχ λογω κάποιας διακοπης), να μην κουράσουν τα ηλεκτρονικά μας εξαρτήματα...

εδω είμαι

Reaction score
0
βάζουμε πάντοτε "λιγακι" μεγαλύτερες τιμές στα εξαρτήματα
Τότε εγώ στη λίστα μου, θα βάλω έναν 6 αμπέρ, και θα βάλω διπλές (παράλληλα άλλη μια δίοδο) διόδους στη γέφυρα.

Έτσι λοιπόν η λίστα παραγγελίας έχει ώς εξής.

Πυκνωτές:
4x 10nF / 500Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικοί ή MFK
4x 10nF / 500Volt / ηλεκτρολυτικοί
1x 100μF + 100μF / 450Volt / "διπλός", ηλεκτρολυτικός (εναλλακτικά, 2x 100μF / 450V / ηλεκτρολυτικοί)
1x 10nF / 50Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικός ή MFK

Δίοδοι:
60x BY255 ( 1200volt / 3A ) (Εναλλακτικά 1N4146)

Και έναν Μετασχηματιστή:
Πρωτεύον: 220volt / 50Hz
Δευτερεύον: 12volt / 50Hz
Ένταση, 6 αμπέρ

Reaction score
3

Τότε εγώ στη λίστα μου, θα βάλω έναν 6 αμπέρ, και θα βάλω διπλές (παράλληλα άλλη μια δίοδο) διόδους στη γέφυρα.

Έτσι λοιπόν η λίστα παραγγελίας έχει ώς εξής.

Πυκνωτές:
4x 10nF / 500Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικοί ή MFK
4x 10nF / 500Volt / ηλεκτρολυτικοί
1x 100μF + 100μF / 450Volt / "διπλός", ηλεκτρολυτικός (εναλλακτικά, 2x 100μF / 450V / ηλεκτρολυτικοί)
1x 10nF / 50Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικός ή MFK

Δίοδοι:
60x BY255 ( 1200volt / 3A ) (Εναλλακτικά 1N4146)

Και έναν Μετασχηματιστή:
Πρωτεύον: 220volt / 50Hz
Δευτερεύον: 12volt / 50Hz
Ένταση, 6 αμπέρ
οι 4Χ 10nF δεν ειναι ηλεκτρολυτικοι αλλά πολυπροπυλενιου ή πολυεστερικοί ή MFK
οι 2 μόνον μπορουν (αν θες) να είναι και ηλεκτρολυτικοι. Ο C9 και αυτός που ξέχασες

διοδους πολλές δεν αγοράζεις;
Η ΒΥ255 αν θυμαμαι καλα είναι πολύ χοντρη σε μεγεθος
αν θες παρτες καλύτερα μισες μισες με ΒΥ227 ή με 1Ν4146

Καλο είναι πρώτα να μιλήσεις μαζί του (μηπως δεν έχει κάποια συγκεκριμμενη και εχει καποια αντιστοιχη) μπορει να θελει να σε ρωτησει τα αμπερ και τα βολτ για να σε δωσει αυτην που έχει (για να σου δωσω να καταλαβεις το βιβλιο του vrt έχει καταγεγραμμένες πάνω από 6000 διαφορετικες διόδους)

Ξεχασες νομιζω το βαρελι 100 και 100 450βολτ ηλεκτρολυτικος

Reaction score
0
οι 4Χ 10nF δεν ειναι ηλεκτρολυτικοι αλλά πολυπροπυλενιου ή πολυεστερικοί ή MFK
Ok.... δεν το είχα καταλάβει. Άρα 8x 10nF / 500Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικοί ή MFK

διοδους πολλές δεν αγοράζεις;
Η ΒΥ255 αν θυμαμαι καλα είναι πολύ χοντρη σε μεγεθος
αν θες παρτες καλύτερα μισες μισες με ΒΥ227 ή με 1Ν4146
Θα χρειαστούν σε περίπτωση που εγκατασταθεί το σύστημα στο volvo του πατέρα μου (4 μπουζιά, με καμιά 10αριά διόδους εν σειρά, έκαστο.)

Τι θα κερδίσω αφού είναι ίδιες?? Τι μας νοιάζει το μέγεθος?? Έχουμε χώρο. Την δουλειά τους να κάνουν και να αντέχουν σε υψηλές συχνότητες θέλουμε....!!!!
Καλο είναι πρώτα να μιλήσεις μαζί του (μηπως δεν έχει κάποια συγκεκριμμενη και εχει καποια αντιστοιχη) μπορει να θελει να σε ρωτησει τα αμπερ και τα βολτ για να σε δωσει αυτην που έχει (για να σου δωσω να καταλαβεις το βιβλιο του vrt έχει καταγεγραμμένες πάνω από 6000 διαφορετικες διόδους)
Σίγουρα πρώτα θα τους στείλω email ρωτώντας το κοστολόγιο και τα μεταφορικά για Αθήνα. Ετσι θα μου πούνε τι υπάρχει και τι όχι

Ξεχασες νομιζω το βαρελι 100 και 100 450βολτ ηλεκτρολυτικος
1x 100μF + 100μF / 450Volt / "διπλός", ηλεκτρολυτικός (εναλλακτικά, 2x 100μF / 450V / ηλεκτρολυτικοί) Ξαναδές το πόστ

Reaction score
3

Ok.... δεν το είχα καταλάβει. Άρα 8x 10nF / 500Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικοί ή MFK

Θα χρειαστούν σε περίπτωση που εγκατασταθεί το σύστημα στο volvo του πατέρα μου (4 μπουζιά, με καμιά 10αριά διόδους εν σειρά, έκαστο.)

Τι θα κερδίσω αφού είναι ίδιες?? Τι μας νοιάζει το μέγεθος?? Έχουμε χώρο. Την δουλειά τους να κάνουν και να αντέχουν σε υψηλές συχνότητες θέλουμε....!!!!

Σίγουρα πρώτα θα τους στείλω email ρωτώντας το κοστολόγιο και τα μεταφορικά για Αθήνα. Ετσι θα μου πούνε τι υπάρχει και τι όχι
Πιστεύω ότι τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Νομίζω ότι καλό είναι πρώτα να το τεστάρεις καλά, να δούμε μηπως θελει διορθωσεις... τα υλικα τα έχω μπορει αν εχω χρονο να το κανω κι εγώ.
Και μετά αφού είμαστε σίγουροι το βάζουμε και σε άλλο αυτοκίνητο...
Προσεξε μόνο μην "πάει κάτι στραβά" και βρούμε το μπελά μας με τον μπαμπά μας. Για αυτό θα πρότεινα πρωτα να σιγουρευτούμε καλά, κάνοντας δοκιμές πρωτα.

Οτι λέω το λεω με την καλη έννοια πάντοτε να ξέρεις...
εδω είμαι αν χρειαστεί...

Reaction score
0
Μήν άγχεσαι Δαμιανέ!!

Τίποτα ΔΑΙΝ (το αρχαίο ρητορικό "δαιν") θα πάει στραβά. Απλά το ανέφερα.

Το πρώτο τέστ μετά τον πάγκο, θα γίνει στη μηχανή που παλέβαμε προ ολίγων ημερών. Μετα βλέπουμε!!!!

Θα στείλω email στο www.radio741.gr ρωτώντας το κοστολόγιο για αυτά:
Πυκνωτές:
  • 10x 10nF / 500Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικοί ή MFΚ
  • 1x 100μF + 100μF / 450Volt / "διπλός", ηλεκτρολυτικός (εναλλακτικά, 2x 100μF / 450V / ηλεκτρολυτικοί)
  • 1x 10nF / 50Volt / πολυπροπυλενίου ή πολυεστερικός ή MFK
Δίοδοι:
  • 60x BY255, ή 1Ν4146, ή ΒΥ227. Όποια είναι διαθεσιμότερη. Αρκεί να έχει τιμές: 1200volt / 3A

Και έναν Μετασχηματιστή:
  • Πρωτεύον: 220volt / 50Hz
  • Δευτερεύον: 12volt / 50Hz
  • Ένταση, 6 αμπέρ.

Μη σε πειράζει που έχω βάλει κάτι παραπάνω στις ποσότητες. Πάντα κάτι θα χρειαστεί απο τα περισσευούμενα....

Reaction score
3

Πιστεύω ότι τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Νομίζω ότι καλό είναι πρώτα να το τεστάρεις καλά, να δούμε μηπως θελει διορθωσεις... τα υλικα τα έχω μπορει αν εχω χρονο να το κανω κι εγώ.
Και μετά αφού είμαστε σίγουροι το βάζουμε και σε άλλο αυτοκίνητο...
Προσεξε μόνο μην "πάει κάτι στραβά" και βρούμε το μπελά μας με τον μπαμπά μας. Για αυτό θα πρότεινα πρωτα να σιγουρευτούμε καλά, κάνοντας δοκιμές πρωτα.

Οτι λέω το λεω με την καλη έννοια πάντοτε να ξέρεις...
εδω είμαι αν χρειαστεί...
Μην ξεχνας ότι όπως έχω ήδη πει, αυτό ειναι καλό για πλατίνες...
Για ηλεκτρονική "δεν βαζω υπογραφή" ακόμα εαν δεν σιγουρευτώ πρωτα για αυτά τα ανάστροφα ρεύματα... (μην κάψουμε καμμια ηλεκτρονική Ζήση)

Reaction score
0
αυτό ειναι καλό για πλατίνες...
Το έχω εμπεδώσει!!

Εξάλλου το volvo είναι του 89" μοντέλο και το έχω προσέξει ότι έχει πλατίνες.
Αυτό βεβαια είναι πολύ μελοντικό, και έιναι νωρίς να το συζητάμε απο τώρα, αλλά καλό είναι να λέμε όλες τις πιθανές σκέψεις....

Reaction score
3

Το έχω εμπεδώσει!!

Εξάλλου το volvo είναι του 89" μοντέλο και το έχω προσέξει ότι έχει πλατίνες.
Αυτό βεβαια είναι πολύ μελοντικό, και έιναι νωρίς να το συζητάμε απο τώρα, αλλά καλό είναι να λέμε όλες τις πιθανές σκέψεις....
Τότε καλώς...

Reaction score
0
Λοιπόν Δαμιανέ!!

Διόρθωσα λίγο το σχήμα που είχα αντιγράψει απο το δικό δου.
Για δες....
Τώρα είναι σωστό??
Οι αντιστάσεις πρέπει να είναι αυτές, έτσι όπως τις έβαλα.:

Για υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3062/2999667262_7b28107751_b.jpg
Για πές μου....

Reaction score
3

Λοιπόν Δαμιανέ!!

Διόρθωσα λίγο το σχήμα που είχα αντιγράψει απο το δικό δου.
Για δες....
Τώρα είναι σωστό??
Οι αντιστάσεις πρέπει να είναι αυτές, έτσι όπως τις έβαλα.:

Για υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3062/2999667262_7b28107751_b.jpg
Για πές μου....
Αψογος...
Επιλεον οπως ειπαμε D1 και D4 (ειδικοτερα η D1) καλυτερα να είναι οπως είπαμε (αντι για μιας σε κάθε περιπτωση) δέκα ή και 15 (μπορεί και 20 για μεγαλύτερη σιγουρια) δίοδοι στη σειρά η μια μετά την άλλη, διότι έτσι μοιράζουμε την τάση στα άκρα της διόδου σε επιμέρους τάσεις...
Εδώ είμαστε...

Reaction score
0
Για την D1 οπωσδήποτε!!!!

Για την D4 ξέρεις τι λέω?? Μου φαίνεται περιττή!!
Γιατί την δουλειά της την κάνουν οι D6,D7,D8,D9. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές δεν είναι μόνες τους, αλλά μια σειρά απο 10 - 15 διόδους.

Αυτά!!

Περιμένω να δώ φωτογραφίες απο την κατασκευή σου, ακόμα καλύτερα άν μπορείς και βίντεο....:126:

Reaction score
3

Για την D1 οπωσδήποτε!!!!

Για την D4 ξέρεις τι λέω?? Μου φαίνεται περιττή!!
Γιατί την δουλειά της την κάνουν οι D6,D7,D8,D9. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτές δεν είναι μόνες τους, αλλά μια σειρά απο 10 - 15 διόδους.

Αυτά!!

Περιμένω να δώ φωτογραφίες απο την κατασκευή σου, ακόμα καλύτερα άν μπορείς και βίντεο....:126:
Για αυτο σου ειπα οτι την εβαλα στην αρχη για να μοιράσω την ταση

Reaction score
0
Ωραία....

Μπορείς άν θέλεις να πάρεις την είκόνα που ανέβασα, και να την postάρεις στο overunity όποτε θές, σα να το φωτογράφισες εσύ. Το ίδιο πράμα είναι, δικό σου είναι το σχέδιο.

Έτσι μπορείς να εξηγήσεις τι γίνεται με τις αντιστάσεις, το φαινόμενο που ικανοποιεί το ballast με τους πυκνωτές, και όλα τα υπόλοιπα.

Σε χιλιοευχαριστούμε πάντως για το χρόνο που σπαταλάς για όλο το θέμα.
Να σαι καλά Δαμιανέ!!!!

Και πολύχρονος σήμερα!!

Reaction score
3

Ωραία....

Μπορείς άν θέλεις να πάρεις την είκόνα που ανέβασα, και να την postάρεις στο overunity όποτε θές, σα να το φωτογράφισες εσύ. Το ίδιο πράμα είναι, δικό σου είναι το σχέδιο.

Έτσι μπορείς να εξηγήσεις τι γίνεται με τις αντιστάσεις, το φαινόμενο που ικανοποιεί το ballast με τους πυκνωτές, και όλα τα υπόλοιπα.

Σε χιλιοευχαριστούμε πάντως για το χρόνο που σπαταλάς για όλο το θέμα.
Να σαι καλά Δαμιανέ!!!!

Και πολύχρονος σήμερα!!
Και εγώ Ζήση μου σε χιλιοευχαριστω από τη μεριά μου για το χρόνο που διέθεσες και για τη δική σου προσπάθεια, και θα το ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία...
Και πάλι σε ευχαριστω κι εγω για τον δικό σου χρόνο και τις δικές σου προσπάθειες...

Θελει μόνο προσοχή "ο κεραυνός" για να μην πάθουμε καμια ηλεκτροπληξια (αστεια αστεια)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός