Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Παιδιά αν κανετε το πειραμα, αναφέρεται αν το κόστος του ρευματος καλύπτει το κέρδος που παίρνουμε απο το αέριο που θα παραχθει γιατί έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που η ηλεκτρόλυση δεν προχωρησε ακομα είναι το γεγονός ότι χρειάζεται υπερβολικο ρευμα για να επιτευχθει(ρευμα το οποιο παραγεται απο θερμική ενέργεια που σημαίνει ρύπους).Πάντως αν είναι σε χαμηλά επίπεδα η κατάναλωση είναι πολύ καλή ιδέα!!!

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Παιδιά αν κανετε το πειραμα, αναφέρεται αν το κόστος του ρευματος καλύπτει το κέρδος που παίρνουμε απο το αέριο που θα παραχθει γιατί έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που η ηλεκτρόλυση δεν προχωρησε ακομα είναι το γεγονός ότι χρειάζεται υπερβολικο ρευμα για να επιτευχθει(ρευμα το οποιο παραγεται απο θερμική ενέργεια που σημαίνει ρύπους).Πάντως αν είναι σε χαμηλά επίπεδα η κατάναλωση είναι πολύ καλή ιδέα!!!
Το αυτοκίνητο με την ηλεκτρολυση νερου και μόνο δεν μπορει να κινηθεί, διότι ξόδευει αρκετη ενέργεια (αναφεραμε ισχύ 20 αμπερ στα 14 βολτ περιπου = 280 βαττ) όπου ισχυς = ρυθμος κατανάλωσης ενέργειας.
Βοηθαει μόνον στη βελτιωση της καυσης του μείγματος στο θάλαμο (εκμεταλευόμενο την ήδη υπάρχουσα θερμοκρασια της μηχανης λογω της καυσης της βενζίνης).
Ειδάλλως από μόνο του , και να κινούσε το αυτοκίνητο , έχοντας τοποθετήσει περισσότερες συσκευές, έστω και σε συνθηκες ρελαντί, σε λιγα λεπτά θα άδειαζε την μπαταρία μια και ο ρυθμός που θα άδειαζε η μπαταρία θα ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που θα φορτιζε.
Παντως το νερό από μονο του, έχει μηδενικούς ρυπους CO και CO2, διότι στην χημική του ένωση δεν εχει άτομα άνθρακα.
Εμεις παντως από ότι καταλαβαίνετε έχουμε λίγο ξεφύγει από το επίπεδο της ηλεκτρόλυσης.
Η ηλεκτρόλυση έρχεται "δευτερη" στην όλη ιστορία.
Τωρα μελετάμε το "πρώτο μέρος" που θεωρείται πιο βασικό και έχει να κάνει περισσότερο με την ανάφλεξη.

Reaction score
0
Παιδιά!!
Το λέω με κεφαλαία γράμματα!!

Ο ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ "ΠΛΑΣΜΑ" ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ "UV" ΣΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!

Reaction score
3

Παιδιά!!
Το λέω με κεφαλαία γράμματα!!

Ο ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ "ΠΛΑΣΜΑ" ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ "UV" ΣΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!
Ζηση μου , πιστευεις ότι πρεπει κατά τη διάρκεια του πειράματος, να έχουμε αυτό το μαυρο γυαλί που χρησιμοποιουνε στις ηλεκτροκολλήσεις;
Πάντως έκανες πολύ καλά που το σχολίασες αυτό.
Ζηση μου, πες μου, τι πιστεύεις, μπορεί αυτή η ισχυρή ακτινοβολία κατα τη λειτουργία του κινητήρα, να καταστρέψει πρόωρα τις ακίδες των μπουζί;

Σε ευχαριστούμε και παλι για την αξιαίπαινη προσπάθεια που κάνεις

Reaction score
0
Κοιταξε να δεις....

Απ' ότι έχω δεί σε πειράματα άλλων, έχω δεί μπουζιά να λιώνουν....

Ισχυρίζονται δε αυτοί που τα έλιωσαν, ότι με παρουσία νερού, μειώθηκε αισθητά η θερμοκρασία, σε όλο το μπουζί, και δεν έλιωσε τίποτα.
Προφανώς, όλη την ενέργεια του κεραυνού, θα την παίρνει το νερό....

Πιστεύω ότι αυτά θα τα δούμε καλύτερα πειραματίζοντας με το κύκλωμα, και βλέποντας τις συμπεριφορές όλων των εξαρτημάτων....

Όσο για τη μαύρη προστασία, οπωσδήποτε!! Ειδικά όταν είναι να κοιτάμε το πλάσμα-πυρακτωμένο μπουζί για ώρα, με σκοπό να παρατηρήσουμε το φαινόμενο....

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν....

Reaction score
3

Κοιταξε να δεις....

Απ' ότι έχω δεί σε πειράματα άλλων, έχω δεί μπουζιά να λιώνουν....

Ισχυρίζονται δε αυτοί που τα έλιωσαν, ότι με παρουσία νερού, μειώθηκε αισθητά η θερμοκρασία, σε όλο το μπουζί, και δεν έλιωσε τίποτα.
Προφανώς, όλη την ενέργεια του κεραυνού, θα την παίρνει το νερό....

Πιστεύω ότι αυτά θα τα δούμε καλύτερα πειραματίζοντας με το κύκλωμα, και βλέποντας τις συμπεριφορές όλων των εξαρτημάτων....

Όσο για τη μαύρη προστασία, οπωσδήποτε!! Ειδικά όταν είναι να κοιτάμε το πλάσμα-πυρακτωμένο μπουζί για ώρα, με σκοπό να παρατηρήσουμε το φαινόμενο....

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν....

Άλλωστε η "εξάτμιση" του νερού προκαλει ψύξη...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Άλλωστε η "εξάτμιση" του νερού προκαλει ψύξη...
Σωστότατο, και η εξάτμιση της μηχανής που θα βγάζει νερό, μπορεί να ξαναδωθεί στην εισαγωγή!! Και έτσι να μην έχουμε να προσθέτουμε έξτρα νερό....

Πολύ μπροστά το κοιτάω ε????:134:

Reaction score
3
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Πολυ σωστά τα λες Ζήση μου.
έτσι φαίνεται να γίνεται...

Reaction score
3

Μήπως άραγε χρησιμοποιώντας νερό, το οποίο περνώνταςι από τους ιντζέκτορες, τους βουλώσει κάποια στιγμή από τα "άλατα";
Μπορει άραγε να συμβεί κάτι παρόμοιο με αυτό που παθαίνουν οι πιτσιλίθρες;

Reaction score
0
Πιθανόν, σε βάθος χρόνου να γίνει και αυτό.

Το μείζον τώρα είναι αν θα μπορέσει ο κεραυνός με την παρουσία νερού να κουνήσει ένα πιστόνι.

Νά δουμε....

Reaction score
0
Κι όμως κάτι φαίνεται να κάνει....:126:

[YOUTUBE]<object width="625" height="544"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-OTCqws_hsc&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-OTCqws_hsc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="625" height="544"></embed></object>[/YOUTUBE]

Το βίντεο δεν έχει ήχο....

Reaction score
3

Από ότι έχω δει , σε "μικρές" μηχανές τουλάχιστον φαίνεται να δουλεύει αρκετά καλά...
Το "πείραμα" θα μας διδάξει πολλά...
"Λιγο" χρόνο χρειαζόμαστε μόνο...
Πάντως ο greg ο οποίος το "παλευει" στην πραξη επιμένει στην εφαρμογή "ανάστροφου" ρεύματος ως προς τη φορά του ρεύματος υψηλης απο το coil.
Για αυτόν το λόγο ,και προτού το δοκιμασουμε, μόνον "σχόλια" θα μπορούμε να κάνουμε...

Reaction score
0
Πάντως ο greg ο οποίος το "παλευει" στην πραξη επιμένει στην εφαρμογή "ανάστροφου" ρεύματος ως προς τη φορά του ρεύματος υψηλης απο το coil.
Ναι.... Κι εγώ το πρόσεξα αυτό, και μου φαίνεται λίγο παράδοξο....

Τί θέλει να πετύχει μ' αυτό????

Reaction score
3

Ζηση μου εαν θες να δες ενα πλατινοφορο ντιστριμπιτερ, δες λίγο παρακάτω...
Αυτό που βλέπεις είναι όταν αφαιρεθεί το καπάκι του ντιστριμπιτέρ (από το οποίο βγαίνουν τα "5" χοντρα καλώδια).
Οπως βλέπεις ένα ελατηριάκι αριστερά, προχώρας το βλεμμα σου προς τα δεξια ακριβώς πριν τη βιδα.
Αυτά τα δυο παράλληλα πράγματα στερεωμένα πάνω σε ένα μεταλλικό μοχλάκι (το ένα) είναι οι πλατίνες.
Εϊναι στρογγυλες και τις βλέπουμε σε προφιλ.

Attachments

Reaction score
3

Ναι.... Κι εγώ το πρόσεξα αυτό, και μου φαίνεται λίγο παράδοξο....

Τί θέλει να πετύχει μ' αυτό????
Δες, για να το λέει ένας άνθρωπος που το δοκίμασε, σίγουρα θα έχει κάποιο λόγο που επιμένει...
Είναι αυτό που έλεγα πάντα...
Δεν μπορει να βασίζεται κανεις μόνο στις γνώσεις χωρίς να κάνει πείραμα...
Από τα πειράματα γράψαμε τη θεωρία... και όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι (δεν βάζουμε δηλαδή το χέρι μας στη φωτιά) τότε δεν μένει τίποτε άλλο από το να το δοκιμάσουμες στην πράξη.
Η πράξη είναι λοιπόν ο καλύτερος "μάρτυρας".

Reaction score
3

Εδω πάλι θα δεις τις πλατίνες ξεκάθαρα και έξω επό το ντιστριμπιτερ.
Δίπλα φαίνεται και το πυκνωτακι που σου είχα πει το οποίο συνδέεται παράλληλα με τις πλατίνες.
Οποθ γραφει Distributer , βλέπεις μόνον το καπάκι (κεραμιδί χρώματος) από το ντιστριμπιτέρ.

Attachments

Reaction score
0
Για δες εδώ κάτι.

Βρήκα λίγο χρόνο και κατέβηκα στο αυτοκίνητο να του "κάνω παρέα"....

Έβγαλα φωτό το coil και το ντιστριμπιτέρ.
Τώρα αν μπορείς να καταλάβεις άν είναι ηλεκτρονική η όχι....

Φαινεται καθαρά στην 1η φωτογραφία ότι στο ντιστριμπιτέρ πάνε μόνο 5 καλώδια υψηλής και η βίδα που φαίνεται πάνω δεξια του ντιστριμπούτορα κάτω απο μια σωλήνα, είναι η γείωσή του....

Αυτά....

Attachments

Reaction score
3

Λογικά εαν άνοιγε κανείς το καπάκι του ντιστριμπιτέρ, δεν θα περίμενα να δει πλατίνες...
Οπως και να είναι "δεν πειράζει" θα δούμε τι θα κάνουμε...
Εγραψα και στον greg καποιες απορίες μας...

Reaction score
0
Μάλιστα....

Τις διάβασα, και λγικά θα σου απαντήσει μιας και δεν σε καλωσόρισε στο φόρουμ όταν πήγες και του απευθύνθηκες την πρώτη φορα....

Περιμένω να δώ τι θα απάντησει.
Να σαι καλά!!

Reaction score
0

Είναι η ηλεκτρονική και ο πολ/στής μαζί. Λίγο απίθανο να είναι injection με πλατίνες...4 καλώδια φεύγουν: ρεύμα, σώμα, σήμα από τον εγκέφαλο και σημα για στροφόμετρο αν θυμάμαι καλά. Δαμιανέ είναι από το VW σου; Αν θέλετε θα το ψάξω στο Autodata να σας πω ακριβώς.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός