- Reaction score
- 3.492
Τόσα γράφτηκαν για τους μικρούς σε ισχύ λαμπάτους ενισχυτές και ούτε έναν δεν βάλατε σε αγγελία , σε τιμή ανάλογη της ισχύος φυσικά.
Τι περιμένετε λοιπον !
Τι περιμένετε λοιπον !
Το ότι τους δίνετε γνώσεις - "φως" με τα τόσα μακροσκελέστατα κ γεμάτα λεπτομέρειες κείμενα κ από την άλλη υπάρχει διάχυτη ειρωνεία, με ξεπερνάει.Προσωπικά δε το θεωρώ διόλου δεδομένο αυτό το υπόβαθρο, οπότε αντιμετωπίζω το θέμα σε πιο συναφές επίπεδο με το αναμενόμενο επίπεδο των συμπαθών φίλων μας, των χαϊεντάδων:
Γιατί;Πράγμα ακατόρθωτο νομίζω.
Πρώτα από όλα το κόστος,όσο και αν αυτό είναι επίσης κομμάτι που χλευάζεται κατά κόρον μέσα εδώ.Γιατί
Το απόλυτο φυσικά και δεν υπάρχει. Το κυνηγάμε....Αυτό ομως δεν σημαίνει πως μπορουμε να αγνοούμε τα τυπικά λάθη που μας απομακρύνουν απο τον στόχο, στο ονομα καποιας ομιχλώδους μυστικιστικής καλλιτεχνίζουσας σχετικότητας. Επιστήμη ειναι, ηλεκτροακουστική, οχι τέχνη. Μετρημένα κουκιά.Πρώτα από όλα το κόστος,όσο και αν αυτό είναι επίσης κομμάτι που χλευάζεται κατά κόρον μέσα εδώ.
Δυστυχώς κάποια άτομα (και μάλιστα αυτά που τις περισσότερες φορές δεν είναι ακριβώς σε θέση να εκτιμήσουν αυτά πού αγοράζουν),έχουν τέτοια συστήματα.
Το απόλυτο δεν υπάρχει τουλάχιστον τώρα για εμένα.
Τώρα αν εσείς το έχετε...
Επίτρεψέ μου να έχω μικρό καλάθι ανά χείρας.
Πάντα χαλαρά.Χαλαρα λοιπόν και κουβεντούλα κανουμε![]()
Σωστά. Δεν κρύβεται εκεί όμως το νόημα.αλλες επιλογές, οι οποίες θα προσφέρουν στον αγοραστή πολυ λιγότερους συμβιβασμούς, στην προσπάθεια να επιτευχθεί η προσέγγιση του απόλυτου.
Σωστά. Δεν κρύβεται εκεί όμως το νόημα.
Δίνει κανείς υπέρ κ κατά όμως...
Η παρουσίαση πολλών απόψεων σχετικά, μιας κ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα αυτό κάνει .
Άσε κ τον παράγοντα λάθους που θα μεταφράσουν κάποια άτομα τα λεγόμενα,
Κ θα κλαίνε τα χρήματα τους ( έστω κ λιγότερα μιας κ πήραν τον ορθό δρόμο) . Απλά γιατί δεν τους πάει βρε αδελφέ.Αλλά θα ζορίζουν εαυτόν να...τους αρέσει γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα!!!
Δεν είναι "ειρωνεία", ούτε αυτό που κουοταρες:Το ότι τους δίνετε γνώσεις - "φως" με τα τόσα μακροσκελέστατα κ γεμάτα λεπτομέρειες κείμενα κ από την άλλη υπάρχει διάχυτη ειρωνεία, με ξεπερνάει.
Εχεις ενα δικιο εδωΜακάρι το μόνο πρόβλημα για λύση, να ήταν η ισχύς.
Θα είχαμε πάρει όλοι επαγγελματικούς ενισχυτές και θα είχαμε ησυχάσει
Συμφωνώ σε τόσα,διαφωνώ σε άλλα τόσα !!!Δεν είναι "ειρωνεία", ούτε αυτό που κουοταρες:
"Προσωπικά δε το θεωρώ διόλου δεδομένο αυτό το υπόβαθρο, οπότε αντιμετωπίζω το θέμα σε πιο συναφές επίπεδο με το αναμενόμενο επίπεδο των συμπαθών φίλων μας, των χαϊεντάδων"
Είναι η πραγματικότητα.
Μπες σε ένα μαγαζί που πουλάει ακριβά στέρεα, και αν δεις μέσα 5-6 να κάθονται σοβαροί να κάνουν "ακροάσεις" στο νέο γυαλιστερό μηχάνημα που μόλις ήρθε αλλά είναι ακόμα άστρωτο, ρώτα τους στα γρήγορα τι χρόνους αντηχησης έχει εκεί μέσα και ποια είναι η οδηγία της EBU για το RT 60, κι αν σε απαντήσει κανείς, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη.
Το αναμενόμενο επίπεδο γνώσης περί ηλεκτροακουστικής, φυσιολογίας της ακοής, τεχνικών χαρακτηριστικών υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής και ηχητικής συμπεριφοράς χώρων ακρόασης, στους ιδιαίτερα συμπαθείς σε μένα χαϊεντάδες, είναι πραγματικά πολύ χαμηλό.
Λέω την αλήθεια, ούτε προσβάλλω ούτε ειρωνεύομαι τους χαϊενταδες, άλλωστε ήμουν χαϊεντάς με τη βούλα κάποτε, ξέρω πολύ καλά τι λέω.
Αν ήθελα να ήμουν προσβλητικός και ειρωνικός, μ'αυτά τα νόστιμα που λέτε κάποιοι κάποιοι, θα το νιώθατε στο πετσάκι σας.
Αντιθέτως, με πολύ υπομονή, αναπτύσσω αντικειμενικά αναμφισβήτητα επιχειρήματα που ελπίζω να οδηγήσουν τον καθένα σε μία σειρά ερωτήματα, τα οποία όταν απαντηθούν να καταρρίψουν τον χαϊεντάδικο σκεπτικό τους και να τους οδηγήσουν σε άλλο τρόπο σκέψης.
Δηλαδή, ο στόχος μου, προσωπικά, δεν είναι η μετάδοση της γνώσης, ούτε η μόρφωση των χαϊεντάδων, ούτε θεωρώ απαραίτητο κάποιος να είναι φυσικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηχολήπτης για το χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, ούτε θα ειρωνευτώ κάποιον που θα ρωτήσει τι είναι το νταμπινκ φακτορ ή τι είναι η κιλοβατώρα. Η γνώση δεν είναι τόσο σημαντική, κι όλοι δικαιούνται να μη γνωρίζουν.
Τι είναι σημαντικό;
Ο τρόπος σκέψης είναι. Κι αυτός είναι ο στόχος των ποστ μου, η αλλαγή του λάθος τρόπου σκέψης σε ένα χόμπι καθαρά τεχνικό, όπου μπερδεύεται το τι σου αρέσει στη μουσική, με το τι σου αρέσει στις τάξεις λειτουργίας των ενισχυτών ισχύος κεραίας τηλεόρασης..![]()
Απλά, ο καημένος, ήθελα να ρωτήσω πόσο καίνε αυτοί οι παλιό-Λάξμαν που είναι τάξη "Α".εμμ και αυτος που ανοιξε το θεμα τα θελει ο ποπος του....μπηκε εδω μεσα να ρωτησει για ταξη Α .. για vu meters ..και για 30 w...τον θεο του δεν εχει..
![]()
Ψάχνω για λεφτά για τον AX590 MKII, 2*30W, με VU meters (εν έτει 2017!!)αυτος ο marba που κρυβεται η μουσιτσα?
Απλά, ο καημένος, ήθελα να ρωτήσω πόσο καίνε αυτοί οι παλιό-Λάξμαν που είναι τάξη "Α".
Δεν ήξερα ότι θα ξεκινήσω τον Γ' Παγκόσμιο....
Αυτο ειναι η εκεχειρια του Γ παγκόσμιουΑπλά, ο καημένος, ήθελα να ρωτήσω πόσο καίνε αυτοί οι παλιό-Λάξμαν που είναι τάξη "Α".
Δεν ήξερα ότι θα ξεκινήσω τον Γ' Παγκόσμιο....
Έχω βγει στη γύρα για λεφτά, λέμε!Αυτο ειναι η εκεχειρια του Γ παγκόσμιου
Χαχα
Τελικα τον πηρες τον Luxman ?
Ειναι καλος αλλα ο μεγαλος...![]()