Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.518
...ηχεία. Που σημαίνει ότι ανάλογα με την κατασκευή τους (καμπίνα, μεγάφωνα κ.λ.π) έχει το καθένα και κάποιον ειδικό ηχητικό χαρακτήρα...ως εκ τούτου δεν παραπέμπει η υποστήριξή τους σε κάποιο άχρωμο, άοσμο και ανιαρό μέλλον . . .
- συμφωνώ απόλυτα , πχ τα LIPINSKI μου ακούγονται πολύ ευγενικά σε σχέση με τα ADAM

Reaction score
3.497
Γιατί ο clearaudio δεν είναι σκέτη τάξη Α; Μετά τα 50 βατ γίνεται τάξης Α/Β; Αν είναι έτσι, τότε πάω πάσο. Αλλά τότε δεν συνέκρινες 50 βατ με 140, αλλά τα περισσότερα βατ που μπορεί να βγάζει σε Α/Β ο clearaudio.
Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό που αναφέρεις για την μετάπτωση από την τάξη λειτουργίας Α σε Α/Β.
Το σωστό θα ήταν να αναφέρεις για μετάπτωση από την τάξη λειτουργίας Α σε Β.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Νομίζεις;:D

Μας έχει φάει η ευγένεια δω μέσα...:p

Ζήτω τα μελομακάρονα!:dance2:

Reaction score
973
δηλαδη ο ενισχυτης που εχουν μεσα τα ηχεια, ειναι παντα καλυτερος (απο την πλευρα της οδηγησης & τιμης) απο τον οιοδηποτε εξωτερικο ενισχυτη, αλλης μαρκας;

Reaction score
1.738
Μόλις άκουσα στην αντιπροσωπεία της Luxman έναν καινούργιο και άστρωτο (όπως μου είπαν) L590 AX ΜΚΙΙ 2*30W, συνδεδεμένο με κάτι ATC SMC50 SL μεταχειρισμένα (παθητικά) (Τα οποία είναι "τεράστια" για τον χώρο μου και εκτός προϋπολογισμού μου)

Τα έπαιζε πολύ δυνατά και πολύ καθαρά και πολύ εντυπωσιακά και το volume του ήταν στο "2" και η αίθουσα ήταν καμιά 50αριά τετραγωνικά και με το που ανέβαζα ελάχιστα το knob, ο ενισχυτής "άκουγε" αμέσως και ανέβαζε την ένταση, δείχνοντας μου ότι έχει πολύ "όρεξη" και μεγάλα αποθέματα.

Εντυπωσιάστηκα πολύ απ΄τον ενισχυτή, δεν "ζεμάταγε καθόλου", αλλά, αρκετά αρνητικό (για μένα) είναι το μέγεθος του, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και ΒΑΡΥΣ!

Καλό Σ.Κ. σε όλους, πάω να βρω "κεφάλαιο κίνησης"... :) :)

Last edited:

Reaction score
5.883
Μόλις άκουσα στην αντιπροσωπεία της Luxman έναν καινούργιο και άστρωτο (όπως μου είπαν) L590 AX ΜΚΙΙ 2*30W, συνδεδεμένο με κάτι ATC SMC50 SL μεταχειρισμένα (παθητικά) (Τα οποία είναι "τεράστια" για τον χώρο μου και εκτός προϋπολογισμού μου)
Τα έπαιζε πολύ δυνατά και πολύ καθαρά
Περίεργα πράματα! Η ATC συστήνει ενισχυτές 100-1500Watt/8Ω!! για τα ηχεια αυτά...και φαντάζομαι ότι εννοεί ενισχυτές ανάλογου επιπέδου με τα ηχεία...
Ρε μπας και μας δουλεύει η Luxman και είναι κανένας κρυφός 200W;

Last edited:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763

Τα έπαιζε πολύ δυνατά και πολύ καθαρά και πολύ εντυπωσιακά και το volume του ήταν στο "2" και η αίθουσα ήταν καμιά 50αριά τετραγωνικά και με το που ανέβαζα ελάχιστα το knob, ο ενισχυτής "άκουγε" αμέσως και ανέβαζε την ένταση, δείχνοντας μου ότι έχει πολύ "όρεξη" και μεγάλα αποθέματα.

Εντυπωσιάστηκα πολύ απ΄τον ενισχυτή, δεν "ζεμάταγε καθόλου", αλλά, αρκετά αρνητικό (για μένα) είναι το μέγεθος του, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και ΒΑΡΥΣ!

γυρνα πισω....που πας????? γμτ
[DOUBLEPOST=1484913863][/DOUBLEPOST]μηπως ειναι παντρεμενος να παρουμε ενα τηλεφωνακι την γυναικα του? ?????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.016
...

Εμ τον θες σε τάξη Α, εμ τον θες και μισοριξιά!

Reaction score
777
Έχοντας ακούσει και εγώ αρκετά παραδείγματα μικρής (συνήθως λαμπάτης) ισχύος με μεγάλα ηχεία θα έλεγα οτι τα 30Watt είναι μία χαρά για να ακούει κανείς τη μουσικούλα του.

Το βασικό πρόβλημα με τα ηχεία επιπέδου ATC είναι οτι αν τα συνδυάσεις με σωστή ενισχυτική βαθμίδα αποτελούν μία ακουστική εμπειρία που την βρίσκει αρκετά δύσκολα σε φθηνά συστήματα και αν την βρείς δηλαδή. Ένα αποτέλεσμα ασυμπίεστο, δυνατό και απαραμόρφωτο. Ένα αποτέλεσμα που πιο πολύ αποτελεί "εμπειρία ζωής" και λιγότερο "μουσική απόλαυση".

Ακόμα και τα 90db είναι αρκετά για ένα μέσο ακροατή, θα ξεπεράσει κατα πολύ σε ποιότητα ένα μέσο σύστημα. Απλά είναι κρίμα να αφήσεις στην άκρη ένα ολόκληρο κόσμο ακουστικής ψευδαίσθησης και να μείνεις σε μουσική ακρόαση.

Καλοάκουστα, για όποιον τα πάρει, θεωρώ οτι δέν θα το μετανιώσει...

Last edited:

Reaction score
1.738
Έχοντας ακούσει και εγώ αρκετά παραδείγματα μικρής (συνήθως λαμπάτης) ισχύος με μεγάλα ηχεία θα έλεγα οτι τα 30Watt είναι μία χαρά για να ακούει κανείς τη μουσικούλα του.
Το βασικό πρόβλημα με τα ηχεία επιπέδου ATC είναι οτι αν τα συνδυάσεις με σωστή ενισχυτική βαθμίδα αποτελούν μία ακουστική εμπειρία που την βρίσκει αρκετά δύσκολα σε φθηνά συστήματα και αν την βρείς δηλαδή. Ένα αποτέλεσμα ασυμπίεστο, δυνατό και απαραμόρφωτο. Ένα αποτέλεσμα που πιο πολύ αποτελεί "εμπειρία ζωής" και λιγότερο "μουσική απόλαυση".
Ακόμα και τα 90db είναι αρκετά για ένα μέσο ακροατή, θα ξεπεράσει κατα πολύ σε ποιότητα ένα μέσο σύστημα. Απλά είναι κρίμα να αφήσεις στην άκρη ένα ολόκληρο κόσμο μουσικής ψευδαίσθησης και να μείνεις σε μουσική ακρόαση.
Καλοάκουστα, για όποιον τα πάρει, θεωρώ οτι δέν θα το μετανιώσει...
Διαβάζοντας στον ΗΧΟ ότι αυτά τα ηχεία είναι ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ότι είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά που υπάρχουν δεν περίμενα καν ότι θα ακούγονται με τον 2*30W.

Με το που μου είπαν ποια είναι αυτά τα ηχεία, (γιατί δεν τα είχα δει ποτέ ξανά από κοντά) τα κοίταγα απο μακριά "φοβισμένος" και εκστασιασμένος, όπως κοιτάνε οι γιαγιάδες την εικόνα της Παναγίας της Τήνου.

Ο 2*30 όμως, όχι μόνο τα "έπαιζε" αλλά και τα έπαιζε άνετα.

Και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι, απλά "ανέβαζα το knob 2-3 χιλιοστά και ο ενισχυτής "άκουγε" και ανέβαζε πολύ την ένταση, ενώ στον δικό μου (Cambridge Audio Azur 851A 2*120W) πρέπει να το "ανεβάσω" 2-3 πόντους για να έχω την ίδια αντίδραση.... (Βέβαια, ο ένας έχει εννιά χιλιάρικα και ο άλλος ενάμισι).

Τέλος πάντων, τι να λέμε τώρα, τα ηχεία αυτά είναι εντελώς εκτός σκέψης και λόγω μεγέθους και λόγω τιμής (16.000 ευρώ νομίζω).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι, απλά "ανέβαζα το knob 2-3 χιλιοστά και ο ενισχυτής "άκουγε" και ανέβαζε πολύ την ένταση, ενώ στον δικό μου (Cambridge Audio Azur 851A 2*120W) πρέπει να το "ανεβάσω" 2-3 πόντους για να έχω την ίδια αντίδραση.... (Βέβαια, ο ένας έχει εννιά χιλιάρικα και ο άλλος ενάμισι).
Η αίσθηση του ποτ του βολιουμ που περιγράφεις αγαπητέ μου, δεν έχει καμία απολύτως σημασία ή σχέση με την ποιότητα ή την ισχύ ενός ενισχυτή. Τα 9.000 του ενός και το 1,5 του άλλου, επίσης καμία σχέση με την αίσθηση του βολιουμ.

Μα καμία όμως.

Είναι θέμα ευαισθησίας εισόδου του ενισχυτή, και θέμα ρύθμισης του ποτ του βολιουμ.

Κι ένας ενισχυτής των 20 € μπορεί να έχει την αίσθηση του ποτ του βολιουμ που περιγράφεις στον 9.000€ ενισχυτή.

Εν ολίγοις, σα να ασχολείσαι με το χαρτοκουτο της συσκευασίας των ενισχυτών. Δεν έχει καμία σχέση το χαρτοκουτο με το πώς παίζει.

Στα εξηγώ γιατί εκτίθεσαι με αυτά που λες. :(

Last edited:

Reaction score
2.288
Κι εγω εχω εναν Naim Nait 3 2Χ30 στον οποιο το ποτενσιομετρο ξεκιναει στις 7 η ωρα και ηδη στις 9 εχει τερματισει και δινει ολη του την ισχυ.
Αυτο σε κανει να νομιζεις οτι "σκεψου ποση ισχυ εχει ακομα μεχρι να παει στο τερμα που ειναι στην θεση 5 η ωρα" αλλα η σκληρη πραγματικοτητα ειναι οτι απο εκει και πανω απλα κλιππαρει και εκει που απορεις και λες μα γιατι τοτε να δωσουν τοση διαδρομη στο ποτενσιομετρο, συνδεεις το κινητο σου και ανακαλυπτεις οτι για να παιξει οσο επαιζε στις 9 η ωρα πριν πρεπει να τον πας στο τερμα τωρα.
Και ολα αυτα γιατι πολυ απλα αλλο η ευαισθησια εισοδου και αλλο η ισχυς εξοδου.

Y

Yiannis_B

Guest

:rolleyes:

Ε, τώρα τι να πω?

Έχω / είχα όλα τα "μικρά" παθητικά ATC: SCM7, SCM11, SCM19, SCM40, SCM20, SCM50.

Είχα φέρει στο σπίτι ASR Emitter 1 -Clear Blue , για τα 40ρια, και τον επέστρεψα γιατί κάθε λίγο και λιγάκι τρίπαρε με therrmal shutdown.

Πέταξα πάνω στα SCM20, έναν Bryston 4b SST2, και είναι αλήθεια σε αρκετά υψηλές εντάσεις, άναβαν τα κόκκινα LED υπερφόρτισης.

Πήρα τους 7B SST2 και ησύχασα.

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σε πιστέψω.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Όχι μόνο τα "έπαιζε" αλλά και τα έπαιζε άνετα.
Εννοείται! 30 ολόκληρα βατ είναι αυτά, δεν είναι παίξε γέλασε. 5 διπλασιασμοί ισχύος στο 1 βατ της ευαισθησίας, δηλαδή έφτασε το ηχείο των 85 ντιμπι στα 100 ντιμπι. Σαφώς έγινε σαματάς μεγάλος.

Διαβάζοντας στον ΗΧΟ ότι αυτά τα ηχεία είναι ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ότι είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά που υπάρχουν δεν περίμενα καν ότι θα ακούγονται με τον 2*30W.
Κακώς δε το περίμενες, δηλαδή τι περίμενες; Ότι θα αρνούνταν να δουλέψει; Χαχαχαχαχα... 30 βατ είναι (όπως ήδη εξήγησα) 15 ντιμπι γκεϊν πάνω στην ονομαστική ευαισθησία του ηχείου, τα 100 ντιμπι ήταν αναμενόμενη στάθμη και είναι μπόλικη.

Εξηγώ για όσους δε ξέρουν:
Το ηχείο, όταν παίρνει διπλάσια ισχύ, ανεβάζει στάθμη κατά 3 ντιμπι.
Η ευαισθησία του, μας λέει ότι με 1 βατ βγάζει 85 ντιμπι στάθμη ήχου.

Πάμε στους διπλασιασμούς ισχύος:

1 βατ 85 ντιμπι - ευαισθησία του ηχείου
2 βατ 88 ντιμπι
4 βατ 91 ντιμπι
8 βατ 94 ντιμπι
16 βατ 97 ντιμπι
32 βατ 100 ντιμπι

Δυστυχώς το ηχείο δεν οδηγείται σωστά με 30 βατ, όπως λέει ο κατασκευαστής θέλει πολύ περισσότερης ισχύος ενισχυτικά. Αλλά και ο ενισχυτής των 2 κιλοβάτ, όταν παίζει στα 30 βατ, σα τον ενισχυτή των 30 βατ παίζει. ;)

Τι λείπει; Λείπουν μόλις 4 διπλασιασμοί ισχύος:

64 βατ 103 ντιμπι
128 βατ 106 ντιμπι
256 βατ 109 ντιμπι
512 βατ 112 ντιμπι

Κι έτσι φτάνουμε στις προδιαγραφές της εταιρείας.

Για να μη κλιπαρει ο ενισχυτής, του δίνουμε λίγο χεντρουμ, μόλις 3 ντιμπι, έτσι για το "μάτι", και παίρνουμε ενισχυτή 1 κιλοβάτ κι είμαστε κύριοι. ;)

Ή παίρνουμε την ενεργή έκδοση, κι είμεθα άρχοντες! 8-)

Reaction score
1.738
:rolleyes:
Ε, τώρα τι να πω?
Έχω / είχα όλα τα "μικρά" παθητικά ATC: SCM7, SCM11, SCM19, SCM40, SCM20, SCM50.
Είχα φέρει στο σπίτι ASR Emmitter 1 -Clear Blue , για τα 40ρια, και τον επέστρεψα γιατί κάθε λίγο και λιγάκι τρίπαρε με therrmal shutdown.
Πέταξα πάνω στα SCM20, έναν Bryston 4b SST2, και είναι αλήθεια σε αρκετά υψηλές εντάσεις, άναβαν τα κόκκινα LED υπερφόρτισης.
Πήρα τους 7B SST2 και ησύχασα.
Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σε πιστέψω.
Γιατί να πω ψέματα;

Μακάρι να'χα τα λεφτά να τ'αγόραζα και να σε καλούσα σπίτι μου να τ'ακούσεις.

Πρόσεχε όμως: Η ένταση που ακούγαμε ήταν "υψηλή" για μένα, πιθανόν για άλλους να ήταν ψίθυρος.
Τι να πω, δεν είχα και ντεσιμπελόμετρο να μετρήσω, αλλά ήταν αρκετά δυνατά που έπρεπε να φωνάζω για να με ακούσουν οι άλλοι στην αίθουσα.

Στο σπίτι μου δεν ακούω και δυνατότερα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis