Κυνηγωντας το Απολυτο

Reaction score
153
Ο φιλος Gojakla απαντησε εκ μερους μου..

Εγω δεν παω να κοντραρω την ATC ουτε θελω να πουλησω..
Εγω θελω να φτιαξω κατι που να καλυπτει τα δικα μου γουστα και μονο...

Ενοειται πως δεν εχω το υποβαθρο της ATC αλλα δεν εχω και τουσ περιορισμους της ATC,για παραδειγμα η ATC δεν μπορει να βαλει σε ενα ηχειο της το dynaudio to esotar d330 εγω αμα θελω μπορω.
Η ακομα η ATC δεν μπορει-θελει-χρειαζεται να φτιαξει ενα κουτι σε επιπεδα HI-END επιπλου εγω αμα θελω μπορω..
Η ακομα η ATC δεν μπορει να βαλει 3 ενυσχητες επιπεδου Mark Levinson
για να τρεχουν καθε μεγαφωνο, εγω αμα θελω μπορω.

Αρα το Ηχειο μπορω να το φερω ακριβως στα γουστα μου το μονο θεμα ειναι ο χρονος,

Aλλα δεν βιαζομαι καθολου..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.550
Γιατι δεν το συνδυάζεις με το φοβερό ribbon που έχεις; Κάπου είχε ανεβάσει ενα PDF ο Γιάννης β με με μια πολυ ψαγμένη ίδιο κατασκευή με αυτά τα μεγάφωνα αλλα δεν το βρίσκω τώρα. Αλλη λύση ειναι να το συνδυάσεις με το νεο tweeter της εταιρίας.

Άσχετο αλλα αν καταφέρεις και βρεις μεγάλα woofer atc σειρά sl, θελω και εγω δυο.

Reaction score
1.002
Ακόμα και απο άποψη διάθεσης πόρων και υλικοτεχνικής υποδομής, δεν φαντάζομαι ότι κανείς σκοπεύει να "χτυπήσει" εταιρίες με βαριά ιστορία.

Και νομίζω όσο διαβάζω το νήμα πως ο φίλος TonyCooper δεν ζεί σε κάποια ουτοπία.
Γράφει εξάλλου και ο ίδιος πως μαθαίνει ταυτόχρονα με την κατασκευή, θα χρειαστεί χρόνια για να φτάσει το δικό του στόχο και εν πάσει περιπτώσει χαίρεται την πορεία...
Τα παραπάνω μου κάνουν για μια χαρά προσγειωμένο άτομο... :drinks:
Αν διαβασεις ξανα τον τιτλο του νηματος, αναφερεται για το 'απόλυτο' , οχι αυτα που λες παραπάνω B-):)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ακόμα και απο άποψη διάθεσης πόρων και υλικοτεχνικής υποδομής, δεν φαντάζομαι ότι κανείς σκοπεύει να "χτυπήσει" εταιρίες με βαριά ιστορία.

Και νομίζω όσο διαβάζω το νήμα πως ο φίλος TonyCooper δεν ζεί σε κάποια ουτοπία.
Γράφει εξάλλου και ο ίδιος πως μαθαίνει ταυτόχρονα με την κατασκευή, θα χρειαστεί χρόνια για να φτάσει το δικό του στόχο και εν πάσει περιπτώσει χαίρεται την πορεία...
Τα παραπάνω μου κάνουν για μια χαρά προσγειωμένο άτομο... :drinks:
Δηλαδή η ο τίτλος "Κυνηγώντας το Απόλυτο" και η πρόθεση κατασκευής Ανηχοϊκού θαλάμου είναι μια προσγειωμένη άποψη .....................................μάλιστα.

Reaction score
2.566
...για παραδειγμα η ATC δεν μπορει να βαλει σε ενα ηχειο της το dynaudio to esotar d330 εγω αμα θελω μπορω.
Η ακομα η ATC δεν μπορει-θελει-χρειαζεται να φτιαξει ενα κουτι σε επιπεδα HI-END επιπλου εγω αμα θελω μπορω..
Η ακομα η ATC δεν μπορει να βαλει 3 ενυσχητες επιπεδου Mark Levinson
για να τρεχουν καθε μεγαφωνο, εγω αμα θελω μπορω.
Απλά η ΑΤC -και άλλοι σωστοί κατασκευαστές- γνωρίζει ότι δεν χρειάζονται μονάδες επιπέδου d330 και ενισχυτές ML για να παίζει άριστα ένα ηχείο...αλλά σωστός σχεδιασμός και φίλτρα, σε συνδυασμό φυσικά με ικανές μονάδες, ιδανικές όμως για τον συγκεκριμένο αυτόν σχεδιασμό και φίλτρα. Κάτι που εσύ ακόμα δεν θες να καταλάβεις. Σίγουρα όμως ότι θα το καταλάβεις αργά η γρήγορα ντοντ γουόρυ. Καλές δοκιμές ως τότε αφού έχεις τη δυνατότητα και θες να μάθεις με τον εμπειρικό τρόπο.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Αν διαβασεις ξανα τον τιτλο του νηματος, αναφερεται για το 'απόλυτο' , οχι αυτα που λες παραπάνω B-):)
@ζακ & πελοπις: Πολλοί μπορεί να ξεκινήσανε(με) μεγαλεπίβολα σχέδια και στην πορεία να προσαρμοστήκαμε/προσγειωθήκαμε.
Ενώ λοιπόν κυνηγούσε το "απόλυτο" ή δεν ξέρω τί άλλο, εγώ βλέπω πως σήμερα μιλάει για ηχείο που να ικανοποιεί το γούστο του. Άρα, καταλαβαίνω, πως δεν κυνηγάμε το "απόλυτο" ηχείο.

Επίσης δεν είμαι ούτε υπερασπιστής ούτε δικηγόρος... :p

Μια άλλη άποψη κατέγραψα...
Αν κάνω λάθος, ας διορθωθείτε:drinks: :D

Reaction score
153
Αν ειχα προσγειωμενες αποψεις Ως ανθρωπος θα δουλευα ακομα λατζα σε ενα εσταιατοριο οπως εκανα στα 17 μου.

Εγω Θελω και θα παρω το απολυτο.-

Αμα δεν σας ενδιαφερει το νημα παιδια να το κλεισουμε.

Εγω ανεβαζω ολες τις εξελιξεις για να τα δει οποιος ενδιαφερεται και ισως να αποφυγει τα πολλα και τραγικα λαθη που κανω και θα κανω..

Αν η πλειοψηφια θεωρει το ποστ αυτο αχρηστο και εμενα εναν μαλακα που απλα αγορασε πολα ακριβα πραγματα να μου το πει να σταματησω..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
.....το μονο θεμα ειναι ο χρονος,
Δεν πας κανένα διαστημικό ταξίδι μαζί με την πραμάτεια σου ...εκεί που ο χρόνος κυλάει πολύ αργά:rolleyes:

Κα'ομολογίαν σου δεν γνωρίζεις βασικά θέματα ηλεκτρακουστικής .Επίσης είναι εμφανές οτι δεν θες η δεν μπορείς να τα μάθεις .

Εγω ανεβαζω ολες τις εξελιξεις για να τα δει οποιος ενδιαφερεται και ισως να αποφυγει τα πολλα και τραγικα λαθη που κανω και θα κανω..
Οπότε....το ποστ είναι όντως άνευ ενδιαφέροντος .Το αράδιασμα μεγαφώνων η κουτιά από πάγκο κουζίνας ειλικρινά δεν βοηθούν κανένα .Κυριότερα εσένα βέβαια αν και δείχνεις να μην το αντιλαμβάνεσαι :sneaky:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Tony το γεγονός ότι σου δείχνουμε και έναν άλλο δρόμο, δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί σου ή ότι δεν θέλουμε να πετύχεις τον στόχο σου, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Reaction score
153
Δεν πας κανένα διαστημικό ταξίδι μαζί με την πραμάτεια σου ...εκεί που ο χρόνος κυλάει πολύ αργά:rolleyes:

Κα'ομολογίαν σου δεν γνωρίζεις βασικά θέματα ηλεκτρακουστικής .Επίσης είναι εμφανές οτι δεν θες η δεν μπορείς να τα μάθεις .

Οπότε....το ποστ είναι όντως άνευ ενδιαφέροντος .Το αράδιασμα μεγαφώνων η κουτιά από πάγκο κουζίνας ειλικρινά δεν βοηθούν κανένα .Κυριότερα εσένα βέβαια αν και δείχνεις να μην το αντιλαμβάνεσαι :sneaky:
Ε Αφου ειστε ολοι καταξιωμενοι sound engineers και εγω ενας ασχετος που δεν προκειται να καταφερει τιποτα.
Τοτε το post μπορει να κλεισει...

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως μπορει καποιος να ειναι σιγουρος για κατι που ακομα δεν εχει ολοκληρωθει και δεν εχει δει ποτε στην ζωη του?Αυτο ειναι καθαρα ελληνικη πατεντα..

p.s.

Αφου εσυ εισαι τοσο καλος-διαβασμενος Γιατι δεν πουλας το ηχειο που εφτιαξες να κονομησεις?

Και οπως λενε οι Αμερικανοι Haters Gonna Hate

Αντε καλη συνεχεια..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.550
Εγώ πάλι θέλω να συνεχιστεί το νήμα, έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια του φίλου και πιστεύω ότι οι περισσότερο γνωστες μπορούνε να τον βοηθήσουμε να διορθώσει τα λάθη που θα γίνουν. Ταπεινή μου γνώμη είναι αφενός απόλυτο ηχείο δεν υπάρχει, αφετέρου η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών ηχείων είναι μέτριες υλοποιήσεις με συγκεκριμένους συμβιβασμούς. Π.χ. bass reflex, μέτριο impulse response, μέτριο power response, κλπ. Τέτοια ηχεία μπορεί να φτιάξει σχεδόν ο καθένας, ειδικά αν ακολουθήσει το δρόμο της πολυενισχυσης και ενεργού κρος. Από την άλλη ηχείο με επιδόσεις και μετρήσεις Grimm μπορούν να φτιάξουν ελάχιστοι και μάλλον όχι diyers.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Λοιπόν για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά, ο τίτλος είναι <<Κυνηγώντας το απόλυτο>> και ΟΧΙ <<Κατακτώντας το απόλυτο>>.
Για τον Tony, από όσο έχω καταλάβει, σημασία έχει η διαδρομή, η περιπέτεια και η απόκτηση εμπειριών και γνώσεων, πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει.

Επίσης γνωρίζω ότι η παρακολούθηση ενός θέματος στο AVSITE ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Έχουν ανοιχτεί ένα σωρό άσχετα θέματα στην εδώ κατηγορία και μας ενόχλησε η ενασχόληση ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από το 0 και ΔΕΝ θέλει να κάνει Copy_Paste την ιδέα κάποιου άλλου.

Αν ο Tony ή οποιοσδήποτε Tony ρωτήσει γνώμες για μια διαφορετική οδό ας του δώσουν τα φώτα τους οι ειδήμονες.
Αν κάποιος θελήσει θετικά να βοηθήσει ας το κάνει. Πιστεύω πως είναι έτοιμος να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Ο άνθρωπος θέλει να ζήσει τη δική του <<περιπέτεια>>. Ας το σεβαστούμε.
Αλήθεια υπάρχει κάποιος που δεν έχει <<πετάξει>> χρήματα σε αυτό το χόμπι?
Δεν νομίζω...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.338
+1000
και εδώ που τα λέμε, σχεδόν όλοι για το ταξίδι παίζουν με το χόμπυ. Αλλοιώς, χτυπάς μερικά έτοιμα μεταχειρισμένα της κατηγορίας "απόλυτο", παιδεύεσαι λίγο να τα ταιριάξεις, και αν υπολογίσεις το κόστος του χρόνου της DIY ενασχόλησης στο τέλος έχεις καιρδίσει και λεφτά από πάνω!

Παρ' όλα αυτά... οι αλήθειες είναι αλήθειες:
Οταν "κυνηγάς το απόλυτο" ξεκινώντας από το μηδέν, το κυνηγάς από μεγάααααλη απόσταση.
Η απόσταση αυτή θα μικρύνει πολύ πιο γρήγορα φτιάχνοντας για αρχή, όπως προτάθηκε ένα δίδρομο με γήινες μονάδες, επιμένοντας και σπρώχνοντάς το όσο μπορείς και μαθαίνοντας από αυτό. Αλλοιώς, καθυστερείς αλλάζοντας συνεχώς ακριβές μονάδες που πάνε στράφι καθώς χάνεσαι σε ένα πλήθος ασορτάριστων παραμέτρων, χωρίς να επικεντρώνεσαι στον εντοπισμό του τι πραγματικά φταίει και πως θα το ξεπεράσεις.

Και ναι, το νήμα έχει ενδιαφέρον για μας που το παρακολουθούμε χωρίς να πληρώνουμε την ακριβή υπερπαραγωγή, με την σακούλα ποπ-κορν στο χέρι σαν στο σινεμά, αλλά... πονάει και λίγο γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.550
Γιατι δεν το συνδυάζεις με το φοβερό ribbon που έχεις; Κάπου είχε ανεβάσει ενα PDF ο Γιάννης β με με μια πολυ ψαγμένη ίδιο κατασκευή με αυτά τα μεγάφωνα αλλα δεν το βρίσκω τώρα. Αλλη λύση ειναι να το συνδυάσεις με το νεο tweeter της εταιρίας.

Άσχετο αλλα αν καταφέρεις και βρεις μεγάλα woofer atc σειρά sl, θελω και εγω δυο.
Ουφ, το βρήκα: https://app.box.com/s/j1pwj8exbmioz350nu0n από εδώ:

http://www.avsite.gr/forum/threads/Χαρακτηριστικά-mid-σε-τρίδρομο.138253/#post-1849929

"the midrange hands off to the ribbon tweeter with exceptional finesse in a very natural way"

Last edited:

Reaction score
1.788
Αγαπητε Tony εδω η κατηγορια ονομαζεται diy εχεις καθε δικαιωμα να κανεις το δικο σου ταξιδι. Μπορει να μην υπαρχει η απολυτη γνωση σε αυτο που κανεις για να την διδαξεις σε καποιους, αλλα πιστεψε με μπορει να διδαξεις την προσπαθεια αλλα και την επιμονη που καποιοι αλλοι δεν την εχουν.
Καλο ταξιδι και μεσα απο αυτο που προσπαθεις να κανεις θα σου διμιουργηθουν αποριες που θα σε βαλουν και στο θεωριτικο επιπεδο.

Σημασια εχει να προσπαθεις.

Reaction score
1.187
Οπως καταλάβατε του πρήξατε τα rx/ του ανθρώπου και δεν πρόκειται να ξαναγράψει...

Reaction score
1.788
Kata την γνωμη μου αυτη η κατηγορια θα επρεπε να πεταει!!! Δεν εχει σημασια αν προκειται για ενα απλο καλωδιο, ηχειο, ενισχυτη , κ.λ.π ..

Απλα ας σεβαστουμε τις προσπαθειες ανθρωπων που εχουν ορεξη και μερακι. Ο χρονος και το χρημα τους και το πως θα τον εκμεταλευτουν ειναι δικο τους θεμα.
Οσοι γνωριζουν ας απαντουν [εαν θελουν] στις αποριες που θα βγαινουν μεσα απο τις [αποτυχιες] . Παντα κοσμια .

Reaction score
2.566
Παρ' όλα αυτά... οι αλήθειες είναι αλήθειες:
Οταν "κυνηγάς το απόλυτο" ξεκινώντας από το μηδέν, το κυνηγάς από μεγάααααλη απόσταση.
Η απόσταση αυτή θα μικρύνει πολύ πιο γρήγορα φτιάχνοντας για αρχή, όπως προτάθηκε ένα δίδρομο με γήινες μονάδες, επιμένοντας και σπρώχνοντάς το όσο μπορείς και μαθαίνοντας από αυτό. Αλλοιώς, καθυστερείς αλλάζοντας συνεχώς ακριβές μονάδες που πάνε στράφι καθώς χάνεσαι σε ένα πλήθος ασορτάριστων παραμέτρων, χωρίς να επικεντρώνεσαι στον εντοπισμό του τι πραγματικά φταίει και πως θα το ξεπεράσεις.
Και ναι, το νήμα έχει ενδιαφέρον για μας που το παρακολουθούμε χωρίς να πληρώνουμε την ακριβή υπερπαραγωγή, με την σακούλα ποπ-κορν στο χέρι σαν στο σινεμά, αλλά... πονάει και λίγο γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί...
Kαλύτερα δεν θα μπορούσα να το θέσω.
Και να προσθέσω...το γεγονός ότι λέμε τη γνώμη μας που είναι μια γνώμη που εφιστά τη προσοχή, που προειδοποιεί, που προκαλέι να σκεφτείς λίγο παραπάνω τί κάνεις, δεν το κάνουμε ούτε από φθόνο, ούτε από κακία, ούτε άπο ανία, όπως ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι, που επειδή μάλλον οι ίδιοι πλήττουν, βρίσκουν ανακούφιση σε μακρές, ανούσιες ιντερνετικές ιστορίες, ακόμα και αν οι πρωταγωνιστές τους βασανίζονται άσκοπα. Προσωπικά θέλω να δω τον άνθρωπο να συνεχίζει τη προσπάθειά του. Όμως όχι έτσι και για αυτό τον "ενοχλώ". Όπως πολύ σωστά διατυπώθηκε "το αράδιασμα ακριβών μεγαφώνων δεν βοηθά κανέναν" και "το έργο πονάει γιατί το έχουμε ξαναδεί". Ας διαβάσει, ασχοληθεί, κάνει ότι χρειάζεται αφού θέλει, και μετά ας δοκιμάσει ότι επιθυμεί. Η τυχαία κατασκευή καμπινών, και η συνεχόμενη αγοροπωλησία μονάδων, δεν αποτελεί δυστυχώς μέθοδος μάθησης. Τουλάχιστον όχι επιτυχημένης. Και δυστυχώς ούτε τυχαία είναι πιθανό να επιτύχει, διότι είναι άπειρο το πλήθος επιλογής και παραμέτρων. Τόσο απλά.

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp