ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Reaction score
777
Η κάθε σελίδα αποτελεί ένα ηχείο.Δύο σελίδες-δύο ηχεία-ένα ζευγάρι ηχείων.
Το πάνω διάγραμμα έχει το διάγραμμα απόκρισης του εργοστασιακού ηχείου.
Το κάτω διάγραμμα έχει την απόκλιση του αγορασθέντος ηχείου απο το πρωτότυπο διάγραμμα.
Το ερώτημα μου είναι λοιπόν το εξής...
Είναι δυνατόν μία εταιρεία μαζικής παραγωγής να φτιάχνει δύο ηχεία και να έχουν διαφορές?Οι μετρήσεις δείχνουν πως ναι...
Με ποιά λοιπόν δύναμη αν δώσουμε εμείς τα μεγάφωνα σε έναν να φτιάξει το ίδιο ηχείο?(χωρίς βέβαια να γνωρίζει τη μορφή του πρωτότυπου)
Σκεφτείτε αντί να βάλει την τρούπα απο κάτω να την βάλει απο πάνω.Τί θα γίνει στο διάγραμμα?Επίσης ας συγκρίνουμε το διάγραμμα με το ηχείο του πειράματος και ας αναλογιστούμε το πόσο έξω μπορούμε εύκολα να πεσουμε.
Ο μέσος όρος χαρακτηρισε το ηχείο του πειράματος ως:
δύο δρόμων
σχετικά αδύναμο στα μπάσα

Το 802Ν είναι 3 δρόμων
στα μπάσα μου κάνει πολύ καλό για ένα σαλόνι.
Σχετικά δύσκολο φορτίο.
Ας στεφτούμε επίσης το εξής.Αν στη μαζική παραγωγη υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των προιόντων τότε...στις βιοτεχνίες?
Συγνώμη για το off topic αλλα μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι μετρήσεις ως προς σύγκριση.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ξαναειπώθηκε εξάλλου. Ότι μετράει καλά δεν παίζει απαραίτητα τόσο καλά.
Τοτε γιατι να αγορασω;;;:136:

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

.................
...

Οκ, λεβεντες μου. Οτι πειτε. Μπορειτε αν θελετε να ειρωνευτειτε κιολας. Δεν τρεχει τιποτα. Δειχνετε χαρακτηρα.
Μην μας αποδίδεις προθέσεις που ποτέ δεν είχαμε . Προφανώς παρεξήγησες κάτι και αυτό είναι άδικο και για μας και για σένα !!Η απορία μου ήταν πραγματική . Νόμισα ότι απευθυνόσουν σε κάποιον Σπύρο που εγώ δεν γνώριζα. Και φυσικά Ο Νίκος έκανε καλοπροαίρετο χιούμορ . Δεν νομίζω ότι αξίζει να "χαλιόμαστε" για ψύλλου πήδημα....
:619:

Reaction score
8
Κε Τσαντουλη, μαλλον εσεις παρεξηγησατε.

Δεν αναφερθηκα καθολου σε εσας.

Καταλαβα πολυ καλα την προθεση σας.

Το παρακατω:

Originally Posted by Τσαντουλής Βασίλης View Post

Ποιος είναι ο Σπύρος ;;;

Νταξ ρε Γιάννη, ένα (δύο) λάθος κάναμε.

ειναι το post τυ Νικου. Δεν γινετε καμια αναφορα σε εσας απο μερους μου.

Πραγματικα ειχα στο μυαλο μου το Σπυρο τον Μπλατσιο που, αν δεν κανω λαθος ασχολειται με μετρησεις και ως εκ τουτου το λαθος.

Πραγματικα δεν εχει να κανει καθολου με εσας. Αν θελετε ξανακοιταξτε το.

Reaction score
3.485
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Τοτε γιατι να αγορασω;;;:136:
Κάτσε πρώτα να μας πούνε ποιο ήταν το ηχείο (?) που μετρήθηκε και ήταν τόσο flat από τη μέση και πάνω. Γιατί από μπάσα ...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Κάτσε πρώτα να μας πούνε ποιο είναι το ηχείο (?) που μετρήθηκε και ήταν τόσο flat από τη μέση και πάνω. Γιατί από μπάσα ...
Καθομαι.:137:

Reaction score
4
Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Εγώ θα ήθελα να μου πουν όσοι απάντησαν στην ερώτηση αυτή
10) Το ηχείο είναι της αμερικάνικής της αγγλικής , της ιταλικής ,της κινέζικής,της ελληνικής ή κάποιας άλλης «σχολής»;;
να μου πουν πως έκαναν την εκτίμηση.

Η "σχολή" που ανήκει το ηχείο ακούγεται - μετριέται ή και τα δύο ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.773
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Καθομαι.:137:
τώρα σήκω.
αρκετά κάθισες.
θα βγάλεις ρίζες.
:136::136:

Reaction score
23

Κάτσε πρώτα να μας πούνε ποιο ήταν το ηχείο (?) που μετρήθηκε και ήταν τόσο flat από τη μέση και πάνω. Γιατί από μπάσα ...
Γιαυτο μπερδεύτηκα δεν άκουγα τις χαμηλές συχνότητες. Είπα και εγώ κουφάθηκα.

Reaction score
23

Τι να το κανείς το ηχείο άμα έχεις ''χώρο''. Tα αλλά είναι περιττά…
Pour moi το ηχείο αν μετρηθεί χωρίς να συμπεριληφθεί η συμπεριφορά του στο χώρο, απλά έφτιαξες ένα καταπληκτικό ζευγάρι ακουστικά…που μετράει σωστά.
Στο θέμα μας τώρα.
Για το κουιζ, εγώ πιστεύω ότι το ΖΟΝΚ είναι στη κουρτίνα ''Τροία''. Αν πέρασα το μάθημα να μου στείλετε τον έλεγχο σπίτι. Ευχαριστώ.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

τώρα σήκω.
αρκετά κάθισες.
θα βγάλεις ρίζες.
Να΄σαι καλα γιατρε μου.

Απο χθες το βραδυ καθομαι.:138: Πιαστηκε ο κο.........πισινος μου.:138:

Κανεις δεν φιλοτιμηθηκε να μου πει να σηκωθω. Μονο εσυ.:137::136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κε Τσαντουλη, μαλλον εσεις παρεξηγησατε. Δεν αναφερθηκα καθολου σε εσας. ειναι το post τυ Νικου.
Σπύρο, άσε τις υπεκφυγές και 'μολόγα ποιο είναι το ηχείο. Άντε!
Νταξ ρε Γιάννη, ένα (δύο) λάθος κάναμε.
...
Οκ, λεβεντες μου. Οτι πειτε. Μπορειτε αν θελετε να ειρωνευτειτε κιολας. Δεν τρεχει τιποτα. Δειχνετε χαρακτηρα.
Χρειάζομαι διευκρινήσεις. Δεν μπορεί την μια να λες ότι το δικό μου το post ήταν ειρωνικό προς το άτομόν σου! και τη άλλη να λες ότι ειρωνευτήκαμε μαζί με τον Κόγια. Δεν γίνεται κύριε να εξισώνεις την δική μου αριστοκρατική ειρωνεία με αυτή του γιδοβοσκού Κόγια. Αυτό ΔΕΝ το δέχομαι. Αυτό ΔΕΝ θα περάσει! Αίσχος! :137:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Πράγματι, χρειάζονται διευκρινήσεις για να... ξέρω κι εγώ απ' εδώ και πέρα που πατάω... :142::143::138:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή

... Απο χθες το βραδυ καθομαι ... Κανεις δεν φιλοτιμηθηκε να μου πει να σηκωθω. Μονο εσυ.
Ξαναματακάτσε. Δεν προβλέπονται αποκαλύψεις σύντομα. Ο μαθηματικός είναι γνωστός

:138:

Reaction score
777

Τι να το κανείς το ηχείο άμα έχεις ''χώρο''. Tα αλλά είναι περιττά…
Pour moi το ηχείο αν μετρηθεί χωρίς να συμπεριληφθεί η συμπεριφορά του στο χώρο, απλά έφτιαξες ένα καταπληκτικό ζευγάρι ακουστικά…που μετράει σωστά.
Στο θέμα μας τώρα.
Για το κουιζ, εγώ πιστεύω ότι το ΖΟΝΚ είναι στη κουρτίνα ''Τροία''. Αν πέρασα το μάθημα να μου στείλετε τον έλεγχο σπίτι. Ευχαριστώ.
Αλήθεια...πώς το μελετάς αυτό?Αν εγώ ας πούμε το βάλω στο δωμάτιο μου?ή αν είμαι hi-end και το βάλω στο σαλόνι 20*20?
Μήπως εκεί έρχεται το voicing?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δηλαδή, άμα δεν το βάλεις στο σαλόνι σου, δεν είσαι high end? :143::138::142:

Reaction score
777

Δηλαδή, άμα δεν το βάλεις στο σαλόνι σου, δεν είσαι high end?
Ναι η αλήθεια είναι οτι μπορεί κανείς να έχει και δωμάτιο 20*20

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ναι η αλήθεια είναι οτι μπορεί κανείς να έχει και δωμάτιο 20*20
... η κρεββατοκάμαρα 3*3 ... :126:

Reaction score
23

Αλήθεια...πώς το μελετάς αυτό?Αν εγώ ας πούμε το βάλω στο δωμάτιο μου?ή αν είμαι hi-end και το βάλω στο σαλόνι 20*20?
Μήπως εκεί έρχεται το voicing?
Δεν γνωρίζω αν θα σε βοηθήσει σε κάτι να δηλώσεις Hi-End. Όσο για το χώρο δεν διαθέτω τόσο μεγάλο. Tα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.
Αν ο καθένας ήταν σε θέση, να κρίνει τι θα αλλάξει σε ένα ηχείο για να κάνει την διαφορά. Όλα τα ηχεία θα έπαιζαν λίαν επιεικώς τέλεια.
Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι έχουν προηγηθεί μετρήσεις…
Εγώ προσωπικά, για να σου φύγει η απορία, γνωρίζω μια μόνο μέθοδο, τη κλασική. Δηλ. της γνώσης, εμπειρίας, τεχνικής και ακουστικής κατάρτισης. Τότε αρχίζουμε να μιλάμε αν μπορείς να κάνεις την διαφορά ρυθμίζοντας μια συσκευή.
Όπως λέει και ο απλός λαός, αν δεν είσαι σαράντα χρόνια φούρναρης, άλλαξε καλύτερα κατεύθυνση.
Μαγικά δεν γίνονται στον ήχο...

Reaction score
777
Κατα πρώτον αστειεύομαι για τα τ.μ. του χώρου.Κατα δεύτερον επισημαίνω στο τι μπορεί να βοηθάει το voicing.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.837