ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Reaction score
0
Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Λάθος. Τα καλώδια ρεύματος επιφέρουν μεταβολή στον ήχο. Τυχαία, καθώς όσοι τα αγοράζουν με βάση την τιμή τους δεν ενδιαφέρονται για τα χαρακτηριστικά τους.

Κώστα καλημέρα,

Ίσως φταίω και 'γω λίγο. Το θέμα δεν είναι ότι βρήκα τυχαία κάποια καλώδια ρεύματος σε καλή τιμή και είπα "δεν τα παίρνω αφού είναι ευκαιρία". Μετά από αρκετές δοκιμές καλωδίων interconnect & ρεύματος κατέληξα ότι στο σύστημα μου και με τα γούστα μου ταιριάζουν τα καλώδια της Acoustic Zen(Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους)(Για καλώδιο της παραπάνω εταιρίας μιλάω)(Χρησιμοποιώ ήδη τέτοια καλώδια). Το θέμα μου είναι ότι ποτέ δεν έτυχε να δοκιμάσω κάποιο καλώδιο ρεύματος με μήκος 1μ, με αποτέλεσμα να μην έχω προσωπική γνώμη περί αυτού. Για το λόγο αυτό ζήτησα την γνώμη των μελών.
Ευχαριστώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μιας και παιζω και θα παιζω για πολλα χρονια με καλωδια , αν θες κανονιζουμε να ακουσεις λαιβ στον χωρο μου το τι μπορει να κανει ενα καλωδιο ρευματος.Μετα εσυ θα βγεις και θα γραψεις στο αερα τι ακουσες.Σε προειδοποιω μην με βρισεις που θα σε βαλω σε εξοδα.........Ακουω

Reaction score
0

μιας και παιζω και θα παιζω για πολλα χρονια με καλωδια , αν θες κανονιζουμε να ακουσεις λαιβ στον χωρο μου το τι μπορει να κανει ενα καλωδιο ρευματος.Μετα εσυ θα βγεις και θα γραψεις στο αερα τι ακουσες.Σε προειδοποιω μην με βρισεις που θα σε βαλω σε εξοδα.........Ακουω
Μα και γω της ίδιας άποψης είμαι. Ότι δηλαδή τα καλώδια ρεύματος κάνουν "δουλειά".

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Αν κατι δεν κανει δουλεια δεν εχει δικαιωμα στο να υπαρχει.Και επειδη ο οποιοσδηποτε μπορει να ακουσει κατι και να βγαλει συμπερασματα , (το ιδιο μπορουν να κανουν ολοι) , ας δοκιμασουμε πρωτα κατι (παρεα με αλλους καλυτερα) και μετα βγαζουμε συμπερασματα και τα γραφουμε στον αερα.

Reaction score
0

Αν κατι δεν κανει δουλεια δεν εχει δικαιωμα στο να υπαρχει.Και επειδη ο οποιοσδηποτε μπορει να ακουσει κατι και να βγαλει συμπερασματα , (το ιδιο μπορουν να κανουν ολοι) , ας δοκιμασουμε πρωτα κατι (παρεα με αλλους καλυτερα) και μετα βγαζουμε συμπερασματα και τα γραφουμε στον αερα.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να κάνουμε ένα επί τόπου τεστ. Περιμένω νέα σου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Μπορω να ειμαι και εγω σε μια γωνιτσα να ακουω και να παρακολουθω χωρις να βγαλω αχνα:121:? ...ευκαιρια να μαθω και κατι...:120:
Σιγουρα θα ειναι μια ενδιαφερουσα συναντηση:139:
Συγνωμη που παιρνω το θαρρος εντελως καλοπροαιρετα:114:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οποιο απογευμα μπορειτε απο τριτη μου λετε.Με pm παντα

Reaction score
753

Μπορει να μας εξηγήσει καποιος με πιο τροπο ενα καλωδιο ρευματος μπορει να επιφερει αλλαγη στον ηχο ενος μηχανήματος ?

ΥΣ Προσωπικά δεν το πίστευα μεχρι που το άκουσα

Reaction score
777
Το ζήτημα παίδες δέν είναι τόσο το αν το καλώδιο επιφέρει αλλαγή.Το ζήτημα είναι τί ποσοστό χρημάτων πρεπει να διαθέσουμε για ένα καλώδιο.Αν ας πούμε ένα σύστημα έχει ...ευρώ και διαθέσω το 60% για καλώδια τότε χάσαμε τη μπάλα.Νομίζω μία λογική τιμή ειναι το 10% του συστήματος.Παραπάνω δέν έχει νόημα διότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε βασικά συστατικά στοιχεία του συστήματος.

όποιος διαφωνεί ας βάλει κάτω νούμερα και εταιρείες και ας το καταλάβει έτσι...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Μπορει να μας εξηγήσει καποιος με πιο τροπο ενα καλωδιο ρευματος μπορει να επιφερει αλλαγη στον ηχο ενος μηχανήματος ?
αν το ξεραμε θα κατασκευαζαμε καλωδια και δεν θα μας τα περνανε τσμπα

ΥΣ Προσωπικά δεν το πίστευα μεχρι που το άκουσα
Το ζήτημα παίδες δέν είναι τόσο το αν το καλώδιο επιφέρει αλλαγή.Το ζήτημα είναι τί ποσοστό χρημάτων πρεπει να διαθέσουμε για ένα καλώδιο.Αν ας πούμε ένα σύστημα έχει ...ευρώ και διαθέσω το 60% για καλώδια τότε χάσαμε τη μπάλα.Νομίζω μία λογική τιμή ειναι το 10% του συστήματος.Παραπάνω δέν έχει νόημα διότι με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε βασικά συστατικά στοιχεία του συστήματος.

όποιος διαφωνεί ας βάλει κάτω νούμερα και εταιρείες και ας το καταλάβει έτσι...
σκεψου και εσυ οτι ενα καλο καλωδιο μπορεις να το κρατησεις για παντα, μιας και δεν τρωει καποιου ειδους φθορα.
Καθε μερος της αλυσιδας μας μπορει να φθαρει απο την χρηση και σε βαθος χρονου να χρειαστει σερβις, ενα καλωδιο ποτε.Και αν ειναι πραγματικα καλο το εχεις για μια ζωη χωρις να ξαναασχοληθεις μαζι του.Οσο αφορα την λογικη ο καθενας εχει διαφορετικη.Αναλογα με τα γουστα τα χωνεις εκει που θες , ειτε αυτο λεγεται καλωδιο ειτε αντικραδασμικο, ειτε ηχειο.Δικα σου ειναι τα λεφτα και τα κανεις οτι θελεις.

Reaction score
777

σκεψου και εσυ οτι ενα καλο καλωδιο μπορεις να το κρατησεις για παντα, μιας και δεν τρωει καποιου ειδους φθορα.
Καθε μερος της αλυσιδας μας μπορει να φθαρει απο την χρηση και σε βαθος χρονου να χρειαστει σερβις, ενα καλωδιο ποτε.Και αν ειναι πραγματικα καλο το εχεις για μια ζωη χωρις να ξαναασχοληθεις μαζι του.Οσο αφορα την λογικη ο καθενας εχει διαφορετικη.Αναλογα με τα γουστα τα χωνεις εκει που θες , ειτε αυτο λεγεται καλωδιο ειτε αντικραδασμικο, ειτε ηχειο.Δικα σου ειναι τα λεφτα και τα κανεις οτι θελεις.
Φίλε μου είναι σαφές οτι τσέπη σου είναι οτι θές δίνεις.Δέν πάω να αλλαξω νοτροπία σε κανέναν...
Απλά πές οτι έχω ένα σύστημα με 50,000 ευρώ.Ο ένας ακούμπησε 30,000 για καλώδια(λέμε τώρα).Ε μου φαίνεται υπερβολικό πώς να το κάνουμε.Αν πάρει έναν ενισχυτή καλύτερο είναι σίγουρο οτι θα είναι πιο ευχαριστημένος.Τώρα τί να σου κάνω...αν δεν συμφωνείς με τα ποσοστά πές μου να σου φέρω τον αναλυτή φάσματος για να δούμε πόσο επιδρά ένα καλώδιο και πόσο ένας ενισχυτής....ΟΚ?
Με λογική μιλάω όχι με μαγείες...Θεωρώ το 10% ένα αρκετά καλό νούμερο για τη λογική που διέπει την τεχνολογία του hi-end.

p.s.10% στα 50,000 κάνει 5,000 άρα για 50,000 δίνεις

1000 για interconnect
1000 για ρεύμα ενισχυτή
1000 για ρεύμα προενισχυτή
2000 για ηχείων

οκ?ξέρω ακόμα τα νούμερα είναι παράλογα αλλα 50,000 έδωσες...έτσι πάνε...απλά...

Reaction score
0

Xιλιοειπωμενα μεν τα των καλωδιων αλλα βλεπω πως η κοντρα καλα κρατει........
Σημερα λοιπον βρεθηκα με Ελληνα κατασκευαστη (ακριβων) ηχειων που εξαγει κυριως Αμερικη και Γερμανια. Στην πορεια της συζητησης μου ανεφερε ρητα και κατηγορηματικα οτι πολλοι κατασκευαστες δεν παραδεχονται την επιρροη των καλωδιων ρευματος...........μαλιστα η προσωπικη του αποψη ειναι οτι εαν ακουστει διαφορα με την αλλαγη του καλωδιου, αυτο σημαινει οτι η συνδεομενη συσκευη δεν ειναι σωστα σχεδιασμενη.
Προσπαθησα να τον ακουσω με ανοιχτο μυαλο, δεν μπορω (και δεν με ενδιαφερει) να επιχειρηματολογησω θεωρητικα-επιστημονικα AΛΛΑ τα αυτακια μου εχουν ακουσει διαφορες. Και μαλιστα οσο πιο χαμηλου επιπεδου ειναι οι συσκευες τοσο εντονοτερη η επιδραση του καλωδιου.
Τωρα αν ερωτηθω αν προτιμουσα εναν Krell FPB ή Εvo με ευτελες καλωδιο ή κατι αρκετα υποδεεστερο με ενα σουπερ ντουπερ καλωδιο............καταλαβαινετε τι θα απαντουσα.

Reaction score
1.188

......μαλιστα η προσωπικη του αποψη ειναι οτι εαν ακουστει διαφορα με την αλλαγη του καλωδιου, αυτο σημαινει οτι η συνδεομενη συσκευη δεν ειναι σωστα σχεδιασμενη.
Να και κάτι σωστό επιτέλους!

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Φίλε μου είναι σαφές οτι τσέπη σου είναι οτι θές δίνεις.Δέν πάω να αλλαξω νοτροπία σε κανέναν...
Απλά πές οτι έχω ένα σύστημα με 50,000 ευρώ.Ο ένας ακούμπησε 30,000 για καλώδια(λέμε τώρα).Ε μου φαίνεται υπερβολικό πώς να το κάνουμε.Αν πάρει έναν ενισχυτή καλύτερο είναι σίγουρο οτι θα είναι πιο ευχαριστημένος.Τώρα τί να σου κάνω...αν δεν συμφωνείς με τα ποσοστά πές μου να σου φέρω τον αναλυτή φάσματος για να δούμε πόσο επιδρά ένα καλώδιο και πόσο ένας ενισχυτής....ΟΚ?
Με λογική μιλάω όχι με μαγείες...Θεωρώ το 10% ένα αρκετά καλό νούμερο για τη λογική που διέπει την τεχνολογία του hi-end.

p.s.10% στα 50,000 κάνει 5,000 άρα για 50,000 δίνεις

1000 για interconnect
1000 για ρεύμα ενισχυτή
1000 για ρεύμα προενισχυτή
2000 για ηχείων

οκ?ξέρω ακόμα τα νούμερα είναι παράλογα αλλα 50,000 έδωσες...έτσι πάνε...απλά...
Η λογικη σου ειμαι μερικως σωστη αλλα μπορω πχ να σου βρω ενα σετ μονομπλοκ ενισχυτψν που κανουν 25000 Ευρω και απλα δε ξεπερνιουνται απο κανενα ενισχυτη στον πλανητη ανεξαρτητως κοστους. Πως μπορεις να παρεις κατι παραπανω απο αυτα τα τελικα σταδια απο τη στιγμη που και 50.000 Ευρω να δωσεις καλυτερα δε θα παιξεις? Εαν τα συνδεσεις με ενα καλο σετ καλωδιων να εισαι σιγουρος οτι θα παρεις οσο το δυνατον περισσοτερα απο αυτα τα μηχανακια. Τωρα ποσο πρεπει να δωσεις ? Και 10000 και 15000 Ευρω μπορει να ειναι ενα ποσο που μπορει να μην ειναι παραλογο σε καποια υψηλης ποιοτητας συστηματα.

Γνωστος εβαλε για πλακα σετ καλωδιων αξιας 8000 Ευρω σε ενισχυτη των 2000 Ευρω και ηχειων 500 Ευρω σε ενα παρτυ που εκανε στις γιορτες και καποιοι που ειχαν σκασει πολλα λεφτα σε συστηματα ηχου κλαιγανε με μαυρο δακρυ.(δε τους ειπε βεβαια τιποτα για τα καλωδια παρα μονο τις τιμες των ηχειων και του ενισχυτη)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.757

Οκ παίδες. Αφού αυτά σας λένε τα αυτάκια σας, πληρώστε. No problem...

Reaction score
2
δυστυχως η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα, οτι και να πουμε με νομους φυσικης, ηλεκτρισμου, παραδειγματα, κλπ. ο καθενας οτι θελει θα ακουσει.
ειναι εντελως ψυχοακουστικο το φαινομενο. σκαω πολλα λεφτα = ακουω καλυτερα, τερμα και τελειωσε...

Reaction score
777
Γνωστος εβαλε για πλακα σετ καλωδιων αξιας 8000 Ευρω σε ενισχυτη των 2000 Ευρω και ηχειων 500 Ευρω σε ενα παρτυ που εκανε στις γιορτες και καποιοι που ειχαν σκασει πολλα λεφτα σε συστηματα ηχου κλαιγανε με μαυρο δακρυ.(δε τους ειπε βεβαια τιποτα για τα καλωδια παρα μονο τις τιμες των ηχειων και του ενισχυτη)
Το αποτέλεσμα οφείλεται στα καλώδιο ή στο στήσιμο του στέρεο?
Επίσης μπορείς να αλλάξεις phono,dac,pc,rack,ηχείο,πυκνωτές στο ηχείο,τηλεόραση,πλυντήριο(διότι ο ηλεκτρ. κινητήρας δημιουργεί παράσιτα στο ρεύμα του σπιτιού) κ.τ.λ.Δέν είναι ανάγκη να αλλάξεις τελικό...

δυστυχως η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα, οτι και να πουμε με νομους φυσικης, ηλεκτρισμου, παραδειγματα, κλπ. ο καθενας οτι θελει θα ακουσει.
ειναι εντελως ψυχοακουστικο το φαινομενο. σκαω πολλα λεφτα = ακουω καλυτερα, τερμα και τελειωσε...
Δέν νομίζω οτι ένας γνώστης θεμάτων δέν θα σου εξηγήσει μερικά πράγματα για καλώδια...βέβαια το αποτέλεσμα θα σε στείλει πάλι στη θεωρία μου περι 10% μή πω και 5% οπότε...:138:

Reaction score
2
παιδια τα παντα σε ενα ηλεκτρικο κυκλωμα ειναι ή L ή C ή R.
ολα τα αλλα ειναι για να σας τρωνε τα λεφτουδακια σας...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

τετοιο συμπερασμα εβγαλε ο γιατρος ?
γιατι υπαρχουν φτηνοτερα καλωδια που αποδιδουν καλυτερα απο ακριβοτερα.
Εδω η επιστημη τι γνωμη εχει?
πως επιδρα εδω το ψυχοακουστικο φαινομενο γιατρε μου?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.657
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale