ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Reaction score
2
μα εννοειται οτι υπαρχουν φτηνοτερα καλωδια που αποδιδουν καλυτερα απο ακριβοτερα!
το θεμα ειναι τι πιστευει ο καθενας ή τι πλυση εγκεφαλου του εχουν κανει ή γενικότερα τι εχει κυριαρχησει ως ιδεα σε οσους ασχολουνται με το χομπυ...αυτο το καταραμενο το 10% το ακουω απο την στιγμη που ασχοληθηκα.
φυσικα αφου διαβασα/μελετησα/σπουδασα μερικα πραματα αλλαξα γνωμη αλλα που να τους πεισεις ολους, ο καθενας θα ακουσει οτι του πει η κεφαλα/τσεπη του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

η δικη μου σκεψη εδω και πολλα πολλα χρονια ειναι:
ερχεται(δανεικο)
μπαινει -παιζει ? - μενει
δεν παιζει (καλυτερα απο το προηγουμενο)- παει απο εκει που ηρθε
Ξερεις παντα απο καπου ξεκινας μετα ψιλοκαιγεσαι -ή χοντροκαιγεσαι και μετα δεν αγοραζεις απο προτασεις-πλησεις εγκεφαλου.Με δοκιμες και με δυσπιστια αποκτας κατι.
Μονο αυτοι που δεν εχουν εμπειρια και πολυ μυαλο αγοραζουν κατι μετα απο προτρποπες-πλυσεις.

Reaction score
11
1) Τα καλώδια ρεύματος αλλάζουν τον ήχο.-

2) Τα χρησιμοποιούμε για να φέρουμε τον ήχο στα μέτρα μας όταν έχουμε τελειώσει με τα πάντα. Και εννοώ τα πάντα.-

3) Το ακριβότερο ποτέ δεν είναι το καλύτερο.-

Reaction score
685
Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Το αποτέλεσμα οφείλεται στα καλώδιο ή στο στήσιμο του στέρεο?
Επίσης μπορείς να αλλάξεις phono,dac,pc,rack,ηχείο,πυκνωτές στο ηχείο,τηλεόραση,πλυντήριο(διότι ο ηλεκτρ. κινητήρας δημιουργεί παράσιτα στο ρεύμα του σπιτιού) κ.τ.λ.Δέν είναι ανάγκη να αλλάξεις τελικό...

Δέν νομίζω οτι ένας γνώστης θεμάτων δέν θα σου εξηγήσει μερικά πράγματα για καλώδια...βέβαια το αποτέλεσμα θα σε στείλει πάλι στη θεωρία μου περι 10% μή πω και 5% οπότε...:138:
Να στο θεσω αλλιως για να το καταλαβεις. Το συστημα με τα ηχεια των 500 δεν επαιζε τοσο καλα με καλωδια ηλεκρολογου. Δεν ξερω ακριβως πως αλλιως να το γραψω.

Δεν σημαινει τιποτα η τιμη του καλωδιου. Απλα υπαρχουν καποια πολυ καλα καλωδια που δυστυχως ειναι πολυ ακριβα για αυτο και ανεφερα τα παραπανω λεφτα. Εαν παρεις την συγκεκριμενη αποδοση πιο φτηνα εννοειται πας εκει. Προσφατα ανακαλυψα καλωδια με 600 Ευρω το interconnect και 1000 των ηχειων που πατανε σχεδον οτιδηποτε σε καλωδιο σηματος ανεξαρτητως τιμης (ακτος ισως απο 3-4 περιπτωσεις)....

Reaction score
0

η δικη μου σκεψη εδω και πολλα πολλα χρονια ειναι:
ερχεται(δανεικο)
μπαινει -παιζει ? - μενει
δεν παιζει (καλυτερα απο το προηγουμενο)- παει απο εκει που ηρθε
Ξερεις παντα απο καπου ξεκινας μετα ψιλοκαιγεσαι -ή χοντροκαιγεσαι και μετα δεν αγοραζεις απο προτασεις-πλησεις εγκεφαλου.Με δοκιμες και με δυσπιστια αποκτας κατι.
Μονο αυτοι που δεν εχουν εμπειρια και πολυ μυαλο αγοραζουν κατι μετα απο προτρποπες-πλυσεις.
Συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω. Μετά από αρκετά στραπάτσα εμπιστεύομαι μόνο τα αυτάκια μου.
Argi το τεστ θα έχει νόημα αν έχουμε μαζί και κάνα δυό που έχουν αντίθετη άποψη.
Νομίζω όμως ότι έχουμε ξεφύγει λίγο. Το ερώτημα που έιχα θέσει στην αρχή ήταν αν ένα audiophile καλώδιο που έχω δοκιμάσει και μου αρέσει στο 1,8μ, θα ακούγεται το ίδιο και στο 1μ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

τετοιο συμπερασμα εβγαλε ο γιατρος ?
γιατι υπαρχουν φτηνοτερα καλωδια που αποδιδουν καλυτερα απο ακριβοτερα.
Εδω η επιστημη τι γνωμη εχει?
πως επιδρα εδω το ψυχοακουστικο φαινομενο γιατρε μου?
Συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω. Μετά από αρκετά στραπάτσα εμπιστεύομαι μόνο τα αυτάκια μου.
Argi το τεστ θα έχει νόημα αν έχουμε μαζί και κάνα δυό που έχουν αντίθετη άποψη.
Νομίζω όμως ότι έχουμε ξεφύγει λίγο. Το ερώτημα που έιχα θέσει στην αρχή ήταν αν ένα audiophile καλώδιο που έχω δοκιμάσει και μου αρέσει στο 1,8μ, θα ακούγεται το ίδιο και στο 1μ.
[reliops=Just when I thought I was out...they pull me back in.][youtube]UPw-3e_pzqU[/youtube][/reliops]

Tα παρακάτω Ελληνικά λινκ,βοηθούν να κατανοήσουμε-θέτοντας ως ΄΄παρατηρητή΄΄ τη συνείδηση και ως ΄΄μετρητικό όργανο΄΄ το αυτί καθενός από μας- το γιατί οποιαδήποτε εμπειρική διαδικασία εκτίμησης αλλαγών που επιφέρουν τα καλώδια ρεύματος και τα μήκη τους από τη δική μας πλευρά,δ ε ν είναι σε θέση να έχει α π ό λ υ τ ο χαρακτήρα γιά τους υπολοίπους.
Γιά το θέμα του μήκους,θα ήταν χρήσιμο γιά το SIMITRISS(υποψήφιο παρατηρητή) να προβεί σ'εκτιμήσεις μεταξύ διαφορετικών μηκών(λ.χ. 1μ-1,5μ-2,5μ) ενός δεδομένου και ιδίου καλωδίου το οποίο θα καθόριζε ως ΄΄αναφορά΄΄.Οι απόψεις περί ελαχίστου μήκους 1,8-2 μέτρα συνάδουν με όσους υποστηρίζουν το ρόλο ενός καλωδίου ρεύματος ως ΄΄φίλτρο΄΄ ενάντια σε Η/Μ παρεμβολές του δικτύου τροφοδοσίας και του περιβάλλοντος.Είναι γεγονός ότι υπάρχουν και περισσότερο εξειδικευμένα παρελκόμενα γιά τούτη τη δουλειά(γιά να μην ασχοληθούμε επιπλέον του θέματος με τους μετασχηματιστές διπλού C πυρήνα)...
Το ενδιαφέρον είναι ότι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές,τυφλές δοκιμές με διάφορα πιθανά ζεύγη (Α/Β/Χ[Α,Β]) οδηγούν τον ίδιο ακροατή στην προτίμηση πότε του ενός και πότε του άλλου από τα μέλη εκάστοτε ζεύγους...
http://www.physics4u.gr/articles/qbrain1.html
http://www.physics4u.gr/articles/qbrain2.html
http://www.physics4u.gr/articles/qbrain3.html

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

παρολο που εχω ακουσει πανω απο 100 διαφορετικα καλωδια ρευματος ποτε δεν εκανα το πιο πανω τεστ που αναφερεις.
2 πραματα θα πω.
1 μπορει σε καποια καλωδια πραγματι να υπαρχει διαφορα , και σε καποια αλλα οχι.
2 Ο μονος λογος για μενα για μεγαλυτερο μηκος ειναι για πιθανη αλλαγη θεση της εκοαστοτε συσκευης ωστε να μην χρειαζεσαι να αλλαζεις καλωδια.
Οσο αφορα τους υμνους -θαψιματα που υπαρχουν στο δυκτιο με αφηνουν παγερα αδιαφορο, το μονο που με ενδιαφερει πλεον ειναι το τι ακουω.Ευτυχως ή δυστυχως εχω δει καποιους απειρους που εντυπωσιαζονται απο ενα σχετικα καλο αποτελεσμα, και καποιους αλλους να μην μπαινουν καν στον κοπο να κανουν μια δοκιμη σε 2-3 συστηματα ωστε να δουν αν ενα καλωδιο μπορει να προσφερει κατι.
Και κλεινω με αυτο που λεει ο κατασκευαστης της synergistic research : αν δεν ακουτε διαφορες(ειτε απο καλωδιο ειτε ηχειο, ειτε ενισχυτη) απλα μην ασχοληστε μαζι του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Οσο αφορα το τεστ εχω δυο τετοια καλωδια, αλλα σε μηκος
3-10 μετρων και με διαφορετικα βυσματα.Οποτε το συμπερασμα θα ηταν σιγουρα λαθος.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.776

Λοιπόν, για να μη ξεφύγουμε από το θέμα που έθεσε ο φίλος SIMITRISS, επιτρέψτε μου να γράψω δυό λόγια. Ανεξαρτήτως εάν τα καλώδια –εν προκειμένω τα καλώδια ρεύματος- επιφέρουν αλλαγές στον ήχο, το μήκος του καλωδίου δεν έχει καμιά πρακτική σημασία, εάν μιλάμε για τόσο μικρές διαφοροποιήσεις, δηλαδή αν το καλώδιο θα είναι μισό μέτρο, 1 μέτρο, 1,5 ή 1,8 ή τρία μέτρα. Θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν αυτό, αφού ένα καλώδιο τριών μέτρων είναι 600% μακρύτερο από ένα του μισού μέτρου. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι, απλώς, πως δεν είναι μακρύτερο κατά 600%, αλλά κατά πολύ μικρότερο ποσοστό.

Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν κάποιο πράγμα –έστω και λίγο- εκ των έσω, εμπιστεύονται, κατανοούν αν το θέλεις, μόνον αυτό που μπορούν να αντιληφθούν, δηλαδή αυτό που βλέπουν (κυρίως), και αυτό που ακούν (λιγότερο). Νομίζουν πως όταν βάλουν ένα καλώδιο στην πρίζα, το ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται από το πουθενά και διανύει μονάχα αυτήν την απόσταση που επιβάλλει το μήκος του καλωδίου που βλέπουν, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν το υπόλοιπο καλώδιο, που δεν βλέπουν, και του οποίου το μήκος και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, είτε τα αγνοούν, είτε δεν τα λαμβάνουν υπ’ όψιν. Άαααντε κάποιοι από αυτούς να λάβουν υπ’ όψιν το μήκος του δομημένου καλωδίου από την πρίζα έως τον πίνακα διανομής του διαμερίσματος, και μπαίνουν στο λούκι της «ξεχωριστής» γραμμής για το ηχητικό σύστημα και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Εδώ που τα λέμε, καλώς το αγνοούν αυτό το καλώδιο, αφ’ ενός μεν διότι η ποιοτική του υπόσταση είναι δεδομένη, αφού προβλέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία, σχεδιάζεται από έναν μηχανικό που ξέρει τη δουλειά του, και υλοποιείται από κάποιον ευσυνείδητο εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο, αφ’ ετέρου δε, το μήκος αυτού του καλωδίου εκ των πραγμάτων δεν είναι σταθερό, διότι είναι αδύνατο να είναι σταθερό. Άλλη η απόσταση μιας πρίζας που βρίσκεται στον προθάλαμο του σπιτιού από τον ηλεκτρικό πίνακα, άλλη η απόσταση αυτής που είναι στην πλέον απομακρυσμένη γωνία, δίπλα στη μπαλκονόπορτα ή όπου αλλού. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό! Πέρα από τον πίνακα του διαμερίσματος (ή της μονοκατοικίας), ακόμα πιο πίσω, ο μετασχηματιστής διανομής της ΔΕΗ είναι αδύνατο να ισαπέχει από την εγκατάσταση καθενός από τους πελάτες.

Δηλαδή, κάθε πρίζα του σπιτιού σου δεν είναι συνδεδεμένη έτσι, γενικά και αόριστα, στο ηλεκτρικό της ΔΕΗ, αλλά στο δευτερεύον τύλιγμα ενός μετασχηματιστή της ΔΕΗ, που είναι εγκατεστημένος κάπου κοντά στη γειτονιά σου. Φυσικά, για πρακτικούς λόγους, στο ενδιάμεσο παρεμβάλλονται τουλάχιστον δύο ασφάλειες και ίσως και ένας διακόπτης, αλλά από ηλεκτρικής πλευράς, αυτή η διαδρομή είναι ενιαία, και το καλώδιο που την υλοποιεί μπορεί να έχει συνολικό μήκος από περίπου 15-20 μέτρα (αν τύχει ο ΜΤΣ της ΔΕΗ να είναι έξω από το σπίτι σου), έως και περίπου 300 – 400 μέτρα, αν είναι σε άλλο, πιο απομακρυσμένο σημείο της γειτονιάς.

Αριθμητική ξέρεις, βάλτα κάτω και υπολόγισε το ποσοστό μεταβολής του αγωγού, αν το καλώδιο είναι 1 μέτρο, ή 1,8. Κοντολογίς, δε χάθηκε ο κόσμος αν το καλώδιο είναι μισό μέτρο πιο κοντό, ή ένα μέτρο πιο μακρύ. Φυσικά, αναλόγως της περίπτωσης, ένα προϊόν μπορεί να συνοδεύεται από διαφορετικού μήκους καλώδιο ρεύματος, για διαφόρους λόγους, όπως είναι το κόστος και η φύση της χρήσης του προϊόντος. Αν πρόκειται για φορητό υπολογιστή, φυσικά το καλώδιο ρεύματος θα είναι κοντό, κάπου μισό μέτρο ή κάτι τέτοιο, διότι δημιουργεί προβλήματα όγκου και βάρους κατά τη μεταφορά, αν βέβαια είναι τριπολικό με βύσμα schuko. Αν είναι διπολικό με πλακέ βύσμα, μπορεί κάλλιστα να είναι μακρύτερο, και όσο περισσεύει το κουλουριάζεις και τελειώνει η ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, εξαιρουμένων βεβαίως αυτών που είναι μεγάλες, υψηλής ισχύος και ακίνητες (κουζίνα, θερμοσίφωνας, κλπ.). Αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλεις τη δέχεσαι, αλλιώς, μπορείς κάλλιστα να δώσεις βάση στον κάθε άσχετο ή θρασύ κατασκευαστή ή καλωδιοέμπορα, που θα σε φλομώσει με χίλια δυό παραμύθια για να σου πουλήσει ένα μάτσο χάλκινα σύρματα για χρυσάφι, προκαλώντας τα γέλια ακόμα και σε έναν πρωτοετή φοιτητή του πολυτεχνείου. Δικό σου το πορτοφόλι, δική σου η απόφαση. Να ξέρείς όμως ένα πράγμα. Η άγνοια πληρώνεται.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.440

Εγώ πάντως θα γούσταρα ένα τεστ στα καλώδια ανάμεσα στον Αργύρη και στον Κόγια!

Δεν κάνω πλάκα. Κι οι δύο αυτά που λένε φαίνονται να είναι σωστά!

Ένα τεστ και θα μάθουμε τι παίζεται με τα καλώδια ρεύματος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Το οτι ενα καλωδιο ρευματος φιλτραρει ειναι εντελως λαθος.Απο την στιγμη που κανει δουλεια στο πιο βαρυ, και σε καθε φιλτρο ρευματος , σημαινει οτι , ειτε οτι το φιλτρο δεν φιλτραρει καλα , ειτε το καλωδιο κανει κατι αλλο.Οποιος θελει μπορω να του βαλω διπλα διπλα ενα δυστυχως ακριβο-πανακριβο καλωδιο με ενα των 200 ευρω.Δυστυχως το ακριβο με εκανε να βαλω το χερι στην τσεπη για ακομα μια φορα.Και επειδη το φτηνο δεν το εχω βγαλει στο κλαρι οποιος πιστος - δυσπιστος θελει Α-Β εδω ειμαι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

Είναι τόσο ωφέλιμο να καταρρίπτονται ΄΄αστικοί μύθοι΄΄ που αφορούν τα καλώδια ρεύματος,όσο θα ήταν να υπάρχουν άρτιες,επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες που να διαφωτίζουν(και τους πιό δύσπιστους) γιά την επακριβή λειτουργία που επιτελείται(γιά την οποία φυσικά χρεώνεται ο υποψήφιος χρήστης) από τους πανάκριβους εκπροσώπους της κατηγορίας...

Reaction score
30.490

Θα'θελα νάξερα , εαν τα καλώδια ρεύματος κάνουν οσα ισχυρίζεστε, γιατί οι χαλιεντάδικες εταιρίες δεν τα υιοθετούν στα πανάκριβα προιόντα τους?πχ classe, krell, ml,bryston ,και τόσες άλλες?
Επίσης θα ήθελα να ήξερα πως θα γίνει τέστ α,β σε δυο καλώδια ρεύματος για να δείτε πιο παίζει καλύτερα.Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες του στύλ τι γίνεται μέσα στο τροφοδοτικό μιας συσκευής στομ μ/σ και λοιπά, γιατί θα βάλουμε τα γέλια με τον κογια παρέα , και δεν είναι σωστό .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Είναι τόσο ωφέλιμο να καταρρίπτονται ΄΄αστικοί μύθοι΄΄ που αφορούν τα καλώδια ρεύματος,όσο θα ήταν να υπάρχουν άρτιες,επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες που να διαφωτίζουν(και τους πιό δύσπιστους) γιά την επακριβή λειτουργία που επιτελείται(γιά την οποία φυσικά χρεώνεται ο υποψήφιος χρήστης) από τους πανάκριβους εκπροσώπους της κατηγορίας...
οταν οποιος γνωριζει και μπορει να μας εξηγησει επιστημονικα πως στρωνει ενα καλωδιο , θα συνεχισουμε την συζητηση.

Θα'θελα νάξερα , εαν τα καλώδια ρεύματος κάνουν οσα ισχυρίζεστε, γιατί οι χαλιεντάδικες εταιρίες δεν τα υιοθετούν στα πανάκριβα προιόντα τους?πχ classe, krell, ml,bryston ,και τόσες άλλες?
Επίσης θα ήθελα να ήξερα πως θα γίνει τέστ α,β σε δυο καλώδια ρεύματος για να δείτε πιο παίζει καλύτερα.Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες του στύλ τι γίνεται μέσα στο τροφοδοτικό μιας συσκευής στομ μ/σ και λοιπά, γιατί θα βάλουμε τα γέλια με τον κογια παρέα , και δεν είναι σωστό .
γιαννη οταν εισαι ετοιμος ψυχολογικα για νεες αγορες ελα να ακουσεις καποια πραματα , μετα το ξαναβλεπουμε.Οι διαφορες μπορει να ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σημαντικες ,οταν θες (και μπορω και εγω) ελα.Προσωπικα δεν με νοιαζει το τι και το πως αλλα το τι ακουω.

Reaction score
777
παιδια τα παντα σε ενα ηλεκτρικο κυκλωμα ειναι ή L ή C ή R.
ολα τα αλλα ειναι για να σας τρωνε τα λεφτουδακια σας...
Ναι...έχεις δεί ημιτονοειδή συμπεριφορά ρευμάτων σε r,l,c κύκλωμα?Όχι δέν έχει καμία σχέση με τα συνεχή ρευματάκια που κάναμε στο Λύκειο...Επειδή ας πούμε το l έχει διαφορά φάσης το ρεύμα με την τάση το αποτέλεσμα είναι να ταλαντώνει την πραγματική ισχύ μας.Οπότε δημιουργεί προβλήματα στο κύκλωμα...Αν λοιπόν το καλώδιο δέν είναι μόνο ομικό αλλα και επαγωγικό ή χωρητικό?Τί γίνεται?

1) Τα καλώδια ρεύματος αλλάζουν τον ήχο.-

2) Τα χρησιμοποιούμε για να φέρουμε τον ήχο στα μέτρα μας όταν έχουμε τελειώσει με τα πάντα. Και εννοώ τα πάντα.-

3) Το ακριβότερο ποτέ δεν είναι το καλύτερο.-
Συνφωνώ και στα 3.

Να στο θεσω αλλιως για να το καταλαβεις. Το συστημα με τα ηχεια των 500 δεν επαιζε τοσο καλα με καλωδια ηλεκρολογου. Δεν ξερω ακριβως πως αλλιως να το γραψω.

Δεν σημαινει τιποτα η τιμη του καλωδιου. Απλα υπαρχουν καποια πολυ καλα καλωδια που δυστυχως ειναι πολυ ακριβα για αυτο και ανεφερα τα παραπανω λεφτα. Εαν παρεις την συγκεκριμενη αποδοση πιο φτηνα εννοειται πας εκει. Προσφατα ανακαλυψα καλωδια με 600 Ευρω το interconnect και 1000 των ηχειων που πατανε σχεδον οτιδηποτε σε καλωδιο σηματος ανεξαρτητως τιμης (ακτος ισως απο 3-4 περιπτωσεις)....
Ναι απλά όπως το ανέφερες φάνηκε οτι πήρες ένα φτηνό ηχοσύστημα και όλοι ανοίξαν το στόμα σάν χανοι λόγω της επίδοσης του.Συμφωνώ...Διαφωνώ οτι αυτό οφείλεται στα καλώδια.

Έχουν.Η krell έχει ενσωματωμένο καλώδιο πιθανότατα διότι γνωρίζει τους λοιπούς χλαπάτσες που μας κοροιδεύουν...

οταν οποιος γνωριζει και μπορει να μας εξηγησει επιστημονικα πως στρωνει ενα καλωδιο , θα συνεχισουμε την συζητηση.

γιαννη οταν εισαι ετοιμος ψυχολογικα για νεες αγορες ελα να ακουσεις καποια πραματα , μετα το ξαναβλεπουμε.Οι διαφορες μπορει να ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σημαντικες ,οταν θες (και μπορω και εγω) ελα.Προσωπικα δεν με νοιαζει το τι και το πως αλλα το τι ακουω.
Εγώ λέω να οργανώσουμε ένα test να ακούσει και ο Κόγιας τις διαφορές.Τουλάχιστον να τελειώσει η συζήτηση για το τί ακούμε...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.776

Πού είναι ρε παιδιά εκείνο το βιντεάκι που έκαναν τυφλή δοκιμή ο g.kar με τον Tzimisce;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

Η επιστήμη της Ψυχοφυσικής(και ειδικότερα της Ψυχοακουστικής στον τομέα του Audio) διδάσκουν ότι η βαθμιαία προσαρμογή(μέσω αντλιών ιόντων της κυτταρικής μεμβράνης και πρωτεϊνών) των νευρωνικών αισθητηριακών οδών και των ομολόγων κέντρων επεξεργασίας του εγκεφάλου σ'ένα δεδομένο ερέθισμα(όχι μόνο το ακουστικό που ενδιαφέρει άμεσα αλλά επιπλέον οπτικό,οσφρητικό,γευστικό,αφής μέχρι και...πόνο) με την επανάληψη στην πάροδο του χρόνου,έχει μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με οποιαδήποτε ΄΄επαναδιευθέτηση΄΄ πλέγματος προκαλούμενη από την επαναλαμβανόμενη μετακίνηση ελευθέρων ηλεκτρονίων με την ίδια φορά εντός ρευματοφόρου αγωγού υπό την επίδραση διαφοράς δυναμικού στα άκρα του.
Ελληνικό δείγμα:http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/bitstream/123456789/1671/1/Nimertis_Trimmis(i).pdf
Αγγλικά δείγματα:
http://www.sciencedirect.com/scienc...serid=10&md5=649fa00276af1522b085c9fa8ed247d3
http://www.jneurosci.org/cgi/reprint/29/22/7359.pdf
http://www.jneurosci.org/cgi/content/abstract/28/42/10631?ck=nck

Από κει και πέρα το ΄΄βάρος΄΄ της πέραν πάσης αμφιβολίας απόδειξης ΄΄λεπτών΄΄ ζητημάτων όπως το στρώσιμο των καλωδίων και των συμπαρομαρτούντων οφείλει να βρίσκεται στους ώμους εκείνων των ειδημόνων που κ α λ ο ύ ν τους χομπίστες να εκταμιεύσουν σεβαστά ποσά εν καιρώ κρίσης αντί γιά το αντίστροφο...Δίχως τούτο να σημαίνει πως όποιος θέλει να κάνει το δικό του γούστο οφείλει ντε και καλά να δώσει λογαριασμό σε κανέναν άλλο...:126:
Το δε βάρος της μετάφρασης ιδιαίτερα του πρώτου αλλά και του δεύτερου λινκ που ακολουθούν,ανατίθεται ως ατομική ευθύνη στον εκάστοτε σκεπτικιστή χομπίστα,που δεν είναι έτοιμος ν'αποδεχθεί ότι κ ά π ο ι α ΄΄σύρματα-κοσμήματα΄΄ δεν αποδίδουν τα δέοντα λόγω ΄΄αστρωσιάς΄΄.
http://sound.westhost.com/madashell.htm
http://www.thefreelibrary.com/Burn+in,+turn+on,+tune+out+...(testing+amplifiers)-a076953995
Πού είναι ρε παιδιά εκείνο το βιντεάκι που έκαναν τυφλή δοκιμή ο g.kar με τον Tzimisce;
Αυτό λες;
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68187

[reliops=power cable blind test][youtube]mm6hf1y0XAc[/youtube][/reliops]

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

με λαθος τροπους τι θα μπορουσαν να διαπιστωσουν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads