ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

το λεω για ακομα μια φορα, για οποιον θελει ακροαση η πορτα ειναι ανοιχτη.Μετα τα ξαναλεμε, αν περιοριστουμε στο ποιος λεει τι ,και ποιος εχει δικιο απλα θα γεμιζουμε το χωρο με γνωμες και τιποτε περισοτερο σε σχεση με την αμμεση επαφη με το θεμα.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Λοιπόν, για να μη ξεφύγουμε από το θέμα που έθεσε ο φίλος SIMITRISS, επιτρέψτε μου να γράψω δυό λόγια. Ανεξαρτήτως εάν τα καλώδια –εν προκειμένω τα καλώδια ρεύματος- επιφέρουν αλλαγές στον ήχο, το μήκος του καλωδίου δεν έχει καμιά πρακτική σημασία, εάν μιλάμε για τόσο μικρές διαφοροποιήσεις, δηλαδή αν το καλώδιο θα είναι μισό μέτρο, 1 μέτρο, 1,5 ή 1,8 ή τρία μέτρα. Θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν αυτό, αφού ένα καλώδιο τριών μέτρων είναι 600% μακρύτερο από ένα του μισού μέτρου. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι, απλώς, πως δεν είναι μακρύτερο κατά 600%, αλλά κατά πολύ μικρότερο ποσοστό.

Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν κάποιο πράγμα –έστω και λίγο- εκ των έσω, εμπιστεύονται, κατανοούν αν το θέλεις, μόνον αυτό που μπορούν να αντιληφθούν, δηλαδή αυτό που βλέπουν (κυρίως), και αυτό που ακούν (λιγότερο). Νομίζουν πως όταν βάλουν ένα καλώδιο στην πρίζα, το ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται από το πουθενά και διανύει μονάχα αυτήν την απόσταση που επιβάλλει το μήκος του καλωδίου που βλέπουν, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν το υπόλοιπο καλώδιο, που δεν βλέπουν, και του οποίου το μήκος και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, είτε τα αγνοούν, είτε δεν τα λαμβάνουν υπ’ όψιν. Άαααντε κάποιοι από αυτούς να λάβουν υπ’ όψιν το μήκος του δομημένου καλωδίου από την πρίζα έως τον πίνακα διανομής του διαμερίσματος, και μπαίνουν στο λούκι της «ξεχωριστής» γραμμής για το ηχητικό σύστημα και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Εδώ που τα λέμε, καλώς το αγνοούν αυτό το καλώδιο, αφ’ ενός μεν διότι η ποιοτική του υπόσταση είναι δεδομένη, αφού προβλέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία, σχεδιάζεται από έναν μηχανικό που ξέρει τη δουλειά του, και υλοποιείται από κάποιον ευσυνείδητο εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο, αφ’ ετέρου δε, το μήκος αυτού του καλωδίου εκ των πραγμάτων δεν είναι σταθερό, διότι είναι αδύνατο να είναι σταθερό. Άλλη η απόσταση μιας πρίζας που βρίσκεται στον προθάλαμο του σπιτιού από τον ηλεκτρικό πίνακα, άλλη η απόσταση αυτής που είναι στην πλέον απομακρυσμένη γωνία, δίπλα στη μπαλκονόπορτα ή όπου αλλού. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό! Πέρα από τον πίνακα του διαμερίσματος (ή της μονοκατοικίας), ακόμα πιο πίσω, ο μετασχηματιστής διανομής της ΔΕΗ είναι αδύνατο να ισαπέχει από την εγκατάσταση καθενός από τους πελάτες.

Δηλαδή, κάθε πρίζα του σπιτιού σου δεν είναι συνδεδεμένη έτσι, γενικά και αόριστα, στο ηλεκτρικό της ΔΕΗ, αλλά στο δευτερεύον τύλιγμα ενός μετασχηματιστή της ΔΕΗ, που είναι εγκατεστημένος κάπου κοντά στη γειτονιά σου. Φυσικά, για πρακτικούς λόγους, στο ενδιάμεσο παρεμβάλλονται τουλάχιστον δύο ασφάλειες και ίσως και ένας διακόπτης, αλλά από ηλεκτρικής πλευράς, αυτή η διαδρομή είναι ενιαία, και το καλώδιο που την υλοποιεί μπορεί να έχει συνολικό μήκος από περίπου 15-20 μέτρα (αν τύχει ο ΜΤΣ της ΔΕΗ να είναι έξω από το σπίτι σου), έως και περίπου 300 – 400 μέτρα, αν είναι σε άλλο, πιο απομακρυσμένο σημείο της γειτονιάς.

Αριθμητική ξέρεις, βάλτα κάτω και υπολόγισε το ποσοστό μεταβολής του αγωγού, αν το καλώδιο είναι 1 μέτρο, ή 1,8. Κοντολογίς, δε χάθηκε ο κόσμος αν το καλώδιο είναι μισό μέτρο πιο κοντό, ή ένα μέτρο πιο μακρύ. Φυσικά, αναλόγως της περίπτωσης, ένα προϊόν μπορεί να συνοδεύεται από διαφορετικού μήκους καλώδιο ρεύματος, για διαφόρους λόγους, όπως είναι το κόστος και η φύση της χρήσης του προϊόντος. Αν πρόκειται για φορητό υπολογιστή, φυσικά το καλώδιο ρεύματος θα είναι κοντό, κάπου μισό μέτρο ή κάτι τέτοιο, διότι δημιουργεί προβλήματα όγκου και βάρους κατά τη μεταφορά, αν βέβαια είναι τριπολικό με βύσμα schuko. Αν είναι διπολικό με πλακέ βύσμα, μπορεί κάλλιστα να είναι μακρύτερο, και όσο περισσεύει το κουλουριάζεις και τελειώνει η ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, εξαιρουμένων βεβαίως αυτών που είναι μεγάλες, υψηλής ισχύος και ακίνητες (κουζίνα, θερμοσίφωνας, κλπ.). Αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλεις τη δέχεσαι, αλλιώς, μπορείς κάλλιστα να δώσεις βάση στον κάθε άσχετο ή θρασύ κατασκευαστή ή καλωδιοέμπορα, που θα σε φλομώσει με χίλια δυό παραμύθια για να σου πουλήσει ένα μάτσο χάλκινα σύρματα για χρυσάφι, προκαλώντας τα γέλια ακόμα και σε έναν πρωτοετή φοιτητή του πολυτεχνείου. Δικό σου το πορτοφόλι, δική σου η απόφαση. Να ξέρείς όμως ένα πράγμα. Η άγνοια πληρώνεται.
+100000!!

χίλια δυό παραμύθια για να σου πουλήσει ένα μάτσο χάλκινα σύρματα για χρυσάφι, προκαλώντας τα γέλια ακόμα και σε έναν πρωτοετή φοιτητή του πολυτεχνείου.

Η άγνοια πληρώνεται.

Reaction score
2
argi οποιοδηποτε τεστ με ανθρωπους παντα θα ειναι υποκειμενικο.

ξερεις πιο θα ηταν το καλυτερο κατα την γνωμη μου?

βαλε σε εναν ανηχοικο θαλαμο τις συσκευες που θες να μετρησεις και με ενα μικροφωνο μετρα πολλες φορες την ιδια συσκευη με το ιδιο καλωδιο και παρε την μεση τιμη απο πχ. 10 διαγραματα.
υστερα συγκρινε μεταξυ τους τις 2 γραμμες των συχνοτικων αναλυσεων που θα παρεις (με ή χωρίς το super-duper καλωδιο) για να δεις εαν εχουν τυχον διαφορες στο φασμα.

ετσι νομιζω θα φανουν ολα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

argi οποιοδηποτε τεστ με ανθρωπους παντα θα ειναι υποκειμενικο.
δυστυχως εγω ειμαι ανθρωπος , και τα καλωδια που ακουω απευθυνονται σε τετοιο ειδος

ξερεις ποιο θα ηταν το καλυτερο κατα την γνωμη μου?

βαλε σε εναν ανηχοικο θαλαμο τις συσκευες που θες να μετρησεις και με ενα μικροφωνο μετρα πολλες φορες την ιδια συσκευη με το ιδιο καλωδιο και παρε την μεση τιμη απο πχ. 10 διαγραματα.
υστερα συγκρινε μεταξυ τους τις 2 γραμμες των συχνοτικων αναλυσεων που θα παρεις (με ή χωρίς το super-duper καλωδιο) για να δεις εαν εχουν τυχον διαφορες στο φασμα.

ετσι νομιζω θα φανουν ολα...
Ευτυχως ή δυστυχως δεν ζω και ακουω σε πασης φυσεως θαλαμους, αλλα σε απλο δωματιο , φροντισμενο και ισοσταθμισμενο βεβαια.Το ιδιο πιστευω συμβαινει με ολους τους νορμαλ ανθρωπους.Προσωπικα η θεωρια και τα χαρτια με αφηνουν παγερα αδιαφορο μιας και αν δεν συμφωνουν με τα αυτια μου τι να τα κανω?Δηλαδη αν κατι τετοιο οπως λες πραγματι ισχυει αλλα εγω δεν ακουω διαφορες θα αγορασω καλωδιο-και καθε καλωδιο βαση μετρησεων.Οχι βεβαια μονο με δοκιμες στον χωρο μου , αγοραζω .Οι θεωριες καθε κατασκευαστη-ιδιωτη-γκουρου, απλα ειναι προς ακροαση.Μετα λαμβανει χωρο αυτο που καλω ΠΡΑΞΗ εκει καθε τι καλειται να αποδειξει τι μπορει να κανει.
Στουντιακες και πασης φυσεως θεωριες ειναι για αυτους που ασχολουνται με την θεωρια και μονο και ποτε τους δεν εβαλαν ενα σοβαρο καλωδιο σε ενα συστημα και ακουσαν τι μπορει να κανει αυτο.Οσο αφορα τους πασης φυσεως φοιτητες οταν θα σπουδασουν το θεμα και θα ανοιξουν δικη τους εταιρια , η θα εργαστουν καπου σχεδιαζοντας καλωδια θα νοιωσουν την καυτη ανασα και θα δουν πως ειναι να ξεκινας απο λευκο χαρτι να σχεδιασεις κατι που πρεπει να παιζει καλυτερα απο κατι αλλο.Αλλιως ο κοσμος θα ειναι εκει εξω και ολες οι εταιριες εχουν την φημη που τους αξιζει.
Αλλα τετοιους φοιτητακους για την ωρα δεν εχουμε μιας και δεν υπαρχει εταιρια που να κατασκευαζει καλωδια και να πουλα τα προιοντα της εστω στην ευρωπη.
Και κλεινω με το οτι ευρωπαικα προιοντα υπαρχουν πολλα που να πωλουνται στην αμερικη με αναλογες πωλησεις-καλωδια ελαχιστα.......μαλον κατι παραπανω ξερουν εκει εξω καποιοι πρωην φοιτητες..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Κατι ακομα , μιας και ακουγα τρασνπαρνετ οταν ο ξυθαλης δουλευε στο λυρικ της στουρναρη ,(1981) και ξερω σχεδον ολους τους αντιπροσωπους καλωδιων στην ελλαδα αλλα και ποιος εφερνε τι , και μεχρι ποτε.Και επειδη εχω χαλασει απειρες ωρες ακουγοντας καλωδια.Η αγνοια εχει μεινει καπου εκει εξω.Το εχω ξαναπει δε με ενδιαφερει το καλωδιο αν εχει μεσα του μονοκρυσταλικο ασημι η καπνο απο την vuelto abajo, ή κασερι ελασωνας.Παιζει αξιζει δεν παιζει δρομο.
Μετα απο τοσα πολλα καλωδια(μεχρι απο την αμερικη μου ειχαν στειλει για δοκιμη) μου επιτρεπεις οταν ακουω για θεωριες -φοιτητες καθηγητες χημειας και αλχημιας απλα να αδιαφορω.
Ειμαι της πραξης τοπα δεν τοπα?

Reaction score
2
αλλα λογια να αγαπιομαστε...
δηλαδη τοτε να καταργησουμε ολη την μεθοδολογια της συγχρονης επιστημης και να γυρισουμε στους εμπειρικους...

ελα όμως που οι μετρησεις αποτελουν στοιχεια για την αποδειξη ενος ισχυρισμου, το τι πιστευω εγω ή οποιοσδηποτε αλλος δεν αποτελουν παρα προσωπικες αποψεις
δυστυχως ή ευτυχως, 1+1 κανει 2 παντα και παντου, ουτε 2,0001 ουτε 1,9999...

οσο για τους "φοιτητακους" κλπ, απλα δεν αξιζει σχολιασμου...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αλλα λογια να αγαπιοπαστε...
δηαλδη τοτε να καταργησουμε ολη την μεθοδολογια της συγχρονης επιστημης και να γυρισουμε στους εμπειρικους...

προσωπικα την ακροαση καλωδιων την κατατασω στα χομπι μου, αν πρεπει να αλλαξω τροπο ακροασεων, ή χομπι ωστε να εχει το δικαιωμα να συγκαταλεγεται αναμεσα στις συγχρονες επιστημες απλα μου το λες.
1+1 κανει 2 παντα και παντου, ουτε 2,0001 ουτε 1,9999...
το ποσο κανει 1+1 νομιζω δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με το πως ακουω, οχι τιποτα αλλο αν εχει να ξηγηθω μια ψυχοαναλυση, γιατι οι πολλες ακροασεις μου δημιουργουν παραισθησεις ανευ προηγουμενου.
Α εκτος απο καλωδια ακουω - συγκρινω και αντικραδασμικα,
εδω να δεις τι παιζει.....
Και εδω εχουμε δυνατοτητα ακροασεων σε πολλων ειδων αντικραδασμικα.Για ποιον ψηνεται για κατι τετοιο, γενικα ακουω και ας μην αγοραζω

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Αυτη τη στιγμη εχω 9 συσκευες: 2 τελικους , ενα προ,το οντισι, ενα τσοκ, ενα power condition, ενα προβολεα , μια πηγη , και ενα σαμπ
9 καλωδια των: shunyata-synergistic-ultralink, ακουμε ολα τα καλωιδα (και καποια εργοστασιακα). Σε ολες τις συσκευες που εχω, θα ακουσουμε καθε καλωδιο να συγκινει με διαφορετικο τροπο καθε συσκευη.Το λεω για ακομα μια φορα , ελατε για ακροαση.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Και εδω εχουμε δυνατοτητα ακροασεων σε πολλων ειδων αντικραδασμικα.Για ποιον ψηνεται για κατι τετοιο, γενικα ακουω και ας μην αγοραζω
Πώ πω πώ...άλλη ιστορία απο κεί.
Θεωρείς οτι έχεις ξεμπερδέψει με όλα σου τα προβλήματα στον ήχο ετσι ώστε να δοκιμάζεις καλώδια λές και είναι πουκάμισα?Γιατί καλά δέν λέω..ωραιο χόμπι είναι.Αλλα ας πούμε κανα πικάπ έχεις δοκιμάσει να παίξεις??Καμία λάμπα να δείς και αυτή τί προσφέρει?Νομίζω απο κάτι φότος που είδα δέν διέκρινα κάτι τέτοιο.

Reaction score
777

Αυτη τη στιγμη εχω 9 συσκευες: 2 τελικους , ενα προ,το οντισι, ενα τσοκ, ενα power condition, ενα προβολεα , μια πηγη , και ενα σαμπ
9 καλωδια των: shunyata-synergistic-ultralink, ακουμε ολα τα καλωιδα (και καποια εργοστασιακα). Σε ολες τις συσκευες που εχω, θα ακουσουμε καθε καλωδιο να συγκινει με διαφορετικο τροπο καθε συσκευη.Το λεω για ακομα μια φορα , ελατε για ακροαση.
άκου τώρα μία περιπέτεια χτεσινή.Ήμουν με τον πατέρα και ήθελε να βάλει ένα φισάκι furutech σε ένα καλώδιο συνερτζίστικ(έτσι το πε).Αφού προσπάθησε κανα τέταρτο του τό φτιαξα εγώ.Παρατήρησα μετά οτι αποτελείτο απο 3 αγωγούς μονωμένους(λογικό άλλωστε) και γύρω απο αυτούς τυλιγμένο πλαστικό δυχτάκι.Πλαστικό ας πούμε σαν πετονιά.
Γιατί βάζουν πλαστικό?Δέν κατάφερα ακόμα να βρώ το point?Λάθος τους ή κάτι αγνοώ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
Re: Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

.Αλλα ας πούμε κανα πικάπ έχεις δοκιμάσει να παίξεις??Καμία λάμπα να δείς και αυτή τί προσφέρει?Νομίζω απο κάτι φότος που είδα δέν διέκρινα κάτι τέτοιο.
Υπάρχει πικαπ που να παίζει ταινίες;Ή λαμπάτοι που να τα καταφέρνουν σε home cinema.:137:
Ο Argi δεν ασχολείται πλέον με δικάναλο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πώ πω πώ...άλλη ιστορία απο κεί.
Θεωρείς οτι έχεις ξεμπερδέψει με όλα σου τα προβλήματα στον ήχο ετσι ώστε να δοκιμάζεις καλώδια λές και είναι πουκάμισα?Γιατί καλά δέν λέω..ωραιο χόμπι είναι.Αλλα ας πούμε κανα πικάπ έχεις δοκιμάσει να παίξεις??Καμία λάμπα να δείς και αυτή τί προσφέρει?Νομίζω απο κάτι φότος που είδα δέν διέκρινα κάτι τέτοιο.
σχεδον ποτε δεν ξεμπερδευεις, απλα οσο το ψαχνεις (και μπορεις) τοσο πιο καλο κανεις το συστημα σου.Οσο αφορα το πικαπ μου το εχω δωσει στον αδερφο μου απο το 1990, στο πατρικο μου υπαρχει αλλο ενα με λαμπατο προ-τελικο.Απο παιχνιδια αλλο τιποτα

άκου τώρα μία περιπέτεια χτεσινή.Ήμουν με τον πατέρα και ήθελε να βάλει ένα φισάκι furutech σε ένα καλώδιο συνερτζίστικ(έτσι το πε).Αφού προσπάθησε κανα τέταρτο του τό φτιαξα εγώ.Παρατήρησα μετά οτι αποτελείτο απο 3 αγωγούς μονωμένους(λογικό άλλωστε) και γύρω απο αυτούς τυλιγμένο πλαστικό δυχτάκι.Πλαστικό ας πούμε σαν πετονιά.
Γιατί βάζουν πλαστικό?Δέν κατάφερα ακόμα να βρώ το point?Λάθος τους ή κάτι αγνοώ?
Οσο πιο αερινο το διηλεκτρικο τοσο πιο αερατο το καλωδιο, αυτο απο την μικρη εμπειρια που εχω.Αυτη την στιγμη εχω 5 τετοια καλωδια, απο απλες σειρες μεχρι την Τ3

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Υπάρχει πικαπ που να παίζει ταινίες;Ή λαμπάτοι που να τα καταφέρνουν σε home cinema.:137:
Ο Argi δεν ασχολείται πλέον με δικάναλο.
ασχολουμαι, βεβαια ο χρονος μου ειναι λιγος εδω και 3-4 μηνες
αλλα αν εχω χρονο ειμαι περιεργος σε καθε τι
οσο αφορα το σινεμα, ενα μπαφερακι μεταξυ προ και τελικου ειναι μια ιδεα που με τρωει.Αλλα θα χρειαστω αλλα τουλαχιστον 3 ιντρκονεκτ, συν καποια λεφτα το μπαφερακι.....με παει πισω καμποσο.Αλλα θα γινει και αυτο

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Οσο πιο αερινο το διηλεκτρικο τοσο πιο αερατο το καλωδιο, αυτο απο την μικρη εμπειρια που εχω.
ε ρε αερα κοπανιστο που σας πουλανε λεμε....:121:

Reaction score
1.188

Θα'θελα νάξερα , εαν τα καλώδια ρεύματος κάνουν οσα ισχυρίζεστε, γιατί οι χαλιεντάδικες εταιρίες δεν τα υιοθετούν στα πανάκριβα προιόντα τους?πχ classe, krell, ml,bryston ,και τόσες άλλες?
Η Accuphase μάλιστα σε όλα τα προϊόντα της γράφει μέσα στο manual να μην αλλάζετε τα καλώδια ρεύματος και να χρησιμοποιείτε αυτό που υπάρχει στην συσκευασία. Αυτό δε το καλώδιο που δίνει μαζί είναι παρόμοιο με αυτό που έχουν τα PC, τίποτε παραπάνω...

Επίσης θα ήθελα να ήξερα πως θα γίνει τέστ α,β σε δυο καλώδια ρεύματος για να δείτε πιο παίζει καλύτερα.Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες του στύλ τι γίνεται μέσα στο τροφοδοτικό μιας συσκευής στομ μ/σ και λοιπά, γιατί θα βάλουμε τα γέλια με τον κογια παρέα , και δεν είναι σωστό .
Εκείνο που δεν άκουσα από κανέναν γνώστη guru καλωδιά να επισημαίνεται είναι σε ποιόν από τους δύο ακροδέκτες πρέπει να μπαίνει η φάση. Ολοι αλλάζουν καλώδια ρεύματος για να "ακούσουν" διαφορές αλλά αγνοούν αν έχουν την φάση της πρίζας σωστά ή ανάποδα. Δηλαδή διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι διαφορές που ακούνε (και όντως τις ακούνε) οφείλονται στην τυχαία μετά από κάθε αλλαγή είσοδο της φάσης και όχι στο διαφορετικό καλώδιο.

Η Accuphase λέει σε όλες τις συσκευές της ότι η φάση πρέπει να μπαίνει στον αριστερό ακροδέκτη. Σε όσα μηχανήματά της έχουν περάσει από τα χέρια μου υπήρχε ακουστή διαφορά αν έμπαινε η φάση ανάποδα στον δεξιό ακροδέκτη. Ο ήχος γίνεται πιο σκληρός και τα μπάσα πιο ξερά. Οταν μπει η φάση στον αριστερό ακροδέκτη όλα στρώνουν και έρχονται στο κανονικό τους. Είτε στον Ε-211, είτε στον Ε-408, είτε στον Ε-450 (που έχω τώρα) δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο το καλώδιο αρκεί να φέρνει την φάση αριστερά.

Η Luxman έχει και ειδικό φωτάκι πλάϊ στον ρευματολήπτη προκειμένου να μην μπει η φάση ανάποδα. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά και όχι τα €υρώ που κοστίζει το 1,5μ καλώδιο ρεύματος.

Sorry αλλά εγώ προτιμώ να εμπιστεύομαι εταιρίες σαν την Luxman και την Accuphase που έχουν πολλές 10ετίες στην πλάτη τους και δεν κοροϊδεύουν το κοινό τους, παρά τον κάθε χρυσαυτιά έμπορο guru καλωδιά.

Reaction score
777

Η Accuphase μάλιστα σε όλα τα προϊόντα της γράφει μέσα στο manual να μην αλλάζετε τα καλώδια ρεύματος και να χρησιμοποιείτε αυτό που υπάρχει στην συσκευασία. Αυτό δε το καλώδιο που δίνει μαζί είναι παρόμοιο με αυτό που έχουν τα PC, τίποτε παραπάνω...

Εκείνο που δεν άκουσα από κανέναν γνώστη guru καλωδιά να επισημαίνεται είναι σε ποιόν από τους δύο ακροδέκτες πρέπει να μπαίνει η φάση. Ολοι αλλάζουν καλώδια ρεύματος για να "ακούσουν" διαφορές αλλά αγνοούν αν έχουν την φάση της πρίζας σωστά ή ανάποδα. Δηλαδή διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι διαφορές που ακούνε (και όντως τις ακούνε) οφείλονται στην τυχαία μετά από κάθε αλλαγή είσοδο της φάσης και όχι στο διαφορετικό καλώδιο.

Η Accuphase λέει σε όλες τις συσκευές της ότι η φάση πρέπει να μπαίνει στον αριστερό ακροδέκτη. Σε όσα μηχανήματά της έχουν περάσει από τα χέρια μου υπήρχε ακουστή διαφορά αν έμπαινε η φάση ανάποδα στον δεξιό ακροδέκτη. Ο ήχος γίνεται πιο σκληρός και τα μπάσα πιο ξερά. Οταν μπει η φάση στον αριστερό ακροδέκτη όλα στρώνουν και έρχονται στο κανονικό τους. Είτε στον Ε-211, είτε στον Ε-408, είτε στον Ε-450 (που έχω τώρα) δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο το καλώδιο αρκεί να φέρνει την φάση αριστερά.

Η Luxman έχει και ειδικό φωτάκι πλάϊ στον ρευματολήπτη προκειμένου να μην μπει η φάση ανάποδα. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά και όχι τα €υρώ που κοστίζει το 1,5μ καλώδιο ρεύματος.

Sorry αλλά εγώ προτιμώ να εμπιστεύομαι εταιρίες σαν την Luxman και την Accuphase που έχουν πολλές 10ετίες στην πλάτη τους και δεν κοροϊδεύουν το κοινό τους, παρά τον κάθε χρυσαυτιά έμπορο guru καλωδιά.
Όχι κάνεις μεγάλο λάθος.Όλοι οι χαιεντάδες που ξέρω ελέγχουν τη φάση.Μάλιστα είχα παρατηρήσει οτι τα καλώδια μερικές φορές φέρουν χρωματισμένες τις άκρες των ακροδεκτών ετσι ώστε να δείξουν τη φάση.
Τώρα απο την άλλη ναι ισχύει οτι η φάση και ο ουδέτερος είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλα μόλις βραχυκυκλώνονται ο ουδέτερος παύει να έχει την ιδιότητα που είχε.Τέλος πάντων ούτε και γιατί ελέγχουν τη φάση το καταλαβαίνω αλλα πάει στο διάολο...

Επίσης ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.Δέν γνωρίζω αεράτα διηλεκτρικά.Το μόνο που ξέρω είναι το απλό ομοαξονικό.Το απλό ομοαξονικό έχει στο κέντρο το σήμα,γύρω πλαστικό και γύρω γύρω τη μόνωση-γείωση την λένε μερικοί.Αυτή είναι πάντα μεταλλική.Τώρα το πλαστικό δέν το καταλαβαίνω...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Όχι κάνεις μεγάλο λάθος.Όλοι οι χαιεντάδες που ξέρω ελέγχουν τη φάση.
Εγώ κάνω λάθος; Ξέρω 2~3 χαλι-εντάδες που ορκίζονται ότι ακούνε τρομερές διαφορές μεταξύ καλωδίων ρεύματος. Και όταν τους ρώτησα σε ποιόν ακροδέκτη βάζουν την φάση με κοίταξαν με απορία... Γιατί; Παίζει ρόλο; !!! :142: :143:
Κανένας από αυτούς δεν έχει ασχοληθεί με το πώς πρέπει να μπαίνει η φάση στα μηχανήματά τους κι ας έχουν δώσει μέχρι 4ψήφια ποσά για αγορά καλωδίων!!! Μάλιστα ο ένας τους μού έχει χαρίσει και κάποιο πανάκριβο καλώδιο ρεύματος 1m (δεν θυμάμαι καν τι είναι) για να το βάλω στον ενισχυτή μου να πεισθώ ότι θα ακούσω τρομερή διαφορά!
Το έβαλα. Παίζει ακριβώς το ίδιο! Ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα.
Το έβγαλα. Ηταν τόσο χοντρό, άκαμπτο και βαρύ που έκανε σούζα το πολύμπριζο! :142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ε ρε αερα κοπανιστο που σας πουλανε λεμε....:121:
λεμε οτι το αερα δεν τον χρεωνουν, και αυτο που ειπα ειναι η προσωπικη μου γνωμη μετα απο δοκιμες αφαιρεσης του καθε τι που καλυπτει ενα καλωδιο.Καμμια εταιρια δεν χρεωνει τον αερα, αν το καταλαβαινεις βεβαια, οπως και οτι ολες οι εταιριες δεν φτιαχνουν με τον ιδιο τροπο τα καλωδια τους.Πραμα που μαλλον αγνοεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Mην κάνεις καμιά μλκια...
η δοκιμη δεν κατατασεται εκει, I think παντα........:138:
ετσι και αλλιως ενα δικαναλο ειναι προ των πυλων........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale