Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.086
Reaction score
45.345
Εχει δοκιμάσει κανείς κάποιο θερμόμετρο για το εσωτερικό του κρέατος που να μπαίνει ο αισθητήρας μέσα του και μετά να έχει μακρύ σύρμα ώστε η οθόνη ένδειξης να είναι εκτός ψησταριάς και να παρακολουθούμε έτσι διαρκώς τη θερμοκρασία στο εσωτερικό;
 

Μηνύματα
2.885
Reaction score
50
Αυτά είναι και τα πιο χρήσιμα γιατί μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για ψητά φούρνου (το σύρμα είναι αρκετά μακρύ και λεπτό ώστε να βγαίνει εκτός φούρνου και η πόρτα του να κλείνει κανονικά). Κι εγώ ένα τέτοιο ψάχνω...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.834
Reaction score
97.787
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Τέτοια θερμόμετρα βγάζει η Maverick. Στις ΗΠΑ είναι πολύ δημοφιλή.

Ένα review του μοντέλου που έβαλα:

 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
2.527
Reaction score
1.831
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

ρε τι θερμόμετρα και χαϊεντάδικες ψησταριές?

ο Ηλίας (η αδερφή του μάλλον) ψήνει σε λαμαρινένια ψησταριά και με την εμπειρία τα κάνει λουκούμια!

:drinks:
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.834
Reaction score
97.787
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

ρε τι θερμόμετρα και χαϊεντάδικες ψησταριές?

ο Ηλίας (η αδερφή του μάλλον) ψήνει σε λαμαρινένια ψησταριά και με την εμπειρία τα κάνει λουκούμια!

:drinks:
Χωρίς να υποτιμώ κανέναν, η κλασική τεχνική του "Έλληνα ψήστη" δεν έχει σχέση με τις πιο "εξεζητημένες" που συζητάμε εδώ. Μπορεί γευστικά να μας καλύπτει, περιορίζεται όμως σε συγκεκριμένα κρέατα και κοπές. Κι εγώ με τέτοιες μεθόδους μεγάλωσα, απλά όταν ανακάλυψα το διαφορετικό προσάρμοσα αναλόγως τα στάνταρ μου.

Φυσικά, κι εδώ ισχύει ότι και στον ήχο: Αν η ηχογράφηση είναι χάλια, το σύστημα δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αντίστοιχα, αν το κρέας δεν είναι καλό, οι τεχνικές ψησίματος πάνε περίπατο...
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.734
Reaction score
4.424
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Τι θερμόμετρα τσαμπουνάτε βρε;
Αν το κρέας είναι σε σκληρότητα σαν το μάγουλο σας είναι σενιάν,αν είναι σαν το πηγούνι μέτριο και αν είναι σαν το μέτωπο πετάχτε το:biggrin:
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.834
Reaction score
97.787
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Τι θερμόμετρα τσαμπουνάτε βρε;
Αν το κρέας είναι σε σκληρότητα σαν το μάγουλο σας είναι σενιάν,αν είναι σαν το πηγούνι μέτριο και αν είναι σαν το μέτωπο πετάχτε το:biggrin:
Υπάρχει και η τεχνική με το δάχτυλο: :biggrin:


 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.086
Reaction score
45.345
Re: Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Τέτοια θερμόμετρα βγάζει η Maverick. Στις ΗΠΑ είναι πολύ δημοφιλή.

Ένα review του μοντέλου που έβαλα:

Ευχαριστώ πολύ!


παραγγελία checked
και μια μικρή ξύλινη συρματόβουρτσα και μια στήριξη για μπυροκουτοκοτόπουλο και θα το βγάλουμε και αυτό το καλοκαίρι!
 
Last edited by a moderator:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.106
Reaction score
30.693
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Το θέμα με τα κάρβουνα είναι σημαντικό.
Πρέπει να ασπρίσουν για να αρχίσουμε να ψήνουμε.
Δείτε τα κάρβουνα σε αυτήν την φωτό που είναι και πρόσφατη.
Χιόνι έγιναν.



Βρε τα κάρβουνα δείτε, όχι τα κρέατα.
 

Μηνύματα
2.527
Reaction score
1.831
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Το θέμα με τα κάρβουνα είναι σημαντικό.
Πρέπει να ασπρίσουν για να αρχίσουμε να ψήνουμε.
Δείτε τα κάρβουνα σε αυτήν την φωτό που είναι και πρόσφατη.
Χιόνι έγιναν.



Βρε τα κάρβουνα δείτε, όχι τα κρέατα.
μου θυμίζει κάτι posts που έχει μια γκομενάρα πλούσια τα ελέη μπροστά και κάπου πίσω ένα δεινόσαυρο ή ένα σκυλί που οδηγάει και λέει: "αν προσέξατε το σκύλο που οδηγάει σας έχω κακά νέα!"

χαχαχα
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.106
Reaction score
30.693
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Και για να δείτε ότι όταν χρειάζεται και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, ψάχνουμε και βρίσκουμε τρόπο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε πρόβλημα χώρου.
Λόγω του ότι η ψησταριά ήταν ήδη γεμάτη και με πολύ φόρτο εργασίας.




Οπότε έπρεπε να βρούμε κι άλλη ψησταριά να χωρέσει και αυτές τις 3 σούβλες.
Πήραμε έναν κάδο για σκραπ και παλιοσίδερα, κολλήσαμε με μερικές πόντες κάτι παλιά ζιγκιά από σούστες φορτηγών για να σκαλώσουμε τις βέργες.
Πήραμε και μερικά μοτέρ υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτων, μερικές κολλήσεις κι εκεί, ένας φορτιστής μπαταριών αυτοκινήτου για την τροφοδοσία τους και έτοιμοι.





Και τον κάδο τον κρατούσε στο σωστό ύψος ένα κλάρκ.
Απλό!!


 

Μηνύματα
29.890
Reaction score
29.578
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Αψογος ο Μιχάλης. Και για την πατέντα κλάρκ κλπ , αλλά κυρίως για τις σωστές συμβουλές περί λευκών κάρβουνων. Μονο έτσι ψήνουμε στα κάρβουνα παίδες.
Οχι αλλιώς. Εγω και ο Μιχάλης τουλάχιστον.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.086
Reaction score
45.345
Σσσσσωραίοοος!
Μόνο αυτή η σούβλα με τα λουκάνικα κομμένα και περασμένα στο πλαϊ μου προκάλεσε ένα κόμπο στο στομάχι, με έκανε να ανατριχιάσω και να πάνε αυτόματα τα χέρια μου κάπου...χαμηλά. Δούλεψτε και λίγο το αισθητικό κομμάτι, δεν είναι κακό, θα βελτιώσει και τη γεύση, θα με θυμηθείς....lol lol lol
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.834
Reaction score
97.787
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

H "χωνεμένη" θράκα είναι αυτονόητη για το σοβαρό ψήστη. Όσο τα κάρβουνα έχουν μαύρο χρώμα, η καύση τους είναι ατελής και εκλύουν βλαβερές ενώσεις που "κολλούν" στο φαγητό. Επίσης πετάνε φλόγες πιο εύκολα. Η φωτιά είναι έτοιμη όταν έχει σταματήσει να βγαίνει καπνός και έχουν πάρει αυτό το σταχτί χρώμα που είπε ο Μιχάλης και ο Γιάννης. Αυτό μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο (30΄-60΄αναλόγως της ποσότητας) και αποτελεί άλλο ένα μείον των κάρβουνων.

Υ.Γ. Η πατέντα με το κλαρκ είναι άπαιχτη!
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.106
Reaction score
30.693
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Tίποτα δεν σου ξεφεύγει βρε!!
 

Μηνύματα
4.219
Reaction score
2.248
Απάντηση: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

Παιδιά καλοφαγάδες!!!
Πείτε μία καλή δοκιμασμένη μαρινάτα και tips για παϊδάκια (μεγαλούτσικα από κατσίκι)

Αντε να κάνω τον φετινό σεφτέ :smile:
 

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Μελίδη, μην το διαβάσεις αυτό το θέμα!

.......... Και όποιος νομίζει ότι η γεύση στη σχάρα γκαζιού έχει διαφορά από αυτή του κάρβουνου, τότε πάμε για blind test όπως αυτά που κάνουν οι hi endαδες με τα καλώδια!
Βάλε τα κρέατα κι ερχόμαστε.
Τα κάρβουνα τα βάζουμε εμείς...:tongue:
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.086
Reaction score
45.345
http://www.sintagespareas.gr/sintages/katsiki-me-lemoni-kai-skordo.html

το έκανα έτσι το Πάσχα και έγινε χαμός. Μπούκοβο, κάππαρη δεν έβαλα γιατί δεν είχα, έβαλα όμως φρέσκα θυμάρι, δενδρολίβανο και ρίγανη. Εβαλα όμως παραπάνω λεμόνι, δεν λεμόνιασε στη γεύση αλλά είχε πολλά ζουμιά, την επόμενη φορά θα περιορίσω τα υγρά κατά πολύ.
Καλόφάγωτα τα παϊδια...

ΥΓ αν δεν έχει γάστρα απλά σκέπασε το ταψί με ότι βρεις, είτε με άλλο ταψί είτε με αλουμινόχαρτο. Στις οδηγίες ψησίματος θέλει και λίγο πρωτοβουλία. Γενικά ήταν η πρώτη μου φορά που γκάζωνα τόσο πολύ το φούρνο, συνήθως τα σιγοψήνω για ώρες. Η λογική όμως της μεγάλης θερμοκρασίας στην αρχή για λίγη ώρα είναι η εξής, να αρπάξει από έξω και να θωρακιστεί και μετά σε χαμηλότερη φωτιά να γίνει από μέσα χωρίς να χάνονται οι χυμοί του. Κάτι σαν το σωτάρισμα που κάνουμε στην κατσαρόλα ή 'sheering' στη σχάρα. Πάντως δούλεψε, αλλά να σου πω ότι είχα σχεδόν ένα ολόκληρο κατσίκι στο ταψί. Τα παϊδάκια τα έκανα την προηγούμενη πάλι με την ίδια συνταγή αλλά χωρίς το μαρινάρισμα και στη γάστρα μιας και χωρούσαν (βάλε μερικά σκόρδα ακαθάριστα μέσα στη γάστρα για το άρωμα)....γλύφαμε δάκτυλα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Μηνύματα
3.033.153
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster
Top