Μετατροπή παθητικού ηχείου σε ενεργό - αξίζει το κόπο;Μηνύματα
4.625
Reaction score
8.041
Νέα απο το μέτωπο, γιατί έκανε κοιλιά το νήμα! Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πέτρος παρέλαβε τα ηχεία, τους έδωσε αγάπη και τόσο οι μετρήσεις όσο και οι ακουστικές δοκιμές του Πέτρου αποδεικνύουν ότι τα πρίμα ξύπνησαν ( κάτι έπαιζε με το ferrofluid, τα είχα στουμπώσει κι εγώ στο υλικό κατά την αντικατάστασή του :p ). Επιτέλους έφυγε το χαλί απο το σαλόνι, άρα είμαι ένα κλικ πιο κοντά στη λήψη μετρήσεων ( λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πάρω ένα σετ, να δούμε που βαδίζουμε ).
Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι ως προς την επιλογή κροσόβερ. Είμαι ανάμεσα στα minidsp 2x4HD, το DBX driverack PA2, καθώς και το φτηνό t.racks 4x4 dsp. Μου αρέσουν οι δυνατότητες του minidsp, αλλά με χαλάει που έχει single ended συνδέσεις. Τα υπόλοιπα έχουν balanced συνδέσεις, αλλά με χαλάει που λειτουργούν στα 48Κ, συν το ότι η ρύθμιση της έντασης θα γίνεται στο ψηφιακό στάδιο ( ενώ σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το minidsp με τη σύνδεση usb σαν dac ).
Με αφορμή αυτά που γράφετε στο νήμα του trinnov περί δειγματοληψίας, να εκφράσω την απορία μου:
Εγώ χρησιμοποιώ υπολογιστή σαν πηγή και σκοπεύω να εφαρμόσω εκεί τις διορθώσεις που θα κάνω μέσω rephase ( φορτώνοντας τα φίλτρα στο daphile ). Είχα ρωτήσει τον Bhutia μεν παλιότερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει και ξαναρωτώ. Το φίλτρο που θα προκύψει, έχει να κάνει με το αρχείο που παίζει ή με τη δειγματοληψία στην οποία θα ορίσω το pc να λειτουργεί;
Δηλαδή, σημασία έχει αν θα παίξω ένα flac 44, 48 η 96άρι κλπ ή η επιλογή που θα κάνω στα audio settings του λειτουργικού, αν δηλαδή για παράδειγμα το ορίσω να λειτουργεί στα 96?
Εdit: η προσθήκη του t.racks στις επιλογές έχει να κάνει με το ότι σκέφτομαι μήπως πάρω ένα φτηνό κροσόβερ για αρχή και μετά πάω σε λύση μηχανήματος με ψηφιακές εξόδους ( π.χ. minidsp nanodigi ) και χρήση ή δύο ξεχωριστών dacs ή ενός πολυκάναλου ( ρε σεις, ωραίες μετρήσεις έχει το octoπωςτολεντομαραφέτι ).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
160.101
Μηνύματα
2.514.966
Members
36.072
Νεότερο μέλος
Drak-vet
Top