Μετατροπή παθητικού ηχείου σε ενεργό - αξίζει το κόπο;

Μηνύματα
4.343
Reaction score
1.765
Όλα είναι σχετικά και υπάρχουν πάρα πολλά αν σε αυτή την αντίληψη.
Και εγώ έχω κάνει πάρα πολλές δοκιμές με υπερβολικά καλή διάθεση αναφορικά με την προσθήκη δύο σαμπ. Αλλά παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο . Χώρος γενικά , απόσταση ακρόασης, διαθέσιμο hardware , απαιτήσεις που έχει ο κάθε ένας μας σε στάθμες, απαιτήσεις σε πιστότητα και άλλα πολλά.
Με λίγα λόγια υπάρχουν αρκετοί που απολαμβάνουν τα πολύ όμορφα χαρακτηριστικά που λες ακούγοντας μέσο όρο στα 85 db από τα 2,5 μέτρα για αρκετές ώρες με δύο κανάλια χωρίς σαμπ και σίγουρα υπάρχουν και άλλα ηχεία εκτός από αυτό που έχω εγώ που κατεβαίνουν στους 20 κύκλους όταν τους ζητηθεί και οκ, μπορεί να το κάψω αν το δυναμώσω για να πιάσω 100 plus db εκείνη την στιγμή που κατεβαίνει τόσο. Είναι απαραίτητο να το κάνω; Εντυπωσιακό θα είναι μεν και θα γουστάρω να το ακούσω κάπου αλλά για πόσο; Θέλω να σου πω με λίγα λόγια όλα είναι θέμα προσωπικής ανάγκης και ίσως μερικές φορές να μην μεταδίδονται αντικειμενικά από κανένα μας.
Αυτά και πάντα φιλικά :) :)
δεν στήνετε κανένα ηχείο σωστά χωρίς σαμπ.
δεν έχει σημασία ποσο μεγάλο θα είναι.

μονο τα εντοιχισμένα παίζουν σωστά.
όλα τα αλλα θέλουν σαμπ.
 


christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.131
Ας υποθεσουμε ότι ακους ηλεκτρικη κιθαρα (πχ Ερικ Κλαπτον) η φωνες (Pink). Σε ποιο σεταπ θ ακουστουν καλυτερα, σ αυτο που εχει σαμπ η σ αυτο που δεν εχει?
Δεν διαφωνω το μεγα θεμα ειναι ο χωρος, αν βαλει δυο σαμπ στο χωρο που εχει ο Νικος θα γινει
τσι π0τανσ, θα θελει 10 ισοσταθμισεις και το Δημητρη να καθεται καμμια εβδομαδα στην αθηνα
με 50 ευρα που περνει μεροκαματο :lol: :):hi:εκτος εδρας τα εξοδα ειναι πολλα:lol::hi::gamer:
 

Μηνύματα
4.343
Reaction score
1.765
Σε τελική ανάλυση, σκάμε χρήματα κατά καιρούς σε ό,τι θεωρούμε ( ή προσδοκούμε ) να μας βελτιώσουν τη μουσική εμπειρία, άλλες φορές προς τη σωστή κατεύθυνση, άλλες φορές όχι. Αυτό που προσπαθώ να κάνω τον τελευταίο καιρό, είναι να αφήσω στην άκρη όσα γνωρίζω ( ή νομίζω ότι γνωρίζω ) και να ενημερωθώ για όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές που μπορεί να έχω, ώστε να καθορίσω τα μελλοντικά βήματά μου. Όχι στα κουτουρού ( π.χ. μου άρεσε αυτό το καλώδιο, είδα το τάδε ηχείο, να αλλάξω μια πηγή ), αλλά ποια είναι η πραγματική βελτίωση και τί θα χρειαστώ για να την επιτύχω.



Όπως έχω ξαναπεί, αν αγόραζα τώρα μηχανήματα, θα εξέταζα σοβαρά τα ενεργά. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα απο τα παθητικά, αλλά ξέρω ότι κουμαντάρουν καλύτερα τις παθογένειες των παθητικών. Βέβαια, έχουν και αυτά τα αρνητικά τους και - σε φιλοσοφικό ας πούμε επίπεδο - προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά, απλά για να ξέρω τί μου γίνεται.
Δεν είναι ότι έφαγα σκάλωμα να περάσω σε ενεργά. Αλλά π.χ. ο Λέανδρος άλλαξε υλικά στο κροσόβερ των ηχείων του και είμαι σίγουρος ότι είδε αλλαγή ( γιατί έχω ακούσει κι εγώ τέτοιες αλλαγές σε άλλα ηχεία, τα δικά μου είναι απείραχτα όπως είδατε ). Αυτό που πιστεύω ότι έκανε όμως ( που το συζητήσαμε κατ'ιδίαν ) δεν είναι τόσο βελτίωση, δεν άλλαξε κάτι στη σχεδίαση του ηχείου ας πούμε, αλλά μείωσε την επίδραση ενός επιβαρυντικού παράγοντα ( έβαλε καλύτερα υλικά, άρα πιθανώς η λειτουργία έχει πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε ). Το σκεπτικό μου λοιπόν πίσω απο τη δημιουργία αυτού του νήματος είναι αν μπορεί κάποιος να αφαιρέσει το κροσόβερ και να κάνει τη δουλειά του, με ακρίβεια και χωρίς τις απώλειες των υλικών αυτού και αν μπορούσα να το επιχειρούσα χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση ( είπαμε, ο προσέσορας είναι στα σχέδιά μου ). that's all.
Πώληση του συστήματος δεν θα γίνει με τη καμία, εκτώς απο κάποια κομμάτια που εκ των πραγμάτων δεν θα τα χρειαστώ. Προτιμώ να πάω σιγά σιγά ( τώρα ας πούμε έχω πειστεί για την αξία των subs, όταν με παίρνει θα κάνω το βήμα, αφού πρώτα κάτσει η μπίλια στο ποιος προσέσορας θα μου κάνει καλά τη δουλειά, δεν είμαι 100% πεπεισμένος για τον SHD και περιμένω να βγουν κι άλλες εταιρείες στη πιάτσα του dirac ) και αν και εφόσον καταλήξω στο να αλλάξω σετάπ, προτιμώ το υπάρχον να το πάω είτε στο εξοχικό, είτε να το δωρίσω στην αδερφή μου να το ακούει και να γουστάρει. Αλλά να το δώσω για ένα κομμάτι ψωμί, nope.
όλα αυτά που σε βασανίζουν τα έχουμε κάνει εμείς οι υπόλοιποι.
άλλαζα καλώδια και ακούγαμε μια μικρή διαφορα εδώ αλλάζαμε υλικά και ακουγαμε
μια μικρή διαφορα εκεί και στο τέλος καταλάβαμε ότι τα πάντα έχουν διάφορε.

όμως όταν οι διαφορες είναι τόσο μικρές μπαίνει ένα θέμα ότι τελικά αυτό που μας ωθει
είναι η βαρεμάρα γιατί όταν κυνηγάς αυτό που σου αρέσει καταλήγεις να κανεις κυκλους
γύρω από την ουρα σου.

πραγματικές διαφορες που τις ακούς και λες τι σκατά έκανα τόσα χρονια κάνουν οι αλλαγες
ηχείων η βελτίωση του χώρου η προσθήκη σαμπ και η ισοστάθμιση.

το ξέρω ότι ο Λέανδρος (παράδειγμα φέρνω δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο)άκουσε διαφορα
αλλάζοντας τα υλικά αλλα αν αλοιφε τα καλώδια με μελι πάλι θα άκουγε διαφορες(ναι σοβαρά το λέω).

από την άλλη αν εβαζε ένα sub (αλλα να του το ρύθμιση κάποιος γιατί έχω παλέψει τρελα όταν έβαλα το πρώτο μου sub και τελικά κατέληξα ότι ένα sub δεν ρυθμίζεται εκτος αν μπει στη μεση ανάμεσα στα ηχεια για αυτό φωνάζουν οι γιατροί για δυο).τοτε ξέρεις τι θα έλεγε;

ωχ τι έγινε ρε παιδιά;
Δεν διαφωνω το μεγα θεμα ειναι ο χωρος, αν βαλει δυο σαμπ στο χωρο που εχει ο Νικος θα γινει
τσι π0τανσ, θα θελει 10 ισοσταθμισεις και το Δημητρη να καθεται καμμια εβδομαδα στην αθηνα
με 50 ευρα που περνει μεροκαματο :lol: :):hi:εκτος εδρας τα εξοδα ειναι πολλα:lol::hi::gamer:
ωραια λογική άμα βάλει δυο σαμπ θα γινει τσι π0τανσ οποτε να μη βάλει.
ε τότε να το έχει κλειστο και να το θαυμάζει.

είναι καλύτερο αυτό παρα να τα πετάει σε πατέντες.
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
:drinks:
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Μπράβο και πάλι μπράβο. :thumbsup:
Καλά, προς το παρόν είμαι double agent! Τσιμπάω αυτά για τα οποία έχω πειστεί 100% ( και που πριν λίγο καιρό αφόριζα :p ) και εξετάζω απο την αρχή τις υπόλοιπες πληροφορίες. Στο θέμα των ενεργών για παράδειγμα, απο όσο καταλαβαίνω έχω αρχίσει να πιάνω τους λόγους που τα καθιστούν όχι άσχημη αγορά ( παλιά τα θεωρούσα κακή αγορά ), ποια προβλήματα των παθητικών ξεπερνούν. Για να είμαι ειλικρινής όμως, τα φοβάμαι λίγο. Η αρχή λειτουργίας τους ( με τη προϋπόθεση ότι μιλάμε για καλές υλοποιήσεις ) τους δίνει το αβαντάζ του να έρχονται πιο κοντά ( αν δεν τον καλύπτουν πλήρως ) στον ουδέτερο ήχο. Και ναι μεν σε ένα άτομο που τώρα χτίζει σύστημα θα πρότεινα να τα κοιτάξει σοβαρά, ναι μεν έρχομαι αρκετά κοντά στον ουδέτερο ήχο, αλλά κακά τα ψέμματα, έχω μάθει και στον λίγο χρωματισμένο ήχο. Πριν κάνω τη μετάβαση ( αν τη κάνω ποτέ ) στα ενεργά, πιστεύω ότι πρέπει να ακούσω συστήματα παρόμοια με αυτό που πιθανώς θα χτίσω για να δω αν καλύπτουν και τα γούστα μου. Μπορεί και να μου αρέσει, μπορεί και να με κουράζει. Αν μου αρέσει, θα επενδύσω και σε αυτά. Αν με κουράζει, πίσω στα υπάρχοντα.
Τα subs τα έχω αποδεχτεί και τα έχω βάλει στο πρόγραμμα γιατί κατανοώ την ανάγκη ύπαρξής τους σε ένα σύστημα. Ειδικά μετά τις μετρήσεις του χώρου μου ( που νόμιζα ότι άκουγα μπάσο και άκουγα το γάμο του καραγκιόζη απο 2 χιλιόμετρα μακριά ένα πράγμα ) και τώρα που ενώ έχω πολύ μέλλον, ακούω σαφώς πιο σωστό μπάσο απο πριν 5 μήνες για παράδειγμα, ναι, θέλω να επενδύσω σε αυτό το τομέα. Για το dsp δεν το συζητώ. Ανυπομονώ να υλοποιήσω σε πρώτη φάση τα μαθήματα του Bhutia για να επιβεβαιώσω αυτό που υποψιάζομαι ότι συμβαίνει. Απο το λίγο όμως που κάναμε με τον Δημήτρη ( και τον wnet στις αρχές βέβαια ) κατάλαβα πολλά. Οπότε, μέσα και το dsp στο παιχνίδι. Το άκουσα, μου κίνησε το ενδιαφέρον, έμαθα λίγα παραπάνω γι'αυτό, το τσιμπάω! Και επαναλαμβάνω, γι'αυτό το λόγο πάντα αναφέρω πρώτα το dsp και μετά τα subs. Γιατί αυτή τη σειρά σκοπεύω να ακολουθήσω.
 


Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
το ξέρω ότι ο Λέανδρος (παράδειγμα φέρνω δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο)άκουσε διαφορα
αλλάζοντας τα υλικά αλλα αν αλοιφε τα καλώδια με μελι πάλι θα άκουγε διαφορες(ναι σοβαρά το λέω).

από την άλλη αν εβαζε ένα sub (αλλα να του το ρύθμιση κάποιος γιατί έχω παλέψει τρελα όταν έβαλα το πρώτο μου sub και τελικά κατέληξα ότι ένα sub δεν ρυθμίζεται εκτος αν μπει στη μεση ανάμεσα στα ηχεια για αυτό φωνάζουν οι γιατροί για δυο).τοτε ξέρεις τι θα έλεγε;
Σχετικά με τον Λέανδρο στον οποίο κολλάω έντονα, αλλά πραγματικά όχι μόνο δεν έχω κάτι μαζί του αλλά τον έχω και μέσα στη καρδιά μου σαν άνθρωπο ( και μιλάω ειλικρινά χωρίς να είμαι κανένα γλυφτράκι ), η μόνη ένστασή μου είναι ότι ενώ έχει το αυτί, ξέρει να ακούει, παραμένει κολλημένος σε τακτικές του παρελθόντος ( π.χ. καλώδια ). Βέβαια, ο Λέανδρος αγαπά το βινύλιο, τον αναλογικό ήχο και βγάζει καντήλες με οτιδήποτε λειτουργεί με ψηφία :p. Εγώ δεν τρέφω τέτοιους συναισθηματισμούς για τα φορμά. Ούτε φτιάχνομαι με τη φάση του να καθαρίσω τον δίσκο, να τον βάλω να παίξει και να τον ακούσω. Θα το ξαναστήσω το πικάπ που έχω για να υπάρχει και να ακούω το υλικό με το οποίο μεγάλωσα ( άντε, άμα βρω και κανένα δίσκο που να με ενδιαφέρει να αράξω να τον ακούσω πιο κουλτουριάρικα ας πούμε :p ). Αλλά του το έχω προτείνει και ( σημειωτέον, χωρίς να τάσσεται ενάντια στο dsp ) θα έρθει όταν υλοποιήσω το μάθημα του Bhutia για να ακούσουμε και να παίξουμε. Του ετοιμάζω μάλιστα και χουνέρι, καθώς θα τον βάλω να πάει όπου θέλει τα ηχεία μέσα στον χώρο μου για να συγκρίνουμε με το sweet area του "dsp".
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.131
Ο χωρος ειναι το παν, το χωρο ακουμε μαλλιασε η γλωσσα του χερ ντοκτορ να το λεει ,εχει απολυτο δικιο.
Εγω με 2 υπογουφα 15αρια πεζνε σαν κορασιδες του παρθεναγωγειου :) αλλα εχω ανηχοικο θαλαμο:lol:
ο Νικος ειπαμε για να ακουση της προκοπης πρεπει να παει ο Δημητρης στην αθηνα
να πλερωση φαγητα ξενοδοχεια ποτα ακριβα ποτα πινει ο ντοκτορ
να τον βγαλει εξω τας βραδυνας ωρας-εκτος εδρας ειναι ο ανθρωπος-να μη περασει καλα
η φαλακροι ειναι δυνατοι στα αλλα κολπα ετσι λενε οι στατιστικες:lol:
αστο καλυτερα νεε μου ηρεμησε:drinks:
 

I

iason

Guest
όλα αυτά που σε βασανίζουν τα έχουμε κάνει εμείς οι υπόλοιποι.
άλλαζα καλώδια και ακούγαμε μια μικρή διαφορα εδώ αλλάζαμε υλικά και ακουγαμε
μια μικρή διαφορα εκεί και στο τέλος καταλάβαμε ότι τα πάντα έχουν διάφορε.

όμως όταν οι διαφορες είναι τόσο μικρές μπαίνει ένα θέμα ότι τελικά αυτό που μας ωθει
είναι η βαρεμάρα γιατί όταν κυνηγάς αυτό που σου αρέσει καταλήγεις να κανεις κυκλους
γύρω από την ουρα σου.

πραγματικές διαφορες που τις ακούς και λες τι σκατά έκανα τόσα χρονια κάνουν οι αλλαγες
ηχείων η βελτίωση του χώρου η προσθήκη σαμπ και η ισοστάθμιση.

το ξέρω ότι ο Λέανδρος (παράδειγμα φέρνω δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο)άκουσε διαφορα
αλλάζοντας τα υλικά αλλα αν αλοιφε τα καλώδια με μελι πάλι θα άκουγε διαφορες(ναι σοβαρά το λέω).

από την άλλη αν εβαζε ένα sub (αλλα να του το ρύθμιση κάποιος γιατί έχω παλέψει τρελα όταν έβαλα το πρώτο μου sub και τελικά κατέληξα ότι ένα sub δεν ρυθμίζεται εκτος αν μπει στη μεση ανάμεσα στα ηχεια για αυτό φωνάζουν οι γιατροί για δυο).τοτε ξέρεις τι θα έλεγε;

ωχ τι έγινε ρε παιδιά;


ωραια λογική άμα βάλει δυο σαμπ θα γινει τσι π0τανσ οποτε να μη βάλει.
ε τότε να το έχει κλειστο και να το θαυμάζει.

είναι καλύτερο αυτό παρα να τα πετάει σε πατέντες.
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αναιρέσει αυτά που γράφεις για τη προσθήκη Σάμπ, το πρόβλημα είναι ότι ένας που ακούει μόνο μουσική από ένα δικαναλο και θέλει να προσθέσει δύο Σάμπ αυτομάτως ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Απαιτείται άλλος προενισχυτης με εξόδους Σάμπ, καλιμπραρισματα, ψηφιακές ισοσταθμισεις κλπ......
Αυτά μόλις τα σκεφτώ σταματώ αμέσως τις τρελές σκέψεις.
Σε ένα κλασικό σύστημα δικαναλο μπορείς να προσθέσεις Σάμπ χωρίς όλα αυτά?
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αναιρέσει αυτά που γράφεις για τη προσθήκη Σάμπ, το πρόβλημα είναι ότι ένας που ακούει μόνο μουσική από ένα δικαναλο και θέλει να προσθέσει δύο Σάμπ αυτομάτως ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Απαιτείται άλλος προενισχυτης με εξόδους Σάμπ, καλιμπραρισματα, ψηφιακές ισοσταθμισεις κλπ......
Αυτά μόλις τα σκεφτώ σταματώ αμέσως τις τρελές σκέψεις.
Σε ένα κλασικό σύστημα δικαναλο μπορείς να προσθέσεις Σάμπ χωρίς όλα αυτά?
Να σε φέρω κι εσένα να παίξουμε με το 'όφωνο και τη τοποθέτηση των ηχείων, να δεις τί πραγματικά σημαίνει να ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου! :lolsign:
Na σου κάνει τραμπάλα η καμπύλη, να σου σκάει κοιλιά απο ένα σημείο και κάτω και άαααντε να το συμμαζέψεις με τις "πατροπαράδοτες" μεθόδους. Δυο τρεις μετρήσεις πήρα και αναφώνησα: φέρτε μου subs!
Απορία όμως καθώς είχα σχετική κουβεντούλα χθες: η προσθήκη subs σημαίνει ότι στον δικό μου χάλια χώρο θα μπορέσω να κατέβω αισθητά σε κύκλους; Μπορεί δηλαδή ένας χώρος 12τ.μ. να φορτώσει το κύμα των π.χ. 20 κύκλων;
 

I

iason

Guest
Να σε φέρω κι εσένα να παίξουμε με το 'όφωνο και τη τοποθέτηση των ηχείων, να δεις τί πραγματικά σημαίνει να ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου! :lolsign:
Na σου κάνει τραμπάλα η καμπύλη, να σου σκάει κοιλιά απο ένα σημείο και κάτω και άαααντε να το συμμαζέψεις με τις "πατροπαράδοτες" μεθόδους. Δυο τρεις μετρήσεις πήρα και αναφώνησα: φέρτε μου subs!
Απορία όμως καθώς είχα σχετική κουβεντούλα χθες: η προσθήκη subs σημαίνει ότι στον δικό μου χάλια χώρο θα μπορέσω να κατέβω αισθητά σε κύκλους; Μπορεί δηλαδή ένας χώρος 12τ.μ. να φορτώσει το κύμα των π.χ. 20 κύκλων;
Για αυτό σου λέω γ@μησε τα.........και ακού τα τραγούδια σου. ;)
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Καταλαβαίνω ότι στόχος της προσθήκης subs δεν είναι να κατέβω στους 20 κύκλους, αλλά να "ξεκουράσω" τα κύρια ηχεία και να βελτιώσω τη συμπεριφορά του συνόλου μέσα στον χώρο. Το έχω καταλάβει αυτό και όπου κάνω λάθος με διορθώνετε ( ευπρόσδεκτη η διόρθωση γιατί μόνο έτσι θα μάθω ). Αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα διπλοσαμπαρισμένο σύστημα μέσα σε 12 τ.μ. ( άσχετα αν τελικά θα λειτουργήσει σε αρκετά μεγαλύτερο χώρο )?
Για αυτό σου λέω γ@μησε τα.........και ακού τα τραγούδια σου. ;)
Εδώ είναι το ωραίο: το μπάσο μου αρέσει! Και το θέλω! Όσο πιο πολύ το καθαρίζω μέσα στον χώρο μου, τόσο πιο πολύ θέλω. Δεν είμαι φαν της έντασης ( τα db του Κώστα δεν πιστεύω ότι θα τα πλησιάσω ποτέ ), αλλά οι χαμηλές συχνότητες μου αρέσουν. Άρα...
 

Μηνύματα
6.556
Reaction score
5.127
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αναιρέσει αυτά που γράφεις για τη προσθήκη Σάμπ, το πρόβλημα είναι ότι ένας που ακούει μόνο μουσική από ένα δικαναλο και θέλει να προσθέσει δύο Σάμπ αυτομάτως ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Απαιτείται άλλος προενισχυτης με εξόδους Σάμπ, καλιμπραρισματα, ψηφιακές ισοσταθμισεις κλπ......
Αυτά μόλις τα σκεφτώ σταματώ αμέσως τις τρελές σκέψεις.
Σε ένα κλασικό σύστημα δικαναλο μπορείς να προσθέσεις Σάμπ χωρίς όλα αυτά?


 

Μηνύματα
4.343
Reaction score
1.765
παίρνεις δυο σαμπ με high level input
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αναιρέσει αυτά που γράφεις για τη προσθήκη Σάμπ, το πρόβλημα είναι ότι ένας που ακούει μόνο μουσική από ένα δικαναλο και θέλει να προσθέσει δύο Σάμπ αυτομάτως ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Απαιτείται άλλος προενισχυτης με εξόδους Σάμπ, καλιμπραρισματα, ψηφιακές ισοσταθμισεις κλπ......
Αυτά μόλις τα σκεφτώ σταματώ αμέσως τις τρελές σκέψεις.
Σε ένα κλασικό σύστημα δικαναλο μπορείς να προσθέσεις Σάμπ χωρίς όλα αυτά?
έχεις προ-τελικό η ολοκληρωμένο;
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.131
ωραια λογική άμα βάλει δυο σαμπ θα γινει τσι π0τανσ οποτε να μη βάλει.
ε τότε να το έχει κλειστο και να το θαυμάζει.
Ν α κατσει στα αυγα του ,αλλεως αρχιζει απο μηδενικη βαση με οτι αυτο συνεπαγεται
 



Μηνύματα
4.343
Reaction score
1.765
Ν α κατσει στα αυγα του ,αλλεως αρχιζει απο μηδενικη βαση με οτι αυτο συνεπαγεται
όχι καθόλου μηδενική.

και μην τρελαίνεσαι χόμπι είναι και ο καθένας κάνει ότι θέλει και μπορεί.

εσένα ας πούμε σου φαίνεται βουνο και θεωρείς ότι πρέπει να φέρει το dimnifoot.

μην ξεχνάς ότι ο dimifoor είναι γιατρός και έμαθε.

ο αστροναύτης πιστεύει ότι μπορεί να μάθει.

γιατί να μην προσπαθήσει;

καλύτεροι είναι οι υπόλοιποι;
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.253
Reaction score
13.131
. Αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα διπλοσαμπαρισμένο σύστημα μέσα σε 12 τ.μ. ( άσχετα
τα ειπαμε παραπανω τι δεν καταλαβαινεις; με 12τμ και αφροντιστο χωρο δεν πας πουθενα ξεχνα τα υποβαθυφωνα , μια χαρα εισαι μη σε γαργαλαει ο κ.....ος σου
 

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
όχι καθόλου μηδενική.

και μην τρελαίνεσαι χόμπι είναι και ο καθένας κάνει ότι θέλει και μπορεί.

εσένα ας πούμε σου φαίνεται βουνο και θεωρείς ότι πρέπει να φέρει το dimnifoot.

μην ξεχνάς ότι ο dimifoor είναι γιατρός και έμαθε.

ο αστροναύτης πιστεύει ότι μπορεί να μάθει.

γιατί να μην προσπαθήσει;

καλύτεροι είναι οι υπόλοιποι;
Να γίνει πιο χάλια απο ότι είναι, χλωμό το κόβω ( αν και έχω ξεκαθαρίσει ότι σε αυτό το χώρο δεν χωράνε δύο σαμπς, ειδικά με την έλευση του παιδιού ). Και αν τα βρω σκούρα, δε βαριέσαι.. Και οι επαγγελματίες καλιμπράτορες δεν θα γίνουν κλέφτες. Αλλά πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω στο σημείο να "το έχω".
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.103
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top