Με μια μετατροπη το αυτοκινητο σας καιει νερο αντι για βενζινη !!!

Reaction score
0
Επειδή το έχω το βιβλίο, αυτό που σου λέει στην ουσία είναι ότι αντικαθιστάς έως και 37% του μίγματος σου με υδρογόνο! ¨οπως θα γνωρίζεται οι φυσικοί το υδρογόνο δημιουργεί την τέλεια καύση οπότε αυτό το 37% ίσως να μας δώσει και καλύτερη απόδοση στον κινητήρα και στάνταρ είναι πιό καθαρό και φιλικό προς τον κινητήρα.

Η ρύθμιση του μίγματος έτσι ώστε να διοχετεύεται λιγότερη βενζίνη γίνεται με 2 τρόπους. Σε αυτοκίνητα με καρβυρατέρ απλά βάζεις ένα κολλάρο στην εισαγωγή όπου του δίνεις το υδρογόνο, σε αυτοκίνητα με Injection κάνεις μία πατέντα στον αισθητήρα θερμοκρασίας του αέρα (βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα και τον καταλύτη) έτσι ώστε να νομίζει ότι η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι μειώνοντας έτσι την περιεχτικότητα της βενζίνης στο μίγμα το οποίο φυσικά αντικαθιστάται από υδρογόνο.

Ο λόγος που δέν μπορούμε να αντικαταστήσουμε πλήρως το μίγμα της βενζίνης με υδρογόνο είναι επειδή όπως ανέφερα και πιό πάνω το υδρογόνο κάνει την τέλεια καύση ο κινητήρας θα έφτανε αισίως τους 3000 βαθμούς κελσίου, οπότε ΜΠΟΥΜ :p

Τώρα για το θέμα που λέτε για την αποθήκευση του υδρογόνου, απλά δεν υφίσταται επειδή το υδρογόνο που παράγεται καταναλώνεται άμεσα απο τον κινητήρα. το μόνο που χρειάζεται αποθήκευση είναι το νεράκι μέσα με τις πλακες που θα χρησιμοποιήσεις για την ηλεκτρόλυση. Προσωπικά το σχέδιο με το βαζάκι από μαρμελάδα μου είναι πολύ πρόχειρο...

Για να μην παρεξηγούμαι ΔΕΝ είμαι φυσικός απλά αυτές τις πληροφορίες τις έχω πάρει από άτομα τα οποία ασχολούνται με ακριβώς το ίδιο θέμα. Εάν θέλετε να διασταυρώσετε απόψεις υπάρχει ανάλογο θέμα και στο www.carputer.gr

Στην θεωρία μπορούμε να αντικαταστήσουμε το υπόλοιπο 63% με ότι θέλουμε και προσωπικά θα πήγαινα για λύση με υγραέριο. Δηλαδή τέρμα η βενζίνη! Άντε στην χειρότερη την έχεις για ρεζέρβα.

Εάν θέλετε το βιβλίο μπορείτε να δείτε link στο ανάλογο post στο carputer.

Reaction score
3
Απάντηση: Με μια μετατροπη το αυτοκινητο σας καιει νερο αντι για βενζινη !!!

Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Θα ήθελα να σας βοηθήσω για να λύσετε κάποιες απορίες σας.
Το έχω κάνει στην πράξη πρόφατα από μόνος μου, χρησιμοποιόντας απλά δοχεία από φίλτρα νερού.
Δεν έχει και τόσο θεαματικά αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι είναι σχετικά καλή ιδέα περισσότερο για το περιβάλλον. (το τονίζω)
Δεν έχω αγοράσει κάποιο συγκεκριμμένο κιτ εταιρίας αλλά έκανα εντελώς δική μου κατασκευή με άριστης ποιότητας υλικά και για λόγους απόδοσης αλλά και για λόγους ασφάλειας.
Η απόδοσή του είναι περίπου στο 10 τοις εκατό. (όχι περισσότερο σε καμμία περίπτωση!)
Η κατασκευή μου κόστησε συνολικά (εννοείται χωρις εργατικά διότι το έκανα μόνος) 250 ευρώ.
Η συσκευή καταναλώνει 20 αμπέρ στα 12,5 βολτ (Το γινόμενο είναι η ισχύς)
Δεν ανέβασα περισσότερο τα αμπέρ διότι πρώτον δεν αντέχουν περισσότερο τα πλατινάκια των ρελέ προστασίας και δεύτερον θα γονάτιζαν η μπαταρία και ίσως και το αλτενέιτορ. (Το ρεύμα κατανάλωσης μπορεί να το αυξήσει κανείς με την προσθήκη μισής κουταλιάς σόδας φαγητού στο νερό και όχι περισσότερο!)
Το όλο μυστικό της υπόθεσης είναι ότι προκειμένου να γίνει η ηλεκτρόλυση, το όλο σύστημα παίρνει θερμότητα από το περιβάλλον (στο 20% της δαπανούμενης ενέργειας)
Το άλλο μυστικό της υπόθεσης είναι ότι το υδρογόνο αξιοποιεί στο μέγιστο την απόδοση στην καύση της βενζίνης. Και σε αυτό το σημείο κερδίζουμε κάτι.
Η συσκευή εκτός από υδρογόνο παράγει και οξυγόνο (Αυτό είναι πολύ καλό διότι δεν χρησιμοποιούμε οξυγόνο από το περιβάλλον)
Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μειώθηκαν αισθητότατα ( το τονίζω ) τα καυσαέρια (Η εξάτμιση δεν έχει οσμές)
Ελάχιστα αυξήθηκε ο θόρυβος της μηχανής (από την καύση του υδρογόνου πιθανόν)
Στην αρχή έβαλα νερό βρύσης. Δουλεύει, αλλά αφήνει άλατα ασβεστίου στον πυθμένα των δοχείων. Μετά από αυτό έβαλα απεσταγμένο νερό.
Το ένα λίτρο νερό θα βγάλει σιγουρότατα πάνω από 1500 χιλιόμετρα δεδομένου ότι από τον Αύγουστο 2008 δεν συμπλήρωσα ούτε σταγόνα νερό.
Συμβουλή για όσους θέλουν να πειραματιστούν (Δεν το συνιστώ σε καμμία περίπτωση σε ανθρώπους που δεν γνωριζουν πολλά πάνω στο αυτοκίνητο και σε κάποιους κανόνες της φυσικής γενικότερα)
Για να καταλάβετε τι εννοώ, φαναταστείτε ότι εκτός από τα υπόλοιπα, έψαξα καλά ακόμη και την περίπτωση που θα μπορούσε να ανάψει το λαμπάκι του engine check. (Ευτυχώς δεν άναψε)
Δεν ξερω τι θα γίνει το χειμώνα με τις παγωνιές (Δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουν τα πλαστικά δοχεία στις διαστολές εάν αυτά παγώσουν)
Για όλα όσα σας έγραψα παραπάνω, τα διαπίστωσα προσωπικά στην πράξη και για αυτόν τον λόγο και μόνον θέλησα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες.
Γεγονός είναι ότι αυτά που γράφουν κάποια διαφημηστικά για αποδόσεις μέχρι 90% είναι μάλλον παραμύθια.
Και πάλι θα σας πω ότι δεν το συνιστώ σε ανθρώπους που δεν ξέρουν αλλά απλά θέλουν να πειραματιστούν!
Να είστε καλά.

Reaction score
51

Alucard2k5 & ddhydrogen καλώς ήρθατε και καλή συνέχεια.
Ευχαριστούμε που μοιράζεστε τις εμπειρίες σας μαζί μας! :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Με μια μετατροπη το αυτοκινητο σας καιει νερο αντι για βενζινη !!!

Αγαπητοί φίλοι γειά σας.
Θα ήθελα να σας βοηθήσω για να λύσετε κάποιες απορίες σας.
Το έχω κάνει στην πράξη πρόφατα από μόνος μου, χρησιμοποιόντας απλά δοχεία από φίλτρα νερού.
Δεν έχει και τόσο θεαματικά αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι είναι σχετικά καλή ιδέα περισσότερο για το περιβάλλον. (το τονίζω)
Δεν έχω αγοράσει κάποιο συγκεκριμμένο κιτ εταιρίας αλλά έκανα εντελώς δική μου κατασκευή με άριστης ποιότητας υλικά και για λόγους απόδοσης αλλά και για λόγους ασφάλειας.
Η απόδοσή του είναι περίπου στο 10 τοις εκατό. (όχι περισσότερο σε καμμία περίπτωση!)
Η κατασκευή μου κόστησε συνολικά (εννοείται χωρις εργατικά διότι το έκανα μόνος) 250 ευρώ.
Η συσκευή καταναλώνει 20 αμπέρ στα 12,5 βολτ (Το γινόμενο είναι η ισχύς)
Δεν ανέβασα περισσότερο τα αμπέρ διότι πρώτον δεν αντέχουν περισσότερο τα πλατινάκια των ρελέ προστασίας και δεύτερον θα γονάτιζαν η μπαταρία και ίσως και το αλτενέιτορ. (Το ρεύμα κατανάλωσης μπορεί να το αυξήσει κανείς με την προσθήκη μισής κουταλιάς σόδας φαγητού στο νερό και όχι περισσότερο!)
Το όλο μυστικό της υπόθεσης είναι ότι προκειμένου να γίνει η ηλεκτρόλυση, το όλο σύστημα παίρνει θερμότητα από το περιβάλλον (στο 20% της δαπανούμενης ενέργειας)
Το άλλο μυστικό της υπόθεσης είναι ότι το υδρογόνο αξιοποιεί στο μέγιστο την απόδοση στην καύση της βενζίνης. Και σε αυτό το σημείο κερδίζουμε κάτι.
Η συσκευή εκτός από υδρογόνο παράγει και οξυγόνο (Αυτό είναι πολύ καλό διότι δεν χρησιμοποιούμε οξυγόνο από το περιβάλλον)
Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μειώθηκαν αισθητότατα ( το τονίζω ) τα καυσαέρια (Η εξάτμιση δεν έχει οσμές)
Ελάχιστα αυξήθηκε ο θόρυβος της μηχανής (από την καύση του υδρογόνου πιθανόν)
Στην αρχή έβαλα νερό βρύσης. Δουλεύει, αλλά αφήνει άλατα ασβεστίου στον πυθμένα των δοχείων. Μετά από αυτό έβαλα απεσταγμένο νερό.
Το ένα λίτρο νερό θα βγάλει σιγουρότατα πάνω από 1500 χιλιόμετρα δεδομένου ότι από τον Αύγουστο 2008 δεν συμπλήρωσα ούτε σταγόνα νερό.
Συμβουλή για όσους θέλουν να πειραματιστούν (Δεν το συνιστώ σε καμμία περίπτωση σε ανθρώπους που δεν γνωριζουν πολλά πάνω στο αυτοκίνητο και σε κάποιους κανόνες της φυσικής γενικότερα)
Για να καταλάβετε τι εννοώ, φαναταστείτε ότι εκτός από τα υπόλοιπα, έψαξα καλά ακόμη και την περίπτωση που θα μπορούσε να ανάψει το λαμπάκι του engine check. (Ευτυχώς δεν άναψε)
Δεν ξερω τι θα γίνει το χειμώνα με τις παγωνιές (Δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουν τα πλαστικά δοχεία στις διαστολές εάν αυτά παγώσουν)
Για όλα όσα σας έγραψα παραπάνω, τα διαπίστωσα προσωπικά στην πράξη και για αυτόν τον λόγο και μόνον θέλησα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες.
Γεγονός είναι ότι αυτά που γράφουν κάποια διαφημηστικά για αποδόσεις μέχρι 90% είναι μάλλον παραμύθια.
Και πάλι θα σας πω ότι δεν το συνιστώ σε ανθρώπους που δεν ξέρουν αλλά απλά θέλουν να πειραματιστούν!
Να είστε καλά.
Φιλε ddhydrogen,

Πολύ σωστά προανέφερες ότι το "πείραμα" της ηλεκτρόλυσης είναι κατα πολύ μη αποδοτικό. Δηλαδή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να παραχθεί το αέριο, σε σχέση με αυτη που μας δίνει όταν καει [ίσως ξεχάσαμε να πούμε ότι το προϊόν της καύσης αυτού του μείγματος είναι καθαρό νερό (σαν απεσταγμένο).

Δες, στο θέμα που έχω ανοίξει στο φόρουμ μας, τα 3-4 τελευταία μου πόστ.:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=52348&page=4
κοιτα στα τελευταία πόστς (τα πιο πρόσφατα)

Όσο για την αποδωτικότητα μιας ηλεκτρόλυσης μπορούμε να την βελτιώσουμε λαβαίνωντας υπ' όψιν πολλούς παράγοντες.

Για παράδειγμα:
- Την ακριβή ποσότητα ηλεκτρολύτη (πρέπει να είναι ούτε πολύ πλούσιο σε ηλεκτρολύτη το νερό, αλλά ούτε και πολύ φτωχό)
- Η τάση που χρειάζεται για να ξεκινήσει η ηλεκτρόλυση είναι 1,62 volt. Και υπάρχει μία μικρή ανοχή στην τάση εώς τα 2,4 περίπου βόλτ. Πάνω απο αυτά τα βόλτ, όλα τα έξτρα γίνονται θερμότητα. Με λίγα λόγια, την ίδια ενέργεια θα χρειαστούμε για να κάνουμε ηλεκτρόλυση σε ένα δοχείο, και την ίδια άν βάλουμε έξι δοχεία συνδεδεμένα σε σειρά σε μια 12βολτη μπαταρία. Μόνο που στη 2η περίπτωση θα έχουμε την 6πλάσια παραγωγή υδρογόνου. Και το νερό μέσα στις "κυψέλες" δεν θα ζεσταθεί.

Reaction score
1

μπραβο παιδια συνεχιστε ετσι!!! μακαρι να ειχα τις γνωσεις να τα δοκιμαζα αυτα που γραφετε...

Reaction score
3

Ειλικρινά συγνώμη, αλλά μάλλον πρέπει να διευκρινήσω κάτι.
Το σύστημα που σας ανέφερα παραπάνω είναι αποδοτικό (απλά δεν κάνει θαύματα)και η διάσπαση του νερού είναι ενδόθερμη αντίδραση, και παίρνει επιπλέον στο 20% περίπου τζάμπα (εδώ είναι όλα τα λεφτά)θερμότητα για το περιβάλλον! (τη ζέστη της μηχανής)
Γνωρίζω αρκετά καλά τη θεωρία, και έψαξα, πειραματίστικα αρκετά πάνω στο θέμα, (έτριψα λαμαρίνες για να το φτιάξω) το εφάρμοσα, και ειλικρινά ότι σας έγραψα , σας το έγραψα για να σας βοηθήσω να προσθέσετε στις γνώσεις σας την εμπειρία μου (κυρίως πρακτική) πάνω στο συγκεκριμμένο θέμα.
Έχω προσωπική εμπειρία στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια πάνω στο θέμα. Δεν είμαι έμπορος. Ούτε θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα έξυπνος. Απλά μου αρέσουν οι εφευρέσεις και οι πειραματισμοί από την ώρα που γεννήθηκα. Σας λέω την αλήθεια και γιαυτό έχω τη δύναμη του θάρρους για να σας πώ αυτά που είδα.
Και πάλι σας λέω, ότι γράφω μόνον όταν γνωρίζω καλά κάτι, και το γράφω για να βοηθήσω. (και παρ όλα αυτά, πάντα θέλω να μιλώ με επιφύλαξη)
Το μόνο που θα παρακαλούσα από εσάς (θα σας εικέτευα) είναι να μην παρεξηγείτε αυτά που έγραψα.

Σας ευχαριστώ πολύ
και πάλι να είστε καλά
Γειά σας!

Reaction score
3

Το σύστημα που σας ανέφερα παραπάνω είναι αποδοτικό (απλά δεν κάνει θαύματα)και η διάσπαση του νερού είναι ενδόθερμη αντίδραση, και παίρνει επιπλέον στο 20% περίπου τζάμπα (εδώ είναι όλα τα λεφτά)θερμότητα για το περιβάλλον! (τη ζέστη της μηχανής)
Γνωρίζω αρκετά καλά τη θεωρία, και έψαξα, πειραματίστικα αρκετά πάνω στο θέμα, (έτριψα λαμαρίνες για να το φτιάξω) το εφάρμοσα, και ειλικρινά ότι σας έγραψα , σας το έγραψα για να σας βοηθήσω να προσθέσετε στις γνώσεις σας την εμπειρία μου (κυρίως πρακτική) πάνω στο συγκεκριμμένο θέμα.
Έχω προσωπική εμπειρία στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια πάνω στο θέμα. Δεν είμαι έμπορος. Ούτε θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα έξυπνος. Απλά μου αρέσουν οι εφευρέσεις και οι πειραματισμοί από την ώρα που γεννήθηκα. Σας λέω την αλήθεια και γιαυτό έχω τη δύναμη του θάρρους για να σας πώ αυτά που είδα.
Και πάλι σας λέω, ότι γράφω μόνον όταν γνωρίζω καλά κάτι, και το γράφω για να βοηθήσω. (και παρ όλα αυτά, πάντα θέλω να μιλώ με επιφύλαξη)
Το μόνο που θα παρακαλούσα από εσάς (θα σας εικέτευα) είναι να μην παρεξηγείτε αυτά που έγραψα.

Σας ευχαριστώ πολύ
και πάλι να είστε καλά
Γειά σας!
Μικρή διόρθωση στην τρίτη γραμμή αντί για το περιβάλλον ήθελα να πώ από το περιβάλλον

Reaction score
0
Μια σκόρπια γνώση που θέλω να προσθέσω.

Η αποδοτικότητα σύμφωνα με τους θερμοδυναμικούς νόμους του Νεύτωνα, και τον κύκλο Carnot, είναι:

όπου:
e: ο συντελεστής απόδωσης του συστήματος
Uin: είναι η ενέργεια που προσφερουμε στο σύστημα
Uout: είναι η ενέργεια που παίρνουμε απο το σύστημα

το e είναι πάντα < 1 => Uout<Uin διότι δεν μπορούμε να πάρουμε ενέργεια πεισσότερη απ' ότι δίνουμε.

στην ιδανικότερη περίπτωση στον κύκλο του Carnot το e=1 =>Uout=Uin όπου δεν υπάρχουν απώλειες ενέργειας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους νόμους αυτούς, όση ενέργεια θα δώσουμε, τόση θα πάρουμε. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πάρουμε περισσότερη.
Αποδωτικό λοιπόν σημαίνει το σύστημα του οποίου το e τείνει όλο και περισσότερο στο 1

Ολοι έχουμε ώς όνειρο η απόδωση ενός συστήματος να έβγαινε μεγαλύτερη απο το 100%. Δηλαδή e>1 (over-unity) πράγμα θεωρητικά αδύνατον. Διότι άν γινότανε αυτό, πολύ απλά θα είχε λυθεί το ενεργειακό μας πρόβλημα.

Ποιός ξέρει στο μέλλον τι θα βρεθει....

Attachments

Reaction score
0
Το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης είναι κατα πολύ μη αποδωτικό, διότι το αέριο που παράγεται όταν καεί μας δίνει πολύ λιγότερη ενέργεια απο αυτή που χρειάζεται για να παραχθεί. Δηλαδή το e του συστήματος αυτού είναι κατα πολύ μικρότερο του 1.

Φίλε ddhydrogen, άν θέλεις, ρίξε μια ματιά στο blog μου, όπου έχω κάνει μια κατασκευή ηλεκτρόλυσης, καί αν θέλεις σχολίασε την. Μου κόστισε γύρω στα 50 ευρώ. Χρειάζεται 30-35 αμπέρ στα 12βόλτ, (P = I • V) watt = volt • ampere => watt= 35 • 12 = 420watt

To blog μου: Zissis's Projects

Το σύστημα παράγει 0,8 λίτρα HHO στο λεπτό. Πειραματίστηκα με μια μηχανή 80cc που αποδίδει γύρω στα 2,5hp - 3hp. Δούλεψε, με σκέτο HHO!!

Ομως: Πήρα ένα μεγάλο μπαλόνι, και το άφησα να γεμίσει HHO. Εκανε 4 λεπτά να γεμίσει. Χρησιμοποίησα αυτό το μπαλόνι σαν ρεζερβουάρ για τη μηχανή, και την άρχισα να δουλέψει. Ήταν θεαματικό, το ότι "έφαγε" το αέριο μέσα στο μπαλόνι μέσα σε 20-25 δευτερόλεπτα!!!!

Για να το δούμε λίγο μαθηματικά:
Χρειάστηκα 420watt για 4 λεπτά,
και πήρα 2240watt (3hp) για 20 δευτερόλεπτα.
άν κάνουμε πολλαπλασιασμούς, έδωσα 100,8kw
για να πάρω 44,8kw.
πήρα πίσω δηλαδή σχεδόν κάτι παραπάνω απο το 1/3 της ενέργειας που έδωσα.

Άλλη μια προσπάθεια στο να κατασκευασθεί το "αεικίνητο" απέτυχε, ώς αναμενόμενον. :134:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Με μια μετατροπη το αυτοκινητο σας καιει νερο αντι για βενζινη !!!

Σας ευχαριστώ πολύ
και πάλι να είστε καλά
Γειά σας!
Κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου....!!!!

Ισα ισα, που σε ευγνομονούμε που τις μοιράζεσαι μαζι μας. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και το φόρουμ, για να μοιραζόμαστε, να εμφανίζουμε να σχολιάζουμε, να αντιπαραθέτουμε, και να συζητάμε τις ιδεες τις γνώσεις, και τις εμπειρίες μας.

Μιάς και είσαι εφευρετικός τύπος, (προφανώς ταιράζουμε), έλα κι εσύ σ' ένα φόρουμ που ασχολείται μ'αυτά τα θέματα να τα συζητήσουμε. Σίγουρα εκει μέσα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξέρουν πολύ καλύτερα αυτά τα θέματα, σε σχέση με εμάς.!
Το φόρουμ είναι στη διεύθυνση: www.overunity.com

Καλό θα ήταν να φέρουμε και εδώ ότι γνώσεις και εμπειρείες αποκομίζουμε απο κεί..!!

Φιλικά,
Ζήσης!

Reaction score
3

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο djzissis για τις χρησιμότατες συμβουλές, υποδέιξεις, αλλά και για την τη εποικοδομητική κουβεντούλα που κάνουμε.
(Δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να γίνω η "υπεράσπιση" της ιδέας της ηλεκτρόλυσης του νερού).
Εξάλλου νερό = καμμένο ("χαμένο" ή καλύτερα "χαντακωμένο") υδρογόνο.
Ως γνωστόν η απόδοση των καυσίμων στις μηχανές εσωτερικής καύσης είναι μεχρι τώρα (όπως πάρα πολύ σωστά είπες όταν μέτρησες αποδόσεις σε ενέργεια στο 1/3 περίπου σε σχέση με την ενέργεια που δίνουμε) πράγματι "ασυμφορες" διότι έχουμε τεράστιες θερμικές απώλειες.
Για αυτόν τον λόγο ξοδέυουμε περισσότερη ενέγρεια στην ηλεκτρόλυση σε σχέση με την τελική κινητική ενέργεια που θα πάρουμε από το έμβολο΄, διότι χανουμε ενέργεια (Θερμική) προς το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της εκτόνωσης.
Αλλα
στη δική μου την περίπτωση (παντα με κάθε επιφύλαξη) θα τόνιζα ότι έχουμε ήδη την απαραίτητη θερμότητα από την καύση της βενζίνης (δεν χρειάζεται να θερμάνουμε το έμβολο με υδρογόνο) Για αυτό λέω ότι η ιδέα αυτη επιβάλλεται να συνδυάζεται με την καύση της βενζίνης, και δεν αξίζει να λειτουργεί από μόνη της. (Για το γνωστό λόγο που ανάφερες)
Αρα η ιδέα αυτή λειτουργεί μόνον ως βελτιωτής του καυσίμου επιχειρώντας να κάνει τέλεια καύση, ώστε να πάρουμε υποτίθεται την υπόλοιπη ενέργεια από τα άκαυτα (και επιβλαβή) καυσαέρια.
Επομένως τα διαφημιστικά που έχω δει που λένε ότι τέρμα πια η βενζίνη ή 90% απόδοση από ηλεκτρόλυση, είναι μάλλον εμπορικό παραμύθι.
Ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το αυτοκίνητο που έχω και έκανα τη δοκιμή, είναι ένα VW polo 1,6 ALM με 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο.
Αυτά προς το παρόν ως προς το θέμα του καυσίμου.
Δεν ξέρω (δεν το δοκίμασα στην πράξη) κατά πόσον μπορεί, και τί αποδόσεις θα έχει η παραπάνω ιδέα εάν συνδυαστεί με την εφαρμογή ανάστροφης υψηλής (312 ή 360 βολτ) συνεχούς dc τάσης στα μπουζιά του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με παρουσία υδρατμών (νερού) που γίνεται για καλύτερο ηλεκτρικό σπινθήρα.
Επίσης μια που αναφέρθηκα στα καύσιμα, θα ήθελα να πω ότι σε τελική ανάλυση ότι το καύσιμο που χρησιμοποιούσαμε, χρησιμοποιούμε και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε , είναι το Υδρογόνο.
Η βενζίνη καίγεται διότι έχει Υδρογόνο!
Εμείς οι άνθρωποι (αλλά και όλα τα ζώα) ζουν από το Υδρογόνο διότι η γλυκόζη αλλά και όλες οι οργανικές ενώσεις του άνθρακα έχουν Υδρογόνο!
Τελικά μάλον αξίζει τον κόπο να αξιοποιήσουμε το υδρογόνο της βενζίνης (του πετρελαίου, των βιοκαυσίμων, κλπ) στις γνωστές κυψέλες υδρογόνου χρησιμοποιώντας κατευθείαν μόνον το Υδρογόνο προκειμένου να το κάνουμε ρεύμα ηλεκτρικό (με όλα τα ωφέλη του ηλεκτρισμού) αντί να το χρησιμοποιούμε στις ενεργοβορότατες (με αυτόν τον τρόπο που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής) μηχανές εσωτερικής καύσης (και οι οποίες αποδίδουν μόνον το 20 % της χημικής ενέργειας σε κινητική).
Το Υδρογόνο είναι μάλλον το μικρό θαύμα της φύσης, μιά και έχει ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο, κάτι σαν μια μικροσκοπική μπαταριούλα θα έλεγα.
Αξίζει νομίζω τον κόπο να το ψάξουμε λίγο περισσότερο.

Ευχαριστώ και πάλι

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.406

Αν το ψάχνουνε λέει...

Reaction score
3

Ένας γερμανός κάποτε προσάρμοσε στο αυτοκίνητό του τη γνωστή Stirling μηχανή.
Αυτή θερμαινόταν από απλά καυσόξυλα (τα οποία επίσης καίγονται λόγω του υδρογόνου που έχουν μέσα στις χημικές τους ενώσεις) και έτσι η παραπάνω stirling μηχανή του έδινε κινητική ενέργεια, χωρίς να χρησιμοποιεί ως μέσο το νερό, "εκμεταλλευόμενη" την διαφορά θερμοκρασίας της πηγής Θερμότητας σε σχέση με το περιβάλλον.

Reaction score
0

Εχει κάποιο καιρό που θέλω να κάνω αυτό το πείραμα και με χαρά βλέπω ότι και άλλοι εχουν ενδιαφερθεί.
Ήθελα να σε ρωτήσω φίλε ddhydrogen εγκατέστησες μόνο το μπουκάλι (παραγωγή ΗΗΟ) ή έβαλες και το map cheater?
Επίσης αυτό που λές με το Γερμανό μου θημίζει τα γκαζοζέν του β' παγκοσμίου πολέμου που καίγανε σκουπίδια και υπάρχουν κάποιοι τρελοί αμερικανοί που έχουν εγκαταστήσει τέτοιες συσκευές στα αυτοκίνητά τους!
Πάντως η συσκευή της Water4Gas παρόλο που φένεται εύκολη και μπορεί να κατασκευαστεί από τον καθένα, από μόνη της δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα αν δε βρείς κάποιο τρόπο να "κοψεις βενζίνες" από το σύστημα ψεκασμού του αυτοκινήτου και ΑΥΤΟ είναι το δύσκολο κομάτι της. Το λέω αυτό γιατί κάνω προγράμματα σε αυτοκίνητα εδώ και χρόνια και ξέρω ότι για να γίνει μια σωστή ρύθμιση σε μια μηχανή χρειάζονται γνώσεις και εργαλεία που στερείται ο καθένας. Το αποτέλεσμα είναι ο καθένας να πειράζει το injection και μετά το αυτοκίνητο δε δουλεύει καλά ή λιώνει πιστόνια κλπ.

Reaction score
3

Γεια σου φίλε μου carbill,
map cheater δεν έχω βάλει...
Έχω εγκαταστήσει μόνον το "βασικό" γνωστό σχέδιο της ηλεκτρόλυσης.
Το κύκλωμα χωρίς σόδα φαγητού τραβάει 3 αμπέρ στα 13,8 βολτ
με μισή κουταλιά σόδες φαγητού (ΝαΗCO3) , εκτοξεύεται στα 14 αμπέρ (13,8 βολτ , αλτενέιτορ σε λειτουργία).
Μετά την προσθήκη σόδας φαγητού κατάλαβα ότι ανέβηκε η ροπή και αυξήθηκε λίγο ο θόρυβος της μηχανής.
Η δοκιμή έγινε σε VW Polo 1,6 ALM 2valves/κύλινδρο.
Το σωληνάκι που βγάζει το υδρογόνο (και το οξυγόνο) το τοποθέτησα στην εισαγωγή πολύ κοντά στην πεταλούδα του αέρα (μέσα στο φίλτρο αέρα)
Όπως ανάφερες καί εσύ, πιστεύω ότι η ουσία του θέματος θα ήταν εάν μπορούσε να τοποθετηθεί κατευθείαν πάνω στους ιντζέκτορες.
Το καύσιμο είναι πεντακάθαρο και δεν χρειάζεται εξαεριωτήρα, διότι από τη φύση του είναι αέριο.
Αλλά το κακό είναι ότι "ενεργειακά" αυτή η συσκευή δεν φτάνει από μόνη της με αυτό το ρυθμό ενέργειας που παρέχει.
(Πιστεύω ότι θα μπορούσε ίσως να κρατήσει μόνον το ρελαντί, έχοντας γονατίσει την μπαταρία, διότι από μόνο του τραβάει περισσότερη ενέργεια από αυτή που στέλνει πίσω το αλτενέιτορ στη μπαταρία)
Για βελτιωτής καύσης όμως , φαίνεται να είναι απλά καλός.
Αυτά που λένε οι ξενόγλωσσες διαφημήσεις για απόδόσεις από 35 έως 70 % μάλλον δεν ευσταθούν.

φιλικά

Reaction score
0

Συγνώμη που δεν εγινα κατανοητος...
Αυτο που ήθελα να πω είναι ότι αυτή η συσκευή για να κάνει καλή διαφορά σε οικονομία καυσίμου πρέπει να γίνει πρόγραμμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου (ή έστω το map cheater) που να "κόβει" λίγο από την παροχη βενζίνης μέσω των εργοστασιακών μπεκ τόσο, όσο ΗΗΟ προσθέτει η συσκευή.

Reaction score
3

Ενα μεγαλο ευχαριστω στο φιλο carbil για την απάντησή του.
πρόγραμμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου δεν πείραξα.
Απλά αυτό που θέλησα στην αρχή να κάνω ήταν κατι σαν βελτίωση στην καύση της βενζίνης, χρησιμοποιώντας υδρογόνο (και φυσικά καθαρό οξυγόνο)
Τώρα που το σκέφτομαι παιδιά, θα έλεγα ότι το υδρογόνο κακώς το λέμε υδρογόνο, αλλά έπρεπε να το λέμε ύδωργόνο (γόνος του νερού)

Reaction score
3

Παιδιά αυτό που νομίζω ότι ξέχασα να σας πω, και το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον , είναι κάτι πάνω στην προαναφερθείσα εφαρμογή που όπως σας έχω ήδη γράψει και έχω ήδη κάνει στην πράξη, σχετικά με την ηλεκτρόλυση του νερού.

Αυτό που μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η ηλεκτρόλυση του νερού είναι κατά τα άλλα ενδόθερμη αντίδραση και μας δίνει τζάμπα το περιβάλλον (στη προκειμένη περίπτωση της μηχανής, υπό μορφή θερμότητας και αυξάνοντας την παραγωγή του υδρογόνου), 48 κιλοτζάουλ σε κάθε 10 γράμμαρια νερού. Εάν ακούγεται παράξενο αυτό, τότε δεν μένει τίποτε άλλο από το να το ψάξετε εαν θέλετε...
Λαμβάνοντας λοιπον υπόψην αυτά, θα μπορούσε κάποιος να "εκμεταλλευτεί" καλύτερα την θερμότητα (από την καύση της βενζίνης) που "πετάμε" στο ψυγείο του αυτοκινήτου, και αντί του ψυγείου, να διαμορφώναμε μία συσκευή "έμμεσης μεταφοράς Θερμότητας" η οποία θα θερμαίνει τα δοχεία της ηλεκτρόλυσης, και φυσικά με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η παραγωγή του Υδρογόνου.
Διότι όπως έχω πεί ήδη, η παραγωγή του υδρογόνου κατά την ηλεκτρόλυση αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας του νερού.
Ένα άλλο που δεν ξέρω κατά πόσο θα αξίζει τον κόπο να το κάνω, είναι να βρώ και να τοποθετήσω ένα "ειδικό" ινβέρτερ από 12βολτ dc σε 24βολτ πάλι dc, αυξάνοντας έτσι την εφαρμοζόμενη τάση της ηλεκτρολυτικής συσκευής.Αυτό δεν ξέρω πραγματικά εάν αξίζει το κόπο ή εάν είναι περιττό για να το κάνω.

Είδομεν

Reaction score
0

Ελπίζω να σε κάλυψα με το αλλο post μου οτι δηλ.:
από ότι κατάλαβα μπορεί θεωρητικά να είναι ενδόθερμη αντίδραση αλλά αυτό πρέπει να ισχύει στην ιδανική ηλεκτρόλυση. Στην πράξη επειδή υπάρχει περίσσια ηλ. ρεύματος το υπόλοιπο απλά θερμαίνει το νερό και αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με αυτά συνιστούν την τοποθέτηση των συσκευών σε κρύο σημείο π.χ. προστά στον προφυλαχτήρα για αποφυγή υπερθέρμανσης. Σ'εσένα η συσκευή σου μετά από κάποιας ώρας λειτουργία είναι κρύα (ενδόθερμη αντίδραση) ή ζεστή (υπερνικούν τελικά οι απώλειες)?
Έπίσης μήπως μπορείς να δείξεις καμιά photo?
Όσο για τα 24V νομίζω ότι απλά θα αυξήσεις τις απώλειες και θα ζεσταίνεται πιο πολύ. Εδώ βάζουν 2 ή και περισσότερες συσκευές σε σειρά για να ρίξουν την τάση και να μειώσουν τις απώλειες...

Reaction score
3

Έχω τρείς συσκευές σε σειρά για την παραγωγή υρδογόνου αλλά ηλεκτρολογικά τις έχω συνδέσει παράλληλα. Εαν είχα συνδέσει και τους πόλους τηα κάθε συσκευής κατά σειρά, τότε η καθε μία θα είχε διαφορά δυναμικού 13,8 / 3 = 4,6 βολτ.

Έχω και μερικές φωτογραφίες

Attachments

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.141
Members
38.661