Featured Μπορούμε να απολαύσουμε τις μουσικές μας μόνο σε μεγάλες εντάσεις ? Really?

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.159
Reaction score
19.006
Όχι, πάλι εκτός θέματος ήσουν.😂

Δεν μας ενδιαφέρει τι σε απασχολεί προσωπικά και σε ποιες εντάσεις. 😜
Sorry αν σε αποσυντονίζω με τις ανοησίες μου.. 8-)
I will continue anyway.. :smoke:



Κράτα δυνατά.. :cry:

 
Last edited:





Μηνύματα
709
Reaction score
1.315
Θεωρώ σημαντικό στοιχείο συνέπειας προς μια αντισυστημική συμπεριφορά το να εναντιώνεται ο φορέας της προς οτιδήποτε θα καθιερωνόταν ως κομμάτι του συστήματος στο οποίο αντιστέκεται...

Εδώ λοιπόν έγκειται μια παραδοξότητα όπως την έχω τουλάχιστον ο ίδιος αντιληφθεί, αφού τα σύγχρονα πολιτικοκοινωνικά συστήματα έχουν συμπεριλάβει στη λειτουργία τους και όσα μέλη εκδηλώνουν αντισυστημικές διαθέσεις χρησιμοποιώντας αυτές τις τάσεις εμμέσως - άλλοτε ως παγιωμένο κανάλι ενσωμάτωσης αντιδραστικών χαρακτήρων και άλλοτε ως ΄΄φόβητρο΄΄ για τα υπόλοιπα μέλη - προς περαιτέρω εδραίωση της ισχύος τους.
Ολόσωστες παρατηρήσεις γενικά, με μία ένσταση όμως στο ότι όλοι "κομμάτι του συστήματος" είμαστε υπό μία έννοια (αυτό που εννοείς εσύ είναι κάτι ειδικότερο, μία οργάνωση π.χ. που δεν είναι απλά "μέρος του συστήματος" αλλά έχει οργανικό ρόλο στην αναπαραγωγή και διαιώνιση του υπό "αντισυστημικό μανδύα" αφού λειτουργεί έμπρακτα ως βαλβίδα εκτόνωσης - από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε πού αναφέρεσαι και έχεις δίκιο εν πολλοίς).

Το point μου εμένα όμως ήταν άλλο: το ότι πολύ συχνά βλέπεις κάποιοι να φτύνουν λυσσαλέα σήμερα εκεί που παλιότερα (ίσως με την άγνοια και την αφέλεια της νιότης) προσκυνούσαν. Ψυχολογικά αυτό ίσως εξηγείται από το ότι ο "μετανοημένος" (στην πολιτική όσο και στο όντιο) θα συγχωρούσε ενδεχομένως την νεανική παραπλάνηση σε άλλους, αλλά με τίποτα στον ίδιο του τον εαυτό - και έτσι για να συμφιλιωθεί με την πρώιμη "ατασθαλία" του, είναι αναγκαίο να δείξει ζήλο κατά πολύ μεγαλύτερο αυτών που δεν είχαν πέσει στο προπατορικό αμάρτημα του κνίτη ή του χαϊεντά in the first place! 😀

Έτσι, εξηγείται ο υπέρμετρος καθεστωτικός ζήλος περί των διεθνών πολιτικών ενός καλού μας μέλους ιατρού στο επάγγελμα, όπως και ο αντίστοιχος ενός άλλου επίσης ιατρού το επάγγελμα περί της hi-end φιδεμπορίασης.

Επειδή εγώ λοιπόν δεν πέρασα τα νιάτα μου στα τέλη του '80/αρχές του '90 είτε ως κνίτης είτε βάφοντας τα cd με πράσινο μαρκαδόρο επειδή έτσι θα βελτιώνονταν οι χροιές της φωνής της Diana Krall (ήμουν άλλωστε πολύ μικρός ακόμα τότε για να έχω τέτοιες ανησυχίες), δεν έχω να αποδείξω κάτι στον εαυτό μου σήμερα σε αντίθεση με τους ανωτέρω που πλειοδοτούν σε φανατισμό και μονομέρεια της σκέψης (όπως εκδηλώνεται εδώ φυσικά, με κανέναν δεν γνωρίζομαι εκ του προσωπικού). Ούτε δήλωσα ποτέ "αντισυστημικός", τις ταμπελίτσες αυτές σου τις κολλάνε άλλοι εδώ πολύ εύκολα για να ξεμπερδεύουν.

Ούτε φυσικά αμφισβήτησα τις τεχνικές παραμέτρους της οικιακής αναπαραγωγής, εφόσον ο ίδιος έχω στραφεί χρόνια τώρα στις ενεργές υλοποιήσεις και προτίθεμαι να εφαρμόσω ψηφιακή διόρθωση απόκρισης και ενσωμάτωση υποβαθύφωνου! Δεν θα το κάνω και σημαία όμως αυτό, αυτές οι έριδες και σχηματικές αντιπαραθέσεις με τον τρόπο που γίνονται εδώ μου φαίνονται πολύ μπαρμπαδίστικες να το πω, παρωχημένες και γραφικές να το πω, you name it..
 

Μηνύματα
412
Reaction score
273
Πάντως παρατήρησα τελικά ότι όταν ακούω μουσική για διασκέδαση με όλη την οικογένεια τελικά ακούμε 80-85. Άκουγα 70-75 μόνος οταν ψείριζα τη μουσική.
 





Μηνύματα
12.543
Reaction score
14.690
Οταν ακούτε όλοι μαζί είναι σαφώς πιό αποενοεχοποιτικό , από ότι αν ακούς μόνος .
4 είναι πάντα καλύτεροι από έναν , μαλάκα που ακούει δυνατά .
Και όσο πιο δυνατά ακούνε , τόσο πιο δυνατά μιλάνε και μετά ξαναδυναμώνουν την μουσική κ.ο.κ. :D
Σε χαμηλές μεταμεσονύκτιες εντάσεις χωρίς sub, με το παρακάτω EQ είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και πολύ καιρό!


View attachment 317558
Ωραία καμπύλη. Τα μεσαία flat αντίθετα απο τις καμπύλες που διαφημίζονται ως προτιμώμενες ή/και προτεινόμενες. Αυτή χρησιμοποιούν και στο studio. To 4 με 7 Khz είναι πολύ σημαντικό. Εάν το έχεις σωστό δεν χρειάζεσαι super τουίτερ που πολλοί νομίζουν. Το σούπερ τουίτερ είναι ωραίο αλλά δίνει μόνιμο χαρακτήρα. Εάν βέβαια δεν εχεις σωστό το 4 με 7 Khz ε , εντάξει, τότε σου φαίνεται (ακούγεται) καλύτερα να το έχεις.
 
Last edited:

Μηνύματα
27.267
Reaction score
25.272
Τι δουλειά έχει βρε το super tweeter , με συχνότητες 4-7 khz ?
Τα super tweeters παίζουν κατά κανόνα πάνω 15khz μην σου πω και πάνω από 20.
 



Μηνύματα
12.543
Reaction score
14.690
Είχα αγοράσει τα πανάκριβα SONY , ξεκινούσαν από 20khz και έφταναν μέχρι 100khz.
Δεν είδα-άκουσα κάτι το ιδιαίτερο και τα πούλησα στον μήνα επάνω.
Δεν άκουσες τίποτε ιδιαίτερο γιατί τα υψηλά σου 4 - 7 είναι ποιοτικά σωστά (όχι μόνο σαν ένταση που φαντάζομαι εσύ το έχεις προβλέψει αυτό). Θα τα πούμε με p.m. .... γιατί αλλιώς θα αρχίσει ο Bhutia να σου την μπαίνει και να σε πειράζει. 😍 Είναι αυτός ένας ... (πειραχτήρι). :D
 


Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.159
Reaction score
19.006
Τελευταία ακούω συνήθως χωρίς την χρήση EQ και δεν με βλέπω να το χρησιμοποιώ ξανά πολύ σύντομα.. :whistling:
Και με τα Yamahaκια είμαι οκ χωρίς και με τα μικρά Spendor.
Τα Swissonic μόνο είναι λίγο δυσκολάκια χωρίς EQ λόγο ατίθασου χαρακτήρος.. :tongue:
Λίγο το στήσιμο, λίγο με μια μικρή ''φροντίδα'' στον χώρο για να μην ''φωνάζουν'' πολύ οι μεσαίες + την βοήθεια των sub και.. 8-)

Αντί να ακουμπάω κουμπιά ή να ψάχνω καμπύλες ακουμπάω περισσότερο τα πινέλαμ' και τις φωτογραφικέσμ' 8-)
Μου φαίνεται πως μ' αρέσ' περισσότερο έτσι.. :rolleyes:
Υπάρχουν ηχογραφήσεις βέβαια που ωφελούνται πολύ ή και χρειάζονται τη χρήση EQ αλλά αυτό θα συμβαίνει πάντα.. :idk:

Απέχω.. :fuckyou:



Όλ' αυτά βέβαια με σχετικά σταθερές εντάσεις που χρησιμοποιώ απ' τα 65 χάιντε έως τα 75db (υπολογίζω στο περίπου) στο 90%+ των ακροάσεων.
 




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top