Νέα ηχεία για σαλόνι αντί των dali zensor 1 που έχω

Reaction score
1.173
Το ποσοστό % με ποιο τρόπο το εννοείς;

• Έχεις ντεσιμπελόμετρο και βλέπεις ότι σε συγκεκριμένα db δεν σε ικανοποιεί ο ήχος;
  • Βάση του ποντεσιομέτρου του ενισχυτή σου;

Τι ακριβώς σε ενοχλεί;
Περιέγραψε λίγο τι εννοείς καλή απόδοση.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι σου λείπουν χαμηλές συχνότητες ακούγοντας σε χαμηλές στάθμες.
Και από την στιγμή που δυναμώνεις την ένταση κάπως διορθώνεται η κατάσταση.

Εάν καθίσεις σε απόσταση ένα μέτρο με χαμηλή ένταση εν αντιθέσει εκεί που κάθεσαι στον καναπέ, διορθώνεται η κατάσταση;

Τα Geometric Harmony Centi είναι καλή περίπτωση που σου πρότειναν παραπάνω αλλά και οδήγηση καλή θέλουν και την μεγάλη απόσταση πρέπει να την υπολογίσεις.
Λογικά και με αυτά το sub δεν το γλυτώνεις.

Βασικά μην βιαστείς να κάνεις καμία αγορά πριν ρίξεις λίγο διάβασμα στα στικι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Αφού καταλήξεις χωροταξικά πάρε γνώμες από το thread σου και διάβασε.
Ύστερα αποφάσισε.

Καλό ψάξιμο.

Reaction score
375
Βελτιώνεται έτσι η κατάσταση, ξεκίνα με αλλαγή ηχείων οπωσδήποτε, με βάσεις (και για δαπέδου δεν θα έλεγα όχι) & απόσταση μεταξύ τους μέχρι να κάνεις ισόπλευρο τρίγωνο με τον καναπέ( θέση ακρόασης). Συμβουλή klipsch για πολλούς και διαφόρους λόγους βεβαίως βεβαίως... ;)
Eχεις να προτεινεις κανενα ζευγαρι klipsch δαπεδου εως 400 ευρω?

Reaction score
1.064
Καλησπερα ,εχω τα dali zensor 1 και επισης εχω ενα πολυκαναλο HK καθως επισης επισης ειχα καποιους μηνες και ενα yamaha πολυκαναλο .
Νομιζω οτι εχω καταλαβει τι εννοεις με τα ζενσορ . Ειναι πραγματικα πολυ καλα ηχεια αλλα απο οτι εχω καταλαβει απο την συμβιωση μαζι τους 3 μηνες ειναι λιγο ιδιαιτερα θελουν πολλα βατ ..αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Εγω τα δοκιμασα σε σαλονι 70 τμ με καλο ενισχυτη κ το μονο π μ ελειπε ηταν ενα sub
Εσυ αυτη τη στιγμη εχεις προβλημα και με την δυναμη του πολυκαναλου σου και σιγουρα με την ποιοτητα του ηχου σου . Αν πας σε κολωνες θελεις μεγαλη προσοχη στην ευαισθησια των ηχειων και τα ωμ ωστε να μπορεσει να στα οδηγησει σωστα ο ενισχυτης σου που δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι δεν εχουν την δυναμη που νομιζεις οτι εχουν
Τα δαλι ζενσορ τα εχω δοκιμασει με 70w πολυκαναλο και 75w δικαναλο ΑΛΛΑ ομως παιζουν αυτη τη στιγμη με ενα creek 17 χρονων τελικο 50w ( σιγουρα θα εχει χασει και ισχυ και ποιοτητα) και ανοιγωντας λιγο την ενταση οπως θελεις εσυ ακουω ολες τις συχνοτητες / δυναμικη συχνοτητων .
Μηπως να κοιταξεις να δοκιμασεις καποιο subwoofer απο καποιο γνωστο ?
Στο πολυκαναλο ισως μπορεις να ρυθμισεις σαν small τα ηχεια και επισης μπορεις να ανεβασεις
και τα db αναλογα την αποσταση των ηχειων με τη θεση ακροασης.

Reaction score
375
Δοκίμασε το φίλτρο loudness στα ήδη υπάρχοντα ηχεία.
Καλα τα λες φιλε μου αλλα μιλας σε εναν ασχετο. Δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που λες...

Αν μπορει ας με βοηθησει καποιος... Τι ειναι αυτο το φιλτρο?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.682
Καλα τα λες φιλε μου αλλα μιλας σε εναν ασχετο. Δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που λες...

Αν μπορει ας με βοηθησει καποιος... Τι ειναι αυτο το φιλτρο?
Φοβάμαι πως δεν εχει Loudness ο Yamaha σου

Reaction score
375
Τι λετε για αυτα παιδια?

http://www.e-shop.gr/cambridge-audio-aeromax-2-flagship-standmount-speaker-white-p-PER.706724

Παραθετω τα δεδομενα ξανα.
Δεν με ικανοποιει ο ηχος των dali 1 σε χαμηλες εντασεις, δεν ακουω ποτε σε υψηλες εντασεις, θελω κατι με 500 ευρω το πολυ...

Ο ενισχυτης μου ειναι ο yamaha r-n402d

Ο χωρος μου ειναι αυτος
126956_464bbd2e2e3e815e8dd21b07bc09456b.jpeg

Reaction score
375
Καλησπερα! Ευχαριστω για την απαντηση.

Σε σχεση με αυτο φιλε μου KLIPSCH RP-160M RP160M ?
Εχεις αποψη? Τα εχεις ακουσει και τα 2?

Reaction score
1.064
Καλησπερα! Ευχαριστω για την απαντηση.

Σε σχεση με αυτο φιλε μου KLIPSCH RP-160M RP160M ?
Εχεις αποψη? Τα εχεις ακουσει και τα 2?
Οχi klipsh δεν εχω ακουσει αλλα ειναι 2 φορες πιο ευαισθητα αυτα πραγμα καλο για αυτο που θελεις Επισης βλεπω οτι κ τα δυο εχουν το bassport μπροστα ενω το dali ειναι πισω .Καποιος γνωστης απο τη παρεα θα μπορεσει ν μας δωσει καποιες πληροφοριες πιστευω για αυτη την διαφορα .
Τα dali τα ακους λιγο λαμπερο στις ψιλες συχνοτητες?
[DOUBLEPOST=1496580090][/DOUBLEPOST]
Οχi klipsh δεν εχω ακουσει αλλα ειναι 2 φορες πιο ευαισθητα αυτα πραγμα καλο για αυτο που θελεις Επισης βλεπω οτι κ τα δυο εχουν το bassport μπροστα ενω το dali ειναι πισω .Καποιος γνωστης απο τη παρεα θα μπορεσει ν μας δωσει καποιες πληροφοριες πιστευω για αυτη την διαφορα .
Τα dali τα ακους λιγο λαμπερο στις ψιλες συχνοτητες?
Και θα τα ακουμπησεις πανω στο επιπλο η θα παρεις βασεις ? Θα εχεις θεμα στο επιπλο πανωπρεπει ν το σκεφτεις κ αυτο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Για χαμηλές στάθμες χρειάζεται φίλτρο λαουντνες, όχι άλλο ηχείο, λόγω των γνωστών σχεδιαγραμμάτων ακουστοτητας.

Θα πρέπει να βρείς τρόπο ισοστάθμισης ώστε να φτιάξεις το ταργκετ κερβ που χρειάζεται, αναλόγως στάθμης ακρόασης και φυσικά αναλόγως του RT 60 του χώρου.

Δηλαδή, πρέπει να κάνεις με ισοσταθμιση το ηχείο να ταιριάζει "γάντι" με το χώρο και τις στάθμες ακρόασης.

Κι ένα (ή 2) σαμπ.

Τα (όποια) ηχεία δε σου φταίνε σε τίποτα, κι ούτε κάνουν θαύματα.

Αλλιώς, ψάχνεις για ηχεία με ενσωματωμένο loudness στην απόκρισή τους, το οποίο βεβαίως δε πρόκειται να ταιριάζει γάντι με κανένα χώρο, ακόμα κι αν τα "βοηθήσεις" με έναν λαμπατο ενισχυτή, ο οποίος θα προσθέσει τη δική του εκδοχή "λαουντνες". Είναι όλα αυτά τυχαίοι συνδυασμοί "φίλτρων τονικότητας" (όπως και τα καλώδια) με πολλές υποχωρήσεις σε θέματα ποιότητας και χωρίς πολλές ελπίδες να σε καλύψουν, ακόμα κι αν το παλέψεις με αυθυποβολή.

Το μόνο "χρήσιμο χαρακτηριστικό" από το ηχείο είναι το μέγεθος του γουφερ για την απόσταση ακρόασης, κι όχι για το επαρκές μπάσο για το χώρο. Για μπάσο θες σαμπ.

Reaction score
11.759
Κι εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις ένα loudness equalizer. Κι εγώ ακούω συνήθως σε χαμηλές εντάσεις. Μέτρησα με ντεσιμπελόμετρο, πόση είναι η μέγιστη στάθμη που ακούω (70dB) και έφτιαξα ένα τέτοιο φίλτρο στο Graphic Equalizer (όχι το default) του Foobar2000. Ακούω από κει streaming radio και τις playlists μου από το Youtube (μεταξύ άλλων) και απορώ πώς άκουγα πριν, χωρίς αυτό το φίλτρο.

Z

Zdimis

Guest
Για χαμηλές στάθμες χρειάζεται φίλτρο λαουντνες, όχι άλλο ηχείο, λόγω των γνωστών σχεδιαγραμμάτων ακουστοτητας.

Θα πρέπει να βρείς τρόπο ισοστάθμισης ώστε να φτιάξεις το ταργκετ κερβ που χρειάζεται, αναλόγως στάθμης ακρόασης και φυσικά αναλόγως του RT 60 του χώρου.

Δηλαδή, πρέπει να κάνεις με ισοσταθμιση το ηχείο να ταιριάζει "γάντι" με το χώρο και τις στάθμες ακρόασης.

Κι ένα (ή 2) σαμπ.

Τα (όποια) ηχεία δε σου φταίνε σε τίποτα, κι ούτε κάνουν θαύματα.

Αλλιώς, ψάχνεις για ηχεία με ενσωματωμένο loudness στην απόκρισή τους, το οποίο βεβαίως δε πρόκειται να ταιριάζει γάντι με κανένα χώρο, ακόμα κι αν τα "βοηθήσεις" με έναν λαμπατο ενισχυτή, ο οποίος θα προσθέσει τη δική του εκδοχή "λαουντνες". Είναι όλα αυτά τυχαίοι συνδυασμοί "φίλτρων τονικότητας" (όπως και τα καλώδια) με πολλές υποχωρήσεις σε θέματα ποιότητας και χωρίς πολλές ελπίδες να σε καλύψουν, ακόμα κι αν το παλέψεις με αυθυποβολή.

Το μόνο "χρήσιμο χαρακτηριστικό" από το ηχείο είναι το μέγεθος του γουφερ για την απόσταση ακρόασης, κι όχι για το επαρκές μπάσο για το χώρο. Για μπάσο θες σαμπ.

....ακόμα κι αν το παλέψεις με αυθυποβολή. Ποσο εχεις εντρυφησει στο βαθος ........της ψυχης...(κ των ενιοτε διαταραχων της).Εχει τοσο ενδιαφερον η ματια σου στα πραματα φιλε κωστα που χω αρχισει να βλεπω ονειρα (εφιάλτες?) οτι φυγαδευσα copland και proac κ βρεθηκα με numan kh 310 :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.682
Επιπλέον:

Τα ηχεία πρέπει παύση θυσία να φύγουν πάνω απο το έπιπλο και να ανοίξουν σε αποσταση, περιπου τοσο όσο απόσταση ακροασης. Απο τη φωτό μου δίνεται η εντύπωση πως ειναι πολυ κοντά μεταξύ τους.

Χρειάζεσαι βάσεις.

Για την κρυσταλιέρα δεν θα πω τίποτα σήμερα.

:D

Reaction score
1.064
....ακόμα κι αν το παλέψεις με αυθυποβολή! Απιστευτη ατακα.
Τα δεδομενα ειναι πως
1) Ο φιλος μας θελει να τα αλλαξει τα ηχεια και σωστα κατοπιν της κοινη γνωμης
2) ειναι λαθος να τα τοποθετησει εκει που εχει τωρα τα zensor
3) Δεν μπορει να βαλει βασεις ηχειων λογω των παιδιων
Επομενως η ηχεια δαπεδου η τιποτα ... μονο η κρυσταλιερα!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster