Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με τις κουδουνιστρες σου!!!!
Εσύ διόρθωσε πρώτα την υπογραφή του άβαταρ σου από "πάρτε μπιενταμπλιγιου"...στο αληθές: "πάρτε μπιενταμπλιγιου χεριασμενα από το Λέανδρο" και μετά μιλά για.. κουδούνιστρες :tongue: :tongue:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.437
Τόση γνώση κι εμπειρία έχεις κι εσύ..μη σου πάρω τη δόξα! Ελεύθερα, δώσε απλόχερα τη γνώση σου @Decembered ... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
... απο που το συμπερανες οτι μπορει να εχω γνωση ? - διοτι επ'ουδενι δεν εχω αναφερει προσωπικα παραδειγματα , επιπροσθετως στο θεμα περι δοξα πατρι και ιο (βοηθεια μας :king:και eulogicon), ως πιστος του Underground και του rock n roll, δεν θα μπορουσα ουτε κατα ιχνος να λειτουργω με γνωμονα τη δοξα και το κερδος...κοκ... γι αυτο και μαιμου..

Last edited:

Reaction score
498
Η αλήθεια είναι ότι θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ευκολότερο να το "φέρουν" όπως πρέπει μιας και όπως ανέφερε κι ο @kkaram , στην περίπτωση των kii, δε μιλάμε για set-up, ή matching, μιας και είναι "όλα σ' ένα"!!!
Ένα ρημαδι ρεύμα θέλει και μια πηγή, τώρα αν δε μπορούν να τα στήσουν στο χώρο, συμφωνώ μαζί σου, άστα σβηστά!!
Πέρυσι όντως δεν έφτασαν τα επίπεδα αθλιότητας της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και πάλι... ήταν αδιάφορο, λίγο... για τη κατηγορία τιμής του!
Πάντα με το τι άκουσα εκεί..
Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι τα ηχοσυστήματα αυτά δε μ έπεισαν.. όπως είπα όμως και σε προηγούμενες αναρτήσεις μου, δεν τα έχω ακούσει ξανά και κάπου αλλού.. μπορεί να άλλαζα γνώμη αν και το βλέπω.. χλωμό!
Εγώ σου κατέθεσα μία εμπειρία από το δικό σου στρατόπεδο. Άρα έχεις ένα 0-2 για τα συγκεκριμένα ηχεία σε προσωπικό επίπεδο..

Στην έκθεση στο Μόναχο το 2013 αν θυμάμαι καλά έπαιζε ένα σύστημα πάλι με Stradivari με προ Thrax και τελικούς Analog Domain - πάλι αν θυμάμαι καλά. Ήτανε ένα λεπτόηχο πράγμα. Τα 2 10άρια ανά ηχείο εξαφανισμένα, έπαιζε σαν ηχείο βάσης. Άρα εγώ έχω 1-2. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα των SF εκείνης της περιόδου πάλι κάτι πήγαινε λάθος εκεί. Τα ηχεία αυτά μόνο λεπτόηχα δεν τα λες. Το αντίθετο μάλιστα.

Θα καταθέσω μία προσωπική άποψη. Τα "σωστά" τονικά ηχεία για επαγγελματική και μη χρήση - βλέπε ενεργά - studio - κ.λ.π κ.λ.π είναι πολύ δύσκολο να είναι αρεστά σε έναν τυχαίο (λάθος) χώρο. Ένα ηχείο που δεν είναι απόλυτα ζυγισμένο ή έχει τα φουσκωματάκια του σε έναν τυχαίο χώρο έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αρεστό στο τελικό άκουσμα. Για αυτό τον λόγο το γενικό κι αόριστο "πάρτε ενεργά" σκέτο είναι λάθος συμβουλή. Χωρίς παρεξήγηση.

Οι σωστές ερωτήσεις είναι:

1. Έχεις dedicated room?
2. Έχεις σκοπό να βάλεις ηχητική φροντίδα?
3. Έχεις σκοπό να το ψάξεις πολύ ή να πληρώσεις κάποιον για ένα σωστό αποτέλεσμα?

Εάν ναι πάρε ενεργά. Εάν όχι, σου εύχομαι καλή επιτυχία ή πάνε για ψάρεμα. Θα έλεγα κι εγώ πάρε ηχόμπαρα αλλά δυστυχώς η ηχόμπαρα εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει ούτε για τα βασικά.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
alexis

Γιά το πόστ σου 329 , γιά τό ποστ μου 311 .

-
Γιά τον λόγο ότι " πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης " , δεν μπορώ να καταλάβω οί γιατροί και τά φάρμακα , σε τί χρησιμεύουν στην απάντηση σου προς εμένα . Γιά ήχο καί ηχεία μιλάμε εδώ κ. Αλέξη , εκτός και αν κάνω λάθος .
Θές να μου πείς κάτι , θές να μου προτείνεις τον γιατρό σου , τους γιατρούς σου , κάποιο καλό δοκιμασμένο φάρμακο ίσως ;
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω .
Γιά πές

-
"Βρέ " άς το λάικ καί απάντησε , είμαι και σε κρίσιμη ηλικία να ξέρω τί να κάνω !
-
κ. Αλέξη .
Βάση αυτόν που έγραψες , σίγουρα ξέρεις τί έχω .
Πές μου τί φάρμακα μου προτείνεις , γιά να τα πάρω καί εγώ να ισιώσω !
Βρέχει έξω καρέκλες .
Είμαι έξω από φαρμακείο , βρέχομαι ! Σέ λίγο κλείνουν !
Δέν με λυπάσαι !

*Σώσε με καλέ μου Άνθρωπε !

-
Φιλικά .
Αν δεν μου απαντήσεις θά ζητήσω την βοήθεια υπευθύνου γιά αρχή .
Εδώ είμαι .

-

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Εγώ σου κατέθεσα μία εμπειρία από το δικό σου στρατόπεδο. Άρα έχεις ένα 0-2 για τα συγκεκριμένα ηχεία σε προσωπικό επίπεδο..

Στην έκθεση στο Μόναχο το 2013 αν θυμάμαι καλά έπαιζε ένα σύστημα πάλι με Stradivari με προ Thrax και τελικούς Analog Domain - πάλι αν θυμάμαι καλά. Ήτανε ένα λεπτόηχο πράγμα. Τα 2 10άρια ανά ηχείο εξαφανισμένα, έπαιζε σαν ηχείο βάσης. Άρα εγώ έχω 1-2. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα των SF εκείνης της περιόδου πάλι κάτι πήγαινε λάθος εκεί. Τα ηχεία αυτά μόνο λεπτόηχα δεν τα λες. Το αντίθετο μάλιστα.

Θα καταθέσω μία προσωπική άποψη. Τα "σωστά" τονικά ηχεία για επαγγελματική και μη χρήση - βλέπε ενεργά - studio - κ.λ.π κ.λ.π είναι πολύ δύσκολο να είναι αρεστά σε έναν τυχαίο (λάθος) χώρο. Ένα ηχείο που δεν είναι απόλυτα ζυγισμένο ή έχει τα φουσκωματάκια του σε έναν τυχαίο χώρο έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αρεστό στο τελικό άκουσμα. Για αυτό τον λόγο το γενικό κι αόριστο "πάρτε ενεργά" σκέτο είναι λάθος συμβουλή. Χωρίς παρεξήγηση.

1. Έχεις dedicated room?
3. Έχεις σκοπό να το ψάξεις πολύ ή να πληρώσεις κάποιον για ένα σωστό αποτέλεσμα?

Εάν ναι πάρε ενεργά. Εάν όχι, σου εύχομαι καλή επιτυχία ή πάνε για ψάρεμα. Θα έλεγα κι εγώ πάρε ηχόμπαρα αλλά δυστυχώς η ηχόμπαρα εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει ούτε για τα βασικά.
Ή απλώς...

Όριζε θέση ακρόασης στο εγγύς πεδίο.

Στοιχειώδης φροντίδα να ώστε να μην κουδουνίζει ο χώρος (ιδιρρυθμοί - επαλληλία ηχούς flutter echo)

Sub με ενδεδειγμένη γεωμετρία κατά την τοποθέτηση.

DAC/Pre αν δεν θες με πάνοπλο επεξεργαστή,κάτι στο στυλ των γνωσtών RME .Γιατί και η ποιότητα ολικής υλοποίησης μετράει,όχι απλώς τα...τσιπάκια.Ας διαθέτουν και καλή οδήγηση ακουστικών,ώστε να μπορούσε ο χρήστης να κάνει άμεσες συγκρίσεις ως προς την τονική συμπεριφορά στην ενιαία οντότητα.

Και ας χρησιμοποιούνται επιτέλους αυτά τα έρμα τα ρυθμιστικά διόρθωσης - που έχουν πολύ ανώτερη ευελιξία εφαρμογής σε υλοποιήσεις λειτουργούσες με DSP και δευτερεύουσα κατά την οδήγηση από επεξεργαστή με ενσωματωμένο λογισμικό.

RTFM...Επειδή ακόμα και οι συνήθεις στουντιακοί χώροι θα τo χρειάζονταν.

Και τότε μπορείς να ρωτούσες τον Λέανδρο...τί καλώδια τροφοδοσίας να τους βάλεις.

Last edited:

A

amoustakas

Guest

1. Έχεις dedicated room?

Εάν ναι πάρε ενεργά. Εάν όχι, σου εύχομαι καλή επιτυχία ή πάνε για ψάρεμα.
Ξέχασες κάτι.
4. Έχεις σκοπό να βάλεις τουλάχιστον 3-4 σαμπς με κόστος εκάστου μεγαλύτερο από το κόστος του ηχείου?

P

PMC

Guest
Ααααυτό ακριβώς. Οπότε εσύ είσαι ο άνθρωπός μου. Αν και ο τρινόβ είναι σε άλλη κατηγορία, το ίδιο είναι και το dac σου. Με τον trinnov λοιπόν να έχει τον πλήρη έλεγχο και να κάνει τα δικά του, υποθέτω ότι το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνά κατά πολύ τον προ και το dac σου;

Είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι. Δικαναλο - πολυκαναλο.....
Μπορεί ο στερεοφωνικος προ η το dac να συγκριθεί με πολυκαναλa?.....ποτέ.
Έχουν δημιουργηθεί για εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Πρώτα πρέπει να επιλέξεις για ποια χρήση το θες.
Κατόπιν αποφασίζεις ανάλογα τι απάντησες στο προηγούμενο ερώτημα ....
Και οι δυο επιλογές είναι ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ στον τομέα τους...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988