Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Νίκο σαφως η εξωτερική συσκευη HD , κάνει πολύ περισσότερα πράγματα και ειδικά εαν είναι combo με δορυφορική μαζί, ή με media player.

Απλώς ο ενσωματωμένος δέκτης δεν χρειάζεται αλλο τηλεχειριστήριο,ούτε αλλο κουτί και στις περισσότερες νέες τηλεοράσεις που έχουν και USB μπορείς να γράψεις και καναλια.
Η ποιότητα είναι εφάμιλλη με τον εξωτερικό , αφού ούτως ή άλλως και τα δυο μεταφέρονται ψηφιακά πρός την οθόνη προβολής της τηλεόρασης.
Super.
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.471
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Εχω την KURO 5090Η και θελω να μου πειτε τι πρεπει να κανω για να βλεπω ψηφιακα.
Πρεπει να μπω στο μενου των συχνοτητων καθε καναλιου και να τις αλλαξω ή να κανω κατι αλλο;
Κατ' αρχάς πατάς το πλήκτρο που γράφει TV/DTV/SAT κάτω δεξιά από το αριθμητικό πληκτρολόγιο, ώστε να σε πάει στον ψηφιακό δέκτη.
Μετά πατάς με τη σειρά το πλήκτρο HOME MENU, και πηγαίνεις:
Setup
System Setup
Digital Tuner Setup
Installation
Digital Setup
Add New Channels

Καλή επιτυχία και καλοθέατα.

Πάντως επειδή στο σπίτι έχω καλή αναλογική λήψη, είδα μόνο μικρή διαφορά προς το καλύτερο στον ΑΝΤ1, αλλά μεγάλη στον ΣΚΑΙ.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Σε Panasonic έχει καταφέρει κανείς να δει με την μοντούλα της Neotion;
Η δική μου Panasonic πιάνει όλα τα κανάλια από Υμηττό με 100% ποιότητα σήματος, έχω ήχο, EPG, teletext, αλλά εικόνα γιόκ. Μαύρη μαυρίλα... Mpeg2 είναι ο δέκτης της.

Reaction score
805

λογικο, και εμενα η pz80 το ιδιο κανει.
ΔΕΝ δεχεται καρτα της neotion.

Reaction score
10

Σε Panasonic έχει καταφέρει κανείς να δει με την μοντούλα της Neotion;
Η δική μου Panasonic πιάνει όλα τα κανάλια από Υμηττό με 100% ποιότητα σήματος, έχω ήχο, EPG, teletext, αλλά εικόνα γιόκ. Μαύρη μαυρίλα... Mpeg2 είναι ο δέκτης της.
Ε άμα είναι Mpeg2 δεν θα τα πιάσεις.

Reaction score
1.188

Η ερώτησή μου όμως ήταν άν υπάρχει κανείς κάτοχος Panasonic που να μπορεί να επιβεβαιώσει ότι συνεργάζεται με την μοντούλα της Neotion???

Reaction score
114

Υπαρχει καποιος,που ενω η κεραια του κοιταει προς Παρνηθα,καταφερνει να εχει σημα ,και να τα κατεβαζει ?

Reaction score
805

Η ερώτησή μου όμως ήταν άν υπάρχει κανείς κάτοχος Panasonic που να μπορεί να επιβεβαιώσει ότι συνεργάζεται με την μοντούλα της Neotion???
Καμμια λεμε!
Ειναι η επισημη απαντηση της panasonic οταν τους παρεις τηλ.

Reaction score
968
Pioneer με ενσωματωμένο MPEG2 που κοιτάει Πάρνηθα και πιάνει τα ψηφιακά της ΕΡΤ, όμως από Digea δεν δείχνει εικόνα αλλά ακούγεται ο ήχος των καναλιών και δουλεύει το EPG κανονικά!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.964

Υπαρχει καποιος,που ενω η κεραια του κοιταει προς Παρνηθα,καταφερνει να εχει σημα ,και να τα κατεβαζει ?

Ναι!

Αμ και εγω που πιανω απο Παρνηθα, περιοχη καλλιθεα μου τα δειχνει κανονικα !!! λες απο σποντα να τα πιανω?

Reaction score
0

Καμμια λεμε!
Ειναι η επισημη απαντηση της panasonic οταν τους παρεις τηλ.
Και γιατι γω καπου διαβασα απο χρηστη οτι παιζει στην σειρα px80;
Επισης στην σελιδα της neotion αναφερει οτι υποστηριζει την 50pz7.
Εγω εχω την pz700 και την px8 και εχω την ιδια απορια αν καποιος εχει δοκιμασει την μοντουλα...

Reaction score
2

Εβαλα δυο tv να παιζουν στο mega η μια αναλογικα και η αλλη ψηφιακα και η αναλογικη πηγαινε μπροστα σε ηχο και εικονα 4-5 δευτερολεπτα !!!!!

Αρα ενα γκολ το βλεπουμε καθυστερημενο σε ψηφιακο.

Reaction score
0
Γκολ του μουντιαλ αποκλειεται γιατι δεν βλεπεις NET απο Digea, οποτε μια χαρα στην ωρα του θα δεις το γκολ!! :)

Και ας ποσταρω και εδω οσα εγραψα (την γνωμη μου που αφορα σε πρωτη φαση τον ηχο αφου εικονα δεν βλεπω εγω προσωπικα αν και δεν ειμαι αισιοδοξος) πριν 2 ωρες καπου αλλου, μιας που ο φιλος παραπανω εθιξε το θεμα της καθυστερησης:

"Χωρις να εχω δεκτη mpeg4 αλλα μονο mpeg2 στην πλασμα μου (οποτε δεν εχω εικονα απο την digea, αλλα μονο ηχο), εχω να παρατηρησω τα εξης:

Ο ηχος των καναλιων ειναι κατωτερος των αναλογικων. Ειδικα ο ηχος του ΣΚΑΙ στην digea ειναι εντελως χωρις ογκο, λες και περναει απο high pass φιλτρο κοβοντας ο,τι ειναι κατω απο 200-300Hz και "ξυνοντας" τις υψηλες!
Παρατηρηση για τον πιθανο τροπο που μεταδιδουν το κατα τα αλλα "ψηφιακο" σημα τους:
Ο ηχος της digea σε σχεση με τον ηχο των αναλογικων εχει μια καθυστερηση κοντα στα 4 δευτερολεπτα, διασταυρωμενο οχι μονο με μια αλλα με δυο διαφορετικες τηλεορασεις στον ιδιο χωρο.
Τι σημαινει αυτο; Μηπως οτι κανουν ληψη του αναλογικου σηματος, το οποιο μετα περναει απο κυκλωματα επεξεργασιας πολυπλεξιας κλπ κλπ με αποτελεσμα αυτη την καθυστερηση; Τα 4 δευτερολεπτα ειναι τρομερη καθυστερηση. Ακομα και η μεσω δορυφορου μεταδοση εχει γυρω στο 1 δευτερολεπτο καθυστερηση.
Δεν μπορω να καταλαβω ποσο μεγαλη προχειροδουλεια ειναι το ολο project "digea". Οταν κανεις ψηφιακη μεταδοση και θες να μιλας για "κρυσταλινο ηχο και εικονα" θα πρεπει να ειναι ολη σου η αλυσιδα ψηφιακη. Αυτο που ξερουν οσοι ασχολουνται με hi-end ηχο το DDD στα CD. Αλλο DDD και αλλο AAD. Αυτο που κανουν τωρα αυτοι ειναι σαν να λεμε οτι περνουν μια κασετα ηχου δεκαετιας πχ και την μετατρεπουν με ADC σε ψηφιακο σημα μαζι με τον θορυβο και ολα τα ασχημα του αναλογικου, του πετανε και μια συμπιεση σε mp3 των 48Kbps και μετα γραφουν αυτο το mp3 σε audio cd και σου λενε "παρε κρυσταλινο ψηφιακο ηχο"!

Καληνυχτα κυριοι εμποροι του ψηφιακου πακετου, καλα που δεν πηρα δεκτη αυτες τις μερες γιατι απο οτι ακουω και απο αλλους και η εικονα ειναι χαλια.
"

Και βεβαια μιλαμε για συγκριση με αναλογικο που εχουμε σε καλες συνθηκες ληψης, οχι οταν εχουμε ειδωλα, χιονια κλπ.

Reaction score
173

Εβαλα δυο tv να παιζουν στο mega η μια αναλογικα και η αλλη ψηφιακα και η αναλογικη πηγαινε μπροστα σε ηχο και εικονα 4-5 δευτερολεπτα !!!!!

Αρα ενα γκολ το βλεπουμε καθυστερημενο σε ψηφιακο.
Ναι. Κι εγω εκανα αυτο το τεστ στην ιδια τηλεοραση μιση μιση οθονη. Εχει μια καθυστερηση αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

Reaction score
0
εγω παντως με την Toshiba Regza 42X3030D εφαγα μαυριλα το πρωι που τα εψαξα.
Προμηθευτηκα χωρις χρεωση απο καταστημα συνοικιακο οπως ανεφερε και ενας φιλος την καρτουλα CI και σε καμια ωρα θα κανω δοκιμη.
Αυριο θα δοκιμασω και στο εξοχικο να δουμε τι πιανουμε και δευτερα θα κανουμε απολογισμο-λογαριασμο...
Μια καλη λυση που ειδα παντως για το υπογειο που εχω τον προτζεκτορα ειναι να παρεις media-player με ενσωματομενο δεκτη για τα ψηφιακα και μετα εισαι κομπλε.
Και μουντιαλ και ταινιες HD....

Reaction score
27.616
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ CRT PHILIPS 9618 36APA ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ (ΑΝΤ-ΜΕΓΑ-ΑΛΤΕΡ-ΣΤΑΡ) ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΙΚΟΝΑ (ΡΑΡ) ΕΧΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.

1. ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ 4-5 ΔΕΥΤΕΡΑ.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ 10%-20%!!!!!!

3.ΔΟΚΙΜΑΣΑ 3 ΔΕΚΤΕΣ. ΟΙ 2 ΜΕ MPEG2 ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ. ΚΑΙ ΟΙ 3 ΔΕΚΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ MPEG2 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΣΠΟΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΤΟΥ.

4.ΗΧΟΣ ΙΔΙΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.

5.ΕΚΤΟΣ ΣΚΑΙ ΤΟ 4-3 ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.

6.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Reaction score
0

Κι εγω που βλεπω πιατο τον Υμηττο η αναλογικη ληψη ειναι ιδια και καποιες φορες καλυτερη απο τη ψηφιακη. Οποτε προς το παρον δεν αλλαζω τιποτα. Ισως μετα το 2015 να το ξανασκεφτω :D

Reaction score
114

Λοπον,και εγω παρ οτι 'βλεπω' Παρνηθα,εχω ισχυρο σημα και τα καναλια κατεβαινουν.
Διαφορα εχει ο skai,ο οποιος εχει πολυ καλη εικονα.
Προβλημα παρατηρω με τα γραμματα στα καναλια γενικως.
Επισης,μια θολουρα στον ANT1

Reaction score
0

Απο κηφισια βλεποντας Υμητο η εικονα ειναι καλυτερη γιατι ειχα ειδωλα στο αναλογικο αλλα λιγο θολή μου φαινεται (λες και αλλαζει η ρυθμιση sharpness). Το καλο ειναι οτι εβαλα αμεσως να γραψει στον εσωτερικο δισκο με PVR μου 3 προγραμματα τα οποια εχανα λογω δουλειας ενω το EPG δινει αρκετη πληροφορια. Το βραδυ που θα εχω επιστρεψει θα δω τι εχει γραψει για να δω οτι δουλευει σωστα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.422
Members
38.558
Νεότερο μέλος
173panos