Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Reaction score
114
Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Το ρωσικο ηταν το Horizon.

Reaction score
1.188

Ναι καλά λες, είχα ξεχάσει πως λεγόταν το Ρώσικο... Είχε τόσο μεγάλη θεαματικότητα άλλωστε... Και τόσο ενδιαφέρουσες εκπομπές... :142:

Reaction score
114

Θεαματικοτητα και ενδιαφερον εκπομπες ειχε το RTL και απο νωρις στις 23:00 το βραδυ.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

ρε παλικαρια στη samsung την b6000 πως διαολο τα εντοπιζει τα ψηφιακα καναλια????? βαζω αναζητηση ψηφιακα ψηφιακα και αναλογικα χωρα εβαλα γερμανια οthers οτι υπαρχει αλλα τζιφος η δουλεια..... κανω κατι λαθος?????
Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την ίδια τηλεόραση.

Δε ξέρω που κοιτάει η κεραία, υπάρχει τρόπος να μάθω χωρίς να κοιτάξω στην ταράτσα;

Δοκίμασα πάντως να την συνδέσω με έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή και εκείνος τα βρήκε κανονικά τα ψηφιακά...

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Ο Σκαι δεν παίζεται, το MEGA , ANT1, πολύ καλη ποιότητα, όπως και το ALTER, STAR καλη, ΜΑΚ δεν...
ρε παιδιά τι πρέπει να κάνω.
εχω ψηφιακό δεκτη τον εχω συνδεσει με κεραια αλλά πιάνει μόνο τα 4 της ερτ ρικ κτλ..

για αντενα μεγκα κτλ μεσω του δεκτη θα τα βλέπω ????

Éxω δύο δέκτες ενα στο δωμάτιο και στο σαλόνι με HDMI
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10041881

http://www.letsbuy.gr/product_info.php?products_id=1275

οι καλύτεροι στην αγορά αλλά δεν μπορώ να τους ρυθμίσω....
τα καναλια star antenna τα βλέπετε μέσω του δέκτη ???

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

ρε παιδιά τι πρέπει να κάνω.
εχω ψηφιακό δεκτη τον εχω συνδεσει με κεραια αλλά πιάνει μόνο τα 4 της ερτ ρικ κτλ..
Σε ποιά περιοχή είσαι και προς τα πού κοιτάει η κεραία σου;

Reaction score
3.085
Τί συμβαίνει με τα αναλογικά κανάλια;

Ξαφνικά, χωρίς κανένα αποχρώντα λόγο, από χθες το βράδυ γύρω στις 7 μμ, τα αναλογικά κανάλια γέμισαν χιόνια.

Ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι το φαινόμενο στο MEGA, λιγότερο στον ΑΝΤ1, στο ΣΚΑΪ και στο Star, ενώ το Alter και ο Alpha μάλλον δεν επηρεάστηκαν.

Τα κρατικά της ΕΡΤ δεν φαίνεται να παρουσιάζουν πρόβλημα, ενώ τα υπόλοιπα πανελλήνιας εμβέλειας(!) κανάλια (Channel 9, Κανάλι 10, Μακεδονία TV κλπ.) δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν.

Η κεραία μου είναι στραμένη προς Υμηττό, τον οποίο βλέπει κατ' ευθείαν και χωρίς κανένα εμπόδιο (ουδέποτε είχα πρόβλημα μέχρι τώρα).

Ξέρει κανείς κάτι γι αυτό;

Υ.Γ.:
Στα ψηφιακά της Digea, τόσο ο ενσωματωμένος δέκτης της τηλεόρασής μου, όσο και ο επιπρόσθετος δέκτης DVB-T του AZBox Premium, συντονίστηκαν εν ριπή οφθαλμού και η λήψη τους γίνεται απρόσκοπτα. Το διευκρινίζω, για να δώσω πλήρη εικόνα της λήψης μου.
-

Reaction score
3.085
Τα αναλογικά κανάλια. Η συνέχεια

Συνεχίζω από το προηγούμενο ποστ.

Λοιπόν, μετά από ενδελεχή έλεγχο της εγκατάστασης, ανακάλυψα ότι σε μια σύνδεση του καλωδίου της κεραίας μου με ένα διανεμητή (splitter), το καλώδιο είχε ελαφρά αποσυνδεθεί. Αυτό δημιουργούσε το πρόβλημα, κατ' αρχήν.

Παρ' όλα αυτά, έχασα εντελώς το MEGA στη μια από τις δυο συχνότητες, που είχα συντονίσει την τηλεόρασή μου, ενώ εξακολουθώ να το λαμβάνω από την άλλη. Η πρώτη συχνότητα ήταν στους 189.25 MHz, ενώ η δεύτερη (αυτή που εξακολουθεί να λειτουργεί) είναι στους 503.25 MHz.

Με τον ίδιο τρόπο έχασα τη δεύτερη συχνότητα της ΕΤ3 στους 224.25 MHz, ενώ εξακολουθεί να μεταδίδει στους 551.25 MHz, καθώς επίσης και τη δεύτερη συχνότητα της ΕΤ1 στους 217.25, που εξακολουθεί να μεταδίδει στους 471.25 MHz.

Τέλος να πω ότι έχασα εντελώς το CNN στους 671.25 MHz, το SBC στους 479.20 MHz και το Gtv (Γαλάτσι TV) στους 182.25 MHz, αλλά φαντάζομαι ότι σε αυτά τα 3 τελευταία πρέπει να έχει ανασταλεί η άδεια λειτουργίας.

Ξέρει κανείς κάτι για τα παραπάνω;
-

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.198

Έχεις πρόβλημα στην κεραία των VHF, ή σε οποιοδήποτε σημείο (συνδέσεις στην κεραία, καλώδιο, μίκτες - splitter) από αυτή την κεραία μέχρι τον δέκτη σου. To CNN έκλεισε από τους 671MHz γιατί είναι η μία από τις συχνότητες της Digea (κανάλι 46), κάπου διάβασα ότι μετακινήθηκε σε άλλο κανάλι. Το SBC το έκλεισε η ΕΕΤΤ, το Γαλάτσι δεν ξέρω...

http://www.connection.gr/eblog/connection-blog/sbc-tv.html

Το SBC υπάρχει και δικτυακά όμως.
http://www.sbctv.gr/

Reaction score
3.085
VHF & UHF

Έχεις πρόβλημα στην κεραία των VHF, ή σε οποιοδήποτε σημείο (συνδέσεις στην κεραία, καλώδιο, μίκτες - splitter) από αυτή την κεραία μέχρι τον δέκτη σου.
Εκ των ανωτέρω αντιλαμβάνομαι ότι οι συχνότητες:

1) 189.25 MHz
2) 224.25 MHz
και
3) 217.25 MHz

πρέπει να είναι συχνότητες VHF. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να δείχνει η διαφορά τους από τις άλλες, τις δεύτερες που εξακολουθώ να λαμβάνω. Παρ' όλα αυτά, Σωτήρη (Σωτήρης, σωστά;), την κεραία των VHF την έχω εγκαταλείψει προ πολλών ετών. Απλά - αν αυτές ήταν όντως συχνότητες VHF - τις ελάμβανα με την κεραία των UHF, διότι ο Υμηττός είναι φάτσα μπροστά μου και το σήμα - αν και VHF - έφτανε χωρίς πρόβλημα στην TV μου, έστω και μέσω του "στενού" δίπολου της κεραίας αυτής.

Άρα κάτι πρέπει να έχει αλλάξει με την εκπομπή αυτών των καναλιών.

To CNN έκλεισε από τους 671MHz γιατί είναι η μία από τις συχνότητες της Digea (κανάλι 46), κάπου διάβασα ότι μετακινήθηκε σε άλλο κανάλι. Το SBC το έκλεισε η ΕΕΤΤ, το Γαλάτσι δεν ξέρω...

http://www.connection.gr/eblog/connection-blog/sbc-tv.html

Το SBC υπάρχει και δικτυακά όμως.
http://www.sbctv.gr/
Αυτά φαίνεται ότι όντως κλείσανε.
-

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.198

Οι τρεις αυτές συχνότητες είναι όντως VHF. Εφόσον λοιπόν δεν έχεις καν κεραία είναι πολύ πιο εύκολο να χάσεις μεγάλο ποσοστό του σήματος με την οποιαδήποτε μεταβολή. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτή προέρχεται από τα κανάλια (αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν άλλοι φίλοι) ή από την εγκατάσταση σου. Προσωπικά υποψιάζομαι την εγκατάσταση πάντως...

Reaction score
3.085
Η εγκατάσταση: ΟΚ

Οι τρεις αυτές συχνότητες είναι όντως VHF. Εφόσον λοιπόν δεν έχεις καν κεραία είναι πολύ πιο εύκολο να χάσεις μεγάλο ποσοστό του σήματος με την οποιαδήποτε μεταβολή.
Ναι, το καταλαβαίνω, αλλά μέχρι χθες δεν είχε αλλάξει κάτι.

Δεν ξέρουμε όμως αν αυτή προέρχεται από τα κανάλια (αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν άλλοι φίλοι) ή από την εγκατάσταση σου. Προσωπικά υποψιάζομαι την εγκατάσταση πάντως...
Μπα, η εγκατάσταση είναι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια (εννοώ hardware-ικώς). Το πρόβλημα που εντόπισα στο βυσματάκι ήταν κάτι που το υποψιάστηκα, διότι χθες το απόγευμα πέρασα από το συγκεκριμένο σημείο και το κούνησα λίγο με το χέρι μου, να δω αν είναι καλά στηριγμένο. Άλλωστε, μόλις το έφτιαξα, όλα ήρθαν στη προτεραία τους θέση.

Πλην των παραπάνω καναλιών, που ανέφερα. Και μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξανε, διότι τα πρώτα συμπτώματα απώλειας σήματος εμφανίστηκαν χθες βράδυ και η κατάσταση έβαινε φθίνουσα συνεχώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Θα κάνω ένα τηλέφωνο στο MEGA να τους ρωτήσω. Θα ξαναποστάρω αν μου δώσουν κάποια διαφωτιστική απάντηση.

Πάντως, ευχαριστώ πολύ!
-

Reaction score
1
Στην Βάρη λαμβάνουμε μόνο το ένα set των ψηφιακών (Star, Skai, κλπ). Το δέυτερο set (Alfa, Antenna, κλπ) πουθενά !!!
Μήπως κάνω κάτι λάθος ?
Είμαστε σε περίεργη τοποθεσία, λαμβάνουμε και από Αίγινα αλλά και από τον τοπικό αναμεταδότη.
Γνωρίζει κανείς κάτι? καθώς και το πότε θα έχουμε ψηφιακό σήμα και απο τον τοπικό αναμεταδότη?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

η κεραία σου πρός τα που είναι στραμμένη?

Reaction score
1
Βλέπει προς Αίγινα, και κλεφτά πιάνει (από το πλάι !!) τον τοπικό αναμεταδότη.

Reaction score
786

Δεν χορταινω να βλεπω ΣΚΑΙ στην ψηφιακη...

Reaction score
1.188

Ε, καλά δεν είδα και καμμιά τρομερή εικόνα... Εγώ εδώ στην Νέα Σμύρνη που έχω πολύ καλή λήψη σαφώς και βλέπω τον Σκάϊ στο αναλογικό με πολύ καλύτερη εικόνα από ότι στο ψηφιακό. Όπως και όλα τα υπόλοιπα κανάλια άλλωστε.

Reaction score
786

Εγω ειχα ειδωλα στον ΣΚΑΙ οποτε βλεπω μεγαλη διαφορά.

Ως ψηφιακο παντως, στα ματια μου η ποιοτητα του ειναι πολλες σκαλες πανω απο τα υπολοιπα της Digea, τα οποια ειναι απλα ανεκτά.

Reaction score
114

Και εγω εχω την εντυπωση οτι ο skai παιζει καλυτερα ψηφιακα,εστω και λιγο,απ οτι αναλογικα.Εχω καλη ληψη απο Παρνηθα.
Ο skai παιζει μακραν καλυτερα απο ολα τα αλλα ψηφιακα.
Παντως τα Ελληνικα καναλια,συγκρινομενα απο Nova,ψηφιακα και αναλογικα,παιζουν καλυτερα απο Νοva.
Αρκει να εχεις εναν καλο δορυφορικο δεκτη,που κανει upscale.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.407
Members
38.557
Νεότερο μέλος
Giorgost