Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Εγω γιατι φιλε μου εαν ξερεις με τη 5090 και αφου εχω πιασει ολα τα καναλια δεν εχω εικονα παρα μονο ηχο?
Η 5090 δυστυχώς δεν υποστηρίζει mpeg 4 αποκωδικοποίηση, παρά μόνο mpeg 2. Βρίσκει τα κανάλια, αλλά δεν μπορεί να δείξει εικόνα. Θα χρειαστείς εξωτερικό δέκτη.

Reaction score
3
Με Pinnacle 320e και WMC,πήρα μια γεύση από την "τζαμάτη" εικόνα και τον "κρυστάλλινο" ήχο....
Όντως "τζαμάτη" η εικόνα,μόνο που το τζάμι δεν είχε καθαριστεί καλά κι ..... έχει τη θολούρα του!
Η ποιότητα της εικόνας είναι λίγο -αλλά λίγο λέμε- καλύτερη από αυτή των MPEG-2 της ΕΡΤ.
Επίσης,καλύτερη από τα αθλητικά της Nova,χειρότερη από τα κινηματογραφικά της.
Σίγουρα θα είναι καλύτερη για αυτούς που έβλεπαν με είδωλα και χιόνια,σε κάποιον όμως που έχει δορυφορική κι έχει καλομάθει σε εικόνα επιπέδου DVD,πολλώ μάλλον και στο HD,δεν...
Απίστευτο κάδρο 4:3 (να μην ξεχνιόμαστε),εκτός του ΣΚΑΪ,πιξελιάσματα αρκετά,θα την έλεγα με μια λέξη.... ό,τι πιο entry level σε φηφιακή εικόνα.
Ο ήχος δε,από κρύσταλλο αγνώστου προελεύσεως.Ακούγεται.

Είναι μια κάποια αρχή.Και στη χώρα που ζω,δεν περίμενα και κάτι παραπάνω,από την είσοδο στην "ψηφιακή εποχή" της τηλεόρασης,παρόλα αυτά οι απαιτήσεις μου σαφώς και είναι κατά πολύ υψηλότερες.
ΟΚ θα βλέπουν όλοι,ΟΚ έχει EPG,αλλά το στοίχημα μόλις ξεκίνησε.
Για να κερδηθεί,αν τους ενδιαφέρει δλδ,θα φανεί από το πόσο γρήγορα θα πάνε όλοι σε 16:9,με μεγαλύτερα bitrates και υψηλότερες αναλύσεις.

Χμ.... και μετά άλλαξα πλευρό,έβαλα τη δορυφορική και ησύχασα...
Καλημέρα!

gor

Reaction score
3
Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

Ρε παιδια, εγώ τα πιάνω τα κανάλια, αλλα οι πλαϊνές μπάρες δε φεύγουν με τίποτα, ότι ρυθμιση να κάνω στο picture size της Samsung μου. Τι στο διάολο, γιατί με το αναλογικό σήμα μπορούσα να κάνω stretch - fit ώστε να πετάω εκτός κάδρου τις πλαϊνές μπάρες και τώρα δεν μπορώ;;;

Reaction score
1.618

Περιοχη Σαρωνιδα(Αιγινα αποκλειστικα)
LG pg7000 plasma
Lemm hdvb 200

Κατεβηκαν τα 8 καναλια ωστοσο μονο mega, star & skai εχουν σημα. Στα υπολοιπα εχω συνεχεις διακοπες. Δεν ξερω αν μπορει καποιος αλλος να επιβεβαιωσει

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε η Digea... Καλώς ηρθες Ψηφιακή Τηλεόραση

μπα ουτε φως εκει περα.... παντως θεμα κεραιας δε νομιζω οτι παιζει τι λετε??? απλα δε ξερω επειδη ειναι κεντρικη στη πολυκατοικια κ δεν εχω προσβαση στη ταρατσα για να δω προς τα που κοιταει...... :144::144::144:
ριχτε καμμια ιδεα ρε παιδια .. η τηλεοραση παντως αποτι βλεπω υποστηριζει mpeg4.

Reaction score
968

ριχτε καμμια ιδεα ρε παιδια .. η τηλεοραση παντως αποτι βλεπω υποστηριζει mpeg4.

.... συνομωσία της DIGEA με τους εισαγωγείς, για να πας να αγοράσεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή!!!

Reaction score
89

ρε παλικαρια ποιες οι πιθανοτητες οι κεραια να βλεπει παρνηθα και οχι υμηττο ή αιγινα?? Απο ηλιουπολη το λογικο δεν ειναι να κοιταει υμηττο?? Γαμω το διαχειριστη εχει φυγει κιολας για σ/κ και δε μπορω να δω τι γινεται πανω στη ταρατσα!!! :137::137::137:

Μάλλον η κεραία σου βλέπει Πάρνηθα και όχι Υμηττό ή Αίγινα
Η Πάρνηθα εκπέμπει μόνο αναλογικά

Reaction score
4

Μοσχάτο λήψη απο Υμμητό, ΟΚ.

Δεν είχα καλή λήψη αναλογικών, οπότε η διαφορά είναι αισθητή, αλλά πάντως καμμία σχέση με την εικόνα που περίμενα να δω.. πχ εφάμιλλη των γερμανικών ελευθερων δορυφορικών..
Στον ενσωματωμένο δέκτη της KRP και στις 60 ιντσες τα ίδια χάλια δείχνουν. Εμφανές και εδώ το στρίμωγμα και η συμπίεση... Ορισμένα είναι περισότερο θολά και άχρωμα απο τα αναλογικά...
Με χειρότερα Μακεδονία - αλτερ - ΑΝΤ1 και καλύτερο το SKAI....

Reaction score
968
το πιθανότερο είναι ότι η digea μετατρέπει τα αναλογικά σε ψηφιακά και στη συνέχεια τα επανεκπέμπει. .....μπουαχαχαχα!!!!

Reaction score
0

Γεια σου φιλαρακι.Καταρχην ειναι προβλημα κεντρικης εγκαταστασης.Αν εχεις γνωσεις κεραιων να κανης αυτα που θα σου γραψω η να καλεσης ενα φιλο σου που ξερη. Λοιπον οταν εχουμε ενισχυτη, πρεπει να ξερουμε οτι το σημα δυναμονη και ο θορυβος (παρασιτα)και σε καθορισμενες συχνοτητες .Οταν ο ενυσχητης δυναμωση παραπανω το σημα απο τα δυνατα καναλια παρεμβαλουν τα αδυναμα?Η λυση ειναι μια και μοναδικη? Πεταμα του ενυσχητη . το καλωδιο της κεραιας θα πρεπει να ενωθη απευθειας στον δεκτη μας. Αν βρισκεστε σε πολυκατοικια βγαλτε τον ενυσχητη σας και συνδεστε το καλωδιο απευθειας στην κεραια σας χωρις μεικτη .Τα db ενυσχησης που εχουν οι κεραιες αναπληρωνουν αυτα του ενυσχητη.Για να σας προλαβω ειμε εγκαταστατης κεραιων. Ελπιζω να σας βοηθησα κανετε αυτα και θα εχετε το καλυτερο αποτελεσμα σε ολο το φασμα των UHF

Reaction score
4.237

νομιζα θα εκανα αναζητηση στα καναλια αλλα τιποτα , με το που ανοιξα βλεπω τα νεα, βλεπω υμηττο, κριμα που δεν ειναι μεσα τα mad k' mtv:121:
Με πάροχο τη Digea θα εκπέμψουν από την ψηφιακή συχνότητα 63 το επόμενο διάστημα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, από την Αίγινα, το MAD, το MTV, το Sport TV και το 0-6 TV
πηγη: satleo

Reaction score
15.548

samsung 6000 απο Υμητο πολυ καλα ....τελεια θα ελεγα....

Πριν μετριο σημα με προβληματα αρκετα......

Reaction score
1

καλησπερα και απο μενα απο γλυφαδα...
ψηφιακη δεν ειναι οπως και να το κανουμε... ενα κλικ καλυτερα απο πριν ειναι
εγω λεω οτι ειναι το ιδιο πραγμα με διαφορα φρου-φρου και αρωματα οπως ειναι τα 3 καναλια (cine και κατι αλλα που δεν τα θυμαμαι) και τελος εχει και 2-3 παιχνιδια τυπου tetris αα και το πιο σημαντικο που ειχαμε ολοι μας και πριν ..teletext
για μενα ειναι αδικαιολογητοι θελουν ξυλο...

Reaction score
0

Oσοι δεν ξερουν τι προβληματα αντιμετωπιζαμε σε πολλες νοτιες περιοχες με την αναλογικη και οτι ηταν σχεδον αδυνατο να πακολουθησουμε καποιο καναλι ειναι φυσικο να μην καταλαβαινουν οτι για εμας η ελευση της ψηφιακης ηταν "λυτρωτικη"...
Δεν καταλαβαινω ομως γιατι παραπονιουνται για την ποιοτητα της εικονας που εχει και γιατι το bitrate ειναι 3100 και δεν ειναι 4100 πχ....αφου καλλιστα μπορουν να συνεχιζουν να βλεπουν την τελεια ποιοτητα που εχουν απο την αναλογικη μεχρι το 2015....

Reaction score
0

Με πάροχο τη Digea θα εκπέμψουν από την ψηφιακή συχνότητα 63 το επόμενο διάστημα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, από την Αίγινα, το MAD, το MTV, το Sport TV και το 0-6 TV
Και από Υμηττό όχι ?? :121: :108:

Με το MAD κάμποσοι έχουν προβλήματα λήψης ακόμα και εκεί που πιάνουν πολύ καλά τα υπόλοιπα κανάλια.

Reaction score
968

....αφου καλλιστα μπορουν να συνεχιζουν να βλεπουν την τελεια ποιοτητα που εχουν απο την αναλογικη μεχρι το 2015....
Ευτυχώς!

Reaction score
27.616
ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΕΚΤΩΝ MPEG2 ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΩΝ Η ΟΧΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ?

Reaction score
16
Καλησπερα παιδες να ρωτησω εγω κατι αν ξερετε?

1. Ενας δορυφορικος δεκτης μπορει να πιασει τα καναλια της digea? Εγω εχω τον azbox elite..

2. Επειδη σε μια τηλεοραση που εχει ενσωματωμενο δεκτη mpeg 4 παρατηρησα οτι και να βγαλεις την κεραια της τηλεορασης συνεχιζει να πιανει τα καναλια της digea, μηπως και εαν παρω δεκτη usb mpeg 4 για τον υπολογιστη δεν χρειαζεται καλωδιο κεραια για να πιανει τα καναλια?

το λεω γιατι αν χρειαζεται να τραβηξω και καλωδιο θα ειναι αντιαισθητικο..

Σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν σας κουρασα..

Τζιμακος

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.418
Members
38.558
Νεότερο μέλος
173panos