Οι απορίες ενός φτωχού...

Reaction score
298
Α δεν ξέρω, εγώ θέλω ένα σπίτι σαν αυτό στο HiTech: με τιγρέ καναπέδες και τα MartinLogan μπροστα στον ψυγειοκαταψύκτη :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Καλά κάνει η sonus faber.
Εγώ επικροτώ την κίνηση. Έχει αφενός την υποτιθέμενη τεχνογνωσία και προτείνει το καλύτερο για το ηχείο της, αφ' ετέρου έχει τα κότσια να βγάλει σε κοινή θέα (και συνεπώς κριτική), την πρότασή της. Βέβαια είναι γεγονός ότι απευθύνεται λιγότερο στους λάτρεις της μουσικής και περισσότερο στους λάτρεις της μάρκας και εκείνου του ωραίου "exotic trends" που λέει και ο Κοψ, αλλά αυτό δεν είναι κακό και φυσικά από το τίποτα αυτών που δεν τολμούν, είναι σίγουρα παραπάνω.

- Αντίθετα ο άλλος ο γιαπωνέζος λαμόγιος, μούγκα. Ας πρότεινε κάτι κι αυτός κι ας ήταν extra... :wink:

- Κανονικά θα έπρεπε να γυρίσει την πίσω σελίδα του περιοδικού και να πάρει μαθήματα από τον φίλο του τον teac που λέει "να" ο τρόπος, "να" και η σύνδεση. Και πιο hi tech και πιο hi end. Όχι: "έχω και μπασοπρίμα δοξάστε με"...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Νίκος Τσαρουχάς said:
Βέβαια είναι γεγονός ότι απευθύνεται λιγότερο στους λάτρεις της μουσικής και περισσότερο στους λάτρεις της μάρκας
Πως έφθασες σε αυτό το συμπέρασμα?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι πολύ trendy μαγαζί η sonus faber γι αυτό.
Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για την μουσική είσαι πιο low profile, βγάζεις άσχημα ηχεία και δεν είσαι τόσο marketing oriented με μπροστάρη την ιταλική φινέτσα - υπέροχη εξωτερική σχεδίαση. Και τελικά μην κοιτάς που δεν το λέμε μεταξύ μας. Η λογική λέει ότι είναι κομάτι υπερβολή να χώνεις τόσα φράγκα για καλώδια. Η sonus ξέρει ότι το στυλ της έχει φανατικούς οπαδούς (σαν την alfa romeo πχ - παρά τα προβλήματά της), και είναι σίγουρη ότι μπορεί να τους τα πουλήσει.

Πάντα οι τάσεις, οι μόδες, τα έντονα χαρακτηριστικά, δημιουργούν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Όσο καλό είναι να αναγνωρίζεις από την ομορφιά του (ή και το ηχόχρωμα) ένα sonus από μακριά, άλλο τόσο κακό μπορεί να αποδειχτεί...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το ότι βγάζει και κάποια καλά ηχεία είναι άσχετο, μην παρεξηγηθώ ε?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Νίκος Τσαρουχάς said:
Είναι πολύ trendy μαγαζί η sonus faber γι αυτό.
Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για την μουσική είσαι πιο low profile, βγάζεις άσχημα ηχεία και δεν είσαι τόσο marketing oriented με μπροστάρη την ιταλική φινέτσα - υπέροχη εξωτερική σχεδίαση. Και τελικά μην κοιτάς που δεν το λέμε μεταξύ μας. Η λογική λέει ότι είναι κομάτι υπερβολή να χώνεις τόσα φράγκα για καλώδια. Η sonus ξέρει ότι το στυλ της έχει φανατικούς οπαδούς (σαν την alfa romeo πχ - παρά τα προβλήματά της), και είναι σίγουρη ότι μπορεί να τους τα πουλήσει.

Πάντα οι τάσεις, οι μόδες, τα έντονα χαρακτηριστικά, δημιουργούν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Όσο καλό είναι να αναγνωρίζεις από την ομορφιά του (ή και το ηχόχρωμα) ένα sonus από μακριά, άλλο τόσο κακό μπορεί να αποδειχτεί...

Νίκο όλοι έχουν τις άτυχες στιγμές τους και μπορούν να λένε αυτά που λες, με δικούς σου νόμους ότι ασχημο=καλό , όμορφο=trendy,......δεν πειράζει, μήπως σου τέλειωσαν οι διακοπές ή συμβαίνει κάτι άλλο?

Και μιας και ασχολείσαι και με high-end για πες μας λίγα πράγματα για τα "καλώδια της SonusFaber" αφού φαίνεται να τα γνωρίζεις τόσο καλά και ξέρεις και αν παίζουν δεν παίζουν, υπάρχουν δεν υπάρχουν..κλπ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκος Τσαρουχάς said:
Η sonus ξέρει ότι το στυλ της έχει φανατικούς οπαδούς...
- Είδες που με επιβεβαιώνεις? :wink:
Μόλις σε τσιγκλίσει κάποιος, ως γνήσιος "οπαδός", αφήνεις την κοινή λογική σου στην άκρη, βγάζεις ότι συμπεράσματα θέλεις και αρχίζεις τα ποιός την έχει πιο μεγάλη, ή ότι όλοι έχουμε άτυχες στιγμές, ή με στέλνεις διακοπές. :lol: :lol:

- Πάντως από το τελευταίο σου μήνυμα (και την ειρωνία που κουβαλάει), είναι προφανές ότι εσύ χρειάζεσαι διακοπές και μάλιστα επειγόντως. Εγώ άλλωστε μόλις επέστρεψα. :wink:

- Κύριε... Απίκο, grow up και μην τσατίζεσαι, συζήτηση κάνουμε. Από το πρωί μας την λες βρε. :lol:
Αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα είναι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, αν δεν τα βλέπεις έχεις πρόβλημα. Αν δεν συμφωνείς πες το δεν είναι κακό. Οι ειρωνίες να λείπουν σε παρακαλώ, ότι θέλεις να πεις πες το ευθέως. Με τι ασχολούμαι εγώ βέβαια δεν θα σου πω γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλάβεις. Πάντως δεν ασχολούμαι με τα exotic trend που ενδιαφέρουν το δικό σου hi end. Σου είχα πει και παλαιότερα ότι σε αυτό διαφωνούμε...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Αν Νίκο οι αφορισμοί σου είναι κοινή λογική, αν η κοινή λογική σου λέει ότι τα άσχημα ηχεία προορίζονται να παίζουν μουσική (εσύ τα λες μην ντρέπεσαι τώρα) και τα άλλα είναι για στυλ, συγνώμη δεν είναι λογική τετράγωνη αλλά Τσαρούχεια λογική, αν βγάζεις έτσι συμπεράσματα δικό σου το πρόβλημα αλλά ουδέποτε δεν μας παρουσίασες επιχειρήματα που άπτονται της Κοινής Λογικής.

Να σου θυμίσω ότι όταν είχα βάλει θέμα για τα αγαπημένα μας ηχεία, μεταξύ άλλων είχα συμπεριλάβει παρά πολλά πλην Sonus, (πχ. ATC, Dynaudio,Verity, Avalon, που θα μπορούσα άνετα να έχω στο σύστημα μου....κλπ) ενώ κάποιοι άλλοι περιφερόντουσαν στο "δικό τους" ....... το ποιός είναι ανοιχτόμυαλος και τοποθετείται με θαυμασμό για διάφορα μηχανάκια αναπαραγωγής μουσικής φαίνεται από τις αναφορές ενός εκάστου.
Πολλάκις και σταθερά έχω γράψει ότι μου αρέσουν πολλές συσκευές και ότι εκεί έξω υπάρχει ποικιλία εταιρειών και διαφορετικών προσεγγίσεων με πολλά πολλά καλά μοντέλα που παίζουν μουσική.
Ξεκόλλα λοιπόν μάθε να ανέχεσαι τις άλλες γνώμες και κυρίως την ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ και μην φοβάσαι ή αφορίζεις ότι δεν γνωρίζεις, επίσης μην βαφτίζεις με τις φράσεις "είναι γεγονός", "έτσι είναι.." χωρίς να έχεις ποτέ δοκιμάσει ή καν δει κάποιο μηχάνημα δια ζώσης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργη το φάουλ της συμπεριφοράς σου δεν αλλάζει με αυτά που λες. Κατ' αρχάς ρε φίλε εγώ μιλάω για τα sonus faber και τα πάνελ και εσύ μιλάς για μένα. Σοβαρό λάθος, πολύ σοβαρό θα έλεγα, πρόσεξέ το, αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα, (...σοβαρά μιλάω εγώ σε πάω και όλα αυτά για καλό τα λέω)...

Τώρα επί της ουσίας:

- Επί λέξη γράφω: "Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για την μουσική, είσαι πιο low profile, βγάζεις άσχημα ηχεία και δεν είσαι τόσο marketing oriented με μπροστάρη την ιταλική φινέτσα - υπέροχη εξωτερική σχεδίαση."... "Η sonus ξέρει ότι το στυλ της έχει φανατικούς οπαδούς (σαν την alfa romeo πχ - παρά τα προβλήματά της), και είναι σίγουρη ότι μπορεί να τους τα πουλήσει."

Ή είσαι παράλογος λοιπόν ή δεν ξέρεις τι είναι κοινή λογική ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί μαρκετίστικα μια εταιρεία. Το παραπάνω δεν χρειάζεται να είσαι χαϊεντάς για να το καταλάβεις. Το συμπέρασμά σου περί αφορισμών ή νόμων που βγάζω για τα άσχημα και τα όμορφα ηχεία είναι εντελώς πρόχειρο έως παιδικό. Πόσο μάλλον όταν εσύ ο ίδιος αναφέρεις ως σημείο αναφοράς τα exotic trends ανά τον κόσμο. Έλεος. Μάλλον στεναχωριέσαι που σου έθιξα την μεγάλη σου αγάπη... :lol:

- Επίσης λέω: "Το ότι βγάζει και κάποια καλά ηχεία είναι άσχετο (με τα παραπάνω), μην παρεξηγηθώ ε?"

Η διευκρίνιση δεν ήταν απαραίτητη, αλλά το έγραψα για την περίπτωση που κάποιος φανατικός οπαδός των ιταλικών ηχείων δεν καταλάβαινε όσα είπα. Φυσικά τζάμπα το έγραψα. Μήπως θα ηρεμήσεις βρε αν γράψω υπέροχα, φανταστικά, τα καλύτερα του κόσμου? :lol:

- Ναι ναι. Έχεις γράψει για πολλά άλλα ηχεία. Ρε πλάκα μας κάνεις? Αν δεν ήξερα ότι είσαι αυτός που είσαι, θα σε μπάναρα με την δικαιολογία του κρυφού αντιπροσώπου της sonus. Και άλλα ηχεία ακούς αλλά δεν γράφεις. Και δε με λες?... Νομίζεις ότι θα μου κακοέπεφτε ένα μεγάλο sons faber στο σπίτι, το έγραψα πουθενά ετούτο ο κολληματίας? Ή δεν κατάλαβες ότι πριν από λίγο καιρό, παρά λίγο να βρεθώ με κάτι spendor σαν ψυγεία ή ότι είχα κάτι κουτάρες "ΝΑ" στο σπίτι? Τόσο κολλημένος είμαι...

- Τώρα πρόσεξε και το οξύμωρο. Κάνεις εσύ συστάσεις σε μένα για να ανεχτώ την πολυφωνία, όταν έχεις μιλήσει 500 φορές για τα sonus ή για ότι ηχεία γουστάρεις (ποσώς με ενδιαφέρει) και ως έπρεπε δεν είπα απολύτως τίποτα (είπα και μπράβο για την ακρόαση) - και μόλις είπα κάτι για πάνελ, λες εκείνο το πολύ πετυχημένο : "ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ" δηλαδή ουσιαστικά ΕΣΥ δεν ανέχεσαι την άποψή μου (και καλά κάνεις δηλαδή αλλά αντί να με στείλεις διακοπές έπρεπε να πεις το γιατί). Μεσιέ Απίκε, εσύ χρειάζεσαι διακοπές διότι πολλά μέτρα και πολλά σταθμά (ανάλογα με το ποιόν έχουμε απέναντί μας) και δεν θυμάσαι και τι γράφεις. Τελευταίως πετάς αυτά τα ωραία post της μιας πρότασης ή λέξης και σε άλλες κατηγορίες και μετά τρέχεις να τα μαζέψεις. Ο RDoherty τουλάχιστον είναι σταθερός στις απόψεις του...

- Τέλος, το τι έχω δοκιμάσει και το τι έχω ακούσει, δυστυχώς δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις και μάλλον δεν θα το ακούσεις ποτέ. Ίσως δεν γνωρίζεις ότι όταν εσύ ρωτούσες που μπαίνει το κόκκινο και που το μαύρο, εγώ είχα ήδη ακούσματα από χομπίστες, κατασκευαστές έως μηχανικούς ήχου που τώρα διδάσκουν σε πανεπιστήμια, που μας διαβάζουν τώρα και γελάνε ή δεν ασχολούνται καθόλου με εμάς τα... ζωντόβολα γιατί δεν τους ενδιαφέρουν οι... μάρκες των ηχείων που ακούνε. Τοιουτοτρόπως μην μπαίνεις στο τρυπάκι να κρίνεις ανθρώπους αντί μηχανήματα ή έστω απόψεις γιατί θα χάσεις, άσε που το ποιός την έχει πιο μεγάλη δεν βγάζει και πουθενά. Άσε με ήσυχο τον φουκαρά...

Εξάλλου εδώ δεν κάνουμε κόντρες για το ποιός γνωρίζει τους περισσότερους αντιπροσώπους, όπως δεν αφήνω να κάνουμε κόντρες και για το ποιός έχει τα περισσότερα πτυχία. Και που 'σαι, καλές οι ακροάεις, αλλά αν μετά από τόσες που κάνεις, πιστεύεις ότι μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη ομοιογένεια από 5 μεγάφωνα αντί από ένα, είσαι αλλού φίλε. Κατά τα άλλα, όλοι είναι κολλημένοι εκτός από εσένα που δεν αφορίζεις τίποτα γιατί απλά τα έχεις ακούσει και τα ξέρεις όλα... :wink:

Για πρόσεξέ το.
Παρόλο πάντως που δεν με αγαπάς με τα ελαττώματά μου, εγώ σε αγαπάω με όποια έχεις (αν έχεις - μην παρεξηγηθείς και γι αυτό)... :lol: :lol:

Reaction score
298
Όταν κάποιος έχει ορθές απόψεις, η σταθερότητά τους εξυπακούεται. 8)

Reaction score
298
Όχι προσωπικούς χαρακτηρισμούς παρακαλώ, έστω και αν είναι επαινετικοί. 8)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
"...Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ένοχοι ήταν τα δύο balanced interconnect που χρησιμοποίησα. Πρόκειται για καλώδια μέσης ποιότητας, τα οποία δεν εμφάνισαν το παραμικρό πρόβλημα στη δοκιμή των ηχείων και, εδώ που τα λέμε, στα διάφορα στούντιο ηχογράφησης κυκλοφορούν χιλιόμετρα από δαύτα. Και όμως οι συσκευές της Accuphase δεν συγχωρούν μετριότητες, κάτι που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει αυτό που εδώ και χρόια φωνάζουμε: η ποιότητα των καλωδίων θα πρέπει να είναι ανάλογη της ποιότητας του συστήματος. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνον στα interconnect και στα καλώδια των ηχείων, αλλά και σε αυτά της τροφοδοσίας. Σας πληροφορώ ότι ο Α-60 "άκουσε" το κορυφαίο καλώδιο ρεύματος της Futurec, το οποίο αντικατέστησε ένα συμβατικό της Genelec που αρχικά χρησιμοποίησα, βελτιώνοντας την αποδοση των αρμονικών στην υψηλή περιοχή κατά 10%, τουλάχιστον..."
Φώτη, ειλικρινά λυπάμαι που είσαι αναγκασμένος -αλλιώς δεν εξηγείται- να υπομένεις άτομα που γράφουν δημοσίως τέτοιες ανοησίες.

Reaction score
298
Κώστας Κόγιας said:
Φώτη, ειλικρινά λυπάμαι που είσαι αναγκασμένος -αλλιώς δεν εξηγείται- να υπομένεις άτομα που γράφουν δημοσίως τέτοιες ανοησίες.
Ποιός είναι ο Φώτης και γιατί τον λυπάσαι, Κώστα? Αν είναι ο προϊστάμενος εκείνου που γράφει "δημοσίως τέτοιες ανοησίες", οφείλει να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το κάνει, οφείλει να παραιτηθεί. Αν δεν κάνει κάτι από τα δύο, τότε συμφωνεί με τις "ανοησίες".

Reaction score
3
Εαν δεν γνωρίζαμε τον ψυχολογικό παράγοντα "τιμή",θα μας απασχολούσαν τόσο τα υλικά που είναι κατασκευασμένα ή τι συμπεράσματα έβγαλε κάποιος απο το τέστ?
Μήπως καλό θα ήταν πριν πούμε,ή καλύτερα πρίν γράψουμε οτιδήποτε,να το ακούγαμε και να γράφαμε πλέων τηξν προσωπική μας άποψη,τεκμηριωμένη μετά απο ακρόαση?
Το ότι η τιμή φαίνετε αλμυρή για τους περισσότερους απο εμάς,δεν σημαίνει τίποτα για κάποιους άλλους.
Πιστεύω ότι το πιάσατε το νόημα. :)

Reaction score
298
Δεν έχει σημασία το βάθος της τσέπης. Ένα προϊόν ή αξίζει τα λεφτά του ή δεν τα αξίζει. Θα πλήρωνες ποτέ μία τσίχλα 50 ευρώ? Υποθέτω πώς όχι. Γιατί, δεν έχεις 50 ευρώ? Υποθέτω πως έχεις. Άρα?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο ο σχολιασμός προφανώς δεν γίνεται για το πως παίζει η συσκευή. Άλλωστε ούτε να το μυριστούμε δεν μπορούμε διαβάζοντας το ριβιού...

- Σάματι ακούσαμε τον Bora...? :wink:

Η αντιμετώπιση της αγοράς από τον κατασκευαστή αλλά και η αντιμετώπιση της συσκευής από τον ριβιούερ, είναι προφανώς εξαιρετικοί λόγοι για σχολιασμό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
RDoherty said:
Δεν έχει σημασία το βάθος της τσέπης. Ένα προϊόν ή αξίζει τα λεφτά του ή δεν τα αξίζει. Θα πλήρωνες ποτέ μία τσίχλα 50 ευρώ? Υποθέτω πώς όχι. Γιατί, δεν έχεις 50 ευρώ? Υποθέτω πως έχεις. Άρα?
Αυτό δεν είναι τόσο απόλυτο βέβαια.
Ενδεχομένως γιατί τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβό, αν κάνει τέλεια την δουλειά του.

Στις μέρες μας όμως, ακόμη και κάτι extra - ultra hi end, οφείλει να κινείται (οριακά έστω) σε λογικά πλαίσια. Επίσης έχει σημασία να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι το γήινο και όχι ως διαστημόπλοιο (ειδικά όταν δεν είναι)... :wink:

Reaction score
3
RDoherty said:
Και εσύ,πως σκέπτεσαι με την τσέπη του άλλου?
Πως μπορείς να γνωρίζεις τις ανάγκες ή τα "απωθημένα" του καθενός. :?: :|

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος