Οι επαγγελματίες του High End...

sk

Reaction score
501
Επιτρέπετε να ξαναγυρίσουμε στο αρχικό θέμα ?
:crazy_3:

Λοιπόν....

Κατά την γνώμη μου, όσο οι θαμώνες των ανάλογων κατηγοριών – των διάφορων fora – αυξάνονται, τόσο θα παρουσιάζονται στην αγορά περισσότεροι «υποψιασμένοι» πελάτες.

Και εδώ το «υποψιασμένος» είναι σχεδόν συνώνυμο του «απαιτητικός» (με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως ...:happy_9: )

Αν προσθέσω σε αυτό και την δυνατότητα κοινοποίησης των όποιων «εμπειριών αναζήτησης» τους, που επιφέρει αναπόφευκτα και την ανάλογη θετική ή αρνητική διαφήμιση, τότε θεωρώ ότι μόνο όσοι επαγγελματίες έχουν την διάθεση και τα ανάλογα προσόντα προσαρμογής στις νέες καταστάσεις, θα ευημερήσουν.

Οι υπόλοιποι .... μάλλον σαν τους δεινόσαυρους ένα πράγμα ...

Αλλά μήπως και στα υπόλοιπα επαγγέλματα, το ίδιο δεν συμβαίνει ?
:happy_4:

PS
Κώστα και γω –με κάτι τέτοια - αναπολώ την δηκτικότητα του RD, αλλά δεν βλέπω να εισακούομαι....
Βλέπεις του κολλήσαμε την ταμπέλα της «Ντίβας» και τώρα – θέλει δεν θέλει – φέρεται αναλόγως ...
Ευελπιστώ μόνο, ο πειρασμός να είναι τέτοιος που στο τέλος να ενδώσει ..

:cool_4:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Προσωπικα δεν δινω δεκαρα εαν καποιος επαγγελματιας κερδιζει εμμεση "διαφημιση" με την συμμετοχη του στο AVSite.
Το αντιθετο μαλιστα, το προτιμω και μου αρεσει.
Και ειθε ολοι οι συμμετεχοντες να επετυγχαναν την αναγνωριση που τους αρμοζε μετα απο κοπους και προσπαθειες ενημερωσης νεων-κυριως-μελων.

Απο εκει και περα θεωρω την υποθεση "Κροιφ" σαπουνοφουσκα, υποπτευομαι πως προερχεται απο τον ιδιο χωρο στον οποιο κινειται και ο Γιωργος(και εδω πρεπει να πω πως το περιμενα φυσιολογικα καθως δειχνει απαξιωση προς τριτα προιοντα) και δεν νομιζω πως θα μας τιμησει με την παρουσια του στο αμεσο μελλον.

Η επιπτωση απο την στιγμη που θα βγω και θα πω "ειμαι το καλυτερο μαγαζι, μην ψωνιζετε απο αλλου" ειναι περιεργεια-αρα και ελξη- απο την μερια του αναγνωστικου κοινου αλλα και εχθρα απο τους συναδελφους μου.

Δεν ζητω απο τον Γιωργο να ξεκινησει να σκεφτεται οπως εγω.
Θα ηταν λαθος μου.
Καποια στιγμη ομως που θα ειναι ηρεμος θα ηθελα να σκεφτει με προσοχη ολα αυτα με τα οποια εχει κατηγορησει το AVSite.
Πιθανολογω πως δεν ειναι δικα του λογια και αργα η γρηγορα θα αναθεωρησει...

Reaction score
877
Υπάρχει μια σοφή παροιμία που αφορά τους εμπόρους και λέει...
'Εγώ στραβώνω και πουλώ...εσύ βλέπε κι αγόραζε...'
Αφού λοιπόν εδώ μέσα οι περισσότεροι είναι 'αυθεντίες', 'experts', 'χρυσσοαυτιάδες', 'επιστήμονες', 'ημίθεοι', 'γαμάτοι' κλπ...κλπ...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείται και βάλλεται ένας επαγγελματίας σάμπως κι έπιασε κανέναν από το λαιμό και τον ανάγκασε να ψωνίσει...
Αν κάποιος κακομοίρης νεόπτωχος ζηλεύοντας πήγε και ψώνισε hi-end_ια με τα λεφτά που είχε υποσχεθεί στη γυναίκα του χαλιά...και έφαγε παντόφλα και μπλάστρη στην πλάτη...καλά να πάθει...ας πρόσεχε...

Reaction score
877
Και να μη βγάζουμε πάντα τους εμπόρους 'λαμόγια' και τους πελάτες 'λάδι'...
Έχω φρίξει πολλές φορές από την υπομονή και την ανοχή ωρισμένων αντιπροσώπων σε μαλακίες που ακούνε από τον κάθε άσχετο που τους τρώει το χρόνο γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα ψωνίσει τίποτα...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Οι επαγγελματίες του High End...

...
Επισης πιστευω οτι ο χωρος σε ενα καταστημα πρεπει να εχει τις τυπικες ιδιοτητες ενος μεσου οικιακου χωρου, ωστε ο πελατης να βγαλει τα σωστα συμπερασματα και οχι λανθασμενα.
Ένας μέσος οικιακός χώρος δεν χωράει ηχεία των 10.000€.
Αντιθέτως στο σπίτι ενός 'Ελληνα κροίσου' μπορεί να υπάρχει ή και δημιουργηθεί μόνο για τον σκοπό αυτό και σίγουρα οι προδιαγραφές δεν θα ήταν όμοιες με εκείνες του 'κοινού' χώρου αλλά με αυτές που το Hi επίπεδο , ορίζει.

Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε ο 'σωστός επαγγελματίας' να γνωρίζει, να προτείνει και να δίνει λύσεις ;
Δηλαδή τις προδιαγραφές για να αποδώσει το super μηχάνημα δεν θα έπρεπε να τις γνωρίζει καλά ή να τηρεί τις προϋποθέσεις των μεγάλων εταιρειών που εκπροσωπεί ;

Δεν έχω δει κανένα ποστ να διδάσκει κάτι τέτοιο, ούτε να δίνει λύσεις, ούτε να θέτει περιορισμούς ούτε τίποτα που να με κάνει να παραδεχθώ ότι πρόκειται για ανθρώπους που σκοπό έχουν να βοηθήσουν εμένα και την μουσική στο σπίτι μου. Αυτά πρέπει να τα αναζητήσεις μόνος σου.

Αυτά θα ήθελα από τους επαγγελματίες του hi-End + Να μιλήσουν με 'μουσική' γλώσσα και να περιγράψουν αυτό που ακούν, βάση της μουσικής
και όχι της αξίας των συσκευών.

Τώρα για τον musiclover τα συμπεράσματα μου είναι, ότι ξέρει να ευχαριστεί τους πελάτες του και αυτό είναι καλό. Κανείς δεν τον έχει κατηγορήσει για 'σκάρτη' αγορά ούτε για μη στήριξη στην συνέχεια !

Διαφωνώ όμως με το φυλλάδιο του καταστήματος (βιτρίνα) που είχαμε σχολιάσει άλλωστε, και περιέχει ανακρίβειες + σε κάνει καχύποπτο για την αγορά. (σχόλιο προς review-ερς).

Αυτή είναι η οπτική ενός νέου στο χόμπι(?) με μηχανήματα κάτω των 5Κ (συνολικά :happy_9: )

Υ.Γ.
Αλήθεια πως κρίνετε τα ηχεία των άλλων αντιπροσώπων - τα ακούτε ;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Οι επαγγελματίες του High End...

Ένας μέσος οικιακός χώρος δεν χωράει ηχεία των 10.000€.
Κι ομως φιλε μου.

Τα χωραει και τα παραχωραει!

Δεν πουλαμε μηχανες για το διαστημα.

Πουλαμε εξαιρετικης ποιοτητας συσκευες ηχητικης αναπαραγωγης....για το εκαστοτε σπιτι του μεσου συνανθρωπου μας.

Και τα στηνουμε κιολας (εκτος απο εκεινους που δεν το επιθυμουν).

Reaction score
0
Έχω φρίξει πολλές φορές από την υπομονή και την ανοχή ωρισμένων αντιπροσώπων σε μαλακίες που ακούνε από τον κάθε άσχετο που τους τρώει το χρόνο γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα ψωνίσει τίποτα...
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!!!!!!:cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Αυτή είναι η οπτική ενός νέου στο χόμπι(?) με μηχανήματα κάτω των 5Κ (συνολικά :happy_9: )
Ο musiclover με 5Κ σε έχει εντελώς χεσμένο πάντως. :happy_9:

...

Reaction score
0
:bravo: :bravo: :bravo:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Tέτοιο δράμα ε;!
Αν δουν ότι δεν την παλεύουν, υπάρχει πάντα και το μεροκάματο στην οικοδομή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό δεν είναι τίποτα. Να δεις υπομονή που χρειάζεται για να γράφεις σε ένα φόρουμ και να απευθύνεσαι σε κάποιον εντελώς άσχετο αλλά και κολλημένο, που εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να καταλάβει αυτό που του λες γιατί δεν έχει το απλό προνόμιο να μπορεί να σκέφτεται.
Δράμα η κατάσταση φίλε μου. :cool_11:

Για να μην μιλήσω για την υπομονή που χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις τον κάθε ονειροπαρμένο έμπορο που νομίζει ότι οι μηχανές που εισάγει είναι έργα τέχνης και τοιουτοτρόπως πρέπει να τον σεβόμαστε ως γκαλερίστα. :cool_11:

...

Reaction score
0

Ο musiclover με 5Κ σε έχει εντελώς χεσμένο πάντως. :happy_9:

...
ΑΛΛΟΥΣ εχω....χεσμενους :happy_9:

Φαινεται αλλωστε

Δεν πουλαμε μονο high end "κυριε". Πουλαμε και hifi, και τηρουμε κατα γραμμα το οτι ο πελατης εχει παντα δικιο

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως είναι όλες τις δουλειές που αφορούν σε εμπόριο έτσι είναι και οι πωλήσεις hi fi. Τώρα γιατί ο χώρος έχει πούρα, ουίσκια, πιστόλια, τουπέ χιλίων καρδιναλίων, συναίσθημα, όραμα και ελπίδες, αυτό μόνον οι καταστηματάρχες μπορούν να το εξηγήσουν. Αν δεν κάνω λάθος, σε κανένα προϊόν δεν μπαίνει ο πελάτης σε ένα μαγαζί δηλώνοντας ότι έχει πολύ χρήμα για ξόδεμα και ότι θα του το δώσει 100%. Αυτοί δεν είναι πωλητές hi fi, πωλητές ναρκωτικών είναι. Τα παραδείγματα με απαράδεκτες συμπεριφορές εμπόρων hi fi σε καταναλωτές, έχουμε ουκ ολίγα τόσο σε καταστήματα όσο και σε εκθέσεις. Εγώ θα έλεγα να σοβαρευτούνε, να φτιάξουν τον κλάδο τους και κυρίως να απωθήσουν από αυτόν τους άσχετους πωλητάκους που την έχουν δει κάπως και δεν προλαβαίνουν να δείξουν την μαγκιά τους δεξιά και αριστερά.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

ΑΛΛΟΥΣ εχω....χεσμενους

Φαινεται αλλωστεΔεν πουλαμε μονο high end "κυριε". Πουλαμε και hifi, και τηρουμε κατα γραμμα το οτι ο πελατης εχει παντα δικιο
Λες και σε ρώτησα τι πουλάς. Γειά σου φωτεινό παράδειγμα του κλάδου, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσένα! Αααααακριβώς αυτό εννοώ. :cool_4:

...

Reaction score
0

Γειά σου φωτεινό παράδειγμα του κλάδου, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσένα! Αααααακριβώς αυτό εννοώ. :cool_4:

...
Γεια σου και σενα.....ακομα φωτεινοτερε συντελεστη, ενος απο τα ειδικα site του χωρου...wall_1 :cool_11: :cool_11:

Προχωρα μας μπροστααααααα.....ωχχχχχχ ΓΚΡΕΜΟΣ!!!!!!!!!! :cool_11: :cool_11: wall_1

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άμα είσαι εσύ εδώ, δεν φοβάμαι τίποτα. Τα καλύτερα ηχεία του κόσμου (von πως τα λεν μα πως τα λεν), ο καλύτερος επιχειρηματίας του πλανήτη, ο μεγαλύτερος γνώστης των ηχητικών και ταυτόχρονα μεγάλος χωρατατζής. Τι λαχείο για το AVSite είσαι εσύ, το λέω παντού. Τρέμω στην σκέψη να κάνεις πράξη την (μμμμμ κάτσε να κάνω υπολογισμούς γιατί από αποφασιστικότητα σκίζεις...), 24η απειλή σου ότι δεν θα ξαναγράψεις στο άχρηστο και μηδαμινό site που καμία αξία δεν έχει και είναι τίγκα στους άσχετους που τόσο μισείς. :cool_11::cool_11:

...

Reaction score
0
Άμα είσαι εσύ εδώ, δεν φοβάμαι τίποτα. Τα καλύτερα ηχεία του κόσμου (von πως τα λεν μα πως τα λεν), ο καλύτερος επιχειρηματίας του πλανήτη, ο μεγαλύτερος γνώστης των ηχητικών και ταυτόχρονα μεγάλος χωρατατζής. Τι λαχείο για το AVSite είσαι εσύ, το λέω παντού. Τρέμω στην σκέψη να κάνεις πράξη την (μμμμμ κάτσε να κάνω υπολογισμούς γιατί από αποφασιστικότητα σκίζεις...), 24η απειλή σου ότι δεν θα ξαναγράψεις στο άχρηστο και μηδαμινό site που καμία αξία δεν έχει και είναι τίγκα στους άσχετους που τόσο μισείς. :cool_11::cool_11:

...
Μην φοβασαι και μην κοπτεσαι τοσο πολυ....:mad_2:
Δεν θα σου κανω την χαρη να με.....ξεφορτωθεις τοσο ευκολα :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν θα σου κανω την χαρη να με.....ξεφορτωθεις τοσο ευκολα :happy_9:
Πλάκα κάνεις? Εμείς ανοίγουμε σαμπάνιες όταν τα λες αυτά! Από τότε που ήρθες, έχεις δώσει άλλο νόημα στο site. Τσάμπα stand up comedy έχουμε! :cool_11::cool_11::cool_11:

...

Reaction score
8
Γιατί μου στερείς το δικαίωμα να μάθω φίλε μου?
Ποιός σωστός επαγγελματίας δε θα χαρεί να μεταδώσει τις γνώσεις του σε
έναν άσχετο ? και να τον μυήσει έστω και λίγο σ' αυτό που πουλάει.

Ο κάθε έμπορος που θέλει να λέγεται σωστός, είτε πουλάει hi-end, είτε πουλάει μπρίκια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ακούει μακακίες από άσχετους και μάλιστα να τις ακούει με ΧΑΡΑ.

Εκτός κι αν υπάρχει τόση πολλή δουλειά στο hi-end και δε θέλουν νέους άσχετους πελάτες.

Αυτό το"γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα ψωνίσει τίποτα...",
δηλαδή πως το γνωρίζουν ? και αν δε ψωνίσει σήμερα,μήπως ψωνίσει αύριο?

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Οι επαγγελματίες του High End...

Όπως είναι όλες τις δουλειές που αφορούν σε εμπόριο έτσι είναι και οι πωλήσεις hi fi. Τώρα γιατί ο χώρος έχει πούρα, ουίσκια, πιστόλια ....
Και άρωμα του χώρου σαν του καζίνου, να μην το ξεχνάμε αυτό.
Απαραίτητο για να τα "σπρώξει" ο πελάτης (που έχει πάντα δίκιο).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp