Οι μετρήσεις μας. Βασιζόμαστε μόνο σε αυτές?

Reaction score
2.852
Το σίγουρο είναι ότι φτάσεις να έχεις στη διάθεσή σου 10 μικρόφωνα θα πάρεις ένα αποτέλεσμα ίδιο όπως όταν πας σε 10 γιατρούς, 10 δηλαδή διαφορετικές γνώμες. Τι χαλιέσαι τσάμπα, απόλαυσε τις μουσικές σου - ταινίες σου κι άστα τα μικρόφωνα γιατί μόνος σου το είπες, άκρη δεν θα βγάλεις.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
Λαλακια έγραψα γιαυτο μπερδεύτηκες

703χχχχχ
705χχχχχ
άρα το πιο πρόσφατο..δείχνει παραπάνω πτώση....
θα ήθελα πολύ την απάντηση της minidsp
σε σχέση με το μικρόφωνο του audyssey πιο βλέπεις να πλησιάζει?

το 3ο μικ το δοκίμασες ? κ πες κ το σιριαλ

Reaction score
7.889
άρα το πιο πρόσφατο..δείχνει παραπάνω πτώση....
θα ήθελα πολύ την απάντηση της minidsp
σε σχέση με το μικρόφωνο του audyssey πιο βλέπεις να πλησιάζει?

το 3ο μικ το δοκίμασες ? κ πες κ το σιριαλ
Το πιο παλιο μικ με το πιο καινούργιο file δειχνει μεγαλύτερη πτώση.

Πιο κοντα στο δικό μου audyssey είναι το mic 1 90ο

Reaction score
6.593
Πρωτα απολα πρεπει να διαπιστωσεις ποιο hardware ή ποια δεν εχουν ιδιες σταθερες αποδοσεις.
1)καρτα ηχου-συνεργασια αυτης με το σοφτγουερ.

περνεις στην ιδια ακριβως θεση ακουνητο τρεις μετρησεις και ξαναπερνεις σε 2 λεπτα αλλες τρεις.
2)θεση μικροφωνου.
πρεπει να διαπιστωσεις ποσο τηρειται η ιδια ακριβως θεση στις αλλαγες που κανεις,βγαλε το μικροφωνο το ιδιο και ξανατοποθετησε το στην δια θεση εαν μετρα διαφορετικα εχει φυγει οφ τοσο οσο...
Οποτε εαν δεν το εχεις κανει, σημαδευεις με μια χαρτοταινια το τριγωνο γυρω απο τη βαση, και ολα τα μικροφωνα απο πριν τα εχεις στησει σε ενα τραπεζι και εχει διαπιστωσει οτι ειναι σε μοιρες και ανοιγματα ποδιων ακριβως ιδια.
3)calibration files.
Το καθενα εχει το δικο του ακριβως γιατι εχει αποκλισεις η καθε καψα οποτε καλιμπραρεται αναλογα ,ισως τελικα καπου εκει κριβεται η διαφορα, πρεπει να ειναι και απο την ιδια εταιρια καλιμπραρισματος .
4)οταν παρεις απο ολα κανε και ενα γυρω απο ολα μονο απο 1khz -20khz. χωρις τις χαμηλες δηλαδη.

Reaction score
7.889
Τι χαλιέσαι τσάμπα, απόλαυσε τις μουσικές σου - ταινίες σου κι άστα τα μικρόφωνα γιατί μόνος σου το είπες, άκρη δεν θα βγάλεις.
Δε χαλιέμαι, η ώρα μου να περνάει στη καραντίνα.

Απλά αυτό φανερώνει ότι δε μπορείς να βασίζεσαι μόνο στα νούμερα.

Γιατι υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές που λένε δείξε μου μετρήσεις να σου πω τι ακούς.
Πρωτα απολα πρεπει να διαπιστωσεις ποιο hardware ή ποια δεν εχουν ιδιες σταθερες αποδοσεις.
1)καρτα ηχου-συνεργασια αυτης με το σοφτγουερ.

περνεις στην ιδια ακριβως θεση ακουνητο τρεις μετρησεις και ξαναπερνεις σε 2 λεπτα αλλες τρεις.
2)θεση μικροφωνου.
πρεπει να διαπιστωσεις ποσο τηρειται η ιδια ακριβως θεση στις αλλαγες που κανεις,βγαλε το μικροφωνο το ιδιο και ξανατοποθετησε το στην δια θεση εαν μετρα διαφορετικα εχει φυγει οφ τοσο οσο...
Οποτε εαν δεν το εχεις κανει, σημαδευεις με μια χαρτοταινια το τριγωνο γυρω απο τη βαση, και ολα τα μικροφωνα απο πριν τα εχεις στησει σε ενα τραπεζι και εχει διαπιστωσει οτι ειναι σε μοιρες και ανοιγματα ποδιων ακριβως ιδια.
3)calibration files.
Το καθενα εχει το δικο του ακριβως γιατι εχει αποκλισεις η καθε καψα οποτε καλιμπραρεται αναλογα ,ισως τελικα καπου εκει κριβεται η διαφορα, πρεπει να ειναι και απο την ιδια εταιρια καλιμπραρισματος .
4)οταν παρεις απο ολα κανε και ενα γυρω απο ολα μονο απο 1khz -20khz. χωρις τις χαμηλες δηλαδη.
Εκτός το τελευταίο έκανα τουλάχιστον όλα τα προηγούμενα 5-6 φορές με ίδιο αποτέλεσμα ανα mic και αρχείο.

Εχω mic boom και κάνω την αλλαγή όσο πιο προσεκτικά μπορώ.

Το θέμα είναι η επανάληψη.

Εγινε πολλές φορές με ίδιο αποτέλεσμα.

Last edited:

Reaction score
2.852

Γιατι υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές που λένε δείξε μου μετρήσεις να σου πω τι ακούς.
Εσύ στηρίζεσαι στους ένθερμους υποστηρικτές ή στ αυτιά σου; Καταλαβαίνεις τι λέω έτσι μη με παρεξηγείς. Προσωπικά πιστεύω διαβάζοντάς σε τόσο καιρό, έχεις χαραμίσει πολύτιμο χρόνο ακρόασης για τις μετρήσεις, βλέποντας αυτές τις μετρήσεις ακόμα κι αυτές οι διαφορές πέραν ότι είναι μικρές μεταξύ τους αφού δεν βλέπεις κάποια τραγική διαφορά, ακόμα όμως κι αυτή η διαφορά δεν θα σου πει το μικρόφωνο αν ακούς σωστά ή λάθος, αυτό θα στο πει τ αυτί σου, ο εγκέφαλός σου, το γούστο σου, έχεις βάλει υπεράνω την ουτοπία κι έχεις παραμερίσει τη διασκέδαση, μπορεί να μη χαλιέσαι όπως λες, αλλά μέσα σου η καρδιά σου το ξέρει, άστα να πάνε στο καλό σου λέω.
Κάνε την ισοστάθμισή σου, βάλε και την καμπύλη που σου κάθεται καλά στ αυτί και κάτσε να απολαύσεις, η ζωή είναι μικρή.

Reaction score
831
Πιστεψε με, αν ακουγαν το πιο φλατ ηχειο σε συνδυασμο με το πιο φλατ ενισχυτικο, κανενας δε θα γουσταρε τον ηχητικο αποτελεσμα, θα τους φαινοταν "αφυσικο".

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199

Εκτός το τελευταίο έκανα τουλάχιστον όλα τα προηγούμενα 5-6 φορές με ίδιο αποτέλεσμα ανα mic και αρχείο.

Εχω mic boom και κάνω την αλλαγή όσο πιο προσεκτικά μπορώ.

Το θέμα είναι η επανάληψη.

Εγινε πολλές φορές με ίδιο αποτέλεσμα.
η βάση που μας απασχολεί είναι οι μεσοχαμηλές..που βλέπουμε ταύτιση
εκεί ματώνουμε συνήθως να σιάξουμε

τώρα από τα 4khz και μετά...όντως υπάρχει απόκλιση.....
αλλά όχι ως προς την διαφορά εντοπισμού των διακυμάνσεων των συχνοτήτων στον χώρο
αλλά ως προς της πτώσης db συνολικά της καμπύλης...
μικρό το κακό...για κάτι που ξέρουμε ότι συμβαίνει

άλλωστε τα μικρόφωνα ξέρουμε ότι ανα κάποια διαστήματα χρειάζονται ξανά καλιμπρέισον από ειδικό ;)

Last edited:

Reaction score
4.204
Αντε μετα να πείσεις τους "ρομαντικούς" οτι με το αυτι δεν γίνεται δουλειά και ότι με το νεο καλώδιο δεν έσφιξαν οι μεσαίες!

:party: :p :gotcha:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
και να δώσω κ μια ιδέα....
αν κ όταν ξαναμετρήσεις...θέλω να ξεκινήσεις με το Mic 2 την πρώτη μέτρηση κ μετά με το Mic 1

Reaction score
2.852
Πιστεψε με, αν ακουγαν το πιο φλατ ηχειο σε συνδυασμο με το πιο φλατ ενισχυτικο, κανενας δε θα γουσταρε τον ηχητικο αποτελεσμα, θα τους φαινοταν "αφυσικο".
Συμφωνώ μεν, αλλά είναι καθαρά γούστου δε, εγώ για παράδειγμα μουσική δικάναλα ακούω σε direct mode, με ισοστάθμιση είναι ακριβώς όπως το λες, αφύσικο, στις ταινίες ακούω με ισοστάθμιση, αλλά για κάποιο λόγο στη δικάναλη ακρόαση υπερισχύει το κούρδισμα του ηχείου απ τον κατασκευαστή, άλλοι θα σου πουν τ αντίθετο, δεκτό και σεβαστό, γι αυτό λέω, ΤΟ ΑΥΤΙ.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
Συμφωνώ μεν, αλλά είναι καθαρά γούστου δε, εγώ για παράδειγμα μουσική δικάναλα ακούω σε direct mode, με ισοστάθμιση είναι ακριβώς όπως το λες, αφύσικο, στις ταινίες ακούω με ισοστάθμιση, αλλά για κάποιο λόγο στη δικάναλη ακρόαση υπερισχύει το κούρδισμα του ηχείου απ τον κατασκευαστή, άλλοι θα σου πουν τ αντίθετο, δεκτό και σεβαστό, γι αυτό λέω, ΤΟ ΑΥΤΙ.
το κούρδιασμα του ηχείου δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά του στον χώρο μας

Reaction score
2.852
το κούρδιασμα του ηχείου δεν έχει καμία σχέση με τη συμπεριφορά του στον χώρο μας
Κι όμως πάνω κάτω σ ένα τυπικό χώρο την ταυτότητά του θα την κρατήσει. Συμφωνώ μ αυτό που λες όμως, επειδή λόγω συνθηκών έχω αλλάξει πολλά σπίτια αλλά τα ηχεία μου παραμένουν τα ίδια, στην αρχή μου φαίνεται λίγο ξένος ο ήχος, μη ξεχνάς ότι το αυτί ή μάλλον να το θέσω πιο σωστά ο εγκέφαλος προσαρμόζεται, μετά το συνηθίζω και απ τη μνήμη μου δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά στη δικάναλη ακρόαση από τους διαφορετικούς χώρους.

P

PMC

Guest
οι μετρήσεις έγιναν ταυτόχρονα? ίδια ώρα?
με ίδια θερμοκρασία και ίδια υγρασία?

Χαχαχαχαχα.....μετά δεν πιστεύετε τα καλωδια :roflmao::roflmao::roflmao:

χρησιμοποίησες και το ίδιο καλώδιο:whistling: usb ή καθένα το δικό του? :cry: :lol:
Διαφορες σε usb? Αυτό ούτε ο @leandros δεν το έχει πει ακόμα ( και είσαι και της δουλειάς ):o:o:o

τα part numbers κατά πόσο διαφέρουν?
ποιο στις μετρήσεις είναι το πιο πρόσφατο?
Ρε ...θα μας τρελάνεις εσυ !!,
Κάτσε να τα διαβάσουν οι γιατροί.....να σου εξηγήσουν το ονειρο:lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
831
Απ'οσο μπορω να γνωριζω, οι περισσοτεροι κατασκευαστες, αφου ξεκινανε "by the book" , το "fine tunning" το κανουν με το αυτι. Ισως γι'αυτο οι συσκευες εχουν "χαρακτηρα".

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.131
... εμπειστευομαστε το αυτι μας για προσωπικες υποθεσεις, οχι για να προτεινουμε στον αλλο.
Δεν ακουμε την ιδια μουσικη, δεν την αντιλαμβανομαστε με τον ιδιο τροπο ουτε για τον ιδιο σκοπο, και ουτε με το ιδιο συστημα...
γι αυτο και για αλλους πολλους λογους
το μυστηριο του μικροφωνου θα λυθει, και αλλα μετρητικα μικροφωνα εχουν μικροαποκλεισεις στα πριμα, αν ολες οι συνθηκες μετρησεων ειναι σωστες, τοτε ισως και να ειναι εντως προδιαγραφων αυτη η αποκλειση.
:smoke:

Reaction score
968
Oι ακριβείς μετρήσεις στην ακουστική είναι μπελάς και ποτέ δεν ξέρεις αν τις έκανες σωστά.

- μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση του μικροφώνου.
- μεγάλη προσοχη στον προσανατολισμό του μικροφώνου.... είναι ακριβώς ο ίδιος κάθε φορά?
- τα ηχεία ήταν ακριβώς στις ίδιες θέσεις με τον ίδιο προσανατολισμό?
- τα έπιπλα βρισκόντουσαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις?
- ο λοιπός εξοπλισμός λειτουργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά?
- θερμοκρασία και υγρασία χώρου ήταν ακριβώς ίδιες κάθε φορά?
-.......

Reaction score
2.852
Oι ακριβείς μετρήσεις στην ακουστική είναι μπελάς και ποτέ δεν ξέρεις αν τις έκανες σωστά.

- μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση του μικροφώνου.
- μεγάλη προσοχη στον προσανατολισμό του μικροφώνου.... είναι ακριβώς ο ίδιος κάθε φορά?
- τα ηχεία ήταν ακριβώς στις ίδιες θέσεις με τον ίδιο προσανατολισμό?
- τα έπιπλα βρισκόντουσαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις?
- ο λοιπός εξοπλισμός λειτουργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά?
- θερμοκρασία και υγρασία χώρου ήταν ακριβώς ίδιες κάθε φορά?
-.......
Και να συμπληρώσω εγώ τι ώρα έγιναν οι μετρήσεις, δεν παίζει ρόλο και το κατώφλι θορύβου; Αλλη ένταση έχει ο περιβάλλον ήχος στις 10 το πρωί κι άλλη στις 2 το βράδυ, εγώ πάντα τέτοια ώρα κάνω την ισοστάθμιση, να κοιμούνται όλοι και να έχει έξω απόλυτη ησυχία.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88