Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Reaction score
40
Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Την πρωτοπορία μπορεί όχι, αλλά για το πιο πετυχημένος ή δημοφιλής, ναι, οι διαχρονικές πωλήσεις είναι το πιο αντικειμενικό κριτήριο.
Όλα τα άλλα εμπεριέχουν υποκειμενισμό, άρα δεν είναι ουδέτερα.
Κανένα από τα αγαπημένα μου γκρουπ δεν είναι στα τοπ των πωλήσεων, αλλά δε μπορώ να υποβιβάζω αυτούς που προηγούνται επειδή δεν αρέσουν εμένα. Απλά δεν τους ακούω.
Εντάξει πετυχημένος, δημοφιλής, διαχρονικές πωλήσεις ...πάλι για χρήματα μιλάς ενώ εγώ για τέχνη.
Με το να είναι κάποιος πρωτοπόρος αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει πουλήσει ένα σκασμό δίσκους αλλά ότι θα έχει συμβάλει στην εξέλιξη και αλλαγή της μουσικής πορείας γενικότερα και ειδικότερα.
Αν κάποιος πουλάει (ξεπουλάει) λόγω καλού μάρκετινγκ καλά κάνει ..κάποιοι άλλοι δεν ξεπουλάνε αλλα απλά πουλάνε ποιότητα και ζουν από την τέχνη της μουσικής και μάλιστα αρκετά καλά.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Εντάξει πετυχημένος, δημοφιλής, διαχρονικές πωλήσεις ...πάλι για χρήματα μιλάς ενώ εγώ για τέχνη.
Με το να είναι κάποιος πρωτοπόρος αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει πουλήσει ένα σκασμό δίσκους αλλά ότι θα έχει συμβάλει στην εξέλιξη και αλλαγή της μουσικής πορείας γενικότερα και ειδικότερα.
Αν κάποιος πουλάει (ξεπουλάει) λόγω καλού μάρκετινγκ καλά κάνει ..κάποιοι άλλοι δεν ξεπουλάνε αλλα απλά πουλάνε ποιότητα και ζουν από την τέχνη της μουσικής και μάλιστα αρκετά καλά.
Ο Dylan άραγε τι να σκέφτεται γι' αυτό;

Reaction score
1.844

Το πόσο ποιοτικοί, εμπορικοί, δημοφιλείς ή ότι άλλο ήταν οι Beatles δεν έχει σχέση με το θέμα.

Ροκ πάντως δεν ήταν, με τη καμία! Η μουσική τους ήταν άλλο είδος, το εμπορικό pop, ποιοτικό ή όχι. :121:

Reaction score
6

Το πόσο ποιοτικοί, εμπορικοί, δημοφιλείς ή ότι άλλο ήταν οι Beatles δεν έχει σχέση με το θέμα.

Ροκ πάντως δεν ήταν, με τη καμία! Η μουσική τους ήταν άλλο είδος, το εμπορικό pop, ποιοτικό ή όχι. :121:
Ρήγμα... :142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.677

Ενώ οι ποιοτικοί (κατ' εσένα) καλλιτέχνες δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα;;; :142: :142:
Άσε μην αρχίσω να λέω...

..κάποιοι άλλοι δεν ξεπουλάνε αλλα απλά πουλάνε ποιότητα και ζουν από την τέχνη της μουσικής και μάλιστα αρκετά καλά.
Πάλι μιλάμε για την "ποιότητα" που είναι υποκειμενική. Εγώ για αποτελέσματα εμπιστεύομαι μόνο τα μαθηματικά!
Επίσης τι να την κάνω την ποιότητα, που πιθανόν κι εγώ να συμφωνήσω για κάποιον, αν ηχητικά δεν είναι ελκυστικό το ηχογράφημα;

Και Fedra, όχι, δε διαφωνώ 100% μαζί σου.
Όμως μου αρέσει να ξεχωρίζω περισσότερο τα πράγματα.
Αν θέλουμε να μιλάμε φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι θέλουμε.
Όταν όμως θέλουμε κατατάξεις, μόνο με νούμερα βγάζουμε αντικειμενικά αποτελέσματα. Και δε γίνεται να είναι όλοι, ή έστω αυτοί που θέλουμε εμείς πρώτοι.

Reaction score
0

την δεκαετία του 1980 , ο Frank Zappa πούλησε στην Rykodisc όλο το back catalogue του έναντι 22.000.000 $ .

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

Λοιπόν τι λέτε για λίγο Hard Rock;

http://www.youtube.com/watch?v=Yjbg_Rfka58

Για πείτε...
δωσε και σωσε!

:125:

παντως αν με τη λεξη 'ροκ' στη λιστα περιλαμβανουμε και μεταλ τοτε στη νουμερο ενα θεση θα ηταν none other than...

[YOUTUBE]juHuFWMXfag[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]p7uBfCiMh-o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]LcDyyy3N-Rg[/YOUTUBE]

:125::125::125:

Reaction score
40

την δεκαετία του 1980 , ο Frank Zappa πούλησε στην Rykodisc όλο το back catalogue του έναντι 22.000.000 $ .
To άξιζε Δημήτρη πολύ καλά έκανε:126: Είναι ευχής έργο όταν χρήμα και τέχνη συναντώνται στις μεγάλες τους αποδόσεις....:142:
Όμως όταν μιλάμε με νούμερα όπως λέει και ο Άλεξ δεν μπορούμε να μην δεχτούμε την εμπορική επιτυχία (σίγουρα) κάποιου καλλιτέχνη που ίσως δεν μας αρέσει, όμως αυτή την επιτυχία την απομονώνουμε υποκειμενικά από το καλλιτεχνικό απόσταγμα που εισπράτουμε σαν ακροατές.... τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ δεν είναι υποχρεωτικό για άλλους έτσι?

Reaction score
28

Ενώ οι ποιοτικοί (κατ' εσένα) καλλιτέχνες δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα;;; :142: :142:
Άσε μην αρχίσω να λέω...

Πάλι μιλάμε για την "ποιότητα" που είναι υποκειμενική. Εγώ για αποτελέσματα εμπιστεύομαι μόνο τα μαθηματικά!
Επίσης τι να την κάνω την ποιότητα, που πιθανόν κι εγώ να συμφωνήσω για κάποιον, αν ηχητικά δεν είναι ελκυστικό το ηχογράφημα;

Και Fedra, όχι, δε διαφωνώ 100% μαζί σου.
Όμως μου αρέσει να ξεχωρίζω περισσότερο τα πράγματα.
Αν θέλουμε να μιλάμε φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι θέλουμε.
Όταν όμως θέλουμε κατατάξεις, μόνο με νούμερα βγάζουμε αντικειμενικά αποτελέσματα. Και δε γίνεται να είναι όλοι, ή έστω αυτοί που θέλουμε εμείς πρώτοι.
οι καταταξεις και τα γκραν πρι ειναι για τα αλογα και τα αυτοκινητα
η μουσικη ειναι κατι πιο περιπλοκο και βαθυ για να τολμησουμε να φτιαξουμε λιστες με προταιρεοτητες και διαβαθμισεις εστω και εαν <μπαινουν> στο παιχνιδι οι πωλησεις ,εστω και εαν αυτες ειναι διαχρονικες , αλλωστε μην ξεχναμε οτι οι μαζες αγωνται και φερωνται ακομα και διαχρονικα και στο κατω κατω πως μπορουμε να αγνοησουμε τον 6ο στην σειρα και με ποια κριτηρια αυτος θα ειναι ο εκτος και με ποιανου την ψηφο θα πλειοψηφισει η θα μειοψηφισει ? και τι σημαινει τελικα η καταταξη με σειρα? με αυτα δεν θελω να πω οτι οι συγκεκριμενοι καλλιτεχνες δεν ειναι μεταξυ των πρωτων ! αλλα οτι μαλλον δεν ειναι δυνατον να συνταξουμε μια παγιωμενη σειρα καταταξεως με απολυτο τροπο εχοντας σαν αντικειμενο την μουσικη ,μια τεχνη η οποια απευθυνεται στο συναισθημα ,στον εγκεφαλο , στο σωμα, και σε ολη την ανθρωπινη τελικα υποσταση
φιλικα παντα!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι 5 κορυφαίες ροκ μπάντες

οι καταταξεις και τα γκραν πρι ειναι για τα αλογα και τα αυτοκινητα
η μουσικη ειναι κατι πιο περιπλοκο και βαθυ για να τολμησουμε να φτιαξουμε λιστες με προταιρεοτητες και διαβαθμισεις εστω και εαν <μπαινουν> στο παιχνιδι οι πωλησεις ,εστω και εαν αυτες ειναι διαχρονικες , αλλωστε μην ξεχναμε οτι οι μαζες αγωνται και φερωνται ακομα και διαχρονικα και στο κατω κατω πως μπορουμε να αγνοησουμε τον 6ο στην σειρα και με ποια κριτηρια αυτος θα ειναι ο εκτος και με ποιανου την ψηφο θα πλειοψηφισει η θα μειοψηφισει ? και τι σημαινει τελικα η καταταξη με σειρα? με αυτα δεν θελω να πω οτι οι συγκεκριμενοι καλλιτεχνες δεν ειναι μεταξυ των πρωτων ! αλλα οτι μαλλον δεν ειναι δυνατον να συνταξουμε μια παγιωμενη σειρα καταταξεως με απολυτο τροπο εχοντας σαν αντικειμενο την μουσικη ,μια τεχνη η οποια απευθυνεται στο συναισθημα ,στον εγκεφαλο , στο σωμα, και σε ολη την ανθρωπινη τελικα υποσταση
φιλικα παντα!!!
Δε διαφωνώ σε τίποτα μαζί σου.

Έγραψα:
Όταν όμως θέλουμε κατατάξεις,
Δε βρίσκω λογικό να προσπαθούμε να κρίνουμε αντικειμενικά, "έννοιες" που από τη φύση τους είναι υποκειμενικές.
Όλες οι μορφές τέχνης είναι υποκειμενικές, εκτός από κάποια πολύ κραυγαλέα παραδείγματα που βρίσκονται στα δύο άκρα.

Είναι όμως πιασάρικο θέμα για τους πολλούς, για παράδειγμα "Ο καλύτερος ζωγράφος όλων των εποχών!". Όλοι έχουν άποψη και μάλιστα σωστή για τον εαυτό τους. Τρέχα γύρευε...
Η οπαδοποίηση είναι η "χαρά" των ανθρώπων .
Αρέσει το να είναι τα πράγματα "Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός".

Ναι, διαφωνώ κι εγώ με την προσπάθεια κατάταξης των μουσικών σε όλα τα είδη. Γιατί στην κατάταξη μπαίνουν θέλουμε δε θέλουμε ψυχροί αριθμοί.
Κι αν θέλω, σώνει και καλά, να βγάλω νικητή πρέπει να βρω ένα "στοιχείο" του καλλιτέχνη που να είναι μετρήσιμο κι αυτό είναι μόνο οι πωλήσεις.
Το τι αρέσει στον xfader, στη Fedra και τον Haralas είναι προσωπική τους υπόθεση.

Υ.Γ. Και τελικά η μουσική είναι για όλον τον κόσμο ή μόνο για μία ελίτ που "μπορεί" να την αξιολογήσει σε ποιοτική και μη;

Εγώ που είμαι εκ πεποιθήσεως υπέρ του ελιτισμού δεν έχω ακόμα δώσει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα...

Reaction score
40

xfader νομίζω πως για να κάνουμε διάφορες συγκρίσεις μεταξύ κάποιων ειδών μουσικής καταθέτoντας την ''υποκειμενική'' μας προτίμηση θα πρέπει να μας αρέσει η ροκ μουσική και να έχουμε στο μυαλό μας συγκροτήματα που πιστεύουμε απο το ύφος τους την ενoρχήστρωσή τους, τον στίχο τους ότι είναι rock....εξάλλου για λίστες rock συγκροτημάτων γράφουμε.

Για πες μου σε παρακαλώ, σου αρέσει ή ροκ μουσική? και ποιά είναι τα συγκροτήματα που πιστεύεις ότι είναι rock?:121:

Reaction score
40

Υ.Γ. Και τελικά η μουσική είναι για όλον τον κόσμο ή μόνο για μία ελίτ που "μπορεί" να την αξιολογήσει σε ποιοτική και μη;

Εγώ που είμαι εκ πεποιθήσεως υπέρ του ελιτισμού δεν έχω ακόμα δώσει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα...
Η μουσική είναι για όλο τον κόσμο που ακούει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικης και όχι μόνο ένα!!!!
Η rock μουσική το αποδυκνείει περίτρανα από τα πολλά είδη της ''Ο Θεός με τους αγίους του'' :142:

Έγραψες ότι ''Εγώ που είμαι εκ πεποιθήσεως υπέρ του ελιτισμού δεν έχω ακόμα δώσει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα'':109:
και όμως έχεις απαντήσει πάρα πολλές φορές και σε πολλά θρέντ......

Ασπάζεσαι τον ελιτισμό και την hip-hop.......''ο ελιτισμός'' το γνωρίζει αυτό?:138:

Reaction score
40

οι καταταξεις και τα γκραν πρι ειναι για τα αλογα και τα αυτοκινητα η μουσικη ειναι κατι πιο περιπλοκο και βαθυ για να τολμησουμε να φτιαξουμε λιστες με προταιρεοτητες και διαβαθμισεις εστω και εαν <μπαινουν> στο παιχνιδι οι πωλησεις ,εστω και εαν αυτες ειναι διαχρονικες , αλλωστε μην ξεχναμε οτι οι μαζες αγωνται και φερωνται ακομα και διαχρονικα και στο κατω κατω πως μπορουμε να αγνοησουμε τον 6ο στην σειρα και με ποια κριτηρια αυτος θα ειναι ο εκτος και με ποιανου την ψηφο θα πλειοψηφισει η θα μειοψηφισει ? και τι σημαινει τελικα η καταταξη με σειρα? με αυτα δεν θελω να πω οτι οι συγκεκριμενοι καλλιτεχνες δεν ειναι μεταξυ των πρωτων ! αλλα οτι μαλλον δεν ειναι δυνατον να συνταξουμε μια παγιωμενη σειρα καταταξεως με απολυτο τροπο εχοντας σαν αντικειμενο την μουσικη ,μια τεχνη η οποια απευθυνεται στο συναισθημα ,στον εγκεφαλο , στο σωμα, και σε ολη την ανθρωπινη τελικα υποσταση
φιλικα παντα!!!
Σου δίνω 1.000.000 ευρώ για να σου πάρω τα δικαιώματα της απάντησης αυτής:138::126:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.677

Για πες μου σε παρακαλώ, σου αρέσει ή ροκ μουσική? και ποιά είναι τα συγκροτήματα που πιστεύεις ότι είναι rock?:121:
Το τι πιστεύω εγώ ότι είναι ροκ δεν έχει σημασία.
Εδώ υπάρχει μία πλήρης ανάλυση με όλες τις υποκατηγορίες.

Μου αρέσει η ροκ μουσική, κυρίως μέχρι τις αρχές των 80s.
Τα αγαπημένα μου groups από τα γνωστά είναι οι Eagles, οι Dire Straits, οι Doors, οι Queen, οι Grand Funk Railroad κλπ
Τώρα το αν βρίσκονται στη θέση x μιας υποτιθέμενης λίστας, ούτε θα με χαροποιήσει, ούτε θα με κάνει να κράζω το δημιουργό της.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.677

Ασπάζεσαι τον ελιτισμό και την hip-hop.......''ο ελιτισμός'' το γνωρίζει αυτό?:138:
Και ποιος σου είπε ότι ακούω όλα τα hip-hop σχήματα;
Οι αντιδραστικοί μαύροι, καθώς και οι γκρινιάρηδες Έλληνες μου είναι παντελώς αδιάφοροι...
Μόνο οι διασκεδαστές μου αρέσουν. :137:

Reaction score
40

Eagles, οι Dire Straits, οι Doors, οι Queen, οι Grand Funk Railroad όλοι αυτοί είναι διασκεδαστές που σου αρέσουν από τη rock μουσική?

ΥΓ. 5 έβαλες :128::142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.677

Eagles, οι Dire Straits, οι Doors, οι Queen, οι Grand Funk Railroad όλοι αυτοί είναι διασκεδαστές που σου αρέσουν από τη rock μουσική?
Μα δεν είπα ότι η ροκ μουσική με αντιπροσωπεύει!
Είναι πολύ σπάνιο να βάλω από μόνος μου να ακούσω ροκ μουσική. Αλλά τα παραπάνω σχήματα τα ακούω ευχάριστα αν βρεθώ κάπου που δεν επιλέγω τι θα ακούσω.

ΥΓ. 5 έβαλες :128::142:
Επίτηδες το έκανα και το "έπιασες"! :138:

Reaction score
0

Δηλαδη οι Eagles είναι ροκ και οι Beatles όχι ; :111:

καλα είστε φοβεροί τύποι :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members