Ο ΟΤΕ διπλασιάζει δωρεάν τις ταχύτητες στις συνδέσεις DSL!!!!!

Reaction score
164
Το καλό με τα "κουτιά" είναι ότι βρίσκεις καλές προσφορές.
Το κακό είναι ότι όποτε είναι να αλλάξεις εταιρία, σου βγάζουν το λάδι. :x
Το Adsl in a box που είχα έχει λήξει εδώ και... 41 ημέρες και ακόμα δεν μου έχουν αποδεσμεύσει τη γραμμή για να πάω στη HOL :x και τη βγάζω με demo της Forthnet (από αυτή την άποψη, έχω Internet δωράν :? ). Φταίει ο ΟΤΕ λέει, ο ΟΤΕ δεν δίνει το τηλέφωνο του αρμοδίου τμήματος σε ιδιώτες και εγώ περιμένω... :x

Reaction score
51
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αν πληρώνω 20.50€ το μήνα (+1.50€ στην τράπεζα γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος πληρωμής της ΟΤΕΝΕΤ στην Πάτρα :( :( ) για 768 (ή αν είμαι οριακά τυχερός για 1024) θα είμαι ευχαριστημένος γιατί πριν από 1.5 χρόνο πχ πλήρωνα 40+€ τον μήνα για μια απλή PSTN (και λιγότερο από 40Kbps!!!!!!!!! :shock: :shock: )

Αν συγκρίνω με την υπόλοιπη Ευρώπη ναι θα με χαλάσει......
Αλλά μπορώ να λέω ότι υπάρχει βελτίωση και μάλιστα μεγάλη.......
Και θα ελπίζω πάντα σε κάτι καλύτερο!!

Reaction score
298
Οι προσφορές των ISP γίνονται με μεγάλη οικονομική ζημιά για τους ίδιους, πράγμα που οφείλεται στις υψηλές (μονοπωλιακές) τιμές που χρεώνει ο πΟΤΕ και την παρατεινόμενη (και παράνομη) εκ μέρους του ΜΗ αποδέσμευση των LLU. Oι ISP το κάνουν αυτό για να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά, το οποίο σκοπεύουν να αξιοποιήσουν όταν ο πΟΤΕ εξαναγκασθεί πια να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και τις οδηγίες της Κομισιόν. Παρόμοια ή σχεδόν παρόμοια παρελκυστική τακτική έχουν ακολουθήσει και άλλοι κρατικοί ή ημικρατικοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, που θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την "ιδιοκτησία τους" πάνω στις υποδομές. Γι' αυτό η Κομισιόν κινείται ώστε να υποχρεώσει τους οργανισμούς αυτούς να διασπαστούν στα δύο: ένα κομμάτι που θα κατέχει και θα νοικιάζει τις υποδομές (χαλκό και οπτική ίνα) και άλλο ένα που θα είναι παροχέας υπηρεσιών voice και data.

unforgiven said:
ο ΟΤΕ δεν δίνει το τηλέφωνο του αρμοδίου τμήματος σε ιδιώτες και εγώ περιμένω... :x
Το είχα ανακαλύψει κάποτε αυτό το μυστικό τηλέφωνο, αλλά είναι εντελώς άχρηστο γιατί απλούστατα δεν το σηκώνουν πΟΤΕ.

Reaction score
14
VG said:
Εχω το πακετο που ειχε βγει την 1η Ιουνιου.512+modem+πάγια=117Ε για 12 μηνες τελικη τιμη.
Και περιμενω για 768 πλεον,χωρις χρεωση.

Μολις ληξει η προσφορα δηλαδη περιπου 1η Ιουνιου 2007, θα παρω μια αντιστοιχη προσφορα που θα τρεχει τοτε.

Παγιο δεν ξερω αν και ποτε θα πληρωσω για την DSL μου,μαλλον ποτέ :)
Μεταφέρω από την σελίδα της Forthnet.

Για ρίξε μια ματιά στην περίπτωση σου. Είναι αυτή με τα Bold.

Σημείωση:

Η προσφορά ισχύει από 21/7/06 έως και 30/9/06
Το ADSL in a box 1024 έχει τιμή αγοράς 117 € για 5 μήνες σύνδεσης (2+3 μήνες ΔΩΡΟ). Απαιτεί 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία, ενώ το κόστος από τον 6ο έως και τον 12ο μήνα είναι 26,14 €/ μήνα. Συνολικό ετήσιο κόστος 300€ (300€ / 12 μήνες =25€)
Το ADSL in a box Plus 1024 έχει τιμή αγοράς 189€ για 5 μήνες σύνδεσης (2+3 μήνες ΔΩΡΟ). Απαιτεί 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία, ενώ το κόστος από τον 6ο έως και τον 12ο μήνα είναι 26,14 €/ μήνα. Συνολικό ετήσιο κόστος 371,98€ (371,98€ / 12 μήνες =31€)
Το ADSL in a box 768 έχει τιμή αγοράς 117 € για 6 μήνες σύνδεσης. Απαιτεί 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία, ενώ το κόστος από τον 7ο έως και τον 12ο μήνα είναι 21,5 €/ μήνα. Συνολικό ετήσιο κόστος 246€ (246€ / 12 μήνες =20,5€)
Το ADSL in a box Plus 768 έχει τιμή αγοράς 189€ για 6 μήνες σύνδεσης. Απαιτεί 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία, ενώ το κόστος από τον 7ο έως και τον 12ο μήνα είναι 21,5 €/ μήνα. Συνολικό ετήσιο κόστος 318€ (318€ / 12 μήνες =26,5€)

Όταν το Internet στην Ελλάδα φθηνήνει πραγματικά τόσο πολύ...μάλλον θα έιμαι από τους πρώτους που θα το γνωρίζουν.

Πέρα από αυτό....τον υπόλοιπο λογαριασμό του ΟΤΕ με τα πάγια pstn/isdn ποιος τον πληρώνει;
Ο γείτονας; :wink:

Reaction score
298
preve said:
Πέρα από αυτό....τον υπόλοιπο λογαριασμό του ΟΤΕ με τα πάγια pstn/isdn ποιος τον πληρώνει;
Ο γείτονας; :wink:
Στις πολιτισμένες χώρες το πάγιο για voice υπάρχει ως επιλογή, αλλά συνοδεύεται με απεριόριστες δωρεάν αστικές κλήσεις :shock:

Reaction score
164
RDoherty said:
Το είχα ανακαλύψει κάποτε αυτό το μυστικό τηλέφωνο, αλλά είναι εντελώς άχρηστο γιατί απλούστατα δεν το σηκώνουν πΟΤΕ.
Μάλλον είναι το ίδιο που έχω ανακαλύψει και εγώ... Την Παρασκευή μπουκάρω στον ΟΤΕ! :lol:

Reaction score
14
Αυτό θέλω να πω και εγώ RDoherty.

Στην περίπτωσή μου που θέλω την γραμμή μόνο για data χρήση πληρώνω ετσιθελικά και πάγιο voice τηλεφωνίας.

VG

Reaction score
0
preve,φαινεται οτι δεν θελεις να καταλαβεις.
Ειπα οτι αυτο ηταν η προσφορα της 1ης Ιουνιου 2006 και εσυ πετας κατι bold για μια προσφορα της 21/7,δεν εχουν σχεση αυτα τα δυο.
Τον λογαριασμο του ΟΤΕ φυσικα και τον πληρωνω,αλλα και αυτο δεν εχει καμια σχεση με το θεμα.
Επισης και της ΔΕΗ τον πληρωνω τακτικα αν σε ενδιαφερει :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σταματήστε ρε την γκρίνια. :p :lol:
Κι εδώ αργά αλλά σταθερά αυτό θα γίνει. Τι θέλατε να γίνεται με τον ΟΤΕ μονοπώλιο για τόσα χρόνια?

Οι τηλεπικοινωνίες, voice + internet, σιγά σιγά γίνονται ένα, (ασχέτως αν χρησιμοποιείς voip ή όχι). Όταν δε οι ιδιώτες κάνουνε δικά τους dslam οι τιμές θα είναι λιώμα. Υπομονή και η στιγμή απαλλαγής από το πάγιο του ΟΤΕ ή η στιγμή που αυτό θα γίνει με τη μια τζαμπαντάν, δεν αργεί.

Reaction score
298
Ακόμα τούτη η άνοιξη,
ραγιάδες, ραγιάδες,
τούτο το καλοκαίρι,
μέχρι να έρθει η Κομισιόν,
ραγιάδες, ραγιάδες,
να φέρει το σεφέρι.
:lol:

Reaction score
5
Διαπίστωσα σήμερα το πρωί την 512/128 μου να έχει μεταλλαχθεί σε 1024/256.......... (same money...)

σούπερ !

Reaction score
14
VG said:
Ειπα οτι αυτο ηταν η προσφορα της 1ης Ιουνιου 2006 και εσυ πετας κατι bold για μια προσφορα της 21/7,δεν εχουν σχεση αυτα τα δυο.

Θες να μας πείς δηλαδή ότι η Forthnet έδωσε σε εσένα με 117 euro internet πρόσβαση 512/128 για ένα χρόνο,
ενώ στα επόμενα "κορόιδα" που ψωνίζουν από το ίδιο καλάθι προσφορών 45 μέρες μετά τους το δίνουν
με 246 euro....
Και δεν προσέχει κανείς αυτήν την εξωφρενική εμπορικά ανακολουθία.
Ούτε το εμπορικό/marketing της Forthnet ...ούτε το αγοραστικό κοινό. :?
Και εκτός από αυτό....υπάρχει περίπτωση η Forthnet να έχει βγάλει συνδρομή στο μισό των τιμών που επικρατούν στην αγορά...και ο ανταγωνισμός της να ...κοιμάται;

Για κοίτα λίγο τους όρους του συμβολαίου σου....γιατί μάλλον σε περιμένει έκπληξη.

Τον λογαριασμο του ΟΤΕ φυσικα και τον πληρωνω,αλλα και αυτο δεν εχει καμια σχεση με το θεμα.
Σαφώς και έχει σχέση. Η οικιακή πρόσβαση στο internet απαιτεί γραμμή...και αυτή είναι φορτωμένη με πάγια που δεν θα έπρεπε να έχει για αυτή τη χρήση.

Reaction score
298
Ζω για την ημέρα που θα δω τους απολυμένους του πΟΤΕ να διαδηλώνουν. Ξέρω από τώρα τι θα τους πω: "Δώσαμε, δώσαμε" :twisted:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ απλά σου λέω ότι είναι δυνατόν να αγοράσει κάποιος τώρα 6 μήνες με πάγια και ότι άλλο θες μέσα και σε δύο μήνες κάποιος άλλος να δώσει τα διπλά λεφτά.

Reaction score
14
Κάποιοι από τους βάσιμους λόγους μου στον μεγαλύτερο provider της χώρας μόλις μου επιβεβαίωσαν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν...
Οι ...έτεροι....της Forthnet....είναι ακόμη διακοπές και δεν θέλω να τους ενοχλήσω....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.767
Να ξέρατε τι "συγχαρητήρια" (στολισμένα με καντήλια, εξαπτέρυγα, άγιους κλπ) έχω δώσει στους εκάστοτε "υπεύθυνους" του ΟΤΕ τα τελευταία 10 χρόνια. Και επειδή δε μου αρέσουν οι απρόσωπες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που με το ένα χέρι κρατούν το τηλέφωνο και με το άλλο σε μουτζώνουν, τους επισκέπτομαι στο κεντρικό τους τεχνικό κέντρο του Αμαρουσίου (που είναι και πρότυπο...).
Είναι σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου στην Πέυκη και κάποια στιγμή είχα γίνει θαμώνας, τότε που η ακμή της τεχνολογίας ήταν το θρυλικό ISDN. Έχω αλλάξει πάνω από 5 Netmod για διάφορους λόγους (ασυμβατότητες, καμμένα κλπ) και ενώ η διαδικασία είναι να πάρεις τηλέφωνο, να δηλώσεις τη βλάβη και να περιμένεις το μεγάλο ραντεβού με το συνεργείο. Εγώ ξήλωνα το Netmod και το πήγαινα κατευθείαν στο τεχνικό τμήμα που με είχαν μάθει και μου το άλλαζαν επιτόπου, χωρίς καν να συμπληρώσουν κάποιο χαρτί ή να με βάλουν να υπογράψω κάπου.
Πρόσφατα με ένα πρόβλημα στη aDSL γραμμή μου, πήρα με το καλό τον διευθυντή το τεχνικού και ενώ δεν υπήρχε χρόνος για περίπου 2 εβδομάδες, ήρθε ο ίδιος(!) το ίδιο(!) απόγευμα μετά τη δουλειά του και μου έλυσε το πρόβλημα. Του έδωσα βέβαια και το χαρτζηλίκι του, αλλά έκανα τη δουλειά μου άμεσα. Ο άνθρωπος μου εξήγησε ότι οι τεχνικοί είναι 3 φορές λιγότεροι σε αριθμό από αυτούς που χρειάζονται ενώ οι θέσεις γραφείου είναι υπερκαλυμμένες.
Τώρα που μετακομίζω στη Νέα Μάκρη, έχω κάνει αίτηση για νέα τηλεφωνική σύνδεση στις 10 Ιουνίου και μου είπαν ότι ο χρόνος σύνδεσης είναι το πολύ 20 μέρες. Στις 10 Αυγούστου, μετά 2 μήνες δηλαδή, ξαναπήρα να μάθω τι γίνεται και μου είπαν ότι η αίτηση είναι στα χέρια των τεχνικών, αλλά δε μπορούν να μου δώσουν το τηλέφωνο τους για να ενημερωθώ περαιτέρω! Εγώ όμως με τους τρόπους μου 8) το βρήκα και τους πήρα. Ο τεχνικός μου εξήγησε ότι είναι μόνος του αυτόν το μήνα για όλη την περιοχή της Νέας Μάκρης και θα μπορέσει να με συνδέσει (το που δεν ξέρω...) στα μέσα του ...Σεπτεμβρίου! Οι 20 μέρες έγιναν 3 μήνες! Και μετά από πιέσεις μου είπε ότι θα προσπαθήσει να με "χώσει" μέσα στη βδομάδα που διανύουμε τώρα, αλλά δεν το υπόσχεται. Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι μου έδωσε το νούμερο που θα έχω όταν με συνδέσει μιας και έχει κατοχυρωθεί στο όνομα μου.
Εγώ όμως ενδιαφέρομαι βασικά για το aDSL κι όχι για τη τηλεφωνική γραμμή, το οποίο χρειάζεται 12 εργάσιμες μέρες από τη μέρα της αίτησης. Πήρα λοιπόν το 134 και γνωρίζοντας τον αριθμό έκανα την αίτηση και τώρα ελπίζω ότι θα καταφέρω να κερδίσω λίγο χρόνο με τις ΟΤΕπεριπέτειές μου...

to be continued...

Reaction score
0
preve said:
VG said:
Εχω το πακετο που ειχε βγει την 1η Ιουνιου.512+modem+πάγια=117Ε για 12 μηνες τελικη τιμη.
Και περιμενω για 768 πλεον,χωρις χρεωση.

Μολις ληξει η προσφορα δηλαδη περιπου 1η Ιουνιου 2007, θα παρω μια αντιστοιχη προσφορα που θα τρεχει τοτε.

Παγιο δεν ξερω αν και ποτε θα πληρωσω για την DSL μου,μαλλον ποτέ :)

Όταν το Internet στην Ελλάδα φθηνήνει πραγματικά τόσο πολύ...μάλλον θα έιμαι από τους πρώτους που θα το γνωρίζουν.
Φίλε Preve,
O VG είναι ένας από αυτούς που επωφελήθηκε από την γνωστή "προσφορά" της Forthnet την πρώτη του Ιούνη που μόνο για "περιορισμένα κομμάτια" ίσχυε...

Δεν εξηγώ άλλα γιατί οι 26 σελίδες κλειδωμένου ποστ εδω τα λένε όλα: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=39742
Όπως επίσης και εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=40278

Η αλήθεια είναι ότι η προσφορά υπήρξε και μάλιστα ίσχυε για 3-4 ώρες για 1024 με τα ίδια λεφτά, αποκλειστικά από το e-shop...
Τώρα αν την πήρε κάποιος ή απλά έκανε το e-shop λάθος, βγάλτε μονοι σας συμπέρασμα....

Από την άλλη φίλε VG, δεν νομίζω ότι προσφορά μιας μέρας κάνει το Internet φτηνό στην Ελλάδα... :(

Reaction score
0
preve said:
Κάποιοι από τους βάσιμους λόγους μου στον μεγαλύτερο provider της χώρας μόλις μου επιβεβαίωσαν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν...
Οι ...έτεροι....της Forthnet....είναι ακόμη διακοπές και δεν θέλω να τους ενοχλήσω....

Το ότι αυτό ήταν υπαρκτή προσφορά έστω και για περιορισμένα κομμάτια (και ξέρουμε τουλάχιστον έναν -VG- που την πρόλαβε), δεν την διαγράφει από την ελληνική πραγματικότητα του χώρου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.152
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound