Ο νέος μου Pioneer VSX-921

Reaction score
5
Απάντηση: Ο νέος μου Pioneer VSX-921

δεδομένου ότι θα δηλώσω τα ηχεία μου small και το xover στο 80, ήθελα να ρωτήσω αν όταν θα θέλω να ακούσω stereo (ράδιο, cd κλπ) υπάρχει πλήτρο "pure direct" που απλά πατάω για ενεργοποίηση και μετά ξαναπατάω για απενεργοποίοηση. Ή θα πρέπει κάθε φορά που εναλλάσομαι σε stereo - ταινίες να μπαίνω ρυθμίσεις?

Τέλος, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει όσον αφορά στο SW και τον εν λόγω ενισχυτή? Όπως θα δείτε από την photo του sub που παραθέτω, έχει ρυθμίσεις phase & crossover fq. Αν δηλώσω στον ενισχυτή 80, τι να βάλω στο sub?

Attachments

Reaction score
28

δεδομένου ότι θα δηλώσω τα ηχεία μου small και το xover στο 80, ήθελα να ρωτήσω αν όταν θα θέλω να ακούσω stereo (ράδιο, cd κλπ) υπάρχει πλήτρο "pure direct" που απλά πατάω για ενεργοποίηση και μετά ξαναπατάω για απενεργοποίοηση. Ή θα πρέπει κάθε φορά που εναλλάσομαι σε stereo - ταινίες να μπαίνω ρυθμίσεις?

Τέλος, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει όσον αφορά στο SW και τον εν λόγω ενισχυτή? Όπως θα δείτε από την photo του sub που παραθέτω, έχει ρυθμίσεις phase & crossover fq. Αν δηλώσω στον ενισχυτή 80, τι να βάλω στο sub?
υπαρχει direct- kai pure direct σε κουμπι πανω στον 921 και στο χειριστηριο τερμα κατω αριστερα.το σαμπ μια χαρα το εχεις.την φαση παντα 0 και βαλε το παλι στο 80hz αν και δεν εχει σημασια γιατι καθοριζι ο ενισχυτης μετα τις συχνοτητες σε LFE οποτε μην αγχωνεσαι δεν το επιρεαζει....

Reaction score
209

λοιπον συνδέω τα surround back απο ενισχυτη στα μπροστά ηχεια συν τα front του ενισχυτη στα ηχεία μετα ,βγάζω την βραχυκυκλωση απο τα ηχεία και μετα τι κανω;ξέρεις;ποια ρύθμιση και πως αν μπορείς πες μου :)
Αποφάσισες να πας στον 921 δηλαδή; Κι εγώ αυτό θα έκανα. Σε ήχο είναι καλύτερος.
Αφού κάνεις αυτό που είπες, μέσα από το Speaker System Setting επιλέγεις Front Bi-Amp και είσαι έτοιμος

Έχει Stream Direct και Pure Direct

Το sub σου δεν έχει διακόπτη που να απενεργοποιεί το δικό του crossover, οπότε απλά βάζεις στο τέρμα τη δική του ρύθμιση.

Reaction score
28
Αποφάσισες να πας στον 921 δηλαδή; Κι εγώ αυτό θα έκανα. Σε ήχο είναι καλύτερος.
Αφού κάνεις αυτό που είπες, μέσα από το Speaker System Setting επιλέγεις Front Bi-Amp και είσαι έτοιμος

Έχει Stream Direct και Pure Direct

Το sub σου δεν έχει διακόπτη που να απενεργοποιεί το δικό του crossover, οπότε απλά βάζεις στο τέρμα τη δική του ρύθμιση.
Τρέχω και το Πρόγραμμα για την ρύθμιση αφου επιλέξω bi-amp ή δεν χρειάζεται;

Reaction score
209

Τρέχω και το Πρόγραμμα για την ρύθμιση αφου επιλέξω bi-amp ή δεν χρειάζεται;
Γενικώς μετά από οποιαδήποτε αλλαγή τρέχεις το πρόγραμμα.

Reaction score
5

Οι συσκευές μου (πηγές) ουσιαστικά είναι 2. Ένα blu ray και ένα WD TV (το πρώτο που είχε βγει)

Μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε ότι το έχω καταλάβει σωστά?

1. Συνδέω το blu ray με HDMI στον ενισχυτή και έτσι έχω ήχο για dvd & blu ray?? Το blu ray να το δηλώσω PCM, Bitstream (re-encode), BItstream (audiophile)??

2. To WD TV να το συνδέσω επίσης με τον ίδιο τρόπο, ή να βάλω hdmi στον ενισχυτή για εικόνα και optical στον ενισχυτή για ήχο ?

Reaction score
28

τα συνδεεις ολα με HDMI παντα και απο τηλ με οπτικη στον ενισχυτη για ηχο απο TV.αλλα ηχο να παιρνεις παντα απο το HDMI που ειναι καλυτερος...

Reaction score
5

λοιπόν σε small ακουγόντουσαν χάλια τα ηχεία... αφού νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος.... ¨Εβαλα το pure direct σε ταινία και έστρωσε απίστευτα. Έπειτα τα έβαλα Large όλα και τώρα ακούγεται υπέροχα και σε direct, pure direct, auto...

Μάλλον τα ηχεία μου δεν παίζουν καλά small...

Reaction score
28
λοιπόν σε small ακουγόντουσαν χάλια τα ηχεία... αφού νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος.... ¨Εβαλα το pure direct σε ταινία και έστρωσε απίστευτα. Έπειτα τα έβαλα Large όλα και τώρα ακούγεται υπέροχα και σε direct, pure direct, auto...

Μάλλον τα ηχεία μου δεν παίζουν καλά small...
Έτρεξες το Πρόγραμμα για την αυτόματη ρύθμιση;ετσι μου το εκανε και μένα χαλια.
Λοιπον πήγαινε στο manual setup γύρισε το στο memory 3 βαλε τα μπροστινα μεγαλα,το sub plus και μετα στο menu πατά στο χειριστήριο το s.retriever και κανε το ON.ακου και πες μου...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Καλά, γιά ποιά ηχεία μιλάτε και τα βάλατε large? :422:

Reaction score
5

(τον 821 πήρα, οπότε δεν έχω Plus Κλπ... !)

Αρχικά έκανα το auto. Μου τα έβαλε όλα Large. Τα άλλαξα χειροκίνητα σε small, με ντεσιμπελόμετρο άλλαξα λίγο τις στάθμες και αποστάσεις. Ήχος χάλια.

Έπειτα τα έβαλα Large (όπως μου τα είχε βγάλει στο auto) και ήταν σούπερ !!!

Έχω την εντύπωση ότι και σε ταινίες και σε μουσική πάντως, το Pure direct ακούγεται πιο καλά απ'όλα !

Εντωμεταξύ, το s.retriever λέει στο Manual είναι μόνο για 2channel.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Ο νέος μου Pioneer VSX-921

Καλά, γιά ποιά ηχεία μιλάτε και τα βάλατε large? :422:
Jm Lab Tantal 509 / CC5 / 505. Σε small ο ήχος ήταν απλά απαράδεκτος...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Κάτι έχει γίνει λάθος στην ισοστάθμιση. Μάλλον η θέση του μικροφώνου, βάλε το ψηλότερα.

Συχνά βγαίνουν από τους ενισχυτές large τα ηχεία σε κάποιους χώρους, αλλά πρέπει πάντα να είναι δηλωμένα small. Και το cross συνήθως στους 80 κύκλους.

Στο pure direct δεν επεμβαίνει η ισοστάθμιση, και αν δεν έχει γίνει σωστά, είναι λογικό να ακούγεται καλύτερα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.192
μα γιατι να δηλωνονται παντα small? και τα δικα μου small να τα δηλωσω?

νομιζω επαιξαν καλυτερα συνολικα και σαν δεσιμο οταν τα χω large

Reaction score
28

Εμενα μου τα έβγαλε ολα large.αφησα τα μπροστα large μιας και ειναι μεγαλα αλλα παντα με το sub στο plus για να στέλνει και τις χαμηλές στο σαμπ και γέμισε ο χορος.συν του οτι άνοιξα και το s.retriever και έγινε ακομα πιο γλυκος ο ηχος και γεμησαν ακομα τα ηχεία.τωρα όσο αφορα την αυτόματη ρύθμιση όπως μου τα έφτιαξε ήταν πολυ χαλια.λες και άκουγα απο τρανζιστορακι ακουγόταν.οποτε πηγα στο memory 3 που εχει κρατήσει όλες τις αποστάσεις,στάσιμο κύμα,φαση και λοιπά και εκανα την επέμβαση εκει.ως large τα main,plus το sub,s.retriever ON και ηρθε στα ίσα του....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590

Πάντα! Γιατί τα αξιοπρεπή subs είναι πολύ καλύτερα στις χαμηλές από οποιαδήποτε ηχεία, γιατί δεν ζορίζεται άσκοπα ο ενισχυτής εκεί που είναι τα ζόρια, και κυρίως γιατί έτσι είναι σχεδιασμένο να δουλεύει το σύστημα.

Ακόμα και ο jargon που έχει 800D με Nemo, τα έχει small.

Αν δεν ακούγεται σωστά, κάτι άλλο φταίει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo