Παράσιτα στα ηχεία με σύνδεση hdmi

Μηνύματα
127
Reaction score
63
Δυστυχώς για μένα, τον υπολογιστή τον πήρα σαν βασικό εργαλείο και μέσο αναψυχής. Οπότε αυτός ήταν ο πρωταρχικός λόγος αγοράς του, για να αποτελεί εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης σε ώρες χαλάρωσης. Θα δω τι άλλο μπορώ να κάνω, καθώς όπως καταλαβαίνω, δεν είναι σωστό να έχω το παλιό πολύπριζο, γιατί δεν λειτουργεί σωστά η γείωση.

Προς το παρών συνδέω την οπτική ίνα σε συνδυασμό με το παλιό πολύπριζο κάποιες ώρες. Μπαίνω σε πειρασμό να το αφήσω, έτσι αλλά η αλήθεια είναι πως αφού δεν ασφαλές προσπαθώ να βρω μία μέση λύση.

Μέχρι και την κεραία των FM από τον AVR έβγαλα μήπως και... αλλά δεν έγινε δουλειά. Γενικά σπάω το κεφάλι μου μήπως ξεχνάω κάποια παροχή κάπου και δημιουργεί πρόβλημα. Πάντως η κεραία σήματος στην τηλεόραση βοήθησε κατά ένα μέρος. Αλλά μένει άλλο ένα κομμάτι με τον υπολογιστή.
 


Μηνύματα
449
Reaction score
379
Γιατί έχεις καταλήξει στο ότι στα παλιά πολυπριζα που δεν έχεις βόμβο, είναι χαλασμένη η γείωση;
Γιατί αποκλείουμε τα παλιά πολυπριζα να έχουν καλύτερης ποιότητας καλώδιο στη γείωση ή πιο χοντρό ας πούμε, και τα καινούργια απλά να είναι φτηνιαρικα στην κατασκευή (όχι οπωσδήποτε και στην τιμή);

Μήπως θα ήταν καλύτερα να πας σε έναν ηλεκτρονικό ή ηλεκτρολόγο στη γειτονιά σου ώστε να σου ελέγξει το παλιό πολυπριζο και το αν δουλεύει σωστά η γείωση του;

Αν το έχεις κάνει ήδη, πάω πάσο αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο στο νήμα σου.
Εγώ πάντως από εκεί θα έκανα την αρχή γιατί αν είναι οκ θα γλίτωνα και αρκετά χρήματα απ'οτι φαίνεται.
 

Μηνύματα
127
Reaction score
63
Είναι ναι φυσικά, αλλά είναι περιοριστικό το bandwith που μπορεί να μεταφέρει η οπτική για αυτό και προσπαθώ να το κάνω σωστά, μία και καλή με το hdmi. Όπως επίσης, κάνει αποκωδικοποίηση η κάρτα ήχου του υπολογιστή, την οποία έχει ενσωματωμένη η μητρική. Ξέρω ψειρίζω το αυγό τώρα, δεν θα παρατηρήσω και τεράστια διαφορά, αλλά ιδανικά θα τα ήθελα στημένα, όπως είναι σχεδιασμένα να παίζουν, χωρίς προβλήματα.
Οπότε, αν βρω εύκολη λύση με μικρό κόστος ή έστω τα απολύτως αναγκαία έξοδα, ώστε να παίζουν σωστά καλώς, αλλιώς ίσως κάνω υπομονή μέχρι να πάρω κάτι με απευθείας xlr έξοδο, αν και παρά είναι ακριβά :smg:.
Είμαι σίγουρος πως μου διαφεύγει κάτι στις συνδέσεις και προκαλείται ο θόρυβος. Σε κάποια φάση θα δοκιμάσω και με μπλοκαρισμένη την γείωση στο hdmi, αλλά είναι λίγο ρίσκο για το πιν στην συσκευή που θα μπει. Θα δουλέψει πάντως κατά πάση πιθανότητα. Πήρα σε δύο μαγαζιά ηλεκτρονικών για να εγχειρίσουν το καλώδιο και να το συνδέσουν χωρίς γείωση, αλλά αρνήθηκαν.

Το παλιό πολύπριζο δεν το έχει ελέγξει κάποιος ηλεκτρολόγος, ακόμη, αλλά θα είναι από τις επόμενες κινήσεις μου, με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω ελεύθερο χρόνο.

Edit: Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται η τριφασική γραμμή στο σπίτι για το θόρυβο; Δοκίμασα να τραβήξω ρεύμα από άλλη φάση στο σπίτι αλλά δεν λειτούργησε.
 
Last edited:

Μηνύματα
54
Reaction score
56
Αποκωδικοποίηση γιατί κανείς με την κάρτα του υπολογιστή; Δεν έχεις καλύτερη ποιότητα με pass through και αποκωδικοποίηση στον AVR?
 

Μηνύματα
93
Reaction score
142
γειωση εχει σωστη το κτηριο ? ρωταω γιατι με μια βεργα κοντα στο ρολοι συνηθως δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη.εχω τοποθετησει συνολικα εκτος απο τις 4 σε διαταξη αστερα κοντα στο ρολοι ακομα αλλες 5 σε δυο διαφορετικα στρατηγηκα σημεια (χωμα με πολυ υγρασια)κοντα στο σπιτι.
 

Μηνύματα
74
Reaction score
79
Υπαρχουν HDMI isolators, που λυνουν τετοια θεματα.
Σε παλιο setup ειχε τυχει να ακουω ενα απειροελαχιστο "βουτ-βουτ" οταν κουνουσα το ποντικι σε απολυτη ησυχια, αλλα δεν με ενοχλουσε (επισης δεν ημουν σιγουρος απο που ακριβως προερχοταν, δηλαδη δεν θυμαμαι αν εβγαινε απο τα ηχεια, απο το subwoofer ακομα και με το volume τερμα κλειστο ή καπου αλλου).
Προσφατα εκανα αρκετες αλλαγες στο setup και καποια στιγμη, χωρις να παιζει μουσικη, παρατηρησα εναν ενοχλητικο θορυβο απο τα ηχεια. Οχι πολυ δυνατο, αλλα ενοχλητικο στην ησυχια. Προερχοταν απο το HDMI, ακομα και οταν ειχα στο AV pro διαφορετικη εισοδο επιλεγμενη! Βγαζοντας το HDMI που ερχοταν απο τον υπολογιστη ο θορυβος εφευγε. Προφανως ειχε καποιο ρευμα απο τη καρτα ηχου διαρροη, στη γειωση του HDMI ισως; (δεν ειναι onboard καρτα).
Εκανα καποιες αλλαγες ακομα στο συστημα (καλωδια κτλ), δε παρατηρω πλεον αυτο το θεμα....
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top