Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
0
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Κατ’ αρχήν δεν είναι συμπεριφορά αυτή, σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι, δεν υπάρχουν υπηρέτες σου στο AVSite.:111:

Όπως έγραψε και ο αγαπητός MAD υπάρχουν άπειρα προγράμματα, δοκίμασε αυτό που έχει ο εκτυπωτής σου ή το πρόγραμμα εγγραφής.
Η τελική ποιότητα εκτύπωσης εξαρτάται, από το δισκάκι, τον εκτυπωτή, και την ποιότητα του αρχείου που θέλεις να τυπώσεις.
Συγνωμη αλλα δεν ειχα σκοπο να προσβαλω κανενα απο εσας ουτε νομιζω πως κανεις ειναι υπηρετης μου απλα διαβαζω αυτο το θεμα καιρο και βλεπω πως περα απο εγγραφες ασχολουνται καποιοι και με εκτυπωσεις και εχουν καποια γνωση. Ειπα "επιτελους" θελοντας μια γνωμη απο αυτους που ξερω οτι το κατεχουν το θεμα χωρις επαναλαμβανω να θελω προσβαλω κανενα.

Reaction score
1

Επιτελους δεν υπαρχει κανεις να προτεινει καποιο προγραμμα που χρησιμοποιει για τις εκτυπωσεις του σε εξωφυλλα blu-ray; Τοσο καιρο μιλατε για εκτυπωσεις και ποιοτητες...

Καταρχήν χαλάρωσε φίλε μου, σε ένα φόρουμ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει. Τα μέλη ρωτούν, απαντούν και γενικότερα συμμετέχουν, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο, και το κυριότερο, τη διάθεση να το κάνουν.

Στο θέμα μας τώρα: το καλύτερο πρόγραμμα για την επεξεργασία εικόνας είναι το Photoshop, που αισίως έχει φτάσει στην έκδοση CS5. Εδώ στη φωτό βλέπεις ένα εξώφυλλο Blu-ray ανοιγμένο στην έκδοση CS4. Σε γενικές γραμμές μπορείς να κάνεις τα πάντα με το Photoshop, αλλά είναι πολύ «βαρύ» πρόγραμμα και ιδιαίτερα πολύπλοκο που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες γραφίστες και φωτογράφους, αλλά και σε «τρελλαμένους» ερασιτέχνες. Πωλείται ως μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου προγραμμάτων και κοστίζει ένα σκασμό λεφτά, οπότε το ξεχνάμε αυτομάτως για την περίπτωσή σου, και πάμε παρακάτω.

Ένα άλλο πρόγραμμα πολύ ελαφρύ, και που μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα, είναι το infanView. Στη πρώτη φωτό βλέπεις το ίδιο εξώφυλλο Blu-ray ανοιγμένο από το InfanView.

Οι σημαντικότερες επιλογές για να τυπώσεις ένα εξώφυλλο Blu-ray είναι αυτές που σου έχω κυκλώσει με κόκκινο χρώμα. Με το βελάκι στο πάνω μέρος επιλέγεις αρχικά το μοντέλο του εκτυπωτή σου.

Η δεύτερη πιο σημαντική επιλογή που πρέπει να κάνεις, είναι να κλικάρεις το πεδίο Landscape, αντί του Portrait που είναι επιλεγμένο by default. Επίσης στην τρίτη επιλογή που σου έχω κυκλώσει, το Printer setup θα κάνεις όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις για τον τύπο του χαρτιού, την ποιότητα της εκτύπωσης κτλ.

Όσον αφορά τώρα την εκτύπωση στα CD, DVD και Blu-ray δισκάκια, ο κάθε εκτυπωτής χρησιμοποιεί το δικό του πρόγραμμα. Εδώ μπορείς να δεις το Print CD της Epson για τους εκτυπωτές της.

Η σημαντικότερη ρύθμιση σε αυτά τα προγράμματα, είναι η ρύθμιση της εσωτερικής και εξωτερικής διαμέτρου εκτύπωσης, δηλαδή τα «όρια» μέσα στα οποία λες στον εκτυπωτή ότι πρέπει να τυπώσει στο δισκάκι.

Δεν υπάρχουν στάνταρ ρυθμίσεις που να δουλεύουν για όλα τα εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray. Η εξωτερική διάμετρος είναι συνήθως στα 118 χιλιοστά, πολύ σπάνια να ρυθμιστεί στα 117 ή 119 χιλιοστά. Η εσωτερική διάμετρος όμως «παίζει» κατά πολύ, και μπορεί να ρυθμιστεί από 18 έως και 24 χιλιοστά, ανάλογα με τον τύπο του εκτυπώσιμου δίσκου Blu-ray...

Reaction score
0

Οι σημαντικότερες επιλογές για να τυπώσεις ένα εξώφυλλο Blu-ray είναι αυτές που σου έχω κυκλώσει με κόκκινο χρώμα. Με το βελάκι στο πάνω μέρος επιλέγεις αρχικά το μοντέλο του εκτυπωτή σου...
Ευχαριστω για το χρονο και τη βοηθεια. Με το Nero Cover εχεις δοκιμασει;
Εχει καποιες επιλογες με τα στανταρ περιθωρια για Cd και Dvd αλλα για
BluRay δεν ξερω γιατι δεν εχω περασει την τελευταια εκδοση.

Reaction score
1

Ευχαριστω για το χρονο και τη βοηθεια. Με το Nero Cover εχεις δοκιμασει;
Εχει καποιες επιλογες με τα στανταρ περιθωρια για Cd και Dvd αλλα για
BluRay δεν ξερω γιατι δεν εχω περασει την τελευταια εκδοση.

Δεν έχω δοκιμάσει το Nero, γιατί χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Photoshop για να επεξεργαστώ και να τυπώσω τα εξώφυλλα Blu-ray. To Nero δεν έχει καθόλου δυνατότητες επεξεργασίας της εικόνας, περιορίζεται απλώς σε δυνατότητες εκτύπωσης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις για να τυπώσεις άψογα εξώφυλλα Blu-ray είναι τα εξής:

1. Πού θα τα βρεις. Εάν μιλάμε για τα original εξώφυλλα, τότε «υποτίθεται» ότι έχεις στην κατοχή σου το δισκάκι Blu-ray και απλά σκανάρεις το πρωτότυπο. Σου χρειάζεται απλώς ένα σχετικά καλό σκάνερ και το Photoshop στο οποίο αρκεί να κάνεις ένα auto στο πεδίο curves, για να διορθώσεις την καμπύλη του gamma.

Επειδή όμως το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει κάποιος τα original εξώφυλλα, πρέπει να προσέχει πολύ τις «πηγές» του. Οι περισσότεροι αρκούνται σε τέτοιες πηγές που είναι μεν δωρεάν, όπου όμως τα περισσότερα εξώφυλλα Blu-ray που κυκλοφορούν, είναι απλώς για να τα κλαίνε οι ρέγγες. :142: Τα περισσότερα είναι σκαναρισμένα από άσχετους, με ανεπαρκή ανάλυση και μειωμένη οξύτητα, αφού είναι σκαναρισμένα από σκάνερς των 50 ευρώ.

Η μοναδική σοβαρή πηγή που γνωρίζω είναι αυτή, όπου η συντριπτική πλειοψηφία από τα εξώφυλλα και τις ετικέτες για τα δισκάκια είναι εξαιρετική, αφού είναι φτιαγμένα κυρίως από επαγγελματίες γραφίστες. Και το κυριότερο είναι ότι θα βρεις πολύ μεγάλη ποικιλία από custom εξώφυλλα, που θα είναι εντελώς διαφορετικά από τα πρωτότυπα, άρα τα δισκάκια σου θα διαφέρουν από αυτά των κοινών θνητών, που αγοράζουν απλώς τα πρωτότυπα. :126:

2. Το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις με τα Blu-ray εξώφυλλα, είναι αυτό του πλάτους της ράχης της θήκης. Κυκλοφορούν Blu-ray θήκες με πλάτος από 10 έως 14 χιλιοστά. Οι original θήκες είναι στα 14 χιλιοστά, έτσι λοιπόν και η μεγάλη πλειοψηφία στα εξώφυλλα σε σοβαρά sites όπως είναι το Custom Maniacs, είναι συνήθως με 14 χιλιοστά πλάτος.

Δυστυχώς όμως, τα 14 χιλιοστά δεν ισχύουν πάντα. Οι περισσότερες φθηνές θήκες Blu-ray είναι με 10 ή 11 χιλιοστά πλάτος ράχης. Εδώ στη φωτό μπορείς να δεις δύο θήκες, η αριστερή είναι μια φθηνή μονή με 10 χιλιοστά ράχη, ενώ η δεξιά είναι μια διπλή Amaray με 11 χιλιοστά ράχη.

Αν λοιπόν τυπώσεις ένα εξύφυλλο Blu-ray με 14 χιλιοστά ράχη, και το βάλεις σε μια θήκη με ράχη 10 ή 11 χιλιοστά, το αποτέλεσμα είναι εντελώς αντιαισθητικό και απαράδεκτο για μένα. Άλλους μπορεί να μην τους νοιάζει, εγώ δεν αντέχω καν να δω κάτι τέτοιο στην συλλογή μου.

Ο μοναδικός τρόπος για να το διορθώσεις αυτό, είναι μόνο το Photoshop, στο οποίο μπορείς «σχετικά εύκολα», να μετατρέψεις μία ράχη των 14 χιλιοστών σε μία των 12 ή 11 χιλιοστών, για άψογο αισθητικό αποτέλεσμα... :126:

Reaction score
0

Το θεμα ραχης ειναι μεγαλος πονοκεφαλος σιγουρα. Θα το ψαξω-πειραματιστω με το Photoshop μπας και βγαλω ακρη. Κατι αλλο,μπλε θηκες κ'αυτες απο ebay; Σου εχει παρουσιασει προβλημα αναπαραγωγης καμια κοπια σου 25ρα η 50ρα μετα απο καιρο;
Ευχαριστω.

Reaction score
1

Blu-ray θήκες βρίσκεις πια πολύ εύκολα και στην ελληνική αγορά.

Το μοναδικό πρόβλημα «ασυμβατότητας» που έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, είναι ότι ένα δισκάκι από τη συλλογή μου καμμένο σε Sony εκτυπώσιμο δισκάκι των 50GB, δεν έπαιζε σωστά στο Pioneer LX70 Blu-ray player της PSA. Αλλά το δισκάκι δεν έχει κανένα πρόβλημα, οπουδήποτε αλλού παίζει άψογα. Πιθανολογώ ότι πρόκειται για «ιδιοτροπία» του συγκεκριμένου player με τα συγκεκριμένα δισκάκια της Sony... :121:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.717
Επίσης εξώφυλλα, αλλά και εσώφυλλα ταινιών μπορεί να βρει κανείς με διάφορες ποιότητες και προελεύσεις χωρών στο www.cdcovers.cc :126:

Reaction score
1

Στην εκτύπωση τώρα, δεν φαίνεται να ξεφεύγουν από τον γενικό κανόνα που χαρακτηρίζει όλα ανεξαιρέτως τα εκτυπώσιμα Blu-ray που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Το μαύρο τους δηλαδή είναι σκούρο γκρι και όχι βαθύ μαύρο, όπως αυτό του καλού χαρτιού εκτύπωσης. Τι να κάνουμε, ποτέ δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας... :203:

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω προς τα πάνω τα όσα έγραψα για το... μαύρο που μπορούν να πετύχουν στην εκτύπωση τα δισκάκια της Mirror. :137:

Η φωτογραφία είναι από σημερινές εκτυπώσεις και μιλάει από μόνη της. Στα αριστερά βλέπετε την εκτύπωση σε 50άρι δισκάκι της TDK, ενώ στα δεξιά βλέπετε την εκτύπωση στο 25άρι δισκάκι της Mirror. Η διαφορά στο μαύρο είναι πολύ μεγάλη, και πραγματικά με εξέπληξε μόλις την είδα. :111:

Το μαύρο που πετυχαίνουν τα δισκάκια της Mirror (υπενθυμίζω, κατασκευής Philips), δεν φτάνει βέβαια το μαύρο του καλού φωτογραφικού χαρτιού εκτύπωσης, ούτε το φοβερό μαύρο που πετυχαίνουν τα εκτυπώσιμα dual layer dvd δισκάκια της Ricoh. Αλλά είναι αξιοπρεπέστατο μαύρο, επιτέλους το πρώτο σχετικά καλό μαύρο σε εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray. Οι κατασκευαστές φαίνεται ότι πήραν το μήνυμα της αγοράς, και άρχισαν επιτέλους να βελτιώνουν το υλικό της επιφάνειας εκτύπωσης.

Όσον αφορά τα εκτυπώσιμα 25άρια δισκάκια Blu-ray λοιπόν, τα Mirror φαίνεται να αποτελούν μονόδρομο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και είναι τα απολύτως φτηνότερα της αγοράς με τιμή 1,4 ευρώ ανά τεμάχιο, και καίγονται άψογα με ταχύτητα 4,1x αλλά πετυχαίνουν και το καλύτερο μαύρο σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην εκτύπωση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;! :126:

Reaction score
0

Τα BD LG σας ειναι οντως τοσο αθορυβα οσο αναφερουν στη συσκευασια τους σε αναγνωση και εγγραφη η οχι;
Εχει δοκιμασει καποιος κανενα αλλο BD Recorder π.χ Sony να μας πει τι ψαρια πιανει σε σχεση με τα LG που διαθετει η πλειοψηφια εδω; :118:

Reaction score
1

Τα BD LG σας ειναι οντως τοσο αθορυβα οσο αναφερουν στη συσκευασια τους σε αναγνωση και εγγραφη η οχι;
Εχει δοκιμασει καποιος κανενα αλλο BD Recorder π.χ Sony να μας πει τι ψαρια πιανει σε σχεση με τα LG που διαθετει η πλειοψηφια εδω; :118:
Μπορώ να μιλήσω μόνο για το LG GGW-H20L που διαθέτω. Είναι όντως πολύ αθόρυβο, και με δισκάκια Blu-ray τουλάχιστον μπορώ να πω ότι δεν έχω ακούσει ποτέ το drive, είναι σαν να μην υπάρχει που λέμε. Ακόμα και σε ταχύτητες εγγραφής 4,1x στα Blu-ray δισκάκια το drive είναι πολύ ήσυχο. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κιόλας κάποια ιδιαίτερη σημασία, αφού το συγκεκριμένο drive δεν διατίθεται πλέον, έχει δηλαδή καταργηθεί.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω πάντως, είναι ότι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα εκτυπώσιμα δισκάκια Blu-ray που έχω κάψει μέχρι στιγμής και από όλες τις μάρκες, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αξιόπιστα, με την έννοια ότι μετά από περισσότερες από 200 εγγραφές, δεν έχω αποκτήσει ούτε ένα σουβέρ πολυτελείας! :116:

Ακούστε τι έγινε χτες: προσπαθώ να κάψω ένα εκτυπώσιμο TDK 50άρι δισκάκι, αλλά το Image Burn κολλάει στο writing lead in για περισσότερο από μία ώρα (!) :111: και στο τέλος μου βγάζει error. Προσπαθώ δεύτερη φορά να κάψω το ίδιο δισκάκι αφού δείχνει στα Info του Image Burn ότι παραμένει άδειο και απείραχτο, αλλά τζίφος, το ίδιο αποτέλεσμα, η εγγραφή δεν ξεκινάει με τίποτα.

Και πάνω που έχω πιστέψει ότι μάλλον απέκτησα το πρώτο σουβέρ πολυτελείας, προσπαθώ για τρίτη φορά να κάψω ένα άλλο Blu-ray ISO στο δισκάκι. Έχω ξεχάσει το HTPC στο σαλόνι να προσπαθεί να κάψει το δισκάκι, ενώ εγώ δουλεύω σε άλλο pc στο σπίτι. Μετά από μιάμισι ολόκληρη ώρα, το θυμάμαι, πάω και βλέπω ότι η εγγραφή ξεκίνησε σε ταχύτητα 1x!!! Το δισκάκι έκανε βέβαια κανένα τρίωρο για να καεί, αλλά μόλις τελείωσε έπαιζε άψογα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!... :135:

Reaction score
0

Ποια δισκακια κατα τι γνωμη σας ειναι τα καλυτερα απο αποψη ποιοτητας δισκου και ποιοτητας εκτυπωσης;
Επισης ποια δισκακια διαθετουν το λιγοτερα ορατο (εκνευριστικο) λογοτυπο;
Να υποθεσω πως μονο σε no-name δισκους δε βλεπει κανεις πανω καποιο logo;
:107:

Reaction score
1

Ποια δισκακια κατα τι γνωμη σας ειναι τα καλυτερα απο αποψη ποιοτητας δισκου και ποιοτητας εκτυπωσης;
Επισης ποια δισκακια διαθετουν το λιγοτερα ορατο (εκνευριστικο) λογοτυπο;
Να υποθεσω πως μονο σε no-name δισκους δε βλεπει κανεις πανω καποιο logo;
:107:

Από τη στιγμή που όλα τα εκτυπώσιμα δισκάκια από όλες τις μάρκες που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (25άρια και 50άρια) έχουν καεί άψογα και εντός προδιαγραφών ταχύτητας εγγραφής (εκτός από μια δυο εξαιρέσεις), θεωρώ ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Το μοναδικό άλλο θέμα που τίθεται, είναι η αντοχή στον χρόνο, δηλαδή κατά πόσον όλα αυτά τα δισκάκια θα παίζουν άψογα μετά από 10 χρόνια κτλ. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν μπορούμε να έχουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, μόνον ο χρόνος θα δείξει.

Όσον αφορά τώρα την ποιότητα εκτύπωσης, τα 25άρια δισκάκια της Mirror φαίνεται να κάνουν μέχρι στιγμής τη διαφορά, μια και πετυχαίνουν πολύ βαθύτερο μαύρο από όλα τα υπόλοιπα εκτυπώσιμα δισκάκια που έχω δοκιμάσει εγώ τουλάχιστον. :107:

Τώρα όσον αφορά το λογότυπο, δεν είμαι σίγουρος σε τι ακριβώς αναφέρεσαι. Αν εννοείς το ανάγλυφο λογότυπο πάνω στην εκτυπώσιμη επιφάνεια με τα τεχνικά στοιχεία του δίσκου, το έχουν μόνο τα 50άρια δισκάκια της TDK και της JVC. Τα 50άρια δισκάκια της Sony δεν το έχουν, ενώ δεν το έχουν επίσης όλα ανεξαιρέτως τα 25άρια δισκάκια της Traxdata, Infome και Mirror που έχω δοκιμάσει...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη, θυμάσαι το επανεγγράψιμο της TDK? (αυτό που πέταξα από απόσταση) έ! αυτό βρε γράφω ακόμα!!! έχει περάσει τις 500 εγγραφές! και πάντα με τον ίδιο τρόπο το τοποθετώ στο player!:405:

Reaction score
0

Τώρα όσον αφορά το λογότυπο, δεν είμαι σίγουρος σε τι ακριβώς αναφέρεσαι. Αν εννοείς το ανάγλυφο λογότυπο πάνω στην εκτυπώσιμη επιφάνεια με τα τεχνικά στοιχεία του δίσκου...
Ναι σε αυτο αναφερομαι επανω στην εκτυπωσιμη οψη.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες, κατατοπιστικοτατος οπως παντα!
:615:

Reaction score
74

Σαν εγγραφεα εχω το εξωτερικο LG BE08LU20 USB με WIN7
και γραφω τα TDK 50GB τα οποια ειναι 1-4Χ.

Πως γινεται και το imgBurn να εμφανιζει write rate: 6.1X ...??

Reaction score
1

Σαν εγγραφεα εχω το εξωτερικο LG BE08LU20 USB με WIN7
και γραφω τα TDK 50GB τα οποια ειναι 1-4Χ.

Πως γινεται και το imgBurn να εμφανιζει write rate: 6.1X ...??

Είναι παράξενο όντως. Αλλά όχι και απίθανο. Θυμάσαι πριν από χρόνια, όταν είχαν κυκλοφορήσει τα Dual layer dvd εγγράψιμα δισκάκια της Verbatim; Έγραφαν επάνω τους ότι υποστήριζαν ταχύτητα εγγραφής μέχρι 2,4x αλλά καιγόντουσαν τελικά χωρίς πρόβλημα σε 4x ταχύτητα, :111: νομίζω μάλιστα ότι ήταν από τα πρώτα δισκάκια της αγοράς που υποστήριξαν το 4x.

Πάντως πολύ εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις αν όντως καίγονται τα TDK σε πραγματική ταχύτητα 6,1x. Βλέπεις το μέγεθος του ISO που θα κάψεις και μετράς τον χρόνο εγγραφής. Σε αυτή τη ταχύτητα πρέπει να μεταφέρεις γύρω στο 1,5GB το λεπτό. Και στο λέω αυτό μήπως επειδή το LG είναι εξωτερικό, μπερδεύει το Image Burn στις ταχύτητες που καταγράφει. :121:

Το σημαντικότερο για μένα πάντως είναι να τσεκάρεις ένα TDK που κάηκε σε πραγματική ταχύτητα 6x, εάν παρουσιάζει μετά οποιαδήποτε προβλήματα κατά την αναπαραγωγή του, δηλαδή πιξελιάσματα, κολλήματα, σκαλώματα κατά την κίνηση κτλ. Εάν τελικά παίζουν άψογα, θα είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία και για όλους τους άλλους. :114:

Reaction score
74

Το σημαντικότερο για μένα πάντως είναι να τσεκάρεις ένα TDK που κάηκε σε πραγματική ταχύτητα 6x, εάν παρουσιάζει μετά οποιαδήποτε προβλήματα κατά την αναπαραγωγή του, δηλαδή πιξελιάσματα, κολλήματα, σκαλώματα κατά την κίνηση κτλ. Εάν τελικά παίζουν άψογα, θα είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία και για όλους τους άλλους. :114:
Λοιπόν Παναγιωτη θα το ελεγξω μολις μπορεσω... μιας και τωρα ειμαι εκτος "βασης" ... το συντομοτερο δλδ και θα σας γραψω
Νομιζω ομως οτι είδα ενα που εγραψα και επαιζε τελεια... αλλα θα το τσεκαρω παλι...

Reaction score
19

εγω εχω γραψει tdk 50 4x και δεν εχω δει κανενα προβλημα

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Η mirror μονο 25αρια δισκάκια έχει?

Έτσι φαίνεται, εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά πενηντάρια δισκάκια με το λογότυπο Mirror. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αν κάποιος εντοπίσει κάποιο link με 50άρια δισκάκια της Mirror, ας μας το ανεβάσει εδώ. Κι ας μην ξεχνάμε ότι τα 25άρια της Mirror είναι κατασκευής Philips, όπως τουλάχιστον τα αναγνωρίζει το Image Burn. Και 50άρια δισκάκια της Philips δεν έχω δει επίσης πουθενά, αλήθεια έχει δει κανείς; :118:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.616
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75