Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1.277
Re: Επιτέλους φτηνά blu ray εγγραφής 50GB !

Το ποστ βασικά απευθύνεται σε όσους ξέρουν τα υπερ και τα κατά των δίσκων br,κατέληξαν οτι θέλουν δισκάκια εγγραφής και απλά δεν ξέρουν που θα βρουν φτηνά δισκάκια.
Πέρα απο αυτό όμως όντως η διαδικασία της εγγραφής ταινιών σε br είναι 2 φορές πιο ακριβή και πολύ χρονοβόρα (για μία ταινία 1.5 ώρα) και δεν υπάρχει δυνατότητα επανεγγραφής έχει όμως και κάποια πλεονεκτήματα:
  • Οτι γράψεις δεν χαλάει καθόλου εύκολα σε αντίθεση με έναν σκληρό που κινδυνεύει απο πτώση,θερμοκρασία,software (μία μέρα βρήκα όλα τα αρχεία μου σε έναν σκληρό κλειδωμένα-μη προσβάσιμα,ίσως να έφταιγε ο υπολογιστής δεν ξέρω,το θέμα είναι οτι τα έχασα)
  • Παίρνεις μεγαλύτερη ποιότητα απο ότι στον σκληρό αφού βάζεις το δισκάκι σε player και με hdmi μεταφέρονται σε TV τα δεδομένα ενώ στο σκληρό μέσω USB.
  • Επίσης δεν ξέρω αν γίνεται να αποθηκεύσεις ταινία σε μορφή m2TS και να την παίξει η TV ή το player (θα πρέπει δηλαδή να την κάνω σε άλλη μορφή συμβατή με το μέσο αναπαραγωγής)
  • Επίσης τελευταία συνδέω τον σκληρό στο PC και μου βγαίνει μήνυμα "κάποια αρχεία είναι αλλοιωμένα" κάτι τέτοιο και δεν έκατσα να δω τι χάλασε και γιατί..
Εγώ προσωπικά ήθελα 60 αγαπημένες ταινίες να τις έχω σε δισκάκι.Ολες τις υπόλοιπες τις (κυρίως καινούριες) τις γράφω προσωρινά σε σκληρό μέχρι να τις βαρεθώ και έπειτα τρώνε σούτι!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.171

Παίρνεις μεγαλύτερη ποιότητα απο ότι στον σκληρό αφού βάζεις το δισκάκι σε player και με hdmi μεταφέρονται σε TV τα δεδομένα ενώ στο σκληρό μέσω USB.
Όχι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.279
Απάντηση: Re: Επιτέλους φτηνά blu ray εγγραφής 50GB !

Παίρνεις μεγαλύτερη ποιότητα απο ότι στον σκληρό αφού βάζεις το δισκάκι σε player και με hdmi μεταφέρονται σε TV τα δεδομένα ενώ στο σκληρό μέσω USB.
Λάθος αυτό που λες...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Επιτέλους φτηνά blu ray εγγραφής 50GB !

Το ποστ βασικά απευθύνεται σε όσους ξέρουν τα υπερ και τα κατά των δίσκων br,κατέληξαν οτι θέλουν δισκάκια εγγραφής και απλά δεν ξέρουν που θα βρουν φτηνά δισκάκια.
Πέρα απο αυτό όμως όντως η διαδικασία της εγγραφής ταινιών σε br είναι 2 φορές πιο ακριβή και πολύ χρονοβόρα (για μία ταινία 1.5 ώρα) και δεν υπάρχει δυνατότητα επανεγγραφής έχει όμως και κάποια πλεονεκτήματα:
  • Οτι γράψεις δεν χαλάει καθόλου εύκολα σε αντίθεση με έναν σκληρό που κινδυνεύει απο πτώση,θερμοκρασία,software (μία μέρα βρήκα όλα τα αρχεία μου σε έναν σκληρό κλειδωμένα-μη προσβάσιμα,ίσως να έφταιγε ο υπολογιστής δεν ξέρω,το θέμα είναι οτι τα έχασα)
  • Παίρνεις μεγαλύτερη ποιότητα απο ότι στον σκληρό αφού βάζεις το δισκάκι σε player και με hdmi μεταφέρονται σε TV τα δεδομένα ενώ στο σκληρό μέσω USB.

Οδυσσέα αυτό δεν ισχύει....

• Επίσης δεν ξέρω αν γίνεται να αποθηκεύσεις ταινία σε μορφή m2TS και να την παίξει η TV ή το player (θα πρέπει δηλαδή να την κάνω σε άλλη μορφή συμβατή με το μέσο αναπαραγωγής)

Όλα ή σχεδόν όλα media players μπορούν να αναπαράγουν m2ts, το ίδιο μπορούν να κάνουν από ότι ξέρω και οι καινούργιες τηλεοράσεις

• Επίσης τελευταία συνδέω τον σκληρό στο PC και μου βγαίνει μήνυμα "κάποια αρχεία είναι αλλοιωμένα" κάτι τέτοιο και δεν έκατσα να δω τι χάλασε και γιατί..

Το παρατηρώ και εγώ αυτό το πρόβλημα με δίσκους που συνδέω σε διάφορα media players, σίγουρα δεν φταίνε οι δίσκοι

Εγώ προσωπικά ήθελα 60 αγαπημένες ταινίες να τις έχω σε δισκάκι.Ολες τις υπόλοιπες τις (κυρίως καινούριες) τις γράφω προσωρινά σε σκληρό μέχρι να τις βαρεθώ και έπειτα τρώνε σούτι!
Οδυσσέα το νήμα θα συγχωνευτεί με ήδη υπάρχον στην κατηγορία HTPC....

Reaction score
150

Δισκάκια? Που να σηκώνεσαι να το πάρεις, ν'ανοίγεις κουτί, player, δυο μέρες να ξεκινήσει. Μπαα..

Disk ναι αλλα the hard one. :616:

Reaction score
1.277

Στα προβλήματα του σκληρού να προσθέσω:
  • τον σημαντικό ρόλο της ΔΕΗ,που με κακή τάση τρώνε "τράκο" κάτι τέτοιες συσκευές
  • το να πέσεις σε ελλατωματικό προϊόν.Φαντάσου να γράψω ταινίες συνολικού μεγέθους 3TB και μετά απο λίγο καιρό να μην παίρνει μπρος ή να μην τις διαβάζει για τον Χ,Ψ λόγο.

Επίσης εγώ ρε παιδιά όταν σύνδεσα HDD=>TV με ταινία (m2TS) γιατί η τηλεόραση μου έβγαλε μήνυμα "μη υποστηριζόμενο codec-format";

Εσείς πως βλέπετε ταινίες full ποιότητα μέσω σκληρού;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Επιτέλους φτηνά blu ray εγγραφής 50GB !

Μπορεί το μήνυμα να στο έβγαλε για τον codec του ήχου, δεν αναπαράγουν όλες οι τηλεοράσεις π.χ DTS, γενικά οι τηλεοράσεις δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αναπαραγωγή.

Reaction score
188
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

εγω πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι να εχεις και τα 2.σκληρο δισκο για ευελιξια να κατεβασεις βλεπεις-δινεις σε φιλους,σβηνεις κλπ και καποιες ταινιες must have που πρεπει να εχουμε,μπορουμε να τις εχουμε σε δισκακια.

Reaction score
39
Βοηθήστε βρε άκαρδοι και το χαζό της παρέας... :( χθες πάλι έβαλα font arial 50 και bottom offset 32 και μου βγαίνουν κάτι ψειρες κολλημένες τέρμα κάτω. Τι δισκάκια έχω πετάξει δε λέγεται... :)

Reaction score
39
Γεια σου Δημητρη! Τα default είναι Times new roman. Η πλάκα είναι οτι σε έναν οδηγό σε ξένο φόρουμ έλεγε για 40 arial το οποιο μου βγαινει κωμικα μικρο κ στο "πατωμα". Δεν ξέρω μήπως κάνω κάποιο λάθος εγω. Το πιο φοβερό είναι οτι έγραψα για δοκιμη ένα μικρό mkv επεισόδιο σειράς σε DVD με τα arial που λέω κ το έβαλα στο λάπτοπ κ ήταν μια χαρά. Τι να πω;;

Reaction score
39
Πήρα απάντηση απο καλο Σαμαρείτη- συμφορουμίτη για 65 arial κ 60 offset. Ενημερώνω άπαντες αργότερα

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Εγώ δεν πειράζω καθόλου τις ρυθμίσεις των υποτίτλων στο tsmuxer ,το προεπιλεγμένο μέγεθος είναι 65, καλό είναι πριν κάψεις την ταινία στο δισκάκι να την δοκιμάζεις στο PC.

Reaction score
39
Είχα παλαιότερη έκδοση με default οτι να ναι. Τώρα κατέβασα τη φρέσκια κ εχει όντως 65 αλλά μικρό bottom offset. Τώρα φτιαχνω ένα με τις ρυθμίσεις που αναφέρω στο προηγούμενο post. Επανέρχομαι σε καμια ώρα

Reaction score
39
Μόλις παρελαβα 10 δισκάκια TDK BD-RE 50GB απο eBay με 31,90 στερλίνες.
Ηρθαν τοποθετημένα σε θήκη-cake, οχι σφραγισμένα όπως το αναφέρουν άλλωστε.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου πει να βάλω link αργότερα απο το σπίτι.

Θα δοκιμαστούν κ θα επανέλθω αν τυχόν έχουμε προβλήματα..

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και εγώ σε tdk γράφω κάνα 2 χρόνια τώρα, απλά προτιμώ τα 4χ...

Reaction score
74

Θα σας αναφερω ένα περίεργο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο Εργαστήριό μας με εγγραφή
σε BLUE RAY δισκακια της ΤDK-50GB. Tα δεδομένα που παράγονται κάθε μερα είναι πολλά σε όγκο
και για την αποθήκευσή τους εκτός απο συστοιχίες σκληρών δίσκων για σιγουριά αποφασίστηκε να
αποθηκεύονται και σε δισκάκια BR επώνυμης μάρκας όπως τα TDK-BD-R DL 50GB. H συνάδελφος
που ανέλαβε τη διαδικασια του καψίματος των TDK-BD-R DL 50GB μετα απο κάθε γράψιμμο
στο PC-1 (server) εκανε έλεγχο οτι ολα γραφτηκαν καλα στο δικο της PC-2 και τα αποθήκευε 28 δισκακια αποθηκευτηκαν σε "βαλιτσακι" πολυθηκών (τα γνωστά) που εχει πολλές πλαστηκες θηκες με το γνωστό
πλαστικοποιημενο υφασμα προστασίας. Ενω αλλα 30 αποθηκευτηκαν σε μεμονωμενες θηκες σκληρου πλαστικου που
ανοιγουν στα δυο οπως στα βιντεο-κλαμπ. Εδω αρχίζει το μυστήριο. Απο τα 28 δισκακια της πολυθηκης τα 25
παρουσιαζουν τωρα αδυναμια αναγνωσης στο ιδιο writer-reader που τα εγραψε ουτε και σε αλλα δυο writer-reader της
ιδιας μαρκας (LG) μετα απο 15-20 μερες..!!!. Επίσης ισως κακης ποιοτητας του προστατευτικου πλαστικου της θηκης
φαινονται στην περιμετρικη επιφανεια του δισκου ιχνη του πλαστικου που ομως δεν φευγουν ουτε με οινοπνευμα
ουτε με βενζίνη. Τσεκάραμε μερικά από τα BRD και στο BR-writer-reader που έχει στο δικό του pc-3 αλλος συναδελφος. Ελέγξαμε 4 δισκάκια (2 καλά και 2 που δεν διαβάζονται ) και το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε και σ' αυτο το PC-3.
Η μόνη διαφορά ήταν ότι στον υπολογιστή του συναδελφου μπορούσαμε να δούμε τα περιεχόμενα
στα προβληματικά δισκάκια αλλά κολλούσε στο copy μεμονωμένων αρχείων, ενώ στο PC-1 μηχάνημα
δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε καν τα περιεχόμενα. Σε επόμενο στάδιο χρησιμοποίησα το δικο μου
Εξωτερικο BR-writer-reader της ιδιας εταιρείας LG για να δω τα προβληματικά BR. Δυστυχως ουτε
σε αυτό διαβαστηκαν παρόλο που γραφτηκαν σε BR-writer-reader της ιδιας εταιρειας LG.
Στο τέλος εβαλα ενα προβληματικό δισκακι BR στο BR-reader-CD-DVD-writer του φορητου μου (PC-4)
που είναι ενα MATSHITA BD-MLT UJ-220 SATA Device. Σ' αυτο το BR-reader ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ
τα προβληματικά και σαν dir & files όμως η διαδικασια COPY-PASTE ακομα και μικρων αρχειων (25-30 ΜΒ)
γινονταν περιεργως πολυ αργα, ειδικά οταν το καναμε copy σε αλλο σερβερ μεσω δικτυου.
Ομως παρολη την καθυστερηση τελικα ανοιγε απο το ειδικο τελικο προγραμμα επεξεργασιας των δεδομενων.

Συμπερασματικα γραφτηκαν σε LG-writer ελεγθηκαν την ιδια μερα και διαβαστηκαν οκ. σε αλλο LG reader.
Mετα απο 20 μερες δεν διαβαζονταν σε κανενα απο τα διαθεσιμα LG writer-reader AΛΛΑ διαβαστηκαν
απο ενα ασχετο MATSHITA BD-MLT UJ-220 SATA Device. Εχετε καμμια άποψη πάνω στο θέμα..?

Παει πουθενα το μυαλό σας...? Υπάρχει η πιθανότητα η δεσμη του laser να μην ελεγχεται σωστά
και να καει με προβληματικό τροπο τα cells 0-1 ..? και να δημιουργει αλλοιωση με τον χρονο
στη στοιβαδα εγγραφης του BR.... οποτε μπαινει σε λειτουργία ο θεός της ασυμβατότητας των διαφόρων μοναδων..?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικα για κάθε γνώμη....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Με τι πρόγραμμα και σε τι ταχύτητα καίτε τα δισκάκια, και τα δύο παίζουν μεγάλο ρόλο στον χρόνο αντοχής!
πχ. έχω δισκάκια γραμμένα με imgburn και nero, και πάντα στην μισή ταχύτητα αναφοράς του δίσκου, αρκετά χρόνια τα οποία παίζουν θαυμάσια σήμερα! προσοχή στην ταχύτητα εγγραφής, από το μισό και κάτω της αναφερόμενης του δίσκου!
Αυτά βέβαια είναι προσωπική μου γνώμη και πείρα, μετά από 600 + 600 δοκιμαστικές εγγραφές δισκακίων blue ray, με το σύνολο να είναι TDK σε 25 και 50G!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.610
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75