Ποδήλατο

Μηνύματα
879
Reaction score
1.145
Ναι, η αλήθεια είναι ότι για ποδήλατο ισορροπίας πήγαινα.
Είχα τσεκάρει τα 2 πρώτα απο εδω -> http://bikehub.com.cy/store/kids

Το b-bip της bellelli και το scoot της ridgeback.
Το μπιπ μπιπ :D φαίνεται πιο παιχνιδάκι αλλά έχουν προσέξει πολύ τα της ασφάλειας. Μειονέκτημα είναι οι ρόδες που δεν είναι λαστιχένιες και ο μικρός θα είναι πιο πολύ στα γρασίδια και στα χώματα άρα δεν θα είναι ιδανικό.
Το άλλο είναι πιο ποδήλατο.

Δεν πάω για πολλά χρήματα γιατί δεν ξέρω αν ο μικρός θα κάνει εν τέλει η όχι. Πάω λίγο στο περίπου, άρα ναι, γύρω στο κατοστάρικο. Χωρίς τα καλώδια interconnect και ρεύματος!
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.940
Reaction score
20.442
Έλα πίσω και το βλέπουμε, σου είπα, έχω εγώ ένα ποδήλατο ισορροπίας.
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.940
Reaction score
20.442
O Alberto Contador, θα αγωνιστεί στο φετινό Vuelta a Espana και μετά θα σταματήσει την επαγγελματική ποδηλασία.

 






Μηνύματα
19.187
Reaction score
13.477
πως σου φάνηκε η μετάβαση απο το τρέκινγκ στην κούρσα?
Καλησπέρα Γιώργο! Είχα να πάω με κούρσα, δεκαετίες, από τότε που είχα ένα κουρσοειδές made in Hungary (νομίζω δηλαδή), τη δεκαετία του 80! Από εκεί και πέρα είχα μόνο τρέκινγ και mountainoειδή ποδήλατα! Τι να σου πω, η διαφορά μου φάνηκε ψιλοχαώδης! Ελαφρύ, γρήγορο, ούτε μία φορά στη συγκεκριμένη διαδρομή δεν σκέφτηκα να κατέβω στον μικρό δίσκο, πράγμα που ήταν σχεδόν ο κανόνας στο treking (ο μεσαίος). Αποροφά αρκετά καλά τις ανωμαλίες του δρόμου, όχι βέβαια όλες, αφού αυτή τη στιγμή έχει και στενότερα λάστιχα 25αρια, αντί 32αρια) από το treking. Για πρώτη φορά χρησιμοποίησα επίσης πετάλια clipless (όχι όμως road, αλλά mountain SPD, αφού ούτε μου αρέσουν εμφανισιακά τα παπούτσια των road, ούτε μπορείς να περπατήσεις κανονικά με αυτά). Παρόμοια έβαλα και στο treking (clipless στη μία μεριά, πλατφόρμα στην άλλη) και έκανα τις δύο πρώτες βόλτες πριν μου έρθει το Cube. Είχα και την πρώτη πτώση στην πρώτη βόλτα, όταν σε stop από ψιλοχάλια δρόμο δεν πρόλαβα να ξεκλειδώσω από το πετάλι! :D
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Θα δεις ότι τα χιλιόμετρα θα μαζεύονται πολύ πιο γρήγορα...Στο λάστιχο σίγουρα μπορείς να ανέβεις λίγο για να καλύψεις μέρος των κραδασμών....αφού όμως τα πατήσεις λίγο αυτά που έχει...μην πάνε έτσι!
 

Μηνύματα
19.187
Reaction score
13.477
Έτσι ακριβώς, αυτό σκέφτομαι. να τα αφήσω να κάνουν κάποια χιλιόμετρα και μετά τα αλλάζω. Μη παραπονιούνται κιόλας σαν κάποια άλλα που τα έβαλα και έβγαλα σχεδόν αμέσως στο τρέκινγκ! :D:roflmao:
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
λυσε λιγο τους εντατηρες
να ξεκουμπωνουν πιο ευκολα....
και στην πορεια τους <μαζευεις> οσο θες
 

Μηνύματα
19.187
Reaction score
13.477
Thanks Αργύρη, το έχω ήδη κάνει, και ξεκουμπώνουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα (ειδικά δεξιά, που προτιμώ να ξεκουμπώνω πρώτα).
 

Μηνύματα
1.743
Reaction score
402
τί γνωμη έχετε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα; αξίζει η χρήση τους για μεσα στην πόλη;
περισσότερο σαν καθημερινό μεταφορικό μέσο παρά σαν χόμπι/διασκέδαση.

εχει βγάλει ενα και η xiaomi
 


Μηνύματα
19.187
Reaction score
13.477
Ηλεκτρικό σκεφτόμουν να πάρω πριν δύο χρόνια, όταν αποφάσισα να ξαναξεκινήσω να κάνω ποδήλατο, σκεφτόμενος τα κιλά που είχα πάρει και το ζόρι με το κανονικό ποδήλατο, αλλά μετά το σκέφτηκα ξανά, και λέω πως θα με βοηθήσει το ηλεκτρικό να πέσουν τα κιλά και να επανέλθει η φυσική κατάσταση; Και πήρα το treking τότε, και μέχρι χθες που παρέλαβα το road είχα κάνει πάνω από 9000 χιλιόμετρα με αυτό. Βέβαια δεν το ήθελα για καθημερινή μετακίνηση.

Σε αυτή τη περίπτωση το ηλεκτρικό μοιάζει μια πολύ καλή ιδέα. Το συγκεκριμένο της xiaomi από ό,τι βλέπω είναι αναδιπλούμενο, με μικρές ρόδες, δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει με τους καρόδρόμους και τις λακούβες, και όλα τα εμπόδια που έχουν οι ελληνικοί δρόμοι...
[DOUBLEPOST=1503596366][/DOUBLEPOST]
Ναι, το έβλεπα προχθές! Πλάκα είχε πάντως! :roflmao::D
 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.940
Reaction score
20.442
Καλημέρα σε όλους.

@Sotos65: Welcome to the road bikers club! Καλοτάξιδο το καινούριο "παιχνίδι", εύχομαι να το ευχαριστηθείς για πολλά, πολλά χιλιόμετρα! Μια συμβουλή: Προσπάθησε να συνηθίσεις να ποδηλατείς στον μικρό δίσκο. Ο γενικός κανόνας όσον αφορά στην ποδηλασία με road bike είναι ότι ο μικρός δίσκος χρησιμοποιείται για "πορεία" κι ο μεγάλος για "ταχύτητα". Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι το εύρος των ταχυτήτων που μπορείς να χρησιμοποιείς διαφοροποιείται αναλόγως του ποιου δίσκου χρησιμοποιείς μπροστά. Για παράδειγμα, όταν ποδηλατείς με τον μεγάλο δίσκο μπροστά, δεν συνίσταται να χρησιμοποιείς ελαφριές ταχύτητες πίσω (1η έως 3η ή 4η, αναλόγως κασέτας), διότι τεντώνεις την αλυσίδα υπερβολικά και την φέρνεις υπό γωνία στην οποία αφενός φθείρεται η ίδια κι αφετέρου οι εκτροχιαστές (μπρος και πίσω). Κάτι αντίστοιχο ισχύει κι όταν ποδηλατείς με το μικρό δίσκο μπροστά - οι 2-3 τελευταίες ταχύτητες (οι "βαριές") δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Τέλος λάβε υπόψη σου ότι ο μεγάλος δίσκος επιβαρύνει τις αρθρώσεις (γόνατα κι ισχία, κυρίως), καθώς απαιτείται (πολύ) μεγαλύτερη δύναμη για να κινηθεί το ποδήλατο στην περίπτωση χρήσης του, συνεπώς η μακρόχρονη (=για αρκετή ώρα) ποδηλασία με μεγάλο δίσκο μπροστά δεν συνίσταται - συν του ότι τα πόδια σου "γεμίζουν" με γαλακτικό οξύ γρηγορότερα.

Στα δικά μου, τo Σάββατο 12/08, σηματοδότησε το τέλος του δεύτερου κύκλου προπονήσεων με το TrainerRoad. Μετά από είκοσι (20) εβδομάδες προπονήσεων, μπορώ να δηλώσω ότι είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Το "αποτέλεσμα" είναι αύξηση της αντοχής και της δύναμης, βελτίωση του τρόπου ποδηλασίας και κυρίως επαναφορά της φυσικής κατάστασής μου σε επίπεδα αρκετών μηνών πριν. Βέβαια, κανονικά, θα έπρεπε να ζυγιστώ την επομένη ημέρα το πρωί για να δω και τη (πιθανολογούμενη) μείωση στο σωματικό βάρος συγκριτικά με 6 εβδομάδες πριν, αλλά το ξέχασα!:) Δεν πειράζει. Πάντως, ό,τι και να έδειχνε η ζυγαριά, ο καθρέπτης είναι αδιάψευστος μάρτυρας κι από ό,τι δείχνει, τα ρούχα μου "στρώνουν" λίγο καλύτερα πάνω μου από ότι προηγουμένως. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου, επειδή αφετέρου πέτυχα τους στόχους που είχα θέσει κι αφετέρου επειδή είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό (χρόνια) που καταφέρνω να γυμναστώ τόσο τακτικά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πραγματικά, μου είχε λείψει αυτό το αίσθημα.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες βρισκόμουν σε (κρεπαλο-)διακοπές οι οποίες τελείωσαν χθες. Από αύριο θα αφιερώσω μία εβδομάδα προπονήσεων σε ποδηλασίες "επαναφοράς" και την αμέσως επόμενη θα ξεκινήσω την επόμενη φάση της προπόνησης (πρόγραμμα προπονήσεων "Climbing"), διάρκειας 8 εβδομάδων - περαστικά μου...:headbang:
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.817
Members
37.931
Νεότερο μέλος
kowalski
Top