Ποδήλατο



Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
tea ειπες....που οταν χαραλωνε το συρματοσχοινο στις ταχυτητες παταγες σουζα και αλλαζαν μονες τους στον αερα
 







Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Μου ζήτησε εχτές η μικρή να κάνουμε ποδήλατο....είχε και τέλεια μερα....πήγαμε μια βόλτα γύρω απο το λιμάνι και πίσω σπίτι κοντά στ 5 χλμ...την αφήνω και συνεχίζω να κάνω λέει 25-30 χιλιόμετρα.....μπαρμπούτσαλα....την πρώτη επαφή με κόπρο την αντιμετώπισα επιτυχώς....στην δεύτερη δυστυχώς δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω. Ένα τσομάρι γύρω στα 30 κιλά είχε κάτσει στην μέση του δρόμου και με πρόγκαγε. Ρε τι "μουτς-μουτς", ρε τι απειλές, ρε τι πέτρες δήθεν του πέταγα να φοβηθεί...τζίφος....γύρισα προς τα πίσω και τέλος η βόλτα....
12 χιλιόμετρα και γύρισα σπίτι μέσα στα νεύρα....!!!!
 





wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.871
Reaction score
20.362
22/01 - 16/03/2018: Οχτώ (8) εβδομάδες τακτικών και δομημένων προπονήσεων, με στόχο την προετοιμασία για τον αγώνα τριάθλου που θα γίνει στις 18/03, ξεκίνησαν. Η προπόνηση βγήκε, όχι στο 100%, αλλά περίπου στο 75%, το οποίο, για μένα είναι ΟΚ, ειδικά μετά από σχεδόν 1.5 μήνα "on-off" κατάστασης (=μη τακτικών προπονήσεων). Ούτως ή άλλως, στο 100% θέλω να φτάσω κοντά στην ημέρα του αγώνα. Διατροφή, προπόνηση, ξεκούραση, υπομονή, επιμονή.

Φέτος, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, θα συμμετάσχουμε στο Sprint Triathlon (μισές αποστάσεις συγκριτικά με το Ολυμπιακό Τρίαθλο). Ο κολυμβητής της ομάδας είχε έναν τραυματισμό στην κλείδα και δήλωσε ότι θα του ήταν αδύνατο να καταφέρει να ολοκληρώσει την απόσταση του Ολυμπιακού Τρίαθλου (1500m κολύμπι). Οπότε, προσάρμοσα τις προπονήσεις ανάλογα.

Μέχρι στιγμής, οι τρεις προπονήσεις δεν βγήκαν στο 100%. Κινήθηκα μεταξύ 75% και 86% των στόχων της κάθε προπόνησης. Ήταν προπονήσεις VO2max και Threshold που είναι από τη φύση τους πολύ απαιτητικές, αλλά όπως είπα και πριν, με ενδιαφέρει να πιάνω το 100% κοντά στην ημέρα του αγώνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει δρομέα, αλλά πού θα πάει, θα βρούμε. Αλλιώς, θα μου "μείνουν" οι προπονήσεις, χοχοχοχο!

Κατά τα άλλα: Πήγα το Σάββατο 13/01 να δώσω αίμα. Εξέταση αιμοσφαιρίνης από τη νοσοκόμα, πίεση από την γιατρό. Αιμοσφαιρίνη 13.3, πίεση 10 με 7. Με στραβοκοιτάει η γιατρός. "Αθλείστε τακτικά;" με ρωτάει. "Αθλούμαι τακτικά." απαντάω. "Μήπως υπεραθλείστε;" μου λέει. "Μα, γιατί το λέτε αυτό;" ρωτάω (πού να της έλεγα ότι έχει 1 μήνα, σχεδόν, που αθλούμαι κατ' όνομα κι όχι κατ' ουσίαν...). "Ε, να έχετε χαμηλή πίεση, το οποίο είναι καλό, αλλά φοβάμαι ότι πέραν του ότι η χαμηλή πίεση μπορεί να οφείλεται στη γυμναστική που κάνετε, μπορεί να υποδηλώνει κι έλλειψη σιδήρου. Να έρθετε σε ένα μήνα να κάνετε εξετάσεις αίματος για να δούμε τι συμβαίνει." μου λέει. "ΟΚ, αλλά να ξέρετε, γενικά είμαι υποτασικός, έχει χρόνια, δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο." απαντάω και πάω δίνω αίμα κανονικά.

Σημείωση: Είμαι τακτικός αιμοδότης, κάποιες φορές "έφαγα άκυρο" λόγω χαμηλής πίεσης, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα άσχημα/ζαλάδες κτλ. Απλώς, έχω, κατά κανόνα, χαμηλή πίεση. Κάνω κάθε χρόνο εξετάσεις αίματος κι όσες φορές έκανα, όλα ήταν normal. Εξαίρεση το 2017 που δεν έκανα εξετάσεις αίματος - μαλακία μου.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.871
Reaction score
20.362
Αρχίζω να κάνω δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή στον αγώνα ομαδικού τριάθλου σε (περίπου) ένα μήνα από σήμερα...

Οι προπονήσεις δεν πάνε καλά - βασικά δεν προλαβαίνω να ολοκληρώνω τον όγκο/αριθμό προπονήσεων που απαιτείται για σκοπούς προετοιμασίας - με αποτέλεσμα να έχω μείνει αρκετά πίσω. Από τη μία σκέφτομαι να "ρίξω" τον αριθμό προπονήσεων από 3/εβδομάδα σε 2/εβδομάδα, από την άλλη σκέφτομαι ότι εάν το κάνω ίσως η προετοιμασία να είναι ανεπαρκής, μετά σκέφτομαι ότι δεν είμαι αθλητής και "κατεβαίνω" στον αγώνα για το χαβαλέ με τους φίλους που θα συμμετάσχουμε - άρα γιατί να αγχώνομαι που δεν "βγαίνει" το πρόγραμμα των προπονήσεων και τέλος σκέφτομαι να τα παρατήσω και στα @@ μου...
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Μην αγχώνεσαι......πήγαινε και άμα δεις ότι ζορίζει το πράγμα χαλάρωσε και απόλαυσε το....έτσι και αλλιώς την απόσταση θα την καλύψεις....το κέφι σας πάτε να κάνετε!
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Για πείτε ρε ποδηλάτες!
Σκέφτομαι να πάρω ένα ποδήλατο για πολύ βασική και απλή χρήση.
Συγκεκριμένα η πρώτη χρήση είναι να πηγαινοέρχομαι στη δουλεία (2,9χλμ από το σπίτι) ,πράγμα το οποίο τώρα κάνω με τα πόδια και το φχαριστιέμαι ,αλλά φοβάμαι πως θα ρουτινιάσω και θα αρχίσω πάλι το αμάξι ,συνεπώς θέλω το ποδήλατο ως μια ωραία εναλλακτική στο περπάτημα.
Η δεύτερη χρήση κλασσικά ,είναι να βγαίνω βόλτα με την κορούλα.
Απλά πράγματα λοιπόν και μικρές οι απαιτήσεις...οπότε με κανένα εκατοπενηντάρι βρίσκω τίποτα ή όχι?
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Ψάξε για μεταχειρισμένο trekking με αυτά τα χρήματα.
Σε καινούργιο δεν υπάρχει κάτι της προκοπής νομίζω. Σιδερένια με πολύ βάρος ισως και με ταχύτητες/λεβιέδες της πλάκας που θα τους πάρεις στο χέρι σε λίγο καιρό και θα πληρώνεις παραπάνω χρήμα ή θα το παρατήσεις να σκουριάσει. Να μην μιλήσουμε για την σέλα.....
Π.Χ: https://www.car.gr/12459077-ideal-nergetic

Α.....ξέχασα....να είναι το σωστό μέγεθος....αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς....
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.193
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top