Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.711
Άντε και σε βατόμετρο, τώρα που έχουν πέσει οι τιμές. ;)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Άσε, άσε και "γλυκοιτάζω" (= με τρώει η τσέπη μου) τα power meters της Garmin που είναι ενσωματωμένα στα πετάλια της (made by Exustar) και συνεργάζονται άψογα με το Garmin 520, αλλά... προς το παρόν, προέχουν άλλα.

wizzy

Reaction score
22.478
Για το πιο κάτω ερώτημα, γνωρίζει κάποιος κάτι;

Κάτι που παρατήρησα και θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων με τα Garmin: Το Bryton, βάσει κάποιου αλγόριθμου, από τις θερμίδες που έκαιγα, υπολόγιζε το ποσοστό των θερμίδων που αντιστοιχούσαν σε υδατάνθρακες και το ποσοστό που αντιστοιχούσαν σε λίπος. Δεν είδα κάποιον τέτοιον υπολογισμό στο Garmin. Δεν υπάρχει/δεν τον κάνει ή μου διέφυγε;

Reaction score
20.847
Μάλλον δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στο edge 520, στο appendix του manual αναφέρονται δύο πεδία δεδομένων,

Calories
: The amount of total calories burned.
Calories to Go
: During a workout, the remaining calories when
you are using a calorie target.

Σε αντίθεση, το edge 510 στο manual αναφέρει και τρίτο πεδίο, για το λίπος,

edge510.jpg

wizzy

Reaction score
22.478
Oh well.... Thanks man, δεν πειράζει, θα "ζήσω" και χωρίς αυτήν την ένδειξη!:)

Reaction score
20.847
Έχεις βάλει την τελευταία έκδοση 3.0 του firmware; Την έβαλα σχεδόν από την πρώτη ημέρα, αλλά μου φάνηκε ότι αργούσε να κλειδώσει το gps (δεν έκανα πολλές δοκιμές όμως, λόγω καιρού και χρόνου) και γύρισα στην 2.30.

wizzy

Reaction score
22.478
Δεν είμαι σίγουρος, θα το δω όταν πάω σπίτι και θα σου πω. Όταν λες ότι αργεί να "κλειδώσει" το GPS, για τι χρονικό διάστημα συζητάμε;

Reaction score
20.847
Αρκετά λεπτά, αλλά δεν ξέρω όπως σου είπα σε πραγματικές συνθήκες τι ισχύει, γιατί τις δοκιμές αυτές τις έκανα στο σπίτι. Όμως στα ίδια σημεία κλείδωνε πολύ πιο γρήγορα η 2.30. Δεν το κράτησα σχεδόν καθόλου το 3.00, οπότε τα συμπεράσματα μπορεί να είναι λάθος και της στιγμής.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.711
Για το πιο κάτω ερώτημα, γνωρίζει κάποιος κάτι;
Γνώμη μου είναι ότι αυτές οι ενδείξεις είναι τόσο ανακριβείς που δεν αξίζει να τις έχεις. Ο αλγόριθμος προσπαθεί μέσω της ζώνης παλμών που βρίσκεσαι να μαντέψει το ποσοστό λίπους/υδατανθράκων βάσει μέσων όρων μετρήσεων από μελέτες. Είναι όμως τόσο πολλοί οι παράγοντες που μεταβάλλουν τέτοια στοιχεία που απλά είναι ...άχρηστα. Σαν να προσπαθείς να βρεις τα Watt ενός ενισχυτή από την ένταση που φτάνει στα αυτιά σου.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Κανα vintage έχετε βάλει?

MERCIER-SERVICE-DES-COURSES-11.jpg

Σήμερα είδα ενα μαγαζί με τέτοια μέσα , ανακατασκευασμένα πλήρως.
Λ Αλεξάνδρας 30 , δίπλα στο Stereo Park.

wizzy

Reaction score
22.478
Γνώμη μου είναι ότι αυτές οι ενδείξεις είναι τόσο ανακριβείς που δεν αξίζει να τις έχεις. Ο αλγόριθμος προσπαθεί μέσω της ζώνης παλμών που βρίσκεσαι να μαντέψει το ποσοστό λίπους/υδατανθράκων βάσει μέσων όρων μετρήσεων από μελέτες. Είναι όμως τόσο πολλοί οι παράγοντες που μεταβάλλουν τέτοια στοιχεία που απλά είναι ...άχρηστα. Σαν να προσπαθείς να βρεις τα Watt ενός ενισχυτή από την ένταση που φτάνει στα αυτιά σου.
Τώρα που το λες και το σκέφτομαι καλύτερα, σαν να μην έχεις άδικο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κανα vintage έχετε βάλει?

View attachment 52838

Σήμερα είδα ενα μαγαζί με τέτοια μέσα , ανακατασκευασμένα πλήρως.
Λ Αλεξάνδρας 30 , δίπλα στο Stereo Park.
Ανακατασκεύασα το πρώτο μου κουρσάκι Peugeot PA-10 του 1974.

wizzy

Reaction score
22.478
Αρκετά λεπτά, αλλά δεν ξέρω όπως σου είπα σε πραγματικές συνθήκες τι ισχύει, γιατί τις δοκιμές αυτές τις έκανα στο σπίτι. Όμως στα ίδια σημεία κλείδωνε πολύ πιο γρήγορα η 2.30. Δεν το κράτησα σχεδόν καθόλου το 3.00, οπότε τα συμπεράσματα μπορεί να είναι λάθος και της στιγμής.
Είμαι στην έκδοση 3.00 και σε κανονικές συνθήκες (= εκτός σπιτιού:)), το GPS "κλειδώνει" σε 30 δευτερόλεπτα, στην χειρότερη των περιπτώσεων. Κάποιες φορές, δεν "βρίσκει" το cadence sensor με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω "ανάποδα" πετάλι έτσι ώστε να τεθεί σε κίνηση ο αισθητήρας και να τον "δει" η συσκευή, αλλά παρατήρησα ότι εάν κάνω "ανάποδα" πετάλι με το που ανάψω τη συσκευή, βρίσκει τον αισθητήρα αμέσως.

Reaction score
20.847
Ωραία, θα την ξαναδοκιμάσω μάλλον την 3, σε κανονικές συνθήκες αυτή τη φορά...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.711
Και κάτι άλλο για το GPS των Garmin. Όταν ξεκινάμε από το ίδιο σημείο και "ανάβουμε" το Edge, το λοκάρισμα του GPS είναι πιο γρήγορο. Σαν να αποθηκεύει κάποια βασικά στοιχεία για τα favorite places. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο αλλά ισχύει.

Σώτο, μπορεί με το νέο firmware να έγιναν reset αυτές οι "αποθηκεύσεις" και να πρέπει να τις ξαναδημιουργήσει.

Υ.Γ. Πού να δείτε πόσο κάνει το EDGE 500 που είναι σκέτο GPS (χωρίς GLONASS) και έχει και παλιότερο αισθητήρα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης