Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Πάντως, το γεγονός ότι το Edge 520 έχει κι αισθητήρα GLONASS, δεν το θεωρώ πλεονέκτημα. Ο λόγος είναι ότι (εκτός κι αν μου έχει διαφύγει κάτι στις ρυθμίσεις) το σύστημα GLONASS δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί/χρησιμοποιηθεί μόνο του, ανεξάρτητα από το GPS. Κοινώς, δεν μπορώ να ορίσω τη συσκευή να λαμβάνει σήμα μόνο από το GLONASS. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενεργοποιήσω το GLONASS ταυτόχρονα με το GPS για λεπτομερέστερη καταγραφή της διαδρομής σε σύγκριση με την λεπτομέρεια καταγραφής μόνο από το GPS (αλλά και πάλι, ποιο το όφελος; δηλαδή πού θα μου χρειαστεί π.χ. να ξέρω ότι μια ανηφόρα έχει κλίση 13.1% αντί για 13%; λέω τώρα εγώ...), η οποία ενεργοποίηση όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες του manual, εξαντλεί την μπαταρία σε γρηγορότερο ρυθμό.

Οπότε, το ενσωματώνεται το σύστημα GLONASS μου κάνει λίγο για πλεονασμός, αλλά ΟΚ, δεν με "χαλάει".

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.649
Πάντως, το γεγονός ότι το Edge 520 έχει κι αισθητήρα GLONASS, δεν το θεωρώ πλεονέκτημα. Ο λόγος είναι ότι (εκτός κι αν μου έχει διαφύγει κάτι στις ρυθμίσεις) το σύστημα GLONASS δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί/χρησιμοποιηθεί μόνο του, ανεξάρτητα από το GPS. Κοινώς, δεν μπορώ να ορίσω τη συσκευή να λαμβάνει σήμα μόνο από το GLONASS. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενεργοποιήσω το GLONASS ταυτόχρονα με το GPS για λεπτομερέστερη καταγραφή της διαδρομής σε σύγκριση με την λεπτομέρεια καταγραφής μόνο από το GPS (αλλά και πάλι, ποιο το όφελος; δηλαδή πού θα μου χρειαστεί π.χ. να ξέρω ότι μια ανηφόρα έχει κλίση 13.1% αντί για 13%; λέω τώρα εγώ...), η οποία ενεργοποίηση όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες του manual, εξαντλεί την μπαταρία σε γρηγορότερο ρυθμό.

Οπότε, το ενσωματώνεται το σύστημα GLONASS μου κάνει λίγο για πλεονασμός, αλλά ΟΚ, δεν με "χαλάει".
Για καλύτερη ακρίβεια το έβαλαν ειδικά όταν οι συνθήκες (μορφολογικές, όχι καιρικές) δεν είναι καλές. Το θέμα της μπαταρίας είναι το μελανό σημείο όλων των φορητών συσκευών τεχνολογίας. Μπορούν να προσθέσουν αρκετές δυνατότητες με ελάχιστο κόστος, αλλά τους φρενάρει η κατανάλωση.

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα της φορητής τεχνολογίας είναι ότι είμαστε ακόμα πίσω στις μπαταρίες όσον αφορά το μικρό μέγεθος και βάρος.

wizzy

Reaction score
22.478
Για καλύτερη ακρίβεια το έβαλαν ειδικά όταν οι συνθήκες (μορφολογικές, όχι καιρικές) δεν είναι καλές.
Δηλαδή; Τι είναι οι "μορφολογικές συνθήκες";

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.649
Δηλαδή; Τι είναι οι "μορφολογικές συνθήκες";
Περιοχές με μη "καθαρή" θέα στον ουρανό. Μέσα στην πόλη, σε δάσος, σε φαράγγια κλπ.

Reaction score
1.988
Σήμερα αγόρασα αυτό το jacket
Πιστεύω ότι θα με καλύψει στο θέμα του κρύου...είτε με ποδηλατική μπλούζα απο μέσα είτε με ισοθερμικό μόλις πέσει και άλλο η θερμοκρασία....αύριο το πρωί που λέω να βολτάρω πριν τη δουλειά θα το τεστάρο....

wizzy

Reaction score
22.478
Παράδειγμα άρθρου, το οποίο περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τον προστάτη και το ποδήλατο, αλλά είναι τόσο κακογραμμένο που η ανάγνωσή του είναι επιεικώς κουραστική.

Ο προστάτης, το ποδήλατο και οι μύθοι.

Προσωπικά, για να το διαβάσω, αντέγραψα το κείμενο σε word file, το διόρθωσα και μετά μπόρεσα να το διαβάσω.

wizzy

Reaction score
22.478
Σήμερα αγόρασα αυτό το jacket
Πιστεύω ότι θα με καλύψει στο θέμα του κρύου...είτε με ποδηλατική μπλούζα απο μέσα είτε με ισοθερμικό μόλις πέσει και άλλο η θερμοκρασία....αύριο το πρωί που λέω να βολτάρω πριν τη δουλειά θα το τεστάρο....
Δεν μας είπες, τελικά, το δοκίμασες, είναι καλό;

Reaction score
1.988
Δεν μας είπες, τελικά, το δοκίμασες, είναι καλό;
Βγήκα βόλτα Παρασκευή πρωί στις 6:30 περίπου με 14 βαθμούς. Στην αρχή αισθανόμουν λίγο την παγωνιά στα χέρια, αλλά μετά τα 10-15 λεπτά που ανέβασα θερμοκρασία δεν κατάλαβα τίποτα. Απο μέσα φόραγα την καλοκαιρινή ποδηλατική μπλούζα και όχι ισοθερμικο. Με ένα ισοθερμικό πιστέυω ότι θα είναι άριστο και για κάτω απο 10 βαθμούς. Νομίζω ότι έκανα καλή επιλογή για να βξάλω τον χειμώνα.
Ξέχασα να πάρω και κάτι για το κεφάλι γιατί μόλις ίδρωσα άρχισα να παγώνω.

wizzy

Reaction score
22.478
[...] Ξέχασα να πάρω και κάτι για το κεφάλι γιατί μόλις ίδρωσα άρχισα να παγώνω.
Έχω ένα σκουφάκι της Castelli, ειδικό και ιδανικό (!) για να μπαίνει κάτω από το κράνος. Απαραίτητο accessory για διαδρομές σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, θα πρότεινα κι ένα Buff (ή κάτι παρόμοιο) για το λαιμό.;)

Reaction score
1.988
Buff κλπ τέτοια για τον λαιμό έχω 4-5 λόγω μηχανής και ήδη φόρεσα την Παρασκευή.
Σκέφτομαι μάλιστα μήπως χρησιμοποιήσω και την full face μπαλακλάβα που έχω...

@wizzy :Ποίο έχεις;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.649
Ορίστε κι η ανακοίνωση για το training camp στο οποίο θα συμμετάσχω!
Θα είναι και το έτερον ήμισυ των σχολιασμών του Eurosport.... Θα καλοπεράσεις! Μετά θα είσαι θαμώνας του thread "Ορθογραφικά λάθη που κάνουν τον Κόγια να κλαίει" αφού προσθέσουμε στον τίτλο "Συντακτικά" και "Γλωσσολογικά". :lolsign:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.649
Μιλάς για τον Κρεκούκια;:D
Έχει κι αυτός τα δικά του θέματα. Τα 2/3 της κάλυψης ενός αγώνα είναι στυλ "travel channel", δηλαδή ξενάγηση των τοποθεσιών που περνάει ο αγώνας και το υπόλοιπο 1/3 περιγραφή γεμάτη λάθη με έλλειψη ποδηλατικών γνώσεων. :whistling:

wizzy

Reaction score
22.478
Δεν σας είπα τα νεότερα... Την Πέμπτη, στο 5Χ5 είχα έναν μικροτραυματισμό στον καρπό ο οποίος ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μου επέτρεψε να πιάσω τιμόνι ποδηλάτου, είτε για μικρές είτε για μεγάλες αποστάσεις. Οπότε, άκυρο για μένα το φετινό (σημερινό) Tour of Limassol, 140χλμ μείον αυτόν τον μήνα... ΓΑΜΩΤΟ! Ελπίζω ο υπόλοιπος μήνας κι οι ποδηλασίες να κυλίσουν χωρίς εκπλήξεις.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis