Ποδήλατο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.097
Απάντηση: Ποδήλατο...

Τα θανατηφόρα από βαρειά αμέλεια και με εγκατάλειψη θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να διώκονται ως κακουργήματα και να έχουν παρεπόμενη ποινή τη δια βίου στέρηση του διπλώματος.

Reaction score
0

Λιγο πριν τα πενηντα και τεινω να πιστεψω πως " το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον ".
Αδυνατω να βγαλω αλλα ασφαλη συμπερασματα.
Σκεφτομενος το θανασιμο ατυχημα του 70χρονου τι θα μπορουσε να υποστηριχθει?Απο τη μια εκανε τα ατελειωτα χιλιομετρα με ποδηλατο κι απο την αλλη του στοιχισε τη ζωη του...πολυ λυπηρο που συνεβη στα μερη μας.
Παντως τετοια περιστατικα δεν θαπρεπε να μας αποθαρρυνουν απο τη χρηση του ποδηλατου αλλα να μας κανουν πιο επιφυλακτικους κατα την οδηγηση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Να με συγχωρείς αλλά με τον τρόπο που έγινε, εν μέσω κόντρας, μόνο ατύχημα δεν ήταν.
Κάτι προς <<δολοφονική διάθεση του οδηγού>> του ΙΧ μου ακούγεται καλύτερα.

Ούτε οι κακοί δρόμοι φταίνε τελικά, ούτε η ελλιπής σήμανση.
Το κακό κεφάλι του νεοέλληνα και η νοοτροπία του <<εγώ και άλλος κανένας>> προκαλούν τέτοιες καταστάσεις.

Reaction score
777
οιπόν παιδιά.
Ευχαριστώ για την υποστήριξη σας...Ελπίζω να μπορέσω και εγώ στο μέλλον να σας βοηθήσω σε οτιδήποτε...

Έχω καταλήξει σε μερικά τεμάχια και θα προσπαθήσω να τα οδηγήσω όσο πιο πολύ γίνεται για να καταλήξω...
Έτσι κ αλλιώς δέν βιάζομαι.Απορρώ που πάω σε κάποια καταστήματα και έχουν βιαστικό ύφος λές και εγώ θέλω να αγοράσω σήμερα κάτι.
Θα το ψάξω και θα καταλήξω...

ένα ποδηλατάκι που έχω καταλήξει είναι το
cube ltd cls pro

αυτό λοιπόν που δέν θέλω είναι να πάρω κάποιο λάθος μέγεθος...
Μπήκα λοιπόν εδώ.
http://www.cube.eu/en/service/faq/faq-detail/article/how-do-i-determine-the-correct-frame-size/
οπου με ένα τύπο που δίνει βρήκα το μυθικό νούμερο 56.
Οκ λέω...κοιτάω μετά τα πινακάκια απο κάτω και τί βλέπω!!!
Με έχει μεταξύ 61 με 63!!!!!!!
Τί να πώ...δείτε το εσείς και κρίνετε...Μήκος καβάλου περίπου 85-86 (τελικά).

Συνεχίζω...
Μπαίνω στο ποδήλατο να δώ τη γεωμετρία του.Παρατηρώ εδώ.
http://www.cube.eu/en/tour/country-lite-series/ltd-cls-pro/
στο geometry οτι για το νούμερο 54 το μήκος του κάθετου σωλήνα είναι 52cm!
Αντιθέτως για το 58 είναι τα 56!

Τί να κάνω βρε παιδιά?
Πραγματικά ο κακόμοιρος είδα το 54 σε κατάστημα και δέν κατάλαβα αν είναι καλό ή κακό.Δέν μπόρεσα να το οδηγήσω διότι ήμουν στο υπόγειο....
Μου φάνηκε όμως οτι το KTM Llife One καθόταν καλύτερα στο 56άρι πάνω μου.
Μου φάνηκε όμως.Αν δέν τα τσουλήσω και τα δύο δέν μπορώ να κρίνω...

Τί να κάνω?Λέτε να βρώ κάπου να οδηγήσω το 58?
Έχει κανείς κανα παρόμοιο προβληματισμό?

Thanks guys.Το ξέρω οτι γίνομαι περίεργος αλλα...είναι πολλά τα λεφτά και ψάχνω κάτι να μου κάθεται γάντι!

Reaction score
0
Χωρίς να θέλω να το παίξω ειδήμων (γιατί δεν είμαι) απλά λόγω του ότι τα έχω πρόσφατα να πω μόνο ότι η σωστή επιλογή του μεγέθους είναι κρίσιμη στην αγορά ποδηλάτου.
Οι διαφορες είναι μικρές μεταξύ πχ 56-58 αλλά σημαντικές...
Μη σωστή επιλογή στο μέγεθος και στην γεωμετρία του ποδηλάτου, σημαίνει προβλήματα στα γόνατα και στην σπονδυλική στήλη αργότερα.
Για αυτό και συνίσταται η δοκιμή πριν την αγορά.
Και πάνω από όλα ο καθορισμός της χρήσης (άλλη γεωμετρια το mountain, άλλη το trecking, άλλη η κούρσα).
Επίσης κάθε εταιρία έχει διαφορετικά μεγέθη (αλλο το 56 της ΚΤΜ, άλλο το 56 της IDEAL κοκ)

Ελπίζω να βοήθησα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Είναι σωστό αυτό που λέει ο προηγούμενος φίλος για τα διαφορετικά μεγέθη των εταιριών.

Σαν γενικό μπούσουλα πάντως, χωρίς να είναι απόλυτα ακριβής ο τρόπος, θα έλεγα ότι όταν καβαλάς το ποδήλατο το πλαίσιο να απέχει από τον καβάλο γύρω στα τρία με τέσσερα δάχτυλα.
Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι ποδηλάτες στη σελίδα μας που μπορούν να ενημερώσουν καλύτερα.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Το νέο μου «εργαλείο»
Άντε, καλά χιλιόμετρα και πολύ όρεξη για να μη μένει παρκαρισμένο....

Ideal Crossmo

Specs

Αγοράστηκε από το κατάστημα του Μανιατόπουλου στην Πάτρα
Αύριο θα το παραλάβω!! :107:

Ζήτησα βέβαια, μια μικρή αλλαγή.
Να αντιστραφούν οι ντίζες στα φρένα ώστε να έχω το εμπρός φρένο στη δεξιά μανέτα και το πίσω φρένο στην αριστερή....

Εντυπώσεις αργότερα

Reaction score
458

μετά από πολλές ώρες διάβασμα στο podilates.gr, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι και το μπροστά αμορτισέρ στην πόλη είναι περιττό, μιας και χάνεις σε βάρος, ευελιξία και συνολική αίσθηση του ποδηλάτου (ειδικά μάλιστα σε κατηγορίες τιμής ως και 500-600 ευρώ, όπου οι υλοποιήσεις είναι ποιοτικά χαμηλές). Ψάχνω λοιπόν κάτι αντίστοιχο Γιάννη, με απλό πιρούνι μπροστά. ¨οπως και να'χει, πολύ ωραίο το νέο σου απόκτημα, καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα....''Προσοχή'' δεν σου λέω, γιατί γνωρίζω ότι είσαι τυπικότατος σε θέματα οδικής ασφάλειας και παιδείας..;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Το νέο μου «εργαλείο»
Άντε, καλά χιλιόμετρα και πολύ όρεξη για να μη μένει παρκαρισμένο....

Ideal Crossmo

Specs

Αγοράστηκε από το κατάστημα του Μανιατόπουλου στην Πάτρα
Αύριο θα το παραλάβω!! :107:

Ζήτησα βέβαια, μια μικρή αλλαγή.
Να αντιστραφούν οι ντίζες στα φρένα ώστε να έχω το εμπρός φρένο στη δεξιά μανέτα και το πίσω φρένο στην αριστερή....

Εντυπώσεις αργότερα
Αν σου πω πως πήρα ένα ακριβώς ίδιο για τη σύζυγο και το παραλαμβάνω αύριο θα με πιστέψεις?:109:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

μετά από πολλές ώρες διάβασμα στο podilates.gr, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι και το μπροστά αμορτισέρ στην πόλη είναι περιττό, μιας και χάνεις σε βάρος, ευελιξία και συνολική αίσθηση του ποδηλάτου (ειδικά μάλιστα σε κατηγορίες τιμής ως και 500-600 ευρώ, όπου οι υλοποιήσεις είναι ποιοτικά χαμηλές). Ψάχνω λοιπόν κάτι αντίστοιχο Γιάννη, με απλό πιρούνι μπροστά. ¨οπως και να'χει, πολύ ωραίο το νέο σου απόκτημα, καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα....''Προσοχή'' δεν σου λέω, γιατί γνωρίζω ότι είσαι τυπικότατος σε θέματα οδικής ασφάλειας και παιδείας..;)
Θα ήθελα να σε προειδοποιήσω να προσέχεις ιδιαίτερα το podilates.gr.Όχι όλοι..Αλλα κάποιοι ενοχλητικοί...Κυκλοφορούν διάφοροι εμπειροτέχνες-troll που λένε σπάνιες βλακείες...
Η μπροστά ανάρτηση στα 500 ευρώ κάνει δουλειά.Στα 350 που είναι ένα ελατηριάκι είναι μάπα...
Γενικότερα, επειδή το ψάχνω τώρα τελευταία, νομίζω οτι δέν αξίζει να πάρουμε το κάτι παραπάνω αν είναι φτηνό.Δηλαδή...
φτηνό δισκόφρενο είναι μάπα.Πάρε vbrake καλύτερα.
φτηνή ανάρτηση είναι μάπα.Πάρε χωρίς καλύτερα.
κ.τ.λ.

Δέν στο λέω επειδή είμαι ξερόλας και έτσι αλλα επειδή είμαι παθών!!!

Reaction score
777
Επίσης να αναφέρω το κατάστημα kassimatis και το dynocycles που επισκέφτηκα.
Ο kassimatis ήταν μέτριος.Είχε κόσμο αλλα έχει πολύ καλά ποδήλατα.specialized, scott και ideal.
Ο dynocycles πολύ ευγενικός.Φέρνει τα ghost.Στο μάτι δείχνουν μέτρια.Στο site δείχνουν να έχουν σοβαρό υπόβαθρο έρευνας στο θέμα και σχετικά καλές τιμές γι αυτό που δίνουν.

Θα επανέλθω με ανάλυση σε εταιρείες!!!

Reaction score
777

Αν σου πω πως πήρα ένα ακριβώς ίδιο για τη σύζυγο και το παραλαμβάνω αύριο θα με πιστέψεις?:109:
Πολύ καλό φίλε.Γενικότερα τα ideal είναι αχτύπητα στα χρήματα τους...
Πόσο...?Αν επιτρέπεται?

Reaction score
458
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Θα ήθελα να σε προειδοποιήσω να προσέχεις ιδιαίτερα το podilates.gr.Όχι όλοι..Αλλα κάποιοι ενοχλητικοί...Κυκλοφορούν διάφοροι εμπειροτέχνες-troll που λένε σπάνιες βλακείες...
Η μπροστά ανάρτηση στα 500 ευρώ κάνει δουλειά.Στα 350 που είναι ένα ελατηριάκι είναι μάπα...
Γενικότερα, επειδή το ψάχνω τώρα τελευταία, νομίζω οτι δέν αξίζει να πάρουμε το κάτι παραπάνω αν είναι φτηνό.Δηλαδή...
φτηνό δισκόφρενο είναι μάπα.Πάρε vbrake καλύτερα.
φτηνή ανάρτηση είναι μάπα.Πάρε χωρίς καλύτερα.
κ.τ.λ.

Δέν στο λέω επειδή είμαι ξερόλας και έτσι αλλα επειδή είμαι παθών!!!
δε λέμε κάτι διαφορετικό...το 500άρι εγώ το έβαλα, γιατί νομίζω ότι τόσες φορές που διάβασα για το συγκεκριμένο θέμα, αρκετοί είναι αυτοί που λένε, ότι μέχρι τόσα χρήματα η ανάρτηση είναι ψιλομάπα, με μπουκάλα που σε λίγο απλά δε δουλεύει.
Κατά τ'άλλα, συμφωνώ 100%...καλύτερα vbrakes από φτηνά δισκόφρενα και πάει λέγοντας...
Thanks πάντως για τα info..;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439

Πολύ καλό φίλε.Γενικότερα τα ideal είναι αχτύπητα στα χρήματα τους...
Πόσο...?Αν επιτρέπεται?
Το έχουν όλοι γύρω στα 370 ευρώ.
Μέσω γνωστού το πήρα 330.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

δε λέμε κάτι διαφορετικό...το 500άρι εγώ το έβαλα, γιατί νομίζω ότι τόσες φορές που διάβασα για το συγκεκριμένο θέμα, αρκετοί είναι αυτοί που λένε, ότι μέχρι τόσα χρήματα η ανάρτηση είναι ψιλομάπα, με μπουκάλα που σε λίγο απλά δε δουλεύει.
Κατά τ'άλλα, συμφωνώ 100%...καλύτερα vbrakes από φτηνά δισκόφρενα και πάει λέγοντας...
Thanks πάντως για τα info..;)
Δε μου λές...Μιας και ψάχνεις ποδήλατο...

Δέν κοιτάς το KTM MANHATTAN?
Έχει σκελετό ίδιο με όλη τη σειρά.
Μπροστά αξιοπρεπή αναρτησούλα.Όχι τίποτα φοβερό αλλα δέν θα σου ξεχειλώσει.
Ταχυτητούλες shimano acera.
Γενικά γεμάτο ποδήλατο με όνομα απο πίσω και στα 350 ευρώ.

Επίσης έχω βρει ένα mongoose στα 350 χωρίς ανάρτηση που μου φαίνεται καλό.

Θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις την υπέρβαση αν ψάχνεις τρέκινγκ και να τα σκάσεις για το megisto με τα τακάκια.
Το βρίσκεις γύρω στα 380, έχει αλουμίνιο 7005 που είναι καλύτερο απο το 6001(δέν το έχω ψάξει έτσι μου είπαν), σπαστό τιμόνι για ρύθμιση καθ ύψος, σοβαρό σύστημα ταχυτήτων, καλή ανάρτηση, σωστά κέντρα κ.τ.λ.
Για να πατήσεις τα ίδια specs σε επώνυμο Ευρωπαικό ή Αμερικάνικο θέλεις γύρω στα 600+.

Δέν σου λέω τυχαία το ktm και το megisto.Βλέπω και παρατηρώ οτι τελικά μετά απο τα 4 κατοστάρικα, δηλαδή απο αυτά τα δύο, το οριακό κόστος(sic) μεγαλώνει αρκετά άσχημα και χωρίς νόημα.Πληρώνεις ένα κάρο λεφτά για δισκόφρενα, αναρτήσεις και ταχύτητες που έχουν διαφορές μεταξύ τους σε οριακές συνθήκες και όχι στην πόλη.

Εγώ που κοιτάω ψηλότερες τιμές πραγματικά το σκέφτομαι αν θα πάρω κάτι ανάλογο.

Reaction score
458
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

ειλικρινά πριν κολήσω λίγο με το θέμα ''αμορτισέρ'', είχα καταλήξει στα 2 ποδήλατα που αναφέρεις..:)
θα το ψάξω λίγο ακόμα και κάποια στιγμή θα πάρω ένα, που θα πάει..:p

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποδήλατο...

Το βρίσκεις γύρω στα 380, έχει αλουμίνιο 7005 που είναι καλύτερο απο το 6001(δέν το έχω ψάξει έτσι μου είπαν),
Η σωστή σειρά είναι 6061 αλλά μικρή η διαφορά.
Οι διαφορές μεταξύ 6061 και 7005 είναι στην στρεπτική ακαμψία και στη διάρκεια ζωής.
Και στα δύο είναι καλύτερο το 7005.
Ακόμα ποιο προηγμένες σειρές είναι η 7050 και 7075.

Reaction score
777
Λοιπόν κομμένα τα γελια τώρα...
Αύριο θα πάω στο freeday.Θα ακολουθήσει κανείς?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Παντως η εμπειρια μου λεει πως στην πολη η αναρτηση εμπρος ειναι πρακτικα αχρηστη.
Προσθετει πολυ βαρος κ σε κουραζει αρκετα.
Το μισο πεταλι μαζι με το ανασηκωμα του τιμονιου πανω-κατω μεταφραζεται σε κινηση της αναρτησης.
Αντι πχ για 80% αποδοση πεφτεις στο 60%.

Βεβαια ειναι λιγο πιο ξεκουραστο και λιγοτερο αμεσο

Αφου παλαιοτερα ακομα κ βουνο χωρις αναρτηση πηγαινα...

Καλα δεν το συζηταω για πισω αναρτηση..

Τη μεγαλυτερη αποδοτικοτητα θα την δειτε σε πηδαλια με καλουπιεδες η ακομα καλυτερα αν μπορειτε βεβαια σε ειδικα πηδαλια-παπουτσια τυπου look-spd κλπ.

Αυτα

Στην χειροτερη βαλτε αυτες τις ωραιες σελες που ειναι με ελατηρια

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.318
Members
38.538