Ποδήλατο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και κανα σκουφακι ή καλυμα αυτιων κλεινει την γκαρνταρομπα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν φορας τα καταλληλα, δεν αισθανεσαι κρεμυδι
και εχεις προστασια απο το κρυο

Reaction score
1.988
Τα ποδηλατικά σκουφάκια κάνουν δουλειά ή είναι μόνο για ιδρώτα; (δεν έχω...) Λαιμό και στόμα τα κάλυπτα πέρσι με τα ισοθερμικά που χρησιμοποιώ στην μηχανή κατά κόρον τον χειμώνα.
Αν μέσα από την ποδηλατική μπλούζα που έχω τώρα (κοντομάνικη)φορέσω ισοθερμική μπλούζα της North Face (Μακρυμάνικη) και απο επάνω το μακρυμάνικο αντιανεμικό της casteli , με καλύπτει; Ή πρέπει να αγοράσω μπλούζα ποδηλατική με ψιλό φλίζ;
Πέρσι...όσο έκανα ποδήλατο το φθινόπωρο, με βόλεψε ένα κολάν lycra που είχα για τα πόδια το οποίο το φόραγα κάτω απο το bib shorts. Με κάλυψε πολυ καλά στα πόδια και δεν μου δημιούργησε πρόβλημα τριβής. Βέβαια πέρσι τέτοια εποχή έκανα βόλτες των 20 χλμ max. ενώ τώρα είμαι συνήθως πάνω απο 30 χλμ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Για να κάνει δουλειά το ισοθερμικό θα πρέπει να καλύπτεται ολόκληρο. Εάν δεν θες να πάρει μακρυμάνικη μπλούζα, μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι μανίκια. Προτείνω τα Nanoflex της Castelli.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σκουφακι (φλις)
γαντια
ισοθερμικο
μπουφανακι λεπτο
κολαν
καλτσες
Αμα ζοριζει ο καιρος αντι για ισοθερμικο μπαινει φλις,
και αν ζορισει πιο πολυ μπουφαν ισοθερμικο
Αν ζορισει και αλλο εχει μπουφαν με επυνδυση
και συμπισετικα σε γαμπες μηρους...
σε ακομα χειροτερη κατασταση εχει χιονισει - εκει δεν βγαινω

Reaction score
1.988
σκουφακι (φλις)
γαντια
ισοθερμικο
μπουφανακι λεπτο
κολαν
καλτσες
Αμα ζοριζει ο καιρος αντι για ισοθερμικο μπαινει φλις,
και αν ζορισει πιο πολυ μπουφαν ισοθερμικο
Αν ζορισει και αλλο εχει μπουφαν με επυνδυση
και συμπισετικα σε γαμπες μηρους...
σε ακομα χειροτερη κατασταση εχει χιονισει - εκει δεν βγαινω
Εγώ με βλέπω για φέτος να φτάνω στο πρώτο "αν ζορίσει..." :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.536
O Πέτρος τα εξήγησε ωραία και περιληπτικά.

Προσωπικά, βαριέμαι αφάνταστα να βγαίνω έξω όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Ο λόγος είναι ότι δεν κάνω πλέον αθλητική ποδηλασία για να έχω στόχους ανταγωνισμού. Εκείνα τα χρόνια έβγαινα ακόμα και με στρωμένο χιόνι. Ακόμα θυμάμαι την εποχή του ατυχήματος στο Τσέρνομπιλ που συνιστούσαν για λίγες μέρες να μην κυκλοφορούμε πολύ έξω κι εγώ είχα οργώσει όλα τα βουνά της Αττικής. :D

Τις κρύες μέρες ένα καλό base layer και μία ποδηλατική μακρυμάνικη μπλούζα είναι αρκετά για λογικές θερμοκρασίες. Προσωπική μου επιλογή είναι η σουηδική Craft που συνδυάζει απόδοση προς τιμή. Το ChainReaction έχει αρκετές επιλογές και συχνά βάζει προσφορές. Σε πιο φτηνή κατηγορία θα πρότεινα Funkier που υπάρχουν και στο Cyclist. Συν ένα ελαφρύ αδιάβροχο/αντιανεμικό στην τσέπη. Για τα πόδια ένα καλό χειμερινό μακρύ κολάν είναι αρκετό. Και ένα καλό ζευγάρι γάντια κλειστού τύπου. Αυτά είναι η δική μου επιλογή για θερμοκρασίες μέχρι 10 βαθμούς. Παρακάτω δεν βγαίνω. Έχω έξτρα μανίκια, καλύμματα ποδιών, σκούφους κλπ και είναι όλα με τα καρτελάκια... :)

Έχω συμπληρώσει σχεδόν ενάμισι χρόνο που δεν έχω βγει στο δρόμο. Είχα ένα θέμα υγείας κι ενώ θεωρητικά είμαι καλά εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχω βρει ακόμα τη διάθεση για να ξεκινήσω. Λίγο γυμναστήριο, στατικό ποδήλατο και ελλειπτικό για να κρατιέμαι σε σχετικά καλή κατάσταση. Βέβαια, κατάφερα σε ένα χρόνο να πάρω περίπου δέκα κιλά και αυτό είναι άλλο ένα έξτρα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσω. Το καλοκαίρι δεν έκανα απολύτως τίποτα για δύο μήνες και είδα τους παλμούς ηρεμίας να παίζουν στους 60 από 46-48 που έχω όταν είμαι προπονημένος. Άρχισα εδώ και μία βδομάδα το ελλειπτικό και μόλις έρθει το BKOOL θα σοβαρευτώ.

Για τα προπονητήρια που ρώτησες Σώτο θα σου απαντήσω αύριο που θα έχω χρόνο.

wizzy

Reaction score
22.478
Είμαι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από τον xfader! Παρόλο που ούτε κι εγώ έχω στόχους ανταγωνισμού (πότε δεν είχα!), η μόνη περίπτωση που - πιθανολογώ - ότι δεν θα μου επιτρέψει να βγω για ποδηλασία είναι να έχει στρώσει χιόνι! Επειδή στη Λευκωσία έχουμε να δούμε στρωμένο χιόνι, πάνω από 30 χρόνια, η αμέσως επόμενη πιθανότητα είναι να βρέχει καταρρακτωδώς - και να είμαι σπίτι! Εάν ξεκινήσει να βρέχει ενώ ήδη ποδηλατώ, απλά συνεχίζω μέχρι να πάω σπίτι ή/και στο σημείο τερματισμού.

O εξοπλισμός μου έχει ως εξής: Σκουφάκι, buff χειμερινό για το λαιμό το οποίο μπορώ να το "ανεβάσω" μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μύτη μου, μακρυμάνικο base layer, μανίκια της Castelli (Nanoflex, γ@μούν και δέρνουν, δεν νιώθω τίποτα, ούτε βροχή ούτε κρύο), leggings για τα πόδια της Castelli (Nanoflex, βλ. πιο πάνω), κάλτσες, καλύμματα παπουτσιών αδιάβροχα και αντιανεμικά (2 ζευγάρια), ελαφρύ αντιανεμικό/υδροαπωθητικό (δεν είναι εντελώς αδιάβροχο) και αδιάβροχο με "άνοιγμα"/υποδοχή στην πλάτη για να χωράει το back pack που παίρνω στη δουλειά (για τις περιπτώσεις που πηγαίνω δουλειά με το ποδήλατο).

@xfader: Ωραίος man, καλή αγορά το indoor trainer. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τα συμπάθησα (έχω ένα, το χρησιμοποίησα 3 φορές και μετά στο κουτί του - σε φάση που λυπάμαι τα λεφτά του, ένα πράγμα), αλλά άμα σου δώσει το έναυσμα να ανέβεις ξανά στο ποδήλατο, θα είναι ό,τι πρέπει!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Μερικές γενικές συμβουλές...
Δεν βγαίνουμε έξω υπερβολικά ντυμένοι.
Για τα πρώτα 10 λεπτά επάνω στο ποδήλατο θα πρέπει να κρυώνουμε ελαφρώς, ως ένδειξη σωστού ντυσίματος. Μετά θα αισθανόμαστε μια χαρά.
Ποτέ δεν ξεκινάμε φορώντας το αντιανεμικό. Θα ιδρώσουμε πολύ γρήγορα και μάλλον θα αρρωστήσουμε.
Το αντιανεμικό είναι ΜΟΝΟ για τη τσέπη (εγώ το βάζω στη δεύτερη μπουκαλοθήκη που σπανίως χρησιμοποιώ το χειμώνα) και το βγάζουμε μόνο στη κατάβαση ή αν πιάσει ψιλόβροχο.
Το ότι το χειμώνα δεν ιδρώνουμε τόσο πολύ δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε υγρά. Απλά μια μικρή γουλιά κάθε 20 λεπτά ποδηλασίας είναι αρκετή.

Σε περίπτωση που μας πιάσει βροχή...
Προσέχουμε την ταχύτητα του ποδηλάτου ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορούμε να το ελέγξουμε.
Αραιά και που πατάμε ελαφρά τα φρένα, ώστε να απομακρύνετε το πολύ νερό και να είναι αποτελεσματικά σε περίπτωση χρήσης τους.
Δεν κάνουμε απότομες κινήσεις ή αλλαγές κατεύθυνσης και η δύναμη στα πετάλια δίνεται ομαλά.
Μεγάλη προσοχή στις αλλαγές ταχύτητας, όπου η ροπή στον πίσω τροχό αλλάζει και μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο του πίσω μέρους, σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα του δρόμου.
Φροντίζουμε να έχουμε κόψει ταχύτητα πολύ πριν μας χρειαστεί.
Υπολογίζουμε ότι το αυτοκίνητο μπροστά, λόγο συνθηκών, μπορεί να μην μας έχει δει καν.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα ποδηλατικά παπούτσια με τα σχαράκια ότι θα μας συγκρατήσουν στο σταμάτημα, όπως συμβαίνει στο στεγνό.
Όταν φρενάρουμε με πολύ γλίτσα, λόγο βροχόπτωσης, απασφαλίζουμε τα παπούτσια πάντα γιατί το πέσιμο έρχεται ακαριαία.
Αυτά τα λίγα που τα έχω βρει μπροστά μου μου έρχονται στο μυαλό...

Reaction score
1.988
Έχοντας διαβάσει και τις τελευταίες συμβουλές σας, σας καλημεριζω και παω μια βόλτα με την κούρσα μου μιας και σήμερα πήρα άδεια από την δουλειά!
:hi:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.536
Τι γνώμη έχεις για τα Cycleops Fluid Άλεξ; Αρκετά οικονομικά νομίζω, και το σκέφτομαι για το χειμώνα (δεν μου αρέσει με τίποτα η βροχή και το ποδήλατο μαζί, ούτε και το κρύο! )
H CycleOps είναι κορυφαία εταιρεία. Η σειρά Fluid είναι κορυφαία, με τη σειρά της, στην κατηγορία της, με καλύτερο μοντέλο το
Jet Fluid Pro.

Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία 3-4 χρόνια στο χώρο των turbo trainers είναι η είσοδος της αλληλεπίδρασης μέσω PC, λάπτοπ και τάμπλετ. Μπορούμε να συνδέσουμε το προπονητήριο με το κατάλληλο software και να μεταφερθούμε σε καταστάσεις virtual reality. Από απλά γραφήματα και νούμερα, μέχρι συμμετοχή σε ΕΤΑΠ του Γύρου Γαλλίας με βιντεοσκοπημένο περιβάλλον. Έχουν ξεφυτρώσει δεκάδες start-up εταιρείες που προσφέρουν software ελέγχου του trainer. Υπάρχουν θέματα συμβατότητας, ακρίβειας, bugs κλπ. Μερικές δημοφιλείς εφαρμογές είναι:

* Trainerroad
* PerfPRO Studio
* FulGaz
* PeriPedal
* Zwift

Αντίστοιχο software προσφέρουν πλέον και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές προπονητηρίων για τις hardware προτάσεις τους που υποστηρίζουν χαρακτηριστικά smart.

* CycleOps
* Tacx
* Elite

Και φυσικά υπάρχουν τα smart trainers που κατασκευάστηκαν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

* Computrainer από εδώ ξεκίνησε το virtual training
* Wahoo o σύγχρονος βασιλιάς
* Bkool το ολοκληρωμένο σύστημα του "φτωχού".

Οι καλές εφαρμογές "δουλεύουν" με συνδρομή στο πλαίσιο της γενικότερης κατεύθυνσης των online και μη υπηρεσιών.

Υ.Γ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που προσφέρουν τα ακριβότερα προπονητήρια, πέρα από αίσθηση, ακρίβεια, προσομοίωση φυσικών συνθηκών κλπ, είναι η ένδειξη ισχύος σε Watt που είναι το Α και το Ω στη σύγχρονη ποδηλατική προπονητική. Στα πιο φτηνά, τα Watt υπολογίζονται προσεγγιστικά μέσω στατιστικών από καμπύλες μετρήσεων. Για έναν αθλητή όμως ακόμα και μία απόκλιση της τάξης του 5% είναι απαράδεκτη, γιατί αυτό το 5% μπορεί να είναι το συνολικό κέρδος π.χ. μίας δίμηνης προετοιμασίας.

wizzy

Reaction score
22.478
Μερικές γενικές συμβουλές...
Δεν βγαίνουμε έξω υπερβολικά ντυμένοι.
Για τα πρώτα 10 λεπτά επάνω στο ποδήλατο θα πρέπει να κρυώνουμε ελαφρώς, ως ένδειξη σωστού ντυσίματος. Μετά θα αισθανόμαστε μια χαρά.
Ποτέ δεν ξεκινάμε φορώντας το αντιανεμικό. Θα ιδρώσουμε πολύ γρήγορα και μάλλον θα αρρωστήσουμε.
Το αντιανεμικό είναι ΜΟΝΟ για τη τσέπη (εγώ το βάζω στη δεύτερη μπουκαλοθήκη που σπανίως χρησιμοποιώ το χειμώνα) και το βγάζουμε μόνο στη κατάβαση ή αν πιάσει ψιλόβροχο.
Το ότι το χειμώνα δεν ιδρώνουμε τόσο πολύ δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε υγρά. Απλά μια μικρή γουλιά κάθε 20 λεπτά ποδηλασίας είναι αρκετή.

Σε περίπτωση που μας πιάσει βροχή...
Προσέχουμε την ταχύτητα του ποδηλάτου ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορούμε να το ελέγξουμε.
Αραιά και που πατάμε ελαφρά τα φρένα, ώστε να απομακρύνετε το πολύ νερό και να είναι αποτελεσματικά σε περίπτωση χρήσης τους.
Δεν κάνουμε απότομες κινήσεις ή αλλαγές κατεύθυνσης και η δύναμη στα πετάλια δίνεται ομαλά.
Μεγάλη προσοχή στις αλλαγές ταχύτητας, όπου η ροπή στον πίσω τροχό αλλάζει και μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο του πίσω μέρους, σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα του δρόμου.
Φροντίζουμε να έχουμε κόψει ταχύτητα πολύ πριν μας χρειαστεί.
Υπολογίζουμε ότι το αυτοκίνητο μπροστά, λόγο συνθηκών, μπορεί να μην μας έχει δει καν.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα ποδηλατικά παπούτσια με τα σχαράκια ότι θα μας συγκρατήσουν στο σταμάτημα, όπως συμβαίνει στο στεγνό.
Όταν φρενάρουμε με πολύ γλίτσα, λόγο βροχόπτωσης, απασφαλίζουμε τα παπούτσια πάντα γιατί το πέσιμο έρχεται ακαριαία.
Αυτά τα λίγα που τα έχω βρει μπροστά μου μου έρχονται στο μυαλό...
Πέτρο, ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές!

Reaction score
20.826
H CycleOps είναι κορυφαία εταιρεία. Η σειρά Fluid είναι κορυφαία, με τη σειρά της, στην κατηγορία της, με καλύτερο μοντέλο το
Jet Fluid Pro.

Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία 3-4 χρόνια στο χώρο των turbo trainers είναι η είσοδος της αλληλεπίδρασης μέσω PC, λάπτοπ και τάμπλετ. Μπορούμε να συνδέσουμε το προπονητήριο με το κατάλληλο software και να μεταφερθούμε σε καταστάσεις virtual reality. Από απλά γραφήματα και νούμερα, μέχρι συμμετοχή σε ΕΤΑΠ του Γύρου Γαλλίας με βιντεοσκοπημένο περιβάλλον. Έχουν ξεφυτρώσει δεκάδες start-up εταιρείες που προσφέρουν software ελέγχου του trainer. Υπάρχουν θέματα συμβατότητας, ακρίβειας, bugs κλπ. Μερικές δημοφιλείς εφαρμογές είναι:

* Trainerroad
* PerfPRO Studio
* FulGaz
* PeriPedal
* Zwift

Αντίστοιχο software προσφέρουν πλέον και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές προπονητηρίων για τις hardware προτάσεις τους που υποστηρίζουν χαρακτηριστικά smart.

* CycleOps
* Tacx
* Elite

Και φυσικά υπάρχουν τα smart trainers που κατασκευάστηκαν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

* Computrainer από εδώ ξεκίνησε το virtual training
* Wahoo o σύγχρονος βασιλιάς
* Bkool το ολοκληρωμένο σύστημα του "φτωχού".

Οι καλές εφαρμογές "δουλεύουν" με συνδρομή στο πλαίσιο της γενικότερης κατεύθυνσης των online και μη υπηρεσιών.

Υ.Γ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που προσφέρουν τα ακριβότερα προπονητήρια, πέρα από αίσθηση, ακρίβεια, προσομοίωση φυσικών συνθηκών κλπ, είναι η ένδειξη ισχύος σε Watt που είναι το Α και το Ω στη σύγχρονη ποδηλατική προπονητική. Στα πιο φτηνά, τα Watt υπολογίζονται προσεγγιστικά μέσω στατιστικών από καμπύλες μετρήσεων. Για έναν αθλητή όμως ακόμα και μία απόκλιση της τάξης του 5% είναι απαράδεκτη, γιατί αυτό το 5% μπορεί να είναι το συνολικό κέρδος π.χ. μίας δίμηνης προετοιμασίας.
Άψογος, thanks! :)
[DOUBLEPOST=1443785977][/DOUBLEPOST]
εφυγε η αεραναρτηση και ηρθε κατι πιο light
Εδώ πάλι έφυγε η ελατηριοανάρτηση, και ήρθε μία αερονάρτηση! :D

Όπως και νέα, πιο σλικ, λαστιχάκια...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σημερα πριν καν βγει ο ηλιος πηρα τους δρομους με καλοκαιρινη ενδυση
20151004_080721.jpg

απλα μεχρι να ζεσαθω την ακουσα...
μια νεα αλλαγη στο ποδηλαταακι μου
που πλεον αλλαξε στησιμο (μπρουμουτησε λιγο)
ελαφρυνε κατα 1,5 κιλο
και διαβαζει πλεον οτι πατησει, η αεραναρτηση εσβηνε το δρομο,
βεβαια εγινε πιο αποδοτικο

wizzy

Reaction score
22.478
Λοιπόν, παίδες, αναβάθμισα το bike computer μου. Συγκεκριμένα, σήμερα έκανα την πρώτη, δοκιμαστική, βόλτα με το Garmin Edge 520 και δηλώνω ενθουσιασμένος! Οι πληροφορίες που μου παρέχει κατά τη διάρκεια της διαδρομής είναι - κυριολεκτικά και μεταφορικά - αστείρευτες. Από ποιότητα κατασκευής, δεν το συζητάω, άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματά του.

Ως αποτέλεσμα του πιο πάνω, αποφάσισα να χαρίσω, στα φιλαράκια στο thread αυτό, το προηγούμενο bike computer μου, το Bryton Rider 21. Είναι η έκδοση bundle, κοινώς περιέχει speed/cadence sensor, heart rate monitor και το main unit. Η συσκευή θα σταλεί στον τυχερό, στο κουτί της, μαζί με όλα τα παρελκόμενα (manuals κτλ). Επίσης, ο τυχερός θα λάβει link με συγκεντρωμένο σε ένα .zip file, software σχετικό με τη συσκευή καθώς και manual στα Ελληνικά, σε pdf. Τα έξοδα αποστολής θα τα αναλάβω εγώ.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Η συσκευή είναι μεταχειρισμένη (αγοράστηκε από την ksports.gr το 2013), το ξέρετε αυτό, άλλωστε. Δεν παρουσιάζει εμφανή σημάδια φθοράς, αλλά έχει "γράψει" πάνω από 6.000χλμ. Εξαιρείται το heart rate monitor, το οποίο, σε εμένα τουλάχιστον, παρουσιάζει πρόβλημα (η ζώνη δεν κάνει καλή επαφή με το στήθος μου, ίσως επειδή είμαι τριχωτός!:D), παρόλο που η μπαταρία του monitor είναι καινούρια. Μιας και το main unit επικοινωνεί με άλλες συσκευές στο πρότυπο ΑΝΤ+, υπάρχει λύση: Αγορά ενός third party heart rate monitor. Εάν είχα αποφασίσει να κρατήσω το Bryton, αυτό θα είχα κάνει, αλλά ούτως ή άλλως, είχε καιρό που σκεφτόμουν να το αντικαταστήσω, οπότε δεν ασχολήθηκα. Επίσης, η σύνδεση με το PC έχει τα "θεματάκια" της. Το καλώδιο φαίνεται ότι "κουμπώνει" κανονικά στο main unit, αλλά ίσως να χρειαστεί να το "κουμπώσετε" 3-4 φορές μέχρι να το δει το PC και κατ' επέκταση το software της Bryton. Υπομονή θέλει και λίγο πείσμα.

Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν όσοι γράφουν τακτικά στο thread (δεν είναι δύσκολο να αναγνωριστούν, οπότε οι υπόλοιποι, μην μπείτε καν στον κόπο). Δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, στις 21:00. Εάν υπάρξει ενδιαφέρον από πέραν του ενός μέλους, θα γίνει κλήρωση. Η αποστολή του πακέτου θα γίνει την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, με συστημένο πακέτο και το tracking number, θα σταλεί στον τυχερό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.536
Συγχαρητήρια για την κίνηση και με γεια το 520. Το καλύτερο, για μένα, bike computer αυτό το διάστημα. :thumbsup:

Reaction score
1.988
Με γεια το Garmin, συγχαρητήρια για την προσφορά!
Το μόνο που μου λείπει αυτή την στιγμή από το ποδήλατο είναι ένας cadence sensor.
Αλλά επειδή με το polar καλύπτομαι σε όλα τα άλλα δεν εκδηλώνω ενδιαφέρων. Ας πάει σε κάποιον που δεν έχει καθόλου ηλεκτρονικά βοηθήματα ή έχει πιο απλά μοντέλα.
(Επί τη ευκαιρία ...υπάρχει οικονομικό cadence sensor που να μην έχει όλα τα άλλα; Να δώσω χρήματα μόνο για αυτή την λειτουργία δλδ....δεν μου χρειάζεται κάτι άλλο)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7