Ποδήλατο

Reaction score
2.324
11-28 θα σου παρά πέσει με 39 μπροστά, γνώμη μου, αφού πήρες κοντό ντεραγιέ πήγαινε τουλάχιστο σε 11-30

Τα ξεχνάς αυτά με το di2, ακόμα και να χρειαστεί κάτι το κάνεις Καβάλα στο ποδήλατο χωρίς να σταματήσεις.
Τα κουμπάκια πάνω στα hoods είναι επίσης άλλο ένα τεχνολογικό σοκ, όλη τη ώρα με αυτά παίζω!!
Στο 11-30 είμαι Χρήστο και θα χρησιμοποιήσω σε πρώτη φάση της 105. Για αυτά τα ρημάδια τα κουμπιά στα hoods χτύπησα πρόωρα το wahoo. Είναι το μόνο που δεν βλέπει το ρολόι γμτ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.948
Να σας ρωτήσω λίγο: στις βόλτες που κάνω , με πιάνει πόνος στο αριστερό μονάχα πόδι μετά από περίπου 10km.
Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι επειδή "πατάω βαριά"
(αυτό δεν είναι είναι όταν έχω μεγάλο δίσκο μπροστά και τα δίνω όλα;)

ή απλά επειδή είναι οι πρώτες φορές ή είναι πολλά τα χλμ ή κάτι μπορεί να μην είναι βολική η θέση-στάση στο ποδήλατο.

Σκέφτηκα λοιπόν αρχικά να αλλάξω ύψος στη σέλα και είδα σε αυτό το άρθρο

ότι πολλαπλασιάζει το ύψος του καβάλου (σε cm) με το 1,09 , για να βρει το σωστό ύψος της σέλας
(με βάση αυτό, θα πρέπει να σηκώσω τη σέλα 2cm).

Φαντάζομαι ότι είναι οκ, τι λέτε;
Κάντο για δοκιμή, ανέβα αρχικά μόνο 1cm και δες πως θα πάει.
Στη πορεία κάνεις επιπλέον διόρθωση.
Για κάνε μια περιγραφή του πόνου?
Στο γόνατο είναι, μπροστά ή πισω?

Reaction score
20.853
mais oui motofeleki mouuuu
για τις μετρήσεις ζω και τις παραμετροποιήσεις. τελοσπάντων , θα το μετράω στο τρέξιμο, θέλω να το πάω 50+

βλέπω και τα γρανάζια ταλνου , 39 με 28 πίσω είναι λίγο χειρότερα από 36 με 27 , έχω ακόμα μέλλον , δεν την βγάζω την ανηφόρα όλη με αυτά
Εμένα λέει 48 τώρα... not so bad for my age... :geek:

vom.jpg

Ασε Χρήστο ρυθμίζω την 105 κάθε 5 βόλτες και όλο κάτι μου φταίει βαρέθηκα τις βιδούλες και τα συρματόσχοινα. Τεχνολογία ρε...
Παράξενο Σάκη, εγώ έχω να πειράξω αρκετό καιρό το δικό μου. Βασικά ένα θεματάκι που είχε η Ultegra 8000 (και πιθανόν συνεχίστηκε με την 105 7000) είναι το βαρελάκι ρύθμισης στο ντεραγιέ, ψιλοάθλια εκτέλεση. Έχω βάλει λοιπόν το βαρελάκι από την αρχική 105 5800 που είχε το ποδήλατο, και δεν είχα θέμα από τότε.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.948
Θέλω και εγώ ένα 530...
Αλλά δεν μου το επιτρέπει η ηθική μου...🤣
Θα ζητήσω από τον χοντρό ένα rider 750 ή ένα 530 garmin... Ότι αποφασίσει αυτός...

Παίζει και το roam της wahoo

Reaction score
456
Δυστυχώς χωρίς μια φώτο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Που πονάει το πόδι? Εστιάζεται κάπου συγκεκριμένα η πονάει παντού? Μόνο το ένα πόδι? Μήπως έχεις κάποιον παλιό τραυματισμό που τώρα ξύπνησε?
Μπροστά, ακριβώς πάνω (ή ελάχιστα πάνω) από το γόνατο (και μόνο στο αριστερό).
Παλιός τραυματισμός θεωρώ ότι έχει λίγες πιθανότητες.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα: Η απόσταση αυτή που έγραψα (από το πηδάλι μέχρι τη σέλα) ,
κανονικά δεν θα πρέπει να είναι ίδια για όλα τα ποδήλατα που καβαλάω,
δηλ ίδια και για το κουρσάκι και για το fitness και για το mountain;

Reaction score
5.502
Μπροστά, ακριβώς πάνω (ή ελάχιστα πάνω) από το γόνατο (και μόνο στο αριστερό).
Παλιός τραυματισμός θεωρώ ότι έχει λίγες πιθανότητες
Για δες σελίδα 275 και post 5.495 γιατί κάτι μου θυμησε η ιστορία σου

Reaction score
456
το είδα Μήτσου, ευχαριστώ 👍.
Εκεί όμως το πρόβλημα ήταν όχι στο ύψος της σέλας, αλλά στο μπρος πίσω .
Θα την ανεβάσω στα 1 όπως πρότεινε ο Χρήστος (και μετά στα 2cm )
και θα κοιτάξω μετά και το μπρος πίσω της σέλας (αν χρειάζεται)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.948
το είδα Μήτσου, ευχαριστώ 👍.
Εκεί όμως το πρόβλημα ήταν όχι στο ύψος της σέλας, αλλά στο μπρος πίσω .
Θα την ανεβάσω στα 1 όπως πρότεινε ο Χρήστος (και μετά στα 2cm )
και θα κοιτάξω μετά και το μπρος πίσω της σέλας (αν χρειάζεται)
Εκεί το πρόβλημα ήταν παντού, είσαι με κουμπωτό παπούτσι Βαγγο?
Ο πόνος αυτός όντως μπορεί να κάνει και με τη μετατόπιση της σέλας μπρος ή πισω.

Reaction score
456
Εκεί το πρόβλημα ήταν παντού, είσαι με κουμπωτό παπούτσι Βαγγο?
Ο πόνος αυτός όντως μπορεί να κάνει και με τη μετατόπιση της σέλας μπρος ή πισω.
Όι, τι κουμπωτά :laugh: ,αυτά θέλουν και παπούτσια
και μετά πρέπει να βρω 2η δουλειά :lolsign:

Παρήγγειλα κράνος (ελπίζω να έρθει μέχρι τα Χριστούγεννα), τρόμπα (επένδυσα) και ένα χειμερινό κολάν(γιατί έχει αρχίσει και κρυώνει ο καιρός).

Λέω να τα πάω συντηρητικά (το κομμάτι των αγορών), βλέποντας και κάνοντας.
Ακολουθώ συμβουλές μήτσου-μπα-ε !

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.948
Όι, τι κουμπωτά :laugh: ,αυτά θέλουν και παπούτσια
και μετά πρέπει να βρω 2η δουλειά :lolsign:
Έχω λόγο που σε ρωτάω βρε, ωραία αφού δεν είσαι με κουμπωτό, είσαι σίγουρος πως στο ποδάρ που πονάς πατάει το μετατάρσιο στο άξονα του πεταλιου?
Μπορεί να νομίζεις ότι πατάς αλλά να είσαι προς τη καμάρα μεριά του πέλματος.
Τι βλέπουν τα ματάκια μου στη παραλιακή... σακατευεται κόσμος και κοσμάκης...

Reaction score
456
ναι , (πήγα κι έκανα μια πρόβα στο σαλόνι ) μου φαίνεται ότι το μετατάρσιο είναι ακριβώς στο κέντρο του πεταλιού, στον άξονα δηλ. Θα το'χω όμως στο νου μου και την επόμενη φορά που θα βγω θα το παρατηρήσω.

Πάντως, πατώ με τον ίδιο τρόπο και με τα 2 πόδια στο πετάλ και μου φαίνεται περίεργο που ο πόνος εντοπίζεται μόνο αριστερά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.948
Αν όλα είναι σωστά, σέλα πάν, κάτ, μπρος, πίσω δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Στις πρόβες όλοι καλά τα βρίσκουν, το θέμα είναι στο δρόμο και στο ζόρι, τι γίνεται???

Reaction score
572
Επειδή εγώ τα παθα μια φορά αγαπητέ @gonzo ...
Οτι και να γίνει αν νιώθεις πόνους σταμάτα την βόλτα σου αν είναι εφικτό και προσπάθησε να γυρίσεις με έναν ασφαλή τρόπο. Αλλιώς πολύ μα πολύ χαλαρά επιστρέφεις πίσω.

Τα παρακάτω πράγματα ελπίζω να σε βοηθήσουν:
Το σημαντικότερο πρόβλημα σε εμένα πέρα απο το ύψος της σέλας (καθώς είχα το ίδιο θέμα με εσένα στο αριστερό γόνατο και ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ σιγά σιγά και σωστά) ήταν το πάνω-κάτω.

Τα παιδιά εδώ ήταν εξαιρετικά και με έχουν βοηθήσει πολύ! Έλα που όμως αυτο όταν καβαλάς δεν φαίνεται...Για να είσαι σίγουρος κατέβασε μια εφαρμογή ή χρησιμοποίησε ένα αλφάδι και σέταρε την σέλα σου ώστε να μην κοιτά προς τα κάτω.
Όταν καβαλάς μετά απο ώρα, να μην νιώθεις οτι γλιστράς προς τα κάτω και να μην νιώθεις πόνο ψηλά στο σβέρκο. Αν γλιστράς, πρώτα θα σε πιάσει το σβέρκο γιατί με τα χέρια σου προσπαθείς να τραβηχτείς προς τα πάνω και έπειτα αν κάνεις και μεγάλες διαδρομές, πιθανόν θα σε πιάσει το γόνατο, καθώς θα προσπαθείς άθελά σου και με τα πόδια να έρθεις πίσω στην σέλα... άρα:

1)Σωστό ύψος σέλας όπως σου είπε ο Χρήστος
2)Σωστο μπρός πίσω σέλας
3)Μέτρηση κλίσης σέλας

Ηθελα κάποια στιγμή να γράψω την εμπειρία μου και όλες τις βλακείες που έκανα στο καημένο γόνατο για να μην τις επαναλάβει κανείς, θα τον εβρώ τον χρόνο. Αν κάνω καπου λάθος διορθώστε με καθώς τα παραπάνω είναι προσωπικές μου εμπειρίες.

Προφανώς το πολύ ζόρι απο την αρχή και χωρίς τις απαραίτητες διατάσεις/ζέσταμα με την χαρά και την όρεξη που έχουμε όλοι μας μπορεί να φέρει τραυματισμούς!

Επίσης δεν είμαι γνώστης, πιτσιρικάς είμαι και αθλούμαι, την βρήκα τελευταία με το ποδήλατο και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή που αδιαφορούσα για τα red flags που μου έδινε το σώμα μου όταν είχα σεταρισμένο λάθος το όχημα.

Reaction score
456
Επειδή εγώ τα παθα μια φορά αγαπητέ @gonzo ...
Οτι και να γίνει αν νιώθεις πόνους σταμάτα την βόλτα σου αν είναι εφικτό και προσπάθησε να γυρίσεις με έναν ασφαλή τρόπο. Αλλιώς πολύ μα πολύ χαλαρά επιστρέφεις πίσω.

Τα παρακάτω πράγματα ελπίζω να σε βοηθήσουν:
Το σημαντικότερο πρόβλημα σε εμένα πέρα απο το ύψος της σέλας (καθώς είχα το ίδιο θέμα με εσένα στο αριστερό γόνατο και ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ σιγά σιγά και σωστά) ήταν το πάνω-κάτω.

1)Σωστό ύψος σέλας όπως σου είπε ο Χρήστος
2)Σωστο μπρός πίσω σέλας
3)Μέτρηση κλίσης σέλας
παιδιά ευχαριστώ,
η σέλα είναι αλφαδιασμένη, το επιβεβαίωσα με το αλφάδιμ'.

Ο ενδοιασμός μου είναι αν ισχύει ο εμπειρικός τύπος που βρήκα παραπάνω στο link για τη τύθμιση της σέλας δηλ:

ύψος σέλας = inseam (σε cm) x 1,09 .

Τεσπά, θα δοκιμάσω να το αλλάξω σγα σγα και μετα θα δω για το μπρος πίσω της σέλας.

όταν λες " ήταν το πάνω-κάτω" αναφέρεσαι στο ότι γλίστραγες επειδή η σέλα είχε κλίση;
Θα ΄ταν πολύ χρήσιμο να γράψεις την εμπειρία σου 👍

Reaction score
1.040
Η εικόνα αυτή από πού/ποια εφαρμογή είναι;

Garmin connect είναι η στην ιστοσελίδα της Garmin. Μέγιστο VO2 μεσα στο μενού υγεία και απόδοση η κάπως έτσι! Μη βάλω το δικό μου..... Θα με κάνετε kick Από την ομάδα και το thread!

Reaction score
20.853
Η εικόνα αυτή από πού/ποια εφαρμογή είναι;
Από την σελίδα του Garmin Connect, στον browser. Τα ίδια δεδομένα είναι διαθέσιμα και στο app, απλά με διαφορετική εμφάνιση.

Reaction score
572
παιδιά ευχαριστώ,
η σέλα είναι αλφαδιασμένη, το επιβεβαίωσα με το αλφάδιμ'.

Ο ενδοιασμός μου είναι αν ισχύει ο εμπειρικός τύπος που βρήκα παραπάνω στο link για τη τύθμιση της σέλας δηλ:

ύψος σέλας = inseam (σε cm) x 1,09 .

Τεσπά, θα δοκιμάσω να το αλλάξω σγα σγα και μετα θα δω για το μπρος πίσω της σέλας.

όταν λες " ήταν το πάνω-κάτω" αναφέρεσαι στο ότι γλίστραγες επειδή η σέλα είχε κλίση;
Θα ΄ταν πολύ χρήσιμο να γράψεις την εμπειρία σου 👍
Ναι αναφέρομαι στην κλίση, το έγραψα λάθος!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.486
@giorgos2187 & @Sotos65 Thanks guys, το βρήκα. Τα δεδομένα από πού τα παίρνει; Μου εμφανίζει μόνο ένα αποτέλεσμα στο "Most recent" - το οποίο είναι κακό και ξέρω ότι δεν είναι τόσο κακό το VO2max μου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster