Ποδήλατο

Reaction score
5.502
@mitsubae Επειδη ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση, μεχρι και στα κιλα δηλαδη, το μονο που μπορω να σου πω ειναι το εξης: Μην τρελαινεσαι προς το παρον. Ουτε για επιδοσεις, ουτε για αξεσουαρ. Και κατα τη γνωμη μου κακως εχεις βαλει στοχο μια ανηφορα. Το να πας με τους παλμους στο τερμα, δε νομιζω οτι ειναι το καλυτερο για την καυση λιπους. Πιασε το αεροβιο και μεινε εκει οσο μπορεις. Μεχρι να χαθουν κιλα.
Γιώργη φοβάμαι πως αν πιάσω το αερόβιο και μείνω εκεί θα βαλτώσω.
Οταν ξεκίνησα το τρέξιμο πήγαινα χαλαρά, έκανα τα πενταρακια μου, τα δεκαρακια μου και κάποια στιγμή δοκίμασα ημιμαραθώνιο. Έκανα 2:25 και δεν είχα ιδρώσει. Και στα κιλά, τρία πάνω τρία κάτω....
Όταν μπήκα στο τρυπακι για κάτι παραπάνω πλακωθηκα στις διαλλειματικες, φουλ ανηφόρα συνέχεια και έκανα ήμι 1:59 χάνοντας και 10 κιλά σε δύο μήνες προετοιμασίας... 85 το 2016....μετα με πήρε η κάτω βόλτα δυστυχώς για άλλους λόγους...

Reaction score
20.853
Αλεξ, ο στόχος μου αρχικά είναι αυτό το segment όσο καλύτερα γίνεται. Τώρα σταματάω 4 φορές μέχρι να ανέβω...
View attachment 190354
Όταν με το καλό καταφέρω να ανέβω με άνεση και χωρίς να σταματήσω, στόχος μου θα είναι το παρακατω
View attachment 190355
Καλώς ή κακώς είμαι στα κιλά που είμαι. Δεν μπορώ να σταματήσω το ποδήλατο, να πλακωθω στη δίαιτα και όταν και αν τα χάσω να πεταλαρω. Προσπαθώ να χάσω τα κιλά με τη βοήθεια του ποδηλάτου αλλά και του σωστότερο φαγητού.
Ψάχνομαι λοιπόν λίγο παραπανω για να μην βγάλω κανέναν τραυματισμό που θα μου μαμησει την ψυχολογια.

Ετοίμασε τα εργαλεία, θα γίνει αλλαγή στο δρόμο....
Μόνο πες τι ουίσκι θέλεις, καπνιστό, λουλουδάτο, βαρύ, ελαφρύ.....
Υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί αλλαγή και της αλυσίδας, όταν βάζεις μεγαλύτερο γρανάζι πίσω (ή μεγαλύτερους δίσκους μπροστά). Εξαρτάται πόσα λινκ είχαν αφαιρεθεί από την υφιστάμενη, και αν είναι οριακά τεντωμένη στο μεγαλύτερο γρανάζι που έχεις τώρα (και πόσο μεγαλύτερο γρανάζι θα βάλεις φυσικά).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.963
Ετοίμασε τα εργαλεία, θα γίνει αλλαγή στο δρόμο....
Μόνο πες τι ουίσκι θέλεις, καπνιστό, λουλουδάτο, βαρύ, ελαφρύ.....
Ρε συ σε νήμα άθλησης μιλάμε για ουίσκι, θα μας περάσουν για τίποτα ντοπαρισμενους ποδηλάτες...🤣

Reaction score
5.502
Υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί αλλαγή και της αλυσίδας, όταν βάζεις μεγαλύτερο γρανάζι πίσω (ή μεγαλύτερους δίσκους μπροστά). Εξαρτάται πόσα λινκ είχαν αφαιρεθεί από την υφιστάμενη, και αν είναι οριακά τεντωμένη στο μεγαλύτερο γρανάζι που έχεις τώρα.
Εννοείται.
Το ερώτημα είναι αν η αλλαγή θα με βοηθούσε έστω και λίγο τώρα στην αρχή. Αν ναι τότε να προχωρήσω, αν όχι μένω όπως είμαι και κούτσα κούτσα θα γίνει δουλίτσα....
Ρε συ σε νήμα άθλησης μιλάμε για ουίσκι, θα μας περάσουν για τίποτα ντοπαρισμενους ποδηλάτες...🤣
Νήμα άθλησης και 105 κιλά sorry αλλά να αποχωρώ καλύτερα... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
20.853
Αν η αλλαγή είναι μικρή, από 25 σε 27 ας πούμε, τότε δεν ξέρω πόση διαφορά θα νιώσεις, δεν φαντάζομαι ιδιαίτερα σημαντική πάντως. Αν είναι 28, 30 ή 32, θα είναι μεγαλύτερη φυσικά, έστω και λίγο πιο γρήγορο cadence στην ανηφόρα μπορεί να έχει διαφορά στην αίσθηση που έχεις και στο πώς θα βγει η κούραση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.963
Εννοείται.
Το ερώτημα είναι αν η αλλαγή θα με βοηθούσε έστω και λίγο τώρα στην αρχή. Αν ναι τότε να προχωρήσω, αν όχι μένω όπως είμαι και κουτσά κουτσά θα γίνει δουλίτσα....

Νήμα άθλησης και 105 κιλά sorry αλλά να αποχωρώ καλύτερα... :lol: :lol: :lol:
Οι κασέτες εδώ θα είναι, δώσε πόνο με τις υπάρχουσες σχέσεις.
Βάλε στόχους, Πειθαρχία, και επιμέλεια στο πρόγραμμα, θα γίνει δουλίτσα.

Edit.
O Σώτος έχει δίκιο, θαύματα μόνο με τη αλλαγή μιας κασέτας με ελάχιστη διαφορά στο cadence δεν θα δεις...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.963
Εσύ πίνεις τρεις μπύρες, για ένα ουισκάκι στο δρόμο είναι το πρόβλημα... σιγά τώρα :geek: :gamer:
Αλήθεια είναι, με βοηθάει να ξεπερνάω τα όρια και κάποιες αναστολές... 🤣
Μπίρα μαναχά, στου σπίτ μετά το μπάνιο επιβάλλεται και ένα Jack... Είναι παράδοση ετών!
Ένας καλός φίλος με λέει συνέχεια, '' να είχε στόμα το ποδηλατάκι θα σε έβριζε''
Μία άλλη φορά που κάναμε μια δυνατή ανάβαση, το θκόμ ετριζε στο πάτημα και εγώ το έβριζα, ο φίλος φώναζε από πίσω,
'' σταμάτα θα κοπεί στη μέση ο σκελετός''
Με αντέχει όμως :biggrin:

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789
Αλεξ, ο στόχος μου αρχικά είναι αυτό το segment όσο καλύτερα γίνεται. Τώρα σταματάω 4 φορές μέχρι να ανέβω...
View attachment 190354
Την ξέρω καλά την Κλεισθένους, Δημήτρη. Θα σου πρότεινα να την ανέβεις όσο πιο σιγά μπορείς ώστε να τη βγάλεις χωρίς να σταματήσεις. Θα δεις τον χρόνο που χρειάστηκες και μετά θα τον έχεις για σημείο αναφοράς.

Έχει δίκιο ο Χρήστος όταν σου λέει ότι η υψηλή ένταση είναι προτιμότερη από την αερόβια άσκηση. Και για κάψιμο θερμίδων και για βελτίωση.
Αρκεί να ξέρεις το όριό σου και να μην είσαι συνέχεια στο "κόκκινο". Δεν θυμάμαι αν το έχεις γράψει, αλλά έχεις κάνει πρόσφατες εξετάσεις; Γενική αίματος και καρδιολόγο;

Reaction score
5.502
Την ξέρω καλά την Κλεισθένους, Δημήτρη. Θα σου πρότεινα να την ανέβεις όσο πιο σιγά μπορείς ώστε να τη βγάλεις χωρίς να σταματήσεις. Θα δεις τον χρόνο που χρειάστηκες και μετά θα τον έχεις για σημείο αναφοράς.

Έχει δίκιο ο Χρήστος όταν σου λέει ότι η υψηλή ένταση είναι προτιμότερη από την αερόβια άσκηση. Και για κάψιμο θερμίδων και για βελτίωση.
Αρκεί να ξέρεις το όριό σου και να μην είσαι συνέχεια στο "κόκκινο". Δεν θυμάμαι αν το έχεις γράψει, αλλά έχεις κάνει πρόσφατες εξετάσεις; Γενική αίματος και καρδιολόγο;
Καρδιολόγο τον Ιανουάριο του 2020.
Έκανα και τέστ κοπώσεως τότε, δε θυμάμαι γιατί
koposeos.jpg

Εξετάσεις αίματος Ιανουάριος 2020
Σάκχαρο ορού: 120
Χοληστερόλη ολική: 211
Χοληστερόλη LDL: 135
Τριγλυκερίδια: 102

Πρέπει να πάω να κάνω επαναληπτικές μαζί με καρδιολόγο σύντομα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.963
Αφού είμαι το ζωντανό παράδειγμα, δούλεψε σε εμένα θα δουλέψει για όλους.
Όσον αφορά τους στόχους Μήτσο σε έχω ένα μικρό παράδειγμα.
Είμαι σχεδόν έτοιμος και ξεκινάω σε λίγο να κάνω κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Το παλεύω κάνα χρόνο τώρα, έχω ένα μεγάλο κομμάτι με μπόλικα υψομετρικά 56 λεπτά, θέλω και απαιτώ να γίνει 54 λεπτά, άμα δεν το καταφέρω και σήμερα θα το παλέψω μέχρι να τα καταφέρω... Τέλος!

Reaction score
456
Οταν ξεκίνησα το τρέξιμο πήγαινα χαλαρά, έκανα τα πενταρακια μου, τα δεκαρακια μου και κάποια στιγμή δοκίμασα ημιμαραθώνιο. Έκανα 2:25 και δεν είχα ιδρώσει. Και στα κιλά, τρία πάνω τρία κάτω....
Όταν μπήκα στο τρυπακι για κάτι παραπάνω πλακωθηκα στις διαλλειματικες, φουλ ανηφόρα συνέχεια και έκανα ήμι 1:59 χάνοντας και 10 κιλά σε δύο μήνες προετοιμασίας... 85 το 2016....μετα με πήρε η κάτω βόλτα δυστυχώς για άλλους λόγους...
Mitsu, αν συνεχίζεις και βγάζεις τον ημιμαραθώνιο σε 2:25 είσαι σε ένα σχετικά καλό σημείο (τουλάχιστον).
Κι εγώ συμφωνώ με τις διαλλειματικές (και τις ανηφόρες), αλλά πιστεύω ότι τα κιλά που έχασες μάλλον ήταν κυρίως λόγω διατροφής και απλά το τρέξιμο λειτούργησε επικουρικά.

Καλό θα ήταν να μην αποκλείσεις τις μεγάλες βόλτες (>2ώρες). Εγώ απλά θα έβαζα μέσα σε αυτές και κάποιες περιόδους υψηλότερης έντασης).Υπάρχουν όμως ειδικότεροι από εμένα σε αυτό.

εν τέλει: mitsu stay calm and keep ridin' on baby! we believe in you! ;)

πάω να δοκιμάσω τη σέλα!

Reaction score
5.502
Mitsu, αν συνεχίζεις και βγάζεις τον ημιμαραθώνιο σε 2:25 είσαι σε ένα σχετικά καλό σημείο (τουλάχιστον).
Κι εγώ συμφωνώ με τις διαλλειματικές (και τις ανηφόρες), αλλά πιστεύω ότι τα κιλά που έχασες μάλλον ήταν κυρίως λόγω διατροφής και απλά το τρέξιμο λειτούργησε επικουρικά.

Καλό θα ήταν να μην αποκλείσεις τις μεγάλες βόλτες (>2ώρες). Εγώ απλά θα έβαζα μέσα σε αυτές και κάποιες περιόδους υψηλότερης έντασης).Υπάρχουν όμως ειδικότεροι από εμένα σε αυτό.

εν τέλει: mitsu stay calm and keep ridin' on baby! we believe in you! ;)

πάω να δοκιμάσω τη σέλα!
Βάγγο ούτε καν.... Δεν ξέρω αν μπορώ να τρέξω σερί δεκάρι πλέον, τι να λέμε τώρα....
Δεκαρι έκανα 53 min στα καλά μου... Αν βγω τώρα θα βελαξω, θα περπατοτρεξω και αν το κάνω θα βγει σε 1:20 το λιγότερο....

Reaction score
1.040
Βρε καλά τα λες. Δεν είμαστε πάντα όμως στα ίδια επίπεδα ικανοτήτων. Απ ότι έχω καταλάβει, έχεις καιρο απραξίας. Μπόλικο. Γι' αυτό και εγώ πιστεύω ότι το να χωθεις αμεσως σε υψηλής έντασης ασκήσεις δεν είναι και το σωστότερο. Δεν μπορεί από το μηδέν, να ξεκινάμε αμέσως με υψηλές απαιτήσεις να γίνουμε ίδιοι με άλλους καλύτερους από εμάς. Το να δώσεις ένα μήνα περιθώριο για να ξαναξυπνησεις το καρδιαγγειακό δεν είναι ούτε βαλτωμα ούτε στασιμότητα. Στο καρδιαγγειακό σου επενδύεις. Και ταυτόχρονα με αυτό δεν βάζεις ζόρια στην καρδιά. Και ταυτόχρονα αδυνατιζεις και ελαφραινεις. Σκέψου το εξής: πως θα αισθανόμουν αν έπαιρνες ένα δεκακιλο δέμα στην πλάτη και να κάνεις την ίδια βόλτα με το ποδήλατο. Ε, τετοια διαφορά θα αισθανθεί η καρδιά σου αν την υποβαλλεις σε υψηλή ένταση αλλά όντας 10 κιλά ελαφρύτερος. Εγώ ξεκίνησα Μάρτιο. Χάλια. Ανάσα μηδέν παλμοί στο Θεό. Δεν υπήρχε καν η έννοια "ας πατήσω λιγο" . Μόνιμα ένιωθα ότι πήγαινα τέρμα. Έκοψα ένταση για ένα περίπου μήνα και μετά έβλεπα ότι τα πατήματα έβγαιναν πιο αυθόρμητα, οι ανηφόρες έβγαιναν πιο αυθόρμητα. Οπότε από μέσα Μαΐου άρχισα δειλά δειλά να προσπαθώ να γράψω κανένα χρόνο σε κανένα segment, να παίρνω pr σε διαφορετικά κομμάτια των διαδρομών μου κλπ. Όλα αυτά να τα κάνεις, δε λέω όχι. Διαφωνώ στο να γίνουν όλα μονομιάς.

Reaction score
2.324
Μετά απο καμποσο καιρο ποδηλατικης απραξιας (το ειχα ριξει στο trail building) ψωνισα ηλεκτρικα :D

View attachment 190361
Με γειά! Η απόλυτη χρησιμότητα του ηλεκτρικού για μένα είναι βουνό και μονοπάτι! Ωραίος, για πες τι αντοχή έχει η μπαταρία? Πόσα χλμ δηλαδή σε βγάζει? Επίσης πόσο ζυγίζει το αργαλείο?

Reaction score
456
όμορφη μέρα και σήμερα έξω.

Έχει πολύ ενδιαφέρον τελικά τι διαφορά μπορούν να κάνουν 2cm
Ανέβασα λοιπόν την σέλα 2 cm ( και την έφερα στα 85,5cm από το τέλος της πεταλιέρας). Έκανα πιο ελεύθερα και πιο ξεκούραστα πετάλι.Θα το αφήσω καμιά εβδομάδα για να δω πως θα πάει.

Καταγραφή2.JPG

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.963
Δεν τα κατάφερα αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, υπήρχε ένας σκοπός, ένα κίνητρο, πάτησα όσο μπορούσα για τα σημερινά δεδομένα και κατέβασα σχεδόν ένα λεπτό το χρόνο μου, μια χαρά!! :)
IMG_20201208_172735.jpg

IMG_20201208_172255.jpg

MVIMG_20201208_154239.jpg
IMG_20201208_154923.jpg
IMG_20201208_154332.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.963
όμορφη μέρα και σήμερα έξω.

Έχει πολύ ενδιαφέρον τελικά τι διαφορά μπορούν να κάνουν 2cm
Ανέβασα λοιπόν την σέλα 2 cm ( και την έφερα στα 85,5cm από το τέλος της πεταλιέρας). Έκανα πιο ελεύθερα και πιο ξεκούραστα πετάλι.Θα το αφήσω καμιά εβδομάδα για να δω πως θα πάει.

View attachment 190406
Όλα έχουν σημασία Βαγγο πάνω στο ποδήλατο, πειράζοντας ελάχιστα κάτι αλλάζουν όλα τα δεδομένα.
Θα το βρεις, είμαι σίγουρος!

Reaction score
5.502
Screenshot_20201208-180255.png

Διάβασα προσεκτικά όλα τα παραπάνω μηνύματα σας, πήρα τον καρδιολόγο, είδε λίγο το ιστορικό μου, έδωσε οκ για ανελέητο πάτημα, ντύθηκα και ξεκίνησα.
Έριξα το χρόνο μου κατά ένα λεπτό και σταμάτησα ΜΟΝΟ 2 φορές ενώ τις άλλες μέρες σταματούσα 4.
Οπως ανέβαινα που λέτε, βλέπω μια πατάρα με ένα καυτό σορτσάκι σα να ήταν τέλη Ιουλίου να τρέχει....το πάτησα το koga χωρίς έλεος.... Γιατί σταμάτησα λίγο αφού την πέρασα μη με ρωτάτε..... ήταν τυχαίο....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo