Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Τη άλλη φορά Μήτσε άργησα να πατήσω τα φρένα επειδή λίγο πριν τη στροφή είδα και εγώ μια πατάρα και παραλίγο να καρφωθω στα βράχια... 🤣
Κατάβαση Πάρνηθας τώρα 60km/h +
Κάποιοι πάτοι μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι με το ποδήλατο... Θέλει προσοχή :geek::roflmao:

Reaction score
5.502
Τη άλλη φορά Μήτσε άργησα να πατήσω τα φρένα επειδή λίγο πριν τη στροφή είδα και εγώ μια πατάρα και παραλίγο να καρφωθω στα βράχια... 🤣
Κατάβαση Πάρνηθας τώρα 60km/h +
Κάποιοι πάτοι μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι με το ποδήλατο... Θέλει προσοχή :geek::roflmao:
Εμένα ήταν στην ανηφόρα.... Μια χαρα δηλαδή... Σαν τα γαϊδούρια με το καρότο πήγαινα....

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497
View attachment 190426
Διάβασα προσεκτικά όλα τα παραπάνω μηνύματα σας, πήρα τον καρδιολόγο, είδε λίγο το ιστορικό μου, έδωσε οκ για ανελέητο πάτημα, ντύθηκα και ξεκίνησα.
Έριξα το χρόνο μου κατά ένα λεπτό και σταμάτησα ΜΟΝΟ 2 φορές ενώ τις άλλες μέρες σταματούσα 4.
Οπως ανέβαινα που λέτε, βλέπω μια πατάρα με ένα καυτό σορτσάκι σα να ήταν τέλη Ιουλίου να τρέχει....το πάτησα το koga χωρίς έλεος.... Γιατί σταμάτησα λίγο αφού την πέρασα μη με ρωτάτε..... ήταν τυχαίο....
Να ξέρεις, πάντως, κάθε είδους... "ανυψώσεις" διακρίνονται εύκολα όταν φοράς ποδηλατικό κολάν.:sneaky::roflmao:

Reaction score
20.853
View attachment 190426
Διάβασα προσεκτικά όλα τα παραπάνω μηνύματα σας, πήρα τον καρδιολόγο, είδε λίγο το ιστορικό μου, έδωσε οκ για ανελέητο πάτημα, ντύθηκα και ξεκίνησα.
Έριξα το χρόνο μου κατά ένα λεπτό και σταμάτησα ΜΟΝΟ 2 φορές ενώ τις άλλες μέρες σταματούσα 4.
Οπως ανέβαινα που λέτε, βλέπω μια πατάρα με ένα καυτό σορτσάκι σα να ήταν τέλη Ιουλίου να τρέχει....το πάτησα το koga χωρίς έλεος.... Γιατί σταμάτησα λίγο αφού την πέρασα μη με ρωτάτε..... ήταν τυχαίο....
Αν έχεις λαγό, κι είναι πατάρα, όλα είναι πιο εύκολα... :geek: 8-) ;)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Σωτήρη, γιατί αλλά δεδομένα στο βατόμετρο έχω στο bryton και άλλα (πιο χαμηλά) ανεβαίνουν στο στραβάδι?
Στο average power κυρίως
IMG_20201208_192822.jpg

IMG_20201208_193017.jpg

Και σε εσένα το ίδιο ισχύει με το garmin?

Reaction score
20.853
Το στραβάδι κάνει δικούς του υπολογισμούς, με δικούς του αλγόριθμους, και αλλάζει/χαλάει συχνά τα δεδομένα που παίρνει από τα κομπιουτεράκια (δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη μάρκα, το κάνει λίγο ή πολύ σε όλα). Συχνότατο το φαινόμενο να υπάρχει λοιπόν διαφωνία στους αριθμούς που βλέπεις στο κομπιουτεράκι, και αυτούς που δίνει το strava. Κι όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ισχύ...

Στο average power είναι μία από τις πιο συχνές διαφορές... σπανίως το strava μου δίνει το ίδιο όπως το garmin...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Το γνωρίζω αυτό αλλά αυτά είναι στάνταρ δεδομένα... Τι να πω?
Μήπως το κάνει επειδή θέλει τις παράδες μου?

Reaction score
20.853
Γιατί τι θα αλλάξει; Τα ίδια κάνει είτε πληρώνεις είτε όχι! Υποψιάζομαι μάλιστα ότι οι διαφορές είναι μεγαλύτερες σε υψηλότερη ισχύ όπως σε σένα, γιατί τώρα παρατήρησα ότι στις δικές μου που έχουν μέση ισχύ 130-140W οι διαφορές το τελευταίο διάστημα δεν είναι μεγάλες, συν πλην μερικά βατ στο average. Μπορεί να διαφέρουν όμως σημαντικά, αλλά όχι πάντα, στο peak, ή στο normalized (αν και δεν ξέρω αν το weighted average power του strava είναι ο ίδιος αλγόριθμος ή παρόμοιος με το normalized του garmin). Γενικά, ό,τι του κατέβει πολλές φορές...

ΥΓ. Δεν ξέρω αν στο κομπιουτεράκι σου έχεις ρύθμιση για να περιλαμβάνει ή όχι τα σημεία 0 power (δηλαδή όπου δεν πατάς...) στο τελικό αποτέλεσμα, αυτό έχει κάποια διαφορά. Το strava τα περιλαμβάνει, σε κομπιουτεράκι όπως το garmin (και άλλα πιστεύω) υπάρχει η επιλογή να μην εμφανίζονται, έτσι εμφανίζεται μεγαλύτερη μέση ισχύ, από το αν συμπεριλαμβάνονταν. Είναι πιο σωστό στο αποτέλεσμα να υπάρχουν τα zero points, σε αντίθεση ας πούμε με το average του cadence, που μπορεί να χαλάνε τελείως την πραγματική εικόνα αν συμπεριλαμβάνονται.

IMG_0027.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Έλεγα επειδή έχω free λογαριασμό μήπως το κάνει και αυτό όπως τα υπόλοιπα πεδία που τα έχει κλειδωμένα, ευχαριστώ πάντως!
Επειδή μου τη έχει δώσει λίγο το στραβάδι...ζω για τη μέρα που θα υπάρξει καλύτερος και πιο αξιόπιστος ανταγωνιστής.

Reaction score
20.853
Δες αυτό που συμπλήρωσα τελευταίο, αν υπάρχει και που στο bryton. Αν έχει αυτή την επιλογή, βάλε το να καταγράφει τα zeroes. Κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα έρθει πιο κοντά το average του bryton με αυτό του strava.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Άμα σου πως δεν ξέρω... 🤣
Έχει το all και odo, τίποτα ντίπ άλλο..
Edit.
Ψέματα έχει το all & recorder

Reaction score
20.853
Βρήκα στο manual αυτό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι εννοεί... Το odo προφανώς είναι το οδόμετρο, το σύνολο των χιλιομέτρων από τις διαδρομές, αλλά όταν λέει all trips και recorded trips, το χάνω (δηλαδή σα να λέει ότι καταγράφει χιλιόμετρα ακόμα και αν δεν ξεκινάς ένα activity? no idea).

NOTE: All means the odometer would show the cumulative distance of all trips; Recorded would only show the cumulative distance of recorded trips.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Ναι και εγώ στη πράξη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει, και στο app που κοίταξα δεν έχει τίποτα σχετικό με Zero point.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.804
ΥΓ. Δεν ξέρω αν στο κομπιουτεράκι σου έχεις ρύθμιση για να περιλαμβάνει ή όχι τα σημεία 0 power (δηλαδή όπου δεν πατάς...) στο τελικό αποτέλεσμα, αυτό έχει κάποια διαφορά. Το strava τα περιλαμβάνει, σε κομπιουτεράκι όπως το garmin (και άλλα πιστεύω) υπάρχει η επιλογή να μην εμφανίζονται, έτσι εμφανίζεται μεγαλύτερη μέση ισχύ, από το αν συμπεριλαμβάνονταν. Είναι πιο σωστό στο αποτέλεσμα να υπάρχουν τα zero points, σε αντίθεση ας πούμε με το average του cadence, που μπορεί να χαλάνε τελείως την πραγματική εικόνα αν συμπεριλαμβάνονται.
Αυτό που σου έγραψε ο Σωτήρης είναι το βασικό αίτιο που το Strava δείχνει σχεδόν πάντα χαμηλότερα νούμερα. Δεν χαρίζει τίποτα. :biggrin:

Χρήστο, κοίτα αν έχεις ενεργοποιημένο το smart pause που σταματάει την καταγραφή σε φανάρια και σε στάσεις γενικότερα. Απενεργοποίησέ το και θα έρθεις πιο κοντά στο Strava.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.977
Απενεργοποιημενο το είχα, εντάξει το δόλιο το bryton rider 530 είπαμε τίμιο σε όλα του αλλά από υποστήριξη... Τίποτα, ποτέ, καμία αναβάθμιση.
Αυτό και μόνο με έχει κάνει να κοιτάω αλλού.
Το καινούριο 750 υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια σε προνομιακή τιμή, αλλά άμα είναι να το αφήσουν στη μοίρα του θα καταντήσει μια από τα ίδια...
Αυτά!!
Για πείτε καλό το 530 garmin. 🤣 🤣 🤣
Για εκεί με βλέπω περισσότερο.
Και γιατί να πάρεις καινούριο δηλαδή;
Γιατί μου αδικεί τους πόντους μου... Το έπιασες το υπονοούμενο.?🤣

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads