Ποδήλατο

Reaction score
22.483
(Αυτή είναι σέλα ποδηλάτου)

INCREDIBLE BICYCLE INVENTIONS THAT YOU HAVEN'T SEEN YET

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.945
Σήμερα ένιωθα πολύ καλά πάν στο ποδήλατο, χωρίς να πιέσω ιδιαίτερα είχα τις παρακάτ επιδόσεις, με αρκετό αέρα, έχει καθημερινά μποφόρια εδώ σαπάν.
Τα πραγματικά βάτ είναι 260
1000012922.jpg

1000012926.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.945
Στα καινούρια παπά έκλεισε η ανισορροπία των ποδιώνε στα 9mm, όλοι έχουμε από κατασκευής μικρή ανισορροπία , εφόσον εντοπιστεί και διορθωθεί θα έχεις άλλο πάτημα, καλύτερο πάτημα, καλύτερη αίσθηση πάνω στο ποδήλατο, η θκιάμ διαφορά οφείλεται σε τραυματισμό, γιαυτό είναι τόσο μεγάλη.
1000012929.jpg

Δλδ εν ολίγοις είμαι ζαβό, Πχιό ζαβό πεθαίνεις!! :roflmao:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.945
Κατάφερα σύμφωνα με τα προσωπικά γούστα να λειτουργεί ή di2 12 speed όσο καλύτερα γίνεται.
Όταν εγκατέστησα και ξεκίνησα να τη χρησιμοποιώ οι αλλαγές ήταν τελείως τζουφιες στους χρόνους πατήματος, η αλυσίδα πίσω ανέβαζε και κατέβαζε όποτε αυτή γούσταρε, η συμπεριφορά ήταν πολύ περίεργη, τη μία ανέβαζε απόλυτα, τη άλλη έσερνε αρκετή ώρα πριν ανέβει και υπήρχαν φορές που με ένα πάτημα και σε συγκεκριμένο φάσμα της κασέτας ανέβαζε 2 ταχύτητες και ακαριαία κατέβαζε.
Ύστερα από πολλούς πειραματισμούς και με κάποια επιπλέον εξαρτήματα μπορώ να πω ότι όλο το σύστημα λειτουργεί κατά 80% σύμφωνα με τα θέλω μου.
Το υπόλοιπο 20% είναι καθαρά θέμα lag της ασύρματης επικοινωνίας, πιστεύω πως θα καλυφθεί συνδέοντας τα πάντα ενσύρματα, αυτό όμως δεν είναι και τόσο εφικτό επειδή πρέπει να ξεβρακώσω όλο το ποδήλατο και βαριέμαι.
Δεν περίμενα ποτέ ότι η shimano θα βγάλει στη αγορά ένα group με τόσα προβλήματα, εντύπωση επίσης μου κάνει που όσοι γκρινιάζουμε είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, όλοι οι άλλοι είναι ευχαριστημένοι λέει... Τι να πω, δεν ξέρω...

Reaction score
43
Επιπλέον εξαρτήματα; Όπως;

Βγήκα κι εγώ σήμερα με το δικό μου. Σαν ξεχαρβαλωμένη μαριονέτα πήγαινα ώρες ώρες, αλλά δεν περίμενα και πολλά μετά από τόσα χρόνια. Γενικά πάει καλά, περίμενα να κάνει θόρυβο αλλά ήταν σχεδόν αθόρυβο, αλλά το πίσω δισκόφρενο "μάλλον" θέλει bleed/service και το πίσω ντεραγιε θέλει σίγουρα service, μη πω κατευθείαν αλλαγή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.945
Επιπλέον εξαρτήματα; Όπως;
Έλυσα όλο το πίσω ντεραγιέ και μάζεψα τους τζόγους που είχε, κυρίως στο βραχίονα.
Έβαλα σε δύο γρανάζια της κασέτας μεγαλύτερους αποστάτες, έπαιξα με διάφορους συνδυασμούς στα ροδάκια του ντεραγιέ και τελικά κατέληξα στο μαμά ως κύριο και σε ένα μεγαλύτερο κατά δγιό δόντια ως δεύτερο.
Στο μπροστά ντεραγιέ άλλαξα το μικρό φύλλο με ένα που έχει λειψά δόντια από τη μεριά που πιέζει το ντεραγιέ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβαίνει στο μεγάλο δίσκο πχιο άμεσα η αλυσίδα.
Έκανα γενικά διάφορα άλλα πειράματα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, πρώτη φορά με έγιναν νεύρα κρόσσια σε group της shimano.

Reaction score
43
Ααα, έκανες δουλίτσα βλέπω.
Δεν θα περίμενα πως με τέτοιες σειρές θα είχε κάποιος πρόβλημα, αλλά...

Πήγα να ρυθμίσω κι εγώ το δικό μου ξανά. Το μπροστά έκανε τις αλλαγές νορμάλ. Το πίσω όμως δεν πάει στις μισές ταχύτητες με τίποτα. Από το μικρότερο μέχρι και την μέση, πηγαίνει κανονικά μετά το πείραγμα που του έκανα, αλλά στα μεγαλύτερα δισκάκια όχι. Θα με κάνει να το κάνω όλο βίδες μπας και βγάλω άκρη, αλλιώς μάλλον θα πρέπει να το αλλάξω. Είναι και acera, ούτε καν ξέρω αν κυκλοφορούν πλέον αυτά 🤣

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.945
Αν σε κάποιες ταχύτητες δεν πάει, δεν φταίει το ντεραγιέ αλλά το χειριστήριο.
Αυτό να κοιτάξεις, βασικά να αλλάξεις, αρχικά ξεκίνα με ένα νέο σύρμα και καλώδιο και μετά βλέπεις

Reaction score
25.093
Μετά από 1 χρόνο και βάλε έκανα ξανά ποδηλατικό αγώνα και μάλιστα 2 σκέλη σε συνεχόμενες μέρες:

Ατομική χρονομέτρηση το Σάββατο
Check out my ride on Strava: https://strava.app.link/EtGVxLWHdUb

Αντοχή την Κυριακή
Check out my ride on Strava: https://strava.app.link/HWRz7SYHdUb

Ουσιαστικά σε δύο μέρες έκανα όσα χλμ έχω κάνει τους τελευταίους 5 μήνες οπότε το θέμα είχε φοβερή επιτυχία.

Πάμε τώρα στα θέματα ουσίας, αγόρασα αερομπαρες για το ΤΤ την Παρασκευή, προφανώς τις ψευτορυθμισα πριν τον αγώνα εννοείται στο περίπου εννοείται ήταν μεγάλες και θέλουν κόψιμο.
Fan fact #1 , αφού τις έσφιξα και έκανα εκκίνηση στον αγώνα κάποια στιγμή η αριστερή λύθηκε ΟΕΟ ! (Υπάρχει σχετικό ιστορικό το έχω ξανακάνει) Οπότε βγάζω όπως είμαι με καμιά 40αρια χαω το πολύ εργαλείο και την σφίγγω όπως ήμουν (δεν έπεσα)

Fan fact#2 δέκα λεπτά πριν την εκκίνηση ανάβω το γαρμιν και με λέει αναβάθμιση , τι θα έκανε ένας λογικός άνθρωπος ; Όχι αυτό που έκανα εγώ , το έβαλα να αναβαθμιστεί. Επανεκκίνηση και με το πάμε πατάω το κουμπί για να αρχίσει εγγραφή και σβήνει! Ευτυχώς εκκίνησε κανονικά λίγο αργότερα

Γενικά δεν κουράστηκα στο ΤΤ και πως να κουραστώ αφού με 160κπιση ώρα δεν το λες και ΤΤ και έβγαλα μπαράκια , άφησα τα πράγματα στο αυτοκίνητο να μην κουβαλάω το πρωί.

Την άλλη μέρα ετοιμάσω ζουμια τροφοδοσία κλπ τα βάζω στην τσάντα κατεβαίνω κάτω , παίρνω από τον καφενε παύλα παντοπωλείο έναν καφέ (μλκ ήταν) και 3 μπανάνες μικρές. Πάω Χαλκίδα ανοίγω πορτμπαγκάζ βγάζω ποδήλατο ζώνη ματζουνια κράνος παπούτσια και ανακαλύπτω το fan fact #3 δεν έχω πάρει κάλτσες. Οκ το είδαμε και αυτό , το έπαιξα τριαθλητης προ και έκανα τον αγώνα χωρίς.
Στο δρόμο μου βγήκε 2 φορές η αλυσίδα στο ανέβασμα , ευτυχως μπήκε πίσω εν κινήσει με κατέβασμα στον μικρό δίσκο.
Νταξει καλά πήγε και αυτό βγήκε το μεροκάματο και σήμερα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.945
Έτοιμος για το παγκόσμιο είσαι ρε κιορατά!! :lolsign:

Λοιπόν πέραν της πλάκας χρειάζεσαι σοβαρό bike fit, κάτι δεν πάει καλά με τη περίπτωσή σου και πρέπει να το ανακαλύψουμε-καταπολεμήσουμε ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.583
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm