Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Reaction score
0
Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

ortofon digitrack Εγω για time code αλλα πλέων και για αναπαραγωγή κανονικών δίσκων!

Reaction score
802

Ειναι stanton , αλλα μπορεί κανείς σας να αναγνωρίσει ακριβως ποια κεφαλή/βελόνα είναι?Είναι τουλάχιστον 5ετίας μάλλον.
Εναλλακτικά υπάρχει κάποια συμβατή (έστω με το μάτι οπως την βλεπετε) υπάρχουσα stanton ανταλλακτική βελόνα που να ταιριαζει ετσι ωστε να μην πεταχτει η κεφαλη?
Ευχαριστω προκαταβολικά!

Edit:Κατα 90% ειναι dj βελόνα (για scratch δηλαδή) αλλα δεν παίρνω ορκο.

Reaction score
1.285

Κατα πάσα πιθανότητα είναι Stanton 500 !

Αν το κόστος της καινούργιας ΜΑΜΑ βελόνας είναι πάνω από 50 € δεν αξίζει , πάρε μια Shure M97Xe

Reaction score
1

Ειναι stanton , αλλα μπορεί κανείς σας να αναγνωρίσει ακριβως ποια κεφαλή/βελόνα είναι?Είναι τουλάχιστον 5ετίας μάλλον.
Εναλλακτικά υπάρχει κάποια συμβατή (έστω με το μάτι οπως την βλεπετε) υπάρχουσα stanton ανταλλακτική βελόνα που να ταιριαζει ετσι ωστε να μην πεταχτει η κεφαλη?
Ευχαριστω προκαταβολικά!

Edit:Κατα 90% ειναι dj βελόνα (για scratch δηλαδή) αλλα δεν παίρνω ορκο.
Είναι σίγουρα η stanton 500 και είναι ένα κανονικό ''αλέτρι'' για τους δίσκους.
Θα σου πρότεινα να την αποφύγεις για τα βινύλιά σου και ν' αγοράσεις κάποια άλλη κεφαλή.

Reaction score
802

Mαλλον αυτη ειναι αν και ακομα να σιγουρευτω.Η βελονα της τωρινης προσαρμοζει?Η καποια αλλη?

Reaction score
1.285

Καλύτερα να μην ασχοληθείς με αυτή την κεφαλή !

Reaction score
4.250

Αυτη η Zyx 50 Bloom, πολυ φοριεται τον τελευταιο χρονο, πρεπει να ειναι καλη!

Reaction score
29.646

Καλά αν και ετεροχρονισμένο το μήνυμά μου , όποιος θέλει μπορεί να ακούσει μια denon dl 304 με ενεργό pre-pre και να μου πει.

Reaction score
0

Καλά αν και ετεροχρονισμένο το μήνυμά μου , όποιος θέλει μπορεί να ακούσει μια denon dl 304 με ενεργό pre-pre και να μου πει.
Εκει που τελειωνει η DENON ξεκιναει η ZYX!!

Reaction score
29

Γειά σε όλους, εγώ χρησιμοποιώ μια Grado prestige Gold αλλά δε ασχολήθηκα καθόλου με το στήσιμο της πάνω σto 12αρι, έχω βάλει τις βίδες εκεί που αρχίζουν οι ράγες κατά συνέπεια είναι σε απόλυτη συμμετρία και πρόσεξα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο παράληλη με το πλατό.....βέβαια για να πετύχει αυτό πρέπει να ρυθμίσεις και το βραχίονα απο τη βάση του....όλα αυτά με το μάτι .....θα θελα όμως κάποια στιγμή να μπορούσα να τη φτιάξω έτσι όπως πρέπει.
Επίσης βρέθηκε στα χέρια μου (απο σπόνδα) και μια ortofon dual TKS49S με βελόνα dn155e και ήθελα να ρωτήσω αν αυτή μπορεί να στηθεί στο 12αρι ή όχι.
Αυτά τα λίγα :109:
Ευχαριστώ

Reaction score
1.267

Η 304 είναι πολύ δύσκολο να παίξει καλά με ΜΚ2.
Επειδή την έχω παλέψει πολύ με phono stage, με μετασχηματιστές Sowter κλπ., δεν τα κατάφερε καθόλου καλά...
Προτιμώ την DL103R η ακόμη και την απλή DL103 από την 304.
Όσον αφορά τις ZYX, η 50άρα συγκρίνεται με την DL103R αλλά η 100άρα ξεφεύγει σε άλλα επίπεδα. Η ZYX100 είναι κατ' εμέ η πρώτη καλή της εταιρίας. Έχω ακούσει (δεν την έχω) και τη 1000άρα, αλλά σε άλλο σύστημα, πολύ πιο ακριβό...

Reaction score
0

Η ZYX R-50 Bloom είναι περίπου 2 φορές το κόστος της DL 103R.Αν θελει καποιος να παει σε κατι καλυτερο αφηνει πισω του την DL 103R και παει στην ZYX R-50!!!Το "μικρό" μοντέλο της ZYX έχει πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά με το μεγάλο ... Ένα μεγάλο μπόνους για το μικρό.Τωρα οσο για την 304 εγω πιστευω οτι με την R-50 κονταροχτυπιουνται μεταξυ τους,η ZYX νομιζω ειναι λιγο καλυτερη για κλασσικη μουσικη ειδικα ειναι φοβερη!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Χχαχαχαχαχχχαχα 3000 ευρω κεφαλη πανω στο ΜΚ2 και περιμενεις να την αναδειξει,μονο αμα το πεταξουμε και παρουμε κανα SP-10 με τον EPA 500 τοτε μπορει και οπως λεει και πιο πανω ο blugosi η ZYX η 1000αρα μπορει να ειναι και καλυτερη!!

Reaction score
12

Πρόσφατα προμηθεύτηκα ένα μεταχειρισμένο 1210mk2.
Η δισκοθήκη δεν είναι μεγάλη, περίπου 200 δίσκους.
Συνδέεται σε έναν AV ενισχυτή ONKYO 807 με klipsch ηχεία rf62 (μην αρχίσετε τα κακεντρεχή σχόλια... για τον ενισχυτή)

Σε πρώτη φάση θέλω να αλλάξω κεφαλή-βελόνα αφού η STANTON που φορά ακούγεται ελεεινά μάλλον από την πολυχρησία.
Τα πρίμα τα ακούω από την κεφαλή παρά από τα ηχεία.
Δεν με απασχολούν τα scratch κλπ.

To budget είναι περίπου στα 150ευρώ. Διάβασα για την denon dl-103 η οποία είναι και στο budget μου.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει άλλη επιλογή σε αυτήν την τιμή, εκτός αν η DENON είναι μονόδρομος.
Επιπλέον μελλοντικά τι επιλογή υπάρχει με την παραπάνω βελόνα σε phono stage, προενισχυτή klp... για περαιτέρω βελτίωση.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
1.815

O ενισχυτής σου μια χαρά είναι για την κατηγορία τιμής της κεφαλής που ψάχνεις να βρεις, μην τον πειράξεις.
Ούτε και να αλλάξεις phono και μπεις σε περιπέτειες!

Η Denon DL-103 που "γλυκοκοιτάς" δεν κάνει, είναι MC. Δεν μπορεί να παίξει με το στάδιο προενίσχυσης του Onkyo που έχεις, καθώς οδηγεί μόνο ΜΜ. Άσε που δεν έχει και τίποτε το ιδιαίτερο σαν βελόνα..

Specifications : output 0.3mV,
Compliance 5cu,
Internal impedance 40ohms
Recommended VTF 2.5 +/- 0.3grams
Spherical stylus.

Κοίτα λίγο τις Audio-Technica και αν μπορείς να "κλέψεις" λίγο παραπάνω το πορτοφόλι σου, θα εκπλαγείς...
Καλορίζικο το "εργαλείο"!:444:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll