Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο Μαρίνος έχει δίκιο.
Στην πράξη βέβαια, δεν νομίζω ότι είναι κακό να ανάβεις το alarm. Αφ' ενός προειδοποιείς πιο έγκαιρα τον οδηγό που ακολουθεί ότι θα σταματήσεις, εφ' ετέρου αν πας να παρκάρεις κοντά σε συμβολή οδών, αυτός με σκέτο φλας θα νομίζει ότι θα στρίψεις.

...

HV

Reaction score
0
Εχω βαρεθει αυτη την πιπιλλα των μηχανοβιων....ΠΑΝΤΑ δλδ πρεπει το αμαξι να προσεχει το μηχανακι , την μηχανη που μπορει να ξεφυτρωσει απο το πουθενα...Σε ποσους μας εχει τυχει να ελεγχουμε καθρευτες να βαζουμε φλας και πανω που παμε να αλλαξουμε λωριδα μπαμ ενα μηχανακι/μηχανη να περναει σφηνα διπλα μας ?? Αν ο ιδιος δεν σεβεται την ζωη του γιατι να την σεβαστω εγω ??? Γιατι να παω να πεσω εγω πανω σε αλλο αμαξι κανοντας ελιγμο για να μην χτυπησω τον μηχανοβιο που εκανε μακακια ??? Αν ο αλλος εχει Death Wish εγω και ο καθε οδηγος δεν του φταιμε σε κατι.

Reaction score
5
Στο εξωτερικό επίσης ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το ότι προτεραιότητα έχει αυτός που είναι μέσα στην κυκλική πορεία!!! Απλά σε κάθε είσοδο της κυκλικής πορείας ΥΠΑΡΧΕΙ το σήμα υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας!!!!
Η προτεραιότητα από δεξιά που λες είναι σωστή. Η προτεραιότητα στην Arc de Triomphe είναι σε αυτούς που μπαίνουν στην πλατεία και ως αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές πλέον ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ αν τρακάρεις εκεί!
Αλλού στην Γαλλία (π.χ. στους αυτοκινητόδρομους) έχει προτεραιότητα αυτός που μπαίνει στην πλατεία από μικρότερο δρόμο, ακόμα και αν η πλατεία είναι πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Και γενικά έχουν πήξει τον κόσμο στα σήματα παραχώρησης προτεραιότητας, γιατί καταλαβαίνουν ότι το priorité à droite δεν πρέπει να ισχύει παντού. :136::141:

Στην Βρετανία ισχύει η προτεραιότητα σε αυτούς που είναι στην πλατεία.

Τέλος, υπάρχουν μελέτες που λένε ότι αν δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που μπαίνουν, τότε η πλατεία σίγουρα θα φρακάρει από ένα σημείο και έπειτα και αν δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που είναι μέσα, η χωρητικότητα αυξάνεται κατά 10% και η καθυστέρηση μειώνεται κατά 40%.

Εσύ, αν ήσουν Έλληνας νομοθέτης, τι θα διάλεγες;

Reaction score
5
Πάντως αυτό με το φλας και τα αλάρμ, δεν το καταλαβαίνω.
Θέλετε να μου πείτε ότι ο κάθε τυχάρπαστος φλούφλης Ευρωπαίος που σε ακολουθεί, μπορεί και καταλαβαίνει ότι θέλεις να παρκάρεις στην άδεια θέση δεξιά σου, μόνο από ένα φλασάκι, ενώ ο Ελληνάρας, ο οδηγάρας, ο γ@μ#ν και δέρνων, δεν μπορεί; Θέλει τα αλάρμ;
Γιατί τέτοιος ρατσισμός; :136:

Reaction score
4
Τι διαβαζω ο ανθρωπος στις 4 το απογευμα....Οι μηχανακιδες γνωριζουν καλυτερα τον ΚΟΚ....Για να δουμε....Οτι απαγορευεται το προσπερασμα ΑΝΑΜΕΣΑ απο αυτοκινητα μαλλον δεν το γνωριζουν....Το οτι δεν μπαινουμε αναμεσα σε ενα αυτοκινητο ( προχωροντας ευθεια ) και μια εξοδο οταν ενα αυτοκινητο εχει δεξι φλας ουτε αυτο το ξερουν......Το οτι δεν κανουμε σφηνες και επικυνδινους ελιγμους ουτε αυτο το ξερουν....
Δικιο εχεις παντως, οταν τους συμφερει τον ξερουν αλλα οταν οχι κανουν την παπια....
Να περνάμε ανάμεσα απο αυτοκίνητα σαφώς και επιτρέπετε αρκεί τα αυτοκίνητα να είναι σταματημένα.... πχ σε φανάρια ή μποτιλιάρισμα....
Εκεί δηλαδ΄γ που είναι και ποιό επικίνδυνο για έναν μοτοσυκλετιστή, καθώς οι γιαγιάδες και οι παππούδες ακριβώς τότε αποφασίζουν να βγούν απο το Ταξί, άσχετα αν είναι στην μεσαία λωρίδα. Και εκεί είναι που οι καυλόγκαζοι έχουν φρικάρει απο το μποτιλιάρισμα και αρχίζουν τις σφήνες σαν τρελοί.

Εχεις πρόβλημα αγαπητέ HV? φαίνετε ότι έχεις κάποιο κόμπλεξ γενικώς απο τα γραφόμενά σου σε αυτό το site ακόμα και στις μοτοσυκλέτες... Ισως επειδή εμείς πάμε σε ένα τεταρτάκι στην δουλειά μας στην άλλη άκρη της Αθήνας ενώ εσύ κάθεσε μποτιλιαρισμένος και κλαίς την μοίρα σου.... μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω... Πως αλλιώς θα γύρναγες εκεί την συζήτηση. Είπα εγώ ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι παράνομα? Και μαλιστα επέμεινα σε κάτι που είναι λάθος (όπως εσύ?) Φυσικά και όχι... Αλλο το ότι γνωρίζω το λάθος αλλά παραδέχομαι ότι το κάνω (πχ επικίνδυνους ελιγμούς, εγώ) και άλλο ότι ΚΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ το σωστό (ότι όταν παρκάρω το σωστό είναι να βγάζω φλας αντί για αλάρμ που ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι σωστό) όπως εσύ.

Για τιμωρία, 3 ώρες μποτιλιάρισμα αύριο στο κέντρο στην πορεία των ασφαλιστικών ταμείων.... με το αυτοκίνητό σου (κατα το "με τον κηδεμόνα σου")

Φιλούμπες!

Reaction score
4
Στην Βρετανία ισχύει η προτεραιότητα σε αυτούς που είναι στην πλατεία.

Ισως επειδή εκεί η είσοδος γίνετε απο την αριστερή και όχι απο την δεξιά μεριά της κίνησης (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι γίνετε έτσι, έχω να πάω Αγγλία απο το 87, που να θυμάμαι...)

Προσωπικά θεωρώ ορθότερο την προτεραιότητα σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στην πλατεία.... Δεν νομίζω να τίθετε θέμα....

HV

Reaction score
0
Μου παιρνει με αμαξι ακριβως 12 λεπτα να παω στην δουλεια μου καθε πρωι οποτε λιγο με ενδιαφερει αυτο. Απλα εχω βαρεθει οι μοτοσυκλετιστες να εχετε μια ζωη την πιπιλα του οτι οι οδηγοι πρεπει να σας προσεχουν. Δλδ εσεις εχετε νοητικη καθυστερηση και πρεπει να σας προσεχουμε εμεις ? Ξερεις ποσες φορες εχω γλυτωσει να χτυπησω μηχανη απο ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ μακακια ? Και το ευχαριστω πιο ειναι ? Καθε μερα να γινονται και πιο απερισκεπτοι και να κανουν περισσοτερες μακακιες. Οσο για την προσπεραση αναμεσα απο αμαξια ΟΥΤΕ και σταθμευμενα σε φαναρι επιτρεπεται ποσο μαλλον οταν τα αμαξια κυκλοφορουν στην εθνικη η σε δρομους με 2 λωριδες που δεν μπορεις καν να αλλαξεις λωριδα γιατι βλεπεις μια ουρα απο μηχανες να σε περνανε απο τα αριστερα και να αγνοουν παντελως το οτι εχεις αναψει φλας. Για να μην μιλησω για τα κοκκινα φαναρια που για τους μοτοσυκλετιστες ειναι παντελως αδιαφορα....

Reaction score
1.213
Δεν αναβω τιποτα. Σταματαω επιτοπου...αν εχουν την καταλληλη αποσταση ασφαλειας θα σταματησουν αλλιως θα με πληρωσουν :204::204::204::204:

Κανω μανουβρες παρκαρισματος και δεν με νοιαζει τι θα κανουν οι αλλοι, δεν με νοιαζει καν αν κορναρουν...εξαλλου παντα προνοω να βαζω πριν το παρκαρισμα death metal.Eλεος πια ...εδω ειναι Ελλαδα..ποτε θα ασχοληθουμε με κατι σοβαρο.. με κανα γκομενακι δηλαδη...:137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Θα βγάλει φλας, θα του κολλήσουμε στον πόντο και θα κορνάρουμε μέχρι να φύγει. Ακούς εκεί να μας πάρει τη θέση ο Γερμαναράς! :143:

Το σωστό είναι το φλας πάντως, τυπικά τουλάχιστον. Αυτό μου είχε μάθει ο δάσκαλος οδήγησης το 2001 που έδωσα για δίπλωμα και αυτό ισχύει διαχρονικά.
Και απο το ...1975 το ιδιο ισχυει:142: Αναβεις φλασακι ΕΓΚΑΙΡΩΣ με φρενακι (να καταλαβει ο αλλος οτι σταματας) και σε ελαχιστο χρονο ΑΛΑΡΜ. Κι αν σου κολλησει ο αλλος του δινεις μια με το γαντζο της ρυμουλκας (αν εχεις) για να καταλαβει το νοημα του αλαρμ (αν δεν εχεις πετας μια βρισια και τα μαζευεις γιατι ηδη η ορχηστρα των κλαξον πισω θα σε αποθαρυνει απο το να ζητησεις τα ρεστα!)

Reaction score
3

Θέλετε να μου πείτε ότι ο κάθε τυχάρπαστος φλούφλης Ευρωπαίος που σε ακολουθεί, μπορεί και καταλαβαίνει ότι θέλεις να παρκάρεις στην άδεια θέση δεξιά σου, μόνο από ένα φλασάκι, ενώ ο Ελληνάρας, ο οδηγάρας, ο γ@μ#ν και δέρνων, δεν μπορεί; Θέλει τα αλάρμ;
Καλά είσαι εσύ ένας...:116:

Reaction score
5

Ισως επειδή εκεί η είσοδος γίνετε απο την αριστερή και όχι απο την δεξιά μεριά της κίνησης (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι γίνετε έτσι, έχω να πάω Αγγλία απο το 87, που να θυμάμαι...)

Προσωπικά θεωρώ ορθότερο την προτεραιότητα σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στην πλατεία.... Δεν νομίζω να τίθετε θέμα....
Αυστρια και Γερμανια εχουν προτεραιοτητα αυτοι που ειναι ηδη μεσα (στον κυκλικο κομβο αποσυμφορησης/πλατεια)...
Στην ουσια μονο ετσι γινεται αποσυμφορηση, γιατι αν ολοι μπαινουν θα φρακαρει οπως προειπατε, οποτε καλυτερα να υπηρχαν φαναρια...
Απλα στην ελλαδα οι νομοθετες ηταν στοκοι και πλεον ειναι αργα για να το αλλαξουν... θα πηξουμε στα τρακαρισματα απο τους ελληναρες/κανε στη μπαντα περναω!...

GTX

Reaction score
39
Φορ δε ρέκορντ και στην Αγγλία η είσοδος στην πλατεία είναι από την ίδια μεριά (δεξιά κατεύθυνση).

Reaction score
0
Η προτεραιότητα από δεξιά που λες είναι σωστή. Η προτεραιότητα στην Arc de Triomphe είναι σε αυτούς που μπαίνουν στην πλατεία Ουί, εξ'ου και το σωστό είναι να επιταχύνεις για να μπεις...
(....)
Τέλος, υπάρχουν μελέτες που λένε ότι αν δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που μπαίνουν, τότε η πλατεία σίγουρα θα φρακάρει από ένα σημείο και έπειτα και αν δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που είναι μέσα, η χωρητικότητα αυξάνεται κατά 10% και η καθυστέρηση μειώνεται κατά 40%.

Αν ήμουν έλλην νομοθέτης -- δηλαδή υπουργός ή γεν. γραμμ σε υπουργείο, θα θέσπιζα μια επιτροπή μελέτης με μέλη το μπατζανάκη μου, τη γκόμενα του γιού μου, κλπ. για να μελετήσει το φαινόμενο για την τρέχουσα 5ετία.

Ισως δε να καταργήσουμε τις πλατείες:126: -- είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα αποφανθεί η επιτροπη...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Οταν μειωνεις με φλας την ταχυτητα σου μεχρι ακινητοποιησεως διπλα σε μια αδεια θεση και αφου πλεον ακινητοποιηθεις αναψεις τα αλαρμ ....τοτε ποιος , ακομα και κρετεινος , δεν θα καταλαβει οτι θα παρκαρεις ;

Reaction score
1
Απάντηση: Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

@Luxman συνήθως οι επαγγελματίες , βιαστικοί , αυτοί που είδαν δεύτεροι την θέση κλπ κλπ κλπ ...

Reaction score
1
Οταν μειωνεις με φλας την ταχυτητα σου μεχρι ακινητοποιησεως διπλα σε μια αδεια θεση και αφου πλεον ακινητοποιηθεις αναψεις τα αλαρμ ....τοτε ποιος , ακομα και κρετεινος , δεν θα καταλαβει οτι θα παρκαρεις ;
οταν σταματας διπλα σε μια αδεια θεση με τα αλαρμ υπαρχει κανεις που θα καταλαβει οτι θες να στριψεις?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
και δεύτερον, πρακτικά δεν είναι καλύτερα να καταλάβει ο από πίσω όσο το δυνατόν νωρίτερα ότι ο προπορευόμενος σκοπεύει να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και όχι απλώς να επιβραδύνει λίγο για να πάρει μια στροφή;
Ο απο πισω πρεπει να καταλαβει σε ποια πλευρα του δρομου θα σταματησεις για να παρκαρεις . Για να γινει αυτο δεν θα επιβραδυνεις ;; Δεν πρεπει ο απο πισω σου να κραταει καποια αποσταση ασφαλειας οπως ολοι οσοι ακολουθουν ;; Αν σταματησεις διπλα σε μια κενη θεση δεν θα σταματησουν πισω σου ; Προς τι ο πανικος των αλαρμ ενω θα κινεισαι ;;

Reaction score
4.727
Σήμερα το πρωί κόντεψα να εμβολίσω μια κότα που

σε διπλό (τεράστιο) δρόμο

άναψε αλάρμ

έκοψε ταχύτητα

έκανε δεξιά

έκανε μια κίνηση να βρεί κάτι στο τσαντάκι της

(έχουν περάσει καμμιά 30 δεύτερα και αποφασίζω να συνεχίσω προσπερνώντας)

αμέσως κόβει με το ένα χέρι, αριστερά , ενώ με το δεξί , πάταγε το κουμπάκι της γκαραζόπορτας, που βρισκόταν στην απέναντι μεριά του δρόμου!!!!!!!!!!!!

φέρνει τ'αμάξι κάθετα για να μπει , και'γω βρίσκομαι τρία χιλιοστα απ΄την πόρτα της!!!!

έλα....στον τόπο σου!!!!!!!

-Χωρίς να βγάλω άχνα έκανα όπισθεν να φύγω αλλά αυτή ανοίγει το παράθυρο και μου λέει

"Καλά Χριστιανέ μου δε βλέπεις τα αλάρμ"?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Σήμερα το πρωί κόντεψα να εμβολίσω μια κότα που

σε διπλό (τεράστιο) δρόμο

άναψε αλάρμ

έκοψε ταχύτητα

έκανε δεξιά

έκανε μια κίνηση να βρεί κάτι στο τσαντάκι της

(έχουν περάσει καμμιά 30 δεύτερα και αποφασίζω να συνεχίσω προσπερνώντας)

αμέσως κόβει με το ένα χέρι, αριστερά , ενώ με το δεξί , πάταγε το κουμπάκι της γκαραζόπορτας, που βρισκόταν στην απέναντι μεριά του δρόμου!!!!!!!!!!!!

φέρνει τ'αμάξι κάθετα για να μπει , και'γω βρίσκομαι τρία χιλιοστα απ΄την πόρτα της!!!!

έλα....στον τόπο σου!!!!!!!

-Χωρίς να βγάλω άχνα έκανα όπισθεν να φύγω αλλά αυτή ανοίγει το παράθυρο και μου λέει

"Καλά Χριστιανέ μου δε βλέπεις τα αλάρμ"?

Πεστα επιτελους μπας και καταλαβει καποιος απο τους .....αλαρμιστες ποτε πρεπει να τα χρησιμοποιει ...

HV

Reaction score
0
Οι πλειονοτητα των γυναικων οδηγων ΔΕΝ ξερουν να οδηγουν...Αυτο μαλλον ασχετο ειναι με τα αλαρμ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.885
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain