Προβλημα!Απο που αγοραζω?

Απο που αγοραζω?

• Απο καταστημα αποθηκη-αλυσιδα για να γλυτωσω 50-100 ευρω αλλα εις γνωση μου χανω τα...μετα

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    50

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τα εχουμε συζητησει πολλες φορες και ακρη δεν βγαζουμε :wink:
Για να δουμε τι πιστευουν οι περισσοτεροι απο εμας...

Προβλημα

Εστω βιντεοπροβολεας ο οποιος κοστιζει σε εξειδικευμενο καταστημα εικονας και ηχου της χωρας μας 2000 ευρω.
Ο ιδιος βιντεοπροβολεας κοστιζει σε καταστημα αλυσιδα η αποθηκη-το οποιο δεν διαθετει show room- 1900 ευρω.
Ο ιδιος βιντεοπροβολεας κοστιζει σε ιντερνετικο καταστημα του εξωτερικου 1700 ευρω.

Πατε και βλεπετε τον βιντεοπροβολεα στο πρωτο καταστημα και χαραμιζετε 2-3 ωριτσες.

Απο που αγοραζετε ομως τελικα?

Παρακαλω ψηφιστε και σχολιαστε αναλογα :wink:

Reaction score
6
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ ΠΕΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΡΕΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ 300 ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤ?ΡΕΑ (ΑΝΤΡΕΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΡΑΤΕ?)ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΒΟΛΟ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Την επομενη φορα που θα κατεβεις θα σου εξηγησω απο κοντα :lol:

Ελα πισω στο θεμα μας.
Για να βλεπω ψηφους και σχολια... :wink:

Reaction score
6
Υ.Γ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AFTER SALES.ΣΟΒΑΡΑ . ΑΣΤΕΙΑ ΑΝ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ" ΜΑΥΡΟΥΛΑ" ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ.

V

VIDEOMIX

Guest
Ψήφισα, αλλα βλέπω 4-4. Αρα υπήρχε και αλλος αντίπαλος πριν!!!!!!!!!!

Reaction score
14
Ψήφισα το τρίτο.
Όχι βέβαια για τα 150 euro κέρδος στο χιλιάρικο...
(Αλήθεια γιατί να σνομπάρω 50 χιλιαρικάκια; Μου τα χαρίζει κανείς; Μπα. Εσάς; :wink: )

....αλλά για κοντά 300 euro στο χιλιάρικο! Ή αλλιώς 30% !!!!
Μια πραγματικότητα που μέχρι τώρα έχει ισχύσει σε όλες τις ιντερνετικές αγορές μου.
(Και σε κάποιες ακόμη περισσότερο)
Ψωνίζω πάντα πράγματα που γνωρίζω αρκετά και που δεν θα χρειαστώ κανενός την βοήθεια μετά για να τα λειτουργήσω. (Αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη ...για αυτό υπάρχουν τα manual και το ...Lower. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Όσο για τις τόσο παρεξηγημένες εγγυήσεις...sorry...να τις βράσω.
Αν είναι να προπληρώνω 30 και 40% (έχω δει και 80% πανω) στην αξία cif για να έχω ...Ελληνική εγγύηση...sorry ...μου φτάνει η Paneuropean.
Τσάμπα! Στο φινάλε και στην κακιά την ώρα....το πληρώνω από την τσέπη βρε αδελφέ!

Το πάω μακριά τώρα...αλλά θα το πω.
Αλήθεια....έχει σκεφτει κανένας...πόσα χρήματα θα μας είχαν μείνει αν αγοράζαμε...αποεγγυημένα τα προιόντα μας; (Αυτοκίνητο-hifi-φωτ. μηχανες - AV κλπ)Προσθέστε σε αυτά και τις ασφάλειες....και κλάψτε. :wink:

Reaction score
384
Exartatai apo ti diafora.
An milame gia 300 euro, den axizei kan na koitao se site tou exoterikou. Gia kati akrivo omos, opou i diafora einai 2500 euro, ta pragmata allazoun!

Dimitris

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δημητρη, η υποθετικη διαφορα ειναι αυτη ακριβως που αναφερεται στο προβλημα, δηλαδη 300 ευρω.
Επανω σε αυτη πρεπει να απαντησουμε.

Πω, πω σφαγη!
5-5 μεχρι στιγμης...

Reaction score
5
Εχμ, και για 500 ευρώ στα 2000;; Δηλαδή για 25%;; Αξίζει ή όχι;
Δεν είμαστε φιλανθρωπικά ιδρύματα, αν μπορείς να το πάρεις φθηνότερα από αλλού θα το πάρεις. Βασικός νόμος για να δουλεύει η καπιταλιστική αγορά σωστά. Άσε που για 500 ευρώ μπορείς να πετάξεις μέχρι την Αγγλία/Γερμανία/... και να το δεις το μηχάνημα να δουλεύει έτσι κι αλλιώς...

Ανδρέα κατά τη γνώμη μου ο τρόπος που τίθεται το ερώτημα είναι υποκειμενικός. Δεν είναι όλα τα μαγαζιά του χώρου καλά, όπως και δεν είσαι απροστάτευτος αν αγοράσεις από το internet. Έχω πολλά παραδείγματα που αγορές από το internet είχαν πολύ καλό aftersales. Μην ξεχνάς ότι στις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, ο κόσμος είναι συνηθισμένος να αγοράζει από καταλόγους (παλιά) και από το internet (πρόσφατα), λόγω των μεγάλων αποστάσεων. Δεν είναι εύκολο να βρεις μαγαζί με ότι θες αν μένεις κάπου εκτός κέντρων. Πολλές εταιρείες έστησαν business models πάνω στο καλό aftersales (ανταλλαγή μηχανήματος χωρίς εξήγηση κλπ), ακριβώς για να εξαλείψουν τις φοβίες του κόσμου από το 'κακό internet'. Δες τη VISA που σου δίνει τα λεφτά πίσω αμέσως αν βρεθεί ότι κλάπηκε ο αριθμός της κάρτας σε κάποιο website κλπ.

Γι'αυτό προτείνω οι polls να είναι πιο αντικειμενικές, δηλαδή
1. Μαγαζί του χώρου
2. Αλυσίδα/bulk sale
3. Internet shop

Πάντα καλοπροαίρετα, για να βγάλουμε και αντικειμενικά συμπεράσματα δηλαδή.

Reaction score
5
Η αλήθεια είναι πως εκτός αντιπροσωπείας παίρνεις σίγουρα καλύτερες τιμές!

Τώρα αν το διπλανό κατάστημα έχει το ίδιο προϊών φθηνότερα είναι κάτι διαφορετικό! Τέτοια περίπτωση μου έτυχε και όταν το ανάφερα μου έκανε τέτοια έκπτωση που τελικά το πήρα κατά πολύ φθηνότερα!

Reaction score
0
Ψήφισα το πρώτο, όχι γιατί αυτό κάνω πάντα αλλά γιατί στο υποθετικό παράδειγμα του Ανδρέα αυτό έχω κάνει και αυτό θα ξανακάνω.
Αν μιλάμε για κάποιο προιόν που ψάχνομαι και δεν έχω γνώμη-άποψη αλλά θα πρέπει να δώ – ακούσω τότε το θεωρώ λιγάκι "ανήθικο" να ταλαιπωρώ τον άλλον και μετά να πάω να το πάρω από αλλού.
Αν τώρα αυτό που θέλω να αγοράσω είναι συγκεκριμένο τότε ψάχνω να βρώ πολύ απλά την καλύτερη τιμή.

Reaction score
5
Αν μιλάμε για κάποιο προιόν που ψάχνομαι και δεν έχω γνώμη-άποψη αλλά θα πρέπει να δώ – ακούσω τότε το θεωρώ λιγάκι "ανήθικο" να ταλαιπωρώ τον άλλον και μετά να πάω να το πάρω από αλλού.
Συμφωνώ, αν και έχω λιγότερους ενδοιασμούς στο να πάω σε πολυκατάστημα ή μεγάλο απρόσωπο μαγαζί και να δω κάτι. Στο εξειδικευμένο μαγαζί υπάρχει το μεράκι (συνήθως), και είναι κρίμα να του χαλάς το όνειρο. Το μεγάλο μαγαζί κοιτάει να δώσει όσα περισσότερα κουτιά μπορεί (boxshifting), για να βγάλει κέρδος για τους μετόχους.

Reaction score
14
Exartatai apo ti diafora.
An milame gia 300 euro, den axizei kan na koitao se site tou exoterikou. Gia kati akrivo omos, opou i diafora einai 2500 euro, ta pragmata allazoun!
Πολύ large (με Γαλλική προφορά) έχουμε γίνει τελικά οι Έλληνες...

300 euro.....έλα μωρέ...ψίχουλα. Μόνο 2 ζευγάρια μικρά wharfedale....ή 3 φθηνά dvd players...ή μια φθηνή 28άρα CRT...ή τρία καλά τραπεζώματα ή κάτι παραπάνω από μισό βασικό....ή ...εκατό χιλιαρικάκια!!!!!!

Έλα μωρέ...μόνο 10-15 μεροκάματα είναι...χάρισέ τα.

Τελικά το euro έχει κάνει πολύ μεγάλο κακό....
Έχουμε χάσει την αίσθηση της αξίας του χρήματος. Εντελώς. :?

Για αυτό το έχουμε κλείσει το μαγαζί.....απλά δεν έχει περάσει το λουκέτο ακόμη.... :roll:

Reaction score
51
Σαφέστατα το 1ο, ιδιαίτερα αν μιλάμε για εξειδικευμένο προιόν.......
Σε τελική ανάλυση, αν τελικά με ενδιαφέρει το προίον θα μπορούσα να πιέσω λίγο να πέσει η τιμή..........
Θεωρώ όμως απαραίτητο να δω ή να ακούσω το προιόν πριν το πάρω και βέβαια όλα παίζουν και με την συμπεριφορά του ανθρώπου που θα μου τα παρουσιάσει......
Από την άλλη, σε αγορές που έχουν να κάνουν με αγαπημένο χόμπυ θέλω να έχω επαφή φιλική (πριν, κατά την διάρκεια της αγοράς αλλά ακόμα περισσότερο μετά......) σε προσωπικό επίπεδο και όχι απλά μια κουβέντα με υπάλληλο αλυσίδας.......

Και ακόμα καλύτερα (για να είναι σωστό και για τα δύο μέρη της συμφωνίας) θα συμφωνούσα πχ στην τιμή να συμπεριλαμβάνεται και κάποιο απαραίτητο αξεσουάρ που σε εμένα μπορεί να κόστιζε πχ 100 ευρώ αλλά στο κατάστημα 40.......
Οπότε εγώ πετυχαίνω την "έκπτωση" των 100, και το εξειδικευμάνο κατάστημα κάνει την πώληση με καλούς όρους......

(πχ σε αγορά προβολέα θα ζητούσα ένα 15μετρο component, ή μια οικονομική βάση για το ταβάνι κ.ο.κ.)
(ή σε έναν AV θα ζητούσα 2+ καλές οπτικές ίνες κ.ο.κ.) :roll: :wink: :wink:

Reaction score
0
Για 300 ευρω διαφορα στα 2500, δεν αξιζει να μην το παρεις απο το επισημο μαγαζι. Ομως το σωστο ειναι να τους πουμε οτι το εχουμε βρει αλλου τοσο πιο φτηνα και να προσπαθησουν να μας κανουν τουλαχιστον την ιδια τιμη.

Reaction score
50
Παιδιά συμφωνώ με τον preve ότι τα 300 ευρώ δεν είναι ούτε λίγα ούτε αξιοκαταφρόνητα. Ωστόσο και πάλι θ' αγόραζα από εξειδικευμένο κατάστημα (τις περισσότερες φορές). Γιατί αυτά τα 300 ευρώ δεν είναι χωρίς "αντίκρισμα". Πχ σε προβολέα, εκεί που στο εξειδικευμένο κατάστημα θα στον άλλαζαν αμέσως αν παρουσιαζόταν μια βλάβη τις πρώτες μέρες (έχει συμβεί σε φίλο) στο ιντερνετικό κατάστημα... βγάλε άκρη. Και φυσικά δεν είναι μόνο η εγγύηση, είναι πάνω απ' όλα το ότι γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι που σ' εξυπηρετούν θα νοιαστούν για την αγορά σου και θα είναι ανοιχτοί σε οποιεσδήποτε απορίες σου ή προβλήματα που πιθανόν να έχεις μετά. Βέβαια εξαρτάται και απ' το είδος του προϊόντος. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να παρουσιάσει προβλήματα ίσως να το αγόραζα από Internet. Πάντως και σε τέτοια περίπτωση δε θα πήγαινα πρώτα στο κατάστημα να το ακούσω και μετά να κάνω την παραγγελία. Δεν το θεωρώ σωστό. Εν γένει πάντως θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και από άποψη εγγυήσεων και ως προς after sales. Γι' αυτό και στο 99% των περιπτώσεων θα προτιμούσα το εξειδικευμένο κατάστημα...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.133
Members
38.659
Νεότερο μέλος
nvg