Προενισχυτης ενεργος η οχι;


toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.397
Reaction score
1.856
Τι έγινε? Αφήσαμε τα ματσαρίσματα ενισχυτών-ηχείων και επιστρέψαμε στα ματσαρίσματα dac-pro-τελικών?

Το ματσάρισμα δεν το γλιτώνουμε πάντως, έτσι?
ΑΝ όντως εμφανίζονται αντιληπτές ηχητικές διαφορές - που δεν είναι δυνατόν να εξουδετερωθούν χωρίς πρόσθετο ανεπιθύμητο για τον ενδιαφερόμενο κόστος - θέμα ματσαρίσματος ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, όσο κι αν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι ...επιστημονάρες του φόρουμ.
Εχουμε φλομώσει στις βαρύγδουπες μπούρδες και παραλογισμούς, ας μην φλομώσουμε και σε αυτό το νήμα
 
Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλησπέρα σε όλους
Μετά από ένα πρόβλημα του AV Pro (SR6003) τον έβγαλα από το loop μεταξύ του dac και των ενεργών Tannoy Gold 8 και σύνδεσα το dac απευθείας στα ενεργά με πηγή το xiaomi mibox s που έχει και volume control. To dac δεν έχει volume control. Επειδή έχω σκοπό να πάω σε minidsp shd δεν θέλω να αγοράσω προ-ενισχυτή. Η πρώτη εντύπωση είναι εντυπωσιακή. Εξαφανίστηκε ο θόρυβος καθότι το dac συνδέθηκε απευθείας με XLR to XLR και όχι με XLR to RCA. Εντυπωσιακός και ο ήχος σε σχέση με τη παρεμβολή του SR6003 γεμάτος και με τόνο και με μπάσα και πολύ καλύτερος από πριν πιο ζωντανός (έτσι τουλάχιστον μου ακούγεται εμένα). Τώρα στο θέμα μας, οι πηγές δεν είναι μόνο το xiaomi αλλά και ένα playstation 3 για ταινίες καθώς και ένα cd player. Αυτά δεν έχουν volume control αλλά συνδέονται πάνω στο dac το ένα με οπτική και το δεύτερο με coaxial. Θα ήθελα προσωρινά να πάω στην αγορά του παρακάτω passive preamplifier με volume control της audiophonics μέχρι να μαζευτεί το χρήμα για το minidsp:
Passive Preamplifier converter RCA to XLR / XLR to RCA Silver - Audiophonics
Πιστεύτε ότι θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στον ήχο το παραπάνω; Πιστεύω ότι είναι πολύ neutral βλέποντας την πλακέτα του στις φωτογραφίες. Το ρωτώ γιατί θα μου πάρει κάποιο χρόνο μέχρι το minidsp και δεν θέλω να αγοράσω σε preamp.
 

Μηνύματα
27.250
Reaction score
25.238
Ενα σκέτο ποτενσιόμετρο volume είναι με δυο διακόπτες επιλογής .
Δεν ξέρω τι ποιότητας είναι το ποτενσιόμετρο βέβαια, που θα λειτουργεί καθαρά σαν εξασθενητής και μόνο.
Φτηνό είναι πάρτο και αν δεν σου αρέσει ή το πουλάς ή το χαρίζεις.
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.333
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top