- Reaction score
- 144.413
Εμβόλιο που να πιάνει τας χρειαζόμαστε.διαβασα προτασεις για εμβολιο ηχειων...και οχι καλωδιο ..![]()
Δι άμπσολουτ σάουντ μάι ας.
Εμβόλιο που να πιάνει τας χρειαζόμαστε.διαβασα προτασεις για εμβολιο ηχειων...και οχι καλωδιο ..![]()
κατα φωνη .... και η αναλυση του θεματως...καλημερα χερ ντοκτορ, περιμενω απαντηση απο τον Μεσιε Μπουτια μετα θα κανω αναλυση του θεματος![]()
![]()
ή tan(μαυρισμα αγγλιστι) ...ή επι τας?!Εμβόλιο που να πιάνει τας χρειαζόμαστε.
Δι άμπσολουτ σάουντ μάι ας.
Ναι, αλλά αυτές που παραθέτεις είναι μπακαλίστικες.Για να είσαι οκ, χρειάζεται να τηρούνται απλοί κανόνες, απλές βασικές αρχές:
Σωστά.Ναι, αλλά αυτές που παραθέτεις είναι μπακαλίστικες.
Παίζει μεγάλο ρόλο η απόσταση, καθώς και η εμπέδηση του ηχείου.
Είμαι με την εντύπωση ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που αναφέρεις οι διαφορές (εάν υφίστανται) είναι μη αντιληπτές.Ναι, αλλά αυτές που παραθέτεις είναι μπακαλίστικες.
Άλλο 100 βατ ενισχυτής σε ηχείο 4Ω στα 4 μέτρα, κι άλλο 100 βατ ενισχυτής σε 8Ω ηχείο στα 2 μέτρα
Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζονται παρά λίγα ευρώ ανά μέτρο για να γίνει η δουλειά σωστά και χωρίς χαϊεντικούς παραλογισμούς.
Εγώ μετάνιωσα που έφαγα 2 πιάτα ρεβύθια χθες βράδυ.Μετάνιωσα
Σε νιώθω. Όποτε έχει ρεβίθια το μενού, τα κατατροπώνω. Με μπόλικο λεμονάκι και πιπεράκι, μμμμμ. Θα κάνω παραγγελιά στη παντοφλοκρατούσα.Εγώ μετάνιωσα που έφαγα 2 πιάτα ρεβύθια χθες βράδυ.
Κλάνω δίχως αύριο.
Προσωπικά είμαι αθεράπευτα χαϊεντάς, δυστυχώς δε κόβεται το χούι.χωρίς χαϊεντικούς παραλογισμούς
Όταν μια σοβαρή high end εταιρεία που προσπαθεί να δώσει στα μηχανήματά της τον χαρακτήρα του να μην έχουν χαρακτήρα βγαίνει και λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι τα high end καλώδια και οι μύθοι γύρω απο αυτά είναι για τον @@@τσο καβάλα, ενώ παράλληλα σου λέει τί ακριβώς πρέπει να κοιτάξεις για να λειτουργούν σωστά τα μηχανήματα σε κάθε ρόλο ξεχωριστά, πιστεύω ότι αξίζει την αναφορά.Μας έχεις ζαλίσει τα ουμπαλα λιγουλάκι με το τι λέει η Bryston, ή είναι η ιδέα μου;
Σε λίγο θα βάλεις λινκ για το τι λέει η Bryston για τους βαθμούς ψησίματος του μοσχαριού!!
εδω εχουμε λιγο θεματακι, σε ολα τα αλλα συμφωνω, ο χειρισμος της ισοσταθμισης ειναι μεγαλο θεμα και αν δεν ξερς να την κανεις γινεται του κουτρουλη ο γαμοςχωρίς σοβαρή ισοσταθμιση,
Μέχρι 1 μύριο δραχμές για 1μ καλώδια ηχείων έχω δώσει.Όσοι κοροϊδεύετε τα καλά και ακριβά καλώδια, δεν έχετε ακούσει
Ναι, αλλά αυτές που παραθέτεις είναι μπακαλίστικες.
Άλλο 100 βατ ενισχυτής σε ηχείο 4Ω στα 4 μέτρα, κι άλλο 100 βατ ενισχυτής σε 8Ω ηχείο στα 2 μέτρα
Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζονται παρά λίγα ευρώ ανά μέτρο για να γίνει η δουλειά σωστά και χωρίς χαϊεντικούς παραλογισμούς.
Πρώτον, η αντίσταση των ηχείων δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής καλωδίου. Δεύτερον, σε απόλυτες τιμές, η χρηματική διαφορά μεταξύ καλωδίων 2x1 καρέ έως 2x6 καρέ είναι αμελητέα. 2x6 καρέ ώλλ όβερ, Παντού. Υπό την προϋπόθεση πως μιλάμε για τυπική εφαρμογή, όπου επαρκούν 2-3 μέτρα ανά κανάλι. Άντε τέσσερα. Αν το μήκος είναι μεγαλύτερο των 4 μέτρων, χρειάζεστε μονομπλόκ τελικό κοντά στο ηχείο με σύνδεση balanced (και δεν το έχετε μάθει ακόμη)...Σωστά.
Ας συμπληρώσω λοιπόν τις βασικές αρχές:
1. Αν το μήκος του καλωδίου ηχείων είναι μεγαλύτερο των 5-6 μέτρων, βάλτε μια διάσταση πάνω.
2. Αν η εμπέδηση του ηχείου είναι μεταξύ 2-3ωμ, βάλτε μια διάσταση πάνω, αλλά αν η εμπέδηση του ηχείου είναι γτπκ, κάψτε στο τζάκι το ηχείο, πρόκειται για ντουλάπι με μεγάφωνα.
Μπορείτε να το κάψετε και στην παραλία, χορεύοντας γύρω γύρω από τη φωτιά και βγάζοντας ήχους Ινδιάνων Σιού.
3. Αν η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή σας είναι υψηλή, οπότε έχει νταμπινγκ φακτορ γτπκ, ρίξτε τον από το μπαλκόνι σημαδεύοντας ένα κάδο σκουπιδιών, πρόκειται περί ανέκδοτου.
Ευχαριστώ θερμά για τις χρήσιμες παρατηρήσεις.