Πρόβλημα με δονήσεις / κραδασμούς - μπορώ να το διορθώσω????

ika

News
Reaction score
16.619
... ναι, αλλ' αυτό δεν απαλλάσσει το πικάπ.

Προφανώς από εκεί είναι, λόγω των αλλαγών που έγιναν.
Θα ακούει και δυνατά, μπορεί να προσθέτει και μπάσα....

Αν πάρει και τα δαπέδου, πιθανά θα το έχει και πιό έντονα.

Last edited:

Reaction score
77
Επειδή ένα σύστημα ευαίσθητο στην ανάδραση βουίζει και παίζοντας την αρχή του δίσκου, το "κενό αυλάκι", και δεδομένου πως το συγκεκριμένο πικάπ είναι πολύ μελετημένη σχεδίαση, μήπως τελικά, απλώς, μπουμάρουν τα ηχεία;

Πέραν αυτού, υπάρχει κάποιος γνωστός, κάποιο φιλικό πρόσωπο, με πικάπ με ανάρτηση, να κάνετε μια δοκιμή; Εννοώ δηλαδή, να τοποθετηθεί στη θέση του Technics κάποιο Dual, Systemdeck, Project 6.9, Mitchell, κάποιο πικάπ με ανάρτηση τέλος πάντων, χωρίς να πειραχτεί τίποτε άλλο, και να παίξετε το Defenders of the faith, για να δείτε αν θα εξακολουθεί να βουίζει.

Αν εξακολουθεί να βουίζει, τότε απλώς μπουμάρουν τα ηχεία. Αν δεν βουίζει, δοκιμάστε μια πλάκα μεγάλης μάζας ως βάση κάτω από το πικάπ. Δεν χρειάζεται ακίδες ούτε σορμποθάνη. Απλώς, για να μη γδαρθεί η επιφάνεια του επίπλου, βάλτε κάτω από την πλάκα μια μικρή πετσέτα, ένα λεπτό κομμάτι φελιζόλ, ή ένα κομμάτι bubble wrap διπλωμένο στα δύο. Την καλύτερη απόδοση την έχουν τα άμορφα υλικά, αυτά που δεν "κουδουνίζουν", ξύλο, ξύλο με φύλλο μολύβδου κολλημένο από κάτω, κόντρα πλακέ, πέτρα, σκυρόδεμα.
Πολύ ωραία ιδέα, θα πώ σε φίλο που έχει dual να το φέρει να δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία.
Έχω κιένα στάντον κάπου φυλλαγμένο, μπορεί να το βάλω κιαυτό να δώ, θα τα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ πολύ!!!

ika

News
Reaction score
16.619
Μιας που κάνεις/σου λέμε να κάνεις διάφορες δοκιμές,
Μπορείς το μαύρο έπιπλο από παράλληλο, να το βάλεις κάθετα στον τοίχο μπροστά στο χακί (ρακ)?
Δηλ να είναι σαν ανεμοφράκτης πριν το ρακ και να δεις τι παίζει τότε?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.413
Πριν κανένα Μήνα έφερε ο αδελφός μου ένα 1200 το οποίο το είχε για πώληση. Είπα να αλλάξω το ντουαλ μου. Μόλις το έβαλα στο ρακ (ίδιο κατασκευή), άλλαξα γνώμη ., Θόρυβος ! Ίσως ευθύνεται η ανάρτηση στο ντουαλ που το κάνει τελείως ανεσθητο σε τέτοια θέματα….

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488
Eγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να παίξεις χωρίς το καπάκι . Το βγάζεις παίζεις και βλέπεις.
Μετά ,αν συνεχιστεί το βουητό βάλε κάποιο ελαστομερές κάτω από τα πόδια του SL .

Reaction score
77
Μιας που κάνεις/σου λέμε να κάνεις διάφορες δοκιμές,
Μπορείς το μαύρο έπιπλο από παράλληλο, να το βάλεις κάθετα στον τοίχο μπροστά στο χακί (ρακ)?
Δηλ να είναι σαν ανεμοφράκτης πριν το ρακ και να δεις τι παίζει τότε?
Λίγο μπελάς, αυτο έχει δίσκους, πολύ βάρος, και τόχω βιδωμένο στον τοίχο... Περίμενα μέρες να στήσω μονο και μόνο για να βρώ χρόνο να αδειάσω, να ξεβιδώσω και να κουνήσω αυτό το έπιπλο χαχα... Εννοείς για να κόβει κάπως το κύμα του ηχείου που φτάνει στο ρακ ε? Θα δω αν μπορέσω να βρώ κάτι άλλο να βάλω μπροστά. Στο φινάλε αν κρατάω καμιά κουβέρτα απο μπροστά ίσως δώ μια μικρή διαφορά αν είναι αυτό?

Eγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να παίξεις χωρίς το καπάκι . Το βγάζεις παίζεις και βλέπεις.
Μετά ,αν συνεχιστεί το βουητό βάλε κάποιο ελαστομερές κάτω από τα πόδια του SL .
Θα το δοκιμάσω και αυτό να δούμε...

Ευχαριστώ πολύ όλους, αρκετά έχω τώρα να δοκιμάσω, να δούμε πότε θα βρώ χρόνο... Τρίτη ή Τετάρτη θα έχω το απόγευμα κενό οπότε νομίζω ξέρω πως θα το περάσω :D

ika

News
Reaction score
16.619
Λίγο μπελάς, αυτο έχει δίσκους, πολύ βάρος, και τόχω βιδωμένο στον τοίχο... Περίμενα μέρες να στήσω μονο και μόνο για να βρώ χρόνο να αδειάσω, να ξεβιδώσω και να κουνήσω αυτό το έπιπλο χαχα... Εννοείς για να κόβει κάπως το κύμα του ηχείου που φτάνει στο ρακ ε? Θα δω αν μπορέσω να βρώ κάτι άλλο να βάλω μπροστά. Στο φινάλε αν κρατάω καμιά κουβέρτα απο μπροστά ίσως δώ μια μικρή διαφορά αν είναι αυτό?
...
Για φράκτη θέλει κάτι στιβαρό/αδιαπέραστο, δεν νομίζω η κουβέρτα να κάνει κάτι.

ika

News
Reaction score
16.619
Το rumble είναι άλλο πράμα.
Απάντησα για το κάτω από 16 και κάτω από 20 για το subsonic.
Εννοώ πως το subsonic πιο πολύ για την καταπολέμιση του rumble προοριζόταν, όχι της ανάδρασης.
Το κατάλαβα για τα 16 & τα 20Hz του φίλτρου.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.488
Το subsonic όπως δηλώνει και το όνομά του κόβει τους υπόηχους . Οι οποίοι ως γνωστόν ταλαιπωρούσαν κάποια πικάπ .

Reaction score
456
Υπάρχει μια περίπτωση να πρόκειται για ενός είδους μικροφωνισμού, μεταξύ φωνογραφικής κεφαλής και ηχείων δηλαδή, τώρα πάλι για να κουνιέται ολόκληρο το ρακ, αυτό μπορεί επίσης να συμβαίνει, αν μέσω αυτού του μικροφωνισμού, ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη συχνότητα στην οποία συντονίζεται το ρακ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, είχα γίνει μάρτυρας την δεκαετία του '70! στην οικία ενός συμαθητή μου.
Φυσικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ, αλλά νομίζω χρειάζεται να εξεταστεί, αλλάζοντας είτε την θέση/προσανατολισμό των ηχείων, είτε του πικάπ.

Reaction score
77
Λοιπόν σήμερα είχα το απόγευμα κενό και έκανα κάποιες δοκιμές. Βασικά το πρόβλημα φαίνεται να είναι ότι όντως μπουμάρουν τα ηχεία στις γωνίες, τραβώντας τα έξω (και δίνοντας ελαφρώς μεγαλύτερη κλήση) ο βόμβος δεν υπάρχει. Για κάποιο λόγο τα μπάσα είναι πολύ πιο έντονα, τόσο που βγάζω το loudness και μου φαίνεται οτι είναι όπως ήταν πρίν με το loudness. Τώρα αυτό πώς έγινε έτσι ξαφνικά... υπάρχει περίπτωση με την αλλαγή των καλωδίων απο 2,5mm σε 4mm να δώ τόσο μεγάλη διαφορά στα μπάσα???

Reaction score
456
... υπάρχει περίπτωση με την αλλαγή των καλωδίων απο 2,5mm σε 4mm να δώ τόσο μεγάλη διαφορά στα μπάσα???
Πιο "γεμάτο" σώμα σε όλο το φάσμα είναι λογικό, καθώς τα καλώδια λειτουργούν και ως "φίλτρα", το "μπουμάρισμα" είναι κυρίως αποτέλεσμα συνάρτησης της τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos