Πρόβλημα με δονήσεις / κραδασμούς - μπορώ να το διορθώσω????

Reaction score
77
Ένα-ένα τα φανερώνεις.
Μήπως έχεις και το ποτενσιόμετρο μπάσων στο τέρμα?
δεν έχω ποτενσιόμετρο μπάσων, μόνο loudness...
Το οποίο το είχα πάντα πατημένο μέχρι τώρα... Το καλό είναι και πως το έβγαλα πλέον δε μου λείπει... ο ενισχυτής που περιμένω έτσι κιαλλιώς δεν έχει

ika

News
Reaction score
16.587
δεν έχω ποτενσιόμετρο μπάσων, μόνο loudness...
..
Γιά πες αν θες, ποιός είναι ο ενισχυτής που δεν έχει μπάσα/πρίμα αλλά έχει loudness

Reaction score
77
Γιά πες αν θες, ποιός είναι ο ενισχυτής που δεν έχει μπάσα/πρίμα αλλά έχει loudness

Αυτός είναι, στην αρχή έβγαινε με loudness, πλέον χωρίς...

εδω εχει και φωτογραφία παλιότερου που έχει loudness

Last edited:
  • Like
Reactions: ika

Reaction score
77
Μπας και είναι τα τζάμια;
το σκέφτηκα κιαυτό, δυστυχώς τα θέλω γιατί έχω κιενα γατί στο σπίτι και είμαι σίγουρος οτι θα του φανεί πολύ ωραίο παιχνίδι να μπαίνει μέσα... έχω φτιάξει και καπάκι να μπαίνει κουμπωτό με μαγνήτες να κλείνει τον ενισχυτή όσο δεν παίζει, πάλι γιαυτό το λόγο χαχα... Πάντως και με ανοιχτά τα πορτάκια δεν έχω δεί καμία διαφορά. Το επόμενο που θέλω να δοκιμάσω είναι να βγάλω τελείως τα πορτάκια να δώ

Reaction score
456
Μια άλλη δοκιμή είναι να αλλάξεις πηγή, φαίνεται ένα κασσετόφωνο μέσα στο ρακ, αν και προτιμότερο θα ήταν ένα cd player (συνήθως τα κασσετόφωνα, εκτός από τα πολύ ακριβά, έχουν κάπως πιο περιορισμένη απόκριση συχνότητας), ώστε να δεις αν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά του στησίματος των ηχείων ή είναι κάποια αλληλεπίδραση ηχείων πικάπ (τύπος μικροφωνισμού).
Μιας και το ανέφερες, το loudness είναι ένα φίλτρο, που τονίζει τα άκρα, δυναμώνει δηλαδή τα μπάσα και τα πρίμα ενός σήματος, και η χρήση του είναι για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να ακούσεις σε χαμηλές εντάσεις π.χ. επειδή είναι αργά και δεν μπορείς να ενοχλήσεις τους γύρω σου, δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός πιο "ζωντανού" ακούσματος παρά την χαμηλή ένταση.

Reaction score
77
Μια άλλη δοκιμή είναι να αλλάξεις πηγή, φαίνεται ένα κασσετόφωνο μέσα στο ρακ, αν και προτιμότερο θα ήταν ένα cd player (συνήθως τα κασσετόφωνα, εκτός από τα πολύ ακριβά, έχουν κάπως πιο περιορισμένη απόκριση συχνότητας), ώστε να δεις αν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά του στησίματος των ηχείων ή είναι κάποια αλληλεπίδραση ηχείων πικάπ (τύπος μικροφωνισμού).
Μιας και το ανέφερες, το loudness είναι ένα φίλτρο, που τονίζει τα άκρα, δυναμώνει δηλαδή τα μπάσα και τα πρίμα ενός σήματος, και η χρήση του είναι για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να ακούσεις σε χαμηλές εντάσεις π.χ. επειδή είναι αργά και δεν μπορείς να ενοχλήσεις τους γύρω σου, δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός πιο "ζωντανού" ακούσματος παρά την χαμηλή ένταση.
Το συγκεκριμένο κασσετόφωνο έχει όντως περιορισμένη απόκριση, έχω αρκετά καλύτερο το οποίο όμως χρειάζεται ένα σέρβις, σύντομα ελπίζω να είναι πάλι ετοιμοπόλεμο!!! 'Αλλη μία πολύ σωστή παρατήρηση πάντως για να δούμε αν όντως είναι το έπιπλο/πικάπ ή μόνο τα ηχεία, θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία!!!

Για το loudness το ξέρω οτι αυτή είναι η χρησιμότητά του αλλα για να είμαι ειλικρινής μέχρι τώρα το είχα μόνιμα πατημένο, μου ακουγόταν κάπως ανεμικό το αποτέλεσμα χωρίς loudness ακόμα και σε πιο δυνατές εντάσεις. Πλέον δεν χρειάζεται, γίνεται κάπως ενοχλητικό, ειδικά όσο ανεβαίνει η ένταση... Δεν ξέρω τελικά αν όντως τα καλώδια έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο που να κάνανε όλο το φάσμα τόσο πιο έντονο (δεν μου είχε περάσει καν απ'το μυαλό στην αρχή για να πώ την αλήθεια, δεν περίμενα τέτοια διαφορά - πιο πολύ τα άλλαξα γιατί διάβαζα πως για τέτοιο μήκος χρειάζομαι τουλάχιστον 4mm αγωγούς και πήρα το συγκεκριμένο γιατί διάβαζα οτι είναι πολύ αξιόπιστο και μιας που θα αλλάξω ενισχυτικά με κάτι πολύ καλύτερο, ε ας μη βάλω καλώδιο του 2ευρου ας πούμε χαχα). Θα κάνω ακόμα διάφορες δοκιμές αλλαγές για να σιγουρευτώ οτι δεν είναι θέμα πηγής/θέσης/επίπλου, απτη στιγμή όμως που βρήκα πάλι τρόπο να ακούω και να ευχαριστιέμαι χωρίς άγχος και σιγά σιγά θα γίνουν όλα...

Να πώ άλλη μια φορά πολλά ευχαριστώ σε όσους μπήκαν στον κόπο και πολλά μπράβο σε όλους για την τόση δουλειά που έχουν κάνει και το οτι μοιράζονται αυτά που γνωρίζουν και βοηθάνε ανθρώπους που δεν ξέρουν :)

Reaction score
4.476
Σε εμένα το ασανσέρ της πολυκατοικίας κάνει όλο το διαμέρισμα να τρέμει. Επίσης τρέμουν οι βεράντες όταν περπατάω .

ika

News
Reaction score
16.587
..... (συνήθως τα κασσετόφωνα, εκτός από τα πολύ ακριβά, έχουν κάπως πιο περιορισμένη απόκριση συχνότητας),
.....
Στα πρίμα δεν έχουν το θέμα?
Το συγκεκριμένο κασσετόφωνο έχει όντως περιορισμένη απόκριση, έχω αρκετά καλύτερο το οποίο όμως χρειάζεται ένα σέρβις, σύντομα ελπίζω να είναι πάλι ετοιμοπόλεμο!!! 'Αλλη μία πολύ σωστή παρατήρηση πάντως για να δούμε αν όντως είναι το έπιπλο/πικάπ ή μόνο τα ηχεία, θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία!!!

Για το loudness το ξέρω οτι αυτή είναι η χρησιμότητά του αλλα για να είμαι ειλικρινής μέχρι τώρα το είχα μόνιμα πατημένο, μου ακουγόταν κάπως ανεμικό το αποτέλεσμα χωρίς loudness ακόμα και σε πιο δυνατές εντάσεις. Πλέον δεν χρειάζεται, γίνεται κάπως ενοχλητικό, ειδικά όσο ανεβαίνει η ένταση... Δεν ξέρω τελικά αν όντως τα καλώδια έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο που να κάνανε όλο το φάσμα τόσο πιο έντονο (δεν μου είχε περάσει καν απ'το μυαλό στην αρχή για να πώ την αλήθεια, δεν περίμενα τέτοια διαφορά - πιο πολύ τα άλλαξα γιατί διάβαζα πως για τέτοιο μήκος χρειάζομαι τουλάχιστον 4mm αγωγούς και πήρα το συγκεκριμένο γιατί διάβαζα οτι είναι πολύ αξιόπιστο και μιας που θα αλλάξω ενισχυτικά με κάτι πολύ καλύτερο, ε ας μη βάλω καλώδιο του 2ευρου ας πούμε χαχα). Θα κάνω ακόμα διάφορες δοκιμές αλλαγές για να σιγουρευτώ οτι δεν είναι θέμα πηγής/θέσης/επίπλου, απτη στιγμή όμως που βρήκα πάλι τρόπο να ακούω και να ευχαριστιέμαι χωρίς άγχος και σιγά σιγά θα γίνουν όλα...

Να πώ άλλη μια φορά πολλά ευχαριστώ σε όσους μπήκαν στον κόπο και πολλά μπράβο σε όλους για την τόση δουλειά που έχουν κάνει και το οτι μοιράζονται αυτά που γνωρίζουν και βοηθάνε ανθρώπους που δεν ξέρουν :)
Streamer ή CD δεν έχεις?
Δεν μπορείς να βρεις ένα για τσεκάρισμα?

Last edited:

Reaction score
77
Στα πρίμα δεν έχουν το θέμα?

Streamer ή CD δεν έχεις?
Δεν μπορείς να βρεις ένα για τσεκάρισμα?
Στα πρίμα ναι, έχει κιαυτό τα θεματάκια του, θα δώ αν δεν έχω το άλλο σύντομα έτοιμο μήπως βάλω αυτο...
Cd player θέλω να πάρω πάλι κάποια στιγμή, για την ώρα δεν έχω... Θα δώ μήπως βρώ και κανένα δανεικό για να τσεκάρω... Είναι κάπως περιορισμένος ο χρόνος αλλα απ'τη στιγμή που μπορώ πάλι να βάλω πριν τον ύπνο ένα δισκάκι έχω κάπως ησυχάσει, θα γίνουν όλα σιγά σιγά χεχε...

ika

News
Reaction score
16.587
...
Cd player θέλω να πάρω πάλι κάποια στιγμή, για την ώρα δεν έχω...
Αφού δεν έχεις, όταν έλθει η ώρα πάρε καλύτερα streamer. Και το CD πέθανε σαν format.
Ένας HDD χωράει πάρα πολλά CDs και πιάνει και πολύ λιγότερο χώρο.

Last edited:

Reaction score
77
Αφού δεν έχεις, όταν έλθει η ώρα πάρε καλύτερα streamer. Και το CD πέθανε σαν format.
Ένας HDD χωράει πάρα πολλά CDs και πιάνει και πολύ λιγότερο χώρο.
χμμ λες ε? μούχουν ξεμείνει και αρκετά cd απο παλιά, γιαυτό πιο πολύ το σκέφτομαι... θα δούμε

Reaction score
77
Δοκίμασα άλλες πηγές και δεν υπάρχει κανένας βόμβος... Επόμενο βήμα να αλλάξουν θέσεις...

Reaction score
806
Το loudness το ενεργοποιούμε μόνο όταν ακούμε σε χαμηλές εντάσεις.

Σε κανονικές και υψηλές εντάσεις, όταν το loudness είναι ενεργό, είναι πολύ λογικό να δημιουργούνται προβλήματα.

Reaction score
456
Δοκίμασα άλλες πηγές και δεν υπάρχει κανένας βόμβος... Επόμενο βήμα να αλλάξουν θέσεις...
Συνεπώς αφού ο βόμβος υπάρχει μόνο από το πικάπ, ως πηγή, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, είτε κάπου στη διαδρομή να μην γειώνει σωστά (ξεκίνα τον έλεγχο από τα καλωδιάκια της κεφαλής, καμιά φορά μπορεί να έχει χαλαρώσει η εφαρμογή στα πινάκια της κεφαλής, ύποπτα επίσης είναι τα rca βύσματα, αν είναι από εκείνα που δεν ανοίγουν ώστε να δεις αν έχει αποκολληθεί κάποια γείωση, κούνα λίγο τα καλώδια στα σημεία εκείνα λίγο πριν το βύσμα να δεις αν κάνει διαφορα ), είτε όπως προείπα, να είναι κάποιου είδος "μικροφωνισμός", οπότε πράγματι χρειάζεται πειραμτισμός με την θέση/προσανατολισμό των ηχείων σε σχέση με το πικάπ.
Μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση του ¨μικρφωνισμού" είναι και το να αλλάξεις φωνογραφική κεφαλή.
Βασική δοκιμή επίσης είναι και με κάποιο άλλο πικάπ όπως προειπώθηκε, διότι έτσι θα βεβαιωθείς και για την ομαλή λειτουργία του phono.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός