Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

Μηνύματα
150
Reaction score
0
me πάντως όταν έφτιαχνα το σαλόνι μου ήρθε η φαεινή ιδέα να βάλω μια κουρτίνα.
για να μην φαίνεται το κουρτινόξυλο έβαλα ένα τοιχάκι γυψοσανίδας μπροστά.
Μετά είπα, με τόσο ωραία κουρτίνα και τοιχάκι, να μην κρύψω και μια οθόνη απο πίσω? έτσι ρε παιδί μου
πες ότι παίρνω έναν προτζέκτορα κάποια στιγμή.

Σε 2 μέρες πήρα μια οθόνη απο το πλαίσιο.
Σε άλλες 2 παρήγγειλα προβολέα
Σε άλλες 2 μέρες πήρα ενισχύτή 6.1 κλπ
Μετά απο καμια βδομάδα αρχισα να ψάχνω ηχεία

κλπ κλπ όλα αυτά έγιναν το πολύ μέσα σε 2 μήνες.
Όταν έβαλα την οθόνη μόνη της έλεγα σε κανα χρόνο

έχω καταλήξει απο πέρυσι που έγιναν αυτά σε ηχό 500 watt περίπου
με dvd-player 1080 (τρομάρα μου) και ατέλειωτες ώρες λιωσίματος :p
 

Μηνύματα
388
Reaction score
0
Αυτα ειναι και τα δικα μου παιδικα βηματα......

Θυμαμαι οτι το πρωτο που αγορασα ηταν ενα βυνιλιο (TOP HITS 84 μη βαρατε γερασαμε) και τα πρωτα ακουσματα στο Hi-Fi τοτε του πατερα και οι πρωτες εγραφες σε ενα mitsubishi κασετοφωνο (τα εχω ακομα)... οπως και ολη τη συλλογη βινυλιου...
Μετα μου πηρανε τον ZX-spectrum ε!! αυτο ηταν απο εκει αρχισε το κακο.... :D commodore 64 και μετα Amiga...
Mια μερα λεω.. δεν συνδεω και το composite απο το video στο μονιτορ 1084S της Amiga .... βαζω και τα line out στον JVC και να το πρωτο mini cinema..... και η μαγεια του ηχου απο μεγαλυτερα ηχεια (κατι bose ειχα τοτε).
(Εβλεπα τη Κορομηλα στο ciao ant1 και την ακουγα απο τα bose.... :lol: :lol:)

Μετα πηγα σε 29'' -> 46'' και μετα φτασαμε στον lcd SHARP (640x480 -> 1.300.000 χιλιαδιτσες) και στα LD... pionner 315 (απο τους καλυτερους πελατες του HOuse of Laser - Sakiotis - Axarlis... :D).

Ωραιες εποχες..... :)
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Άντε, να πω κι εγώ τη δική μου ιστορία

Στο πάλαι-ποτέ avforum, είχα διηγηθεί την ιστορία της μύησής μου στα οικιακά ηλεκτρονικά, τότε εστιάζοντα στον ήχο, μόνο, μιας και η μέχρι τότε επαφή του κοινού θνητού με αυτά ήταν ένα ραδιόφωνο Philips ή Wega (ποιός τα θυμάται, αλήθεια αυτά;)

Ήταν το καλοκαίρι του 1966, όταν αποφοίτησα από την ΑΔΣΕΝ (ΔΣΕΝ, τότε) Ασπροπύργου, και πριν μπαρκάρω για το πρώτο μου βαπόρι, πέρασα αρκετές μέρες του καλοκαιριού κοντά στον παιδικό μου φίλο Σ.Σ. (μια φιλία που κρατάει ακόμα, μετά από 41 χρόνια), που μόλις είχε κι αυτός αποφοιτήσει από την Ανωτέρα Ηλεκτρονικών της Σιβιτανιδείου.

Τότε έμαθα για πρώτη φορά την ύπαρξη (ΟΚ, την είχα ακούσει, αλλά δεν φανταζόμουν ότι μπορεί και να την δω και να την αγγίξω) της μαγικής συσκευής, που λέγονταν "μαγνητόφωνο", το γνωστό μας μπομπινόφωνο. Ο φίλος μου μίλησε για την ΑΚΑΙ, μια άγνωστη εταιρεία (και λέξη) σε μένα, και η οποία ήταν από τις πρώτες που έφτιαχνε μαγνητόφωνα. Μάλιστα, μου εξήγησε πως τα μοντέλα της ήταν κόπιες της Αμερικάνικης AMPEX, θρυλικό όνομα στον χώρο του επαγγελματικού ήχου και των στούντιος. Και τότε μου είπε για πρώτη φορά τί εστί "λυχνία". Μου εκθείασε μάλιστα τα ΑΚΑΙ, διότι το πιο διαδεδομένο τους μοντέλο, το Μ8, έβγαινε τότε στην Ιαπωνία και είχε τελικούς ενισχυτές ενσωματωμένους με λυχνίες, των 8 watt RMS έκαστος, παρακαλώ!

Τις μέρες εκείνες, γύρισε κι ο ξάδελφος ο Μάκης από μπάρκο. Πιο μεγάλος αυτός, ήδη ψημένος ναυτικός και πήγαμε να τον δούμε, να μάθω κι εγώ τα του επαγγέλματος. Στο σπίτι του, με το που μπήκαμε, απέναντι στην είσοδο στο σαλόνι, φιγουράριζε μια μεγαλοπρεπής και ογκώδης συσκευή. Με όσα είχα ακούσει την αναγνώρισα αμέσως: ήταν ένα μπομπινόφωνο Grundig, οριζόντιο, με μπομπίνες των 7,5 ιντσών. Του ζήτησα να το ακούσουμε, αλλά δεν υπήρχε τίποτα γραμμένο σε ταινία. Αμέσως μου γεννήθηκε η ιδέα πως μπορώ να το αξιοποιήσω. Ζήτησα να το δανειστώ, για να γράψω κάποιους δίσκους βινυλίου, που είχα σε ταινίες, ώστε να τις πάρω μαζί μου όταν μπαρκάρω. Είχα σκοπό να αγοράσω μαγνητόφωνο και να τις ακούω στο βαπόρι(!) Πόσο φτωχά σκεφτόμουν! Με 40 λίρες στερλίνες μισθό, τί θα πρωτοαγόραζα; Τέλος πάντων, έφαγα κάπου μια βδομάδα, γράφοντας συνέχεια ότι νόμιζα από δίσκους, με τη βοήθεια ενός πικάπ Garrard (ή Tepaz, δεν θυμάμαι πια).

Μετά μπαρκάρισα, δοκιμάκι πρωτόμπαρκο. Πρώτο ταξείδι μου κατ' ευθείαν Yokohama. Τότε η Isezaki-cho (cho στα Γιαπωνέζικα σημαίνει "δρόμος - οδός". Υπάρχει και τραγούδι για την συγκεκριμένη οδό) μόλις αποκτούσε σάρκα και οστά. Τα βράδια, μετά την δουλειά, περπατούσαμε στην Isezaki και χαζεύαμε τα μικρομαγαζάκια, οι περισσότεροι από μας για ρούχα, παπούτσια κ.α. καλούδια της καθημερινότητας, που τόσο λείπανε από τον μέσο Έλληνα. Εγώ όμως θυμάμαι σαν τώρα να καρφώνω τα μάτια μου στα πενιχρά για την εποχή ηλεκτρονικά, ειδικά στις έγχρωμες τηλεοράσεις, στα ηχεία και στα λιγοστά μοντέλα των ραδιοενισχυτών, που επεδείκνυαν οι Γιαπωνέζοι. Έψαχνα και για μαγνητόφωνο, αλλά οι 40 λίρες το έκαναν άπιαστο όνειρο. Μείναμε για την παραλαβή του πλοίου στη Yokohama, τότε γύρω στις 15 μέρες.

Μετά, κατ' ευθείαν ναύλος για Περσικό Κόλπο κι από κει Αμβέρσα (Βέλγιο). Εκεί είδα (ξανά) έγχρωμη τηλεόραση, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα. Και συνειδητοποίησα πόσα άγνωστα και θαυμαστά πράγματα ήταν δίπλα μας, που δεν μπορούσαμε να τα αγγίξουμε.

Ξεμπαρκάρισα μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Το τελος του 1967, με την Χούντα ήδη καθεστώς στην Ελλάδα, ξαναμπαρκάρισα τρίτος μηχανικός (ήτοι αξιωματικός) αλλά πάλι με τον πενιχρό μισθό των 75 στερλινών. Ήμουν χωρίς δίπλωμα, βλέπεις, και η ναυτιλία είχε καθιερώσει την θέση του τέταρτου μηχανικού, δηλαδή του τρίτου "άνευ διπλώματος", όπως το λέγανε. Δεν άργησα όμως να συμπληρώσω την απαιτούμενη υπηρεσία, και σε 6 μήνες πήρα προαγωγή και τον μισθό του κανονικού τρίτου.

Οποία ανακούφισις και ευτυχία! Επί τέλους θα μπορούσα να αποκτήσω το από 2ετίας σχεδόν όνειρό μου, ένα μαγνητόφωνο ΑΚΑΙ.

Το επόμενο ταξείδι ήταν για Τόκυο. Με το φτάσαμε, γραμμή στον κεντρικό δρόμο του Τόκυο, στην Ginza Street (εκεί με είχαν δασκαλέψει να πάω κάτι Γιαπωνέζοι μπομπότηδες, μικροέμποροι που πουλάγανε μικροπράγματα στα βαπόρια).

Μπήκα στο πρώτο μαγαζί που έγραφε ΑΚΑΙ απ' έξω. Ζήτησα το Μ8, αλλά ο πωλητής μου είπε πως το μοντέλο αποσύρθηκε και στη θέση του υπάρχει το Μ9, full solid state, με ισχύ εξόδου όχι 8 αλλά 20 watts RMS ανά κανάλι. Στην αρχή κόλωσα, δεν ήξερα κι όλας πολλά πράγματα, αλλά πες-πες ο Γιαπωνέζος με έπεισε. Έσκασα 89000 γιεν και κάτι, ήτοι 89 και κάτι λίρες στερλίνες, τα 2/3 και βάλε του μισθού μου, αλλά δεν ένοιωσα καθόλου ένοχα, πιστέψτε με (αργότερα, το είδα στο επόμενο ταξείδι σε άλλη πόλη, στη Nagoya, στα 66000 ή 67000 γιεν, αλλά ήταν αργά).

Υπάρχει και κάτι αστείο, αλλά και σοβαρό μαζί, σ' αυτή την ιστορία. Μια βραδιά, που έκανα τη βάρδια 12-4, ο λιπαντής της προηγούμενης βάρδιας μπήκε στην καμπίνα μου, όσο ταξιδεύαμε (με την άδειά μου, φυσικά) να ακούσει μια ταινία που είχα. Αφού την άκουσε, όσο εγώ ήμουν βάρδια στο μηχανοστάσιο, άφησε το μαγνητόφωνο στην άκρη του τραπεζιού της καμπίνας και με το "μπότζι" (το κούνημα του πλοίου πλευρά με πλευρά, λόγω θαλασσοταραχής), έπεσε το ΑΚΑΙ και στράβωσε το αξονάκι που στήριζε την αριστερή μπομπίνα. Κόντεψα να πάθω αποπληξία, όταν σχόλασα από την βάρδια και το είδα!

Το γεγονός αυτό, όμως, μου έδωσε την ευκαιρία στο επόμενο ταξείδι, πάλι στο Τόκυο, να πάω το μαγνητόφωνο στο ίδιο το εργοστάσιο της ΑΚΑΙ, όπου είδα για πρώτη φορά ανηχοϊκό θάλαμο, αίθουσα παρουσιάσεων όλων των προϊόντων της εταιρείας, καθώς και την γραμμή παραγωγής της, όπου τότε πολλά πράγματα τα έφτιαχναν με το χέρι. Πραγματικά, απίστευτη και αξέχαστη εμπειρία.

Αυτά ήταν τα πρώτα εναύσματα για το μικρόβιο. Και νομίζω οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από μας τους παλαιότερους, ξεκινήσαμε από τον ήχο και μετά περάσαμε σιγά-σιγά στην εικόνα.

Το απίθανο ξέρετε ποιό είναι; Ενώ το Μ9 χάθηκε, γιατί το είχα δανείσει στον εκλιπόντα αδελφό μου, να το χρησιμοποιήσει σε κάποιο μαγαζί που δούλευε, μετά από πολλά χρόνια, κάποιος φίλος του χόμπυ μας, γνωστός στους περισσότερους εδώ (αλλά επιτρέψτε μου να κρατήσω την ανωνυμία του), μου έδωσε ένα Μ8, το οποίο θέλει service, βέβαια. Σκοπεύω να το φτιάξω κάποια στιγμή, γιατί φαντάζομαι πως το αξίζει. Λυχνίες καινούργιες χρειάζομαι μόνο και έναν μερακλή τεχνικό. Όσοι πιστοί δηλώσατε παρόν.:happy_4:
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Ειδικά για το Home Theater

Φυσιολογικά, νομίζω, ήρθε η εξέλιξη και μετάβαση από τον ήχο στο Home Theater.

Για τους παλιούς σαν και μένα, φαντάζομαι πως έπρεπε πρώτα να ωριμάσει αρκετά η ιδέα της σύγκλισης εικόνας και ήχου και μετά να περάσουμε σε ολοκληρωμένη λύση Home Theater.

Θυμάμαι πως με πρωτοαπασχόλησε η ιδέα εκεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90 (91 ή 92 ήταν, αν θυμάμαι), όταν πρωτοδιάβασα κι εγώ για τον πρωτοεμφανιζόμενο όρο στον ειδικό τύπο. Θυμάμαι πως το πρώτο πραγματικό "κλικ" το έκανε μέσα μου ένα άρθρο στο Stereophile, που έλεγε κάτι σαν: "It's Home Theater, I say..."

Μετά κυκλοφόρησε και το Stereophile Guide To Home Theater, σαν ξεχωριστή έκδοση, ήμουνα ήδη συνδρομητής στο περιοδικό-μαμά, έγινα και στο άλλο και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Την ίδια εποχή είδα και στο Dubai (Ην. Αραβ. Εμιράτα) για πρώτη φορά αίθουσα παρουσίασης με στημένο προβολικό και πολυκάναλο ήχο hi-end και από κει ξεκίνησα να υλοποιήσω την ιδέα της μετατροπής του υπάρχοντος ηχητικού σε πολυκάναλο και να προσθέσω και προβολικό ή TV μεγάλης διαγωνίου.

Πρώτο-πρώτο εξάρτημα ΔΕΝ ήταν για την εικόνα, αλλά (κόλλημα ήταν αυτό, πως να απαλλαγώ;) για τον πολυκάναλο ήχο. Ένας pro AV, ο SSD66THX της Αμερικάνικης ADA. Μετά ήρθε μια Sony 29άρα, μετά ένας Vidicron Crystal Two, που σύντομα έγινε Crystal One, κ.ο.κ.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

... Τι ? Δεν εχει αλλο? Αυτο ηταν? Κριμα και ηταν τοσο ωραιο... τοσο αυτοβιογραφικο και περιγραφικο... πραγματικο βιωμα...

Keep Walking Παναγιωτη...
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Πάμε και για τα υπόλοιπα

... Τι ? Δεν εχει αλλο? Αυτο ηταν? Κριμα και ηταν τοσο ωραιο... τοσο αυτοβιογραφικο και περιγραφικο... πραγματικο βιωμα...

Keep Walking Παναγιωτη...
OK, Γιώργο, να πούμε κι άλλα.

Όταν έφερα τον Crystal Two από το Dubai, ανακάλυψα πως για να τον βάλω στο σαλόνι έπρεπε να τον ακουμπίσω στο πιο ψηλό ράφι του σύνθετου, που ήταν όμως από την άλλη μεριά του σαλονιού, 7,5 μέτρα μακρυά από την οθόνη. Διαβάζοντας το manual ανακάλυψα πως το zoom του προβολέα δεν φτάνει, με αποτέλεσμα η εικόνα να βγαίνει έξω από τα όρια της οθόνης (μια χειροκίνητη 100άρα Dalite, Model B, 4:3 - την έχω ακόμα). Το κρέμασμα από το ταβάνι ήταν απαγορευτική λύση για πολλούς λόγους, κυριότερος των οποίων ήταν ένα air condition οροφής, που ήταν βαλμένο ακριβώς εκεί που θα μπορούσε να μπει ο προβολέας.

Το τί λύσεις σκαρφίστηκα, δεν λέγεται. Η πιο επαναστατική ήταν ένα stand (τραπεζάκι δεν θα μπορούσα να το πω, η λέξη "βάση" είναι λίγη, αλλά χάριν διατήρησης των ελληνικών όρων, ας το πούμε έτσι), το οποίο είχε ξύλινη επιφάνεια μεν, για να πατάει ο προβολέας, αλλά από κάτω υπήρχε ένα υδραυλικό actuator, σαν αυτό που έχουν οι καρέκλες γραφείου, που βοηθάει να ανυψώνεις ή να χαμηλώνεις το κάθισμα, ανάλογα με το άτομο που κάθεται.

Κι όλα αυτά σε ένα πολύ καλλιτεχνημένο πόδι από φινιρισμένο και βερνικωμένο ξύλο, όμοιο με την επίπλωση του σαλονιού, που πάταγε πάνω σε ισχυρά ροδάκια επίπλων, ώστε να είναι εύκολα μεταφερόμενο, με μια κολόνα από χαλύβδινη χοντρή σωλήνα, για να είναι άκαμπτο, κατάλληλα διαμορφωμένη στον τόρνο, ώστε να μπορεί να εδράσει στην κορυφή της το actuator, και όλο αυτό καλλιτεχνικά κρυμμένο σε ένα εξωτερικό περίβλημα από μαύρη σωλήνα PVC, σαν κίονας, με βάση και κορυφή (κιονόκρανο) δυό βαριές μπρόυτζινες κατασκευές, φτιαγμένες κι αυτές στον τόρνο, και γυαλισμένες στον κετσέ (εργαλείο που γυαλίζουν τα πόμολα) και βερνικωμένες, για να δείχνουν πάντα hi-end.

Είχα σκοπό να το στήσω στη μέση του σαλονιού, για να δείχνει και όμορφο και να είναι και αισθητικά αποδεκτό. Τρίχες! Ούτε υλοποιήθηκε ποτέ η ιδέα.

Στο επόμενο ταξείδι μου στο Dubai, βρήκα τον Vidicron Crystal One σε προσφορά. Αμέσως σκέφτηκα πως μπορούσα να δώσω τον Crystal Two και να τον αποκτήσω. Βασικό του πλεονέκτημα το μεγαλύτερο zoom, πράγμα που απάλασσε από βάσεις και άλλα, γιατί έτσι μπορούσα να τον τοποθετήσω στο σκρίνιο, στην άλλη άκρη του δωματίου, δηλαδή. Έτσι κι έγινε.

Μετά, άλλες μετατροπές, κατασκευή νέων ραφιών για το σκρίνιο στον μαραγκό, καινούργιες προσπάθειες. Πέρασμα καλωδίων τοίχο-τοίχο, κ.ο.κ.

Στο τέλος ανακαλύψαμε όλοι μαζί πως η λύση Home Theater σε σαλόνι, όπως εγώ το ήθελα ήταν ανέφικτη. Έτσι μπήκε μπροστά η ιδέα να δημιουργηθεί άλλος χώρος, ανεξάρτητος. Το θέμα ήταν πού.

Στο κτίριο του σπιτιού, υπάρχει μαγαζί διπλόϋψο, που η αρχική του χρήση ήταν για εμπόριο φωτιστικών. Αυτή η χρήση είχε εγκαταλειφθεί από πολλών ετών. Έλαχε τότε να να θέλει κι ο αδελφός μου να μεταφέρει την εταιρεία του στο κτίριό μας, και η εξέλιξη αυτή με βόλεψε.

Κάλεσα τον Γιάννη, χομπίστα σαν κι εμάς, μουρλό με το είδος, αλλά και μακετίστα και κατασκευαστή χώρων (στούντιος, videoclubs, θάλαμοι επίδειξης μηχανημάτων AV και εκθέσεων, κλπ.). Του έδειξα τα δικά μου σχέδια και τον χώρο. Αυτό ήταν! Σε 5 μήνες, ο χώρος διαμορφώθηκε, όπως τον ήθελα και τον είχα σχεδιάσει και καλύτερος.

Μετά σοβαρέψαμε. Εγκαταλείψαμε τα παλιά προβολικά, περάσαμε στο στρατόπεδο του CRT, και των πιο σοβαρών ηχητικών λύσεων, κάναμε σύγκλιση παλαιών και νέων συσκευών και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Θα μου πείτε, τελειώσαμε. Όχι, βέβαια, δεν τελειώνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά, κάπως τα πράγματα έχουν τώρα ομαλοποιηθεί και απλώς μένουν οι επιπρόσθετες πράξεις, αυτές που διακατέχουν όλους μας. Άλλωστε μεγαλώσαμε κι όλας και κάπου πρέπει να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε το χόμπυ.

Καλημέρα
 

Μηνύματα
31
Reaction score
0
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

Γεια σας Παιδια !! Διαβασα τις εμπειριες σας και ειπα να καταθεσω και τη Δικη μου !!



Ειναι το πρωτο μου Μυνημα εδω μεσα ...



Λοιπον ολα αρχισαν τη δεκαετια του 70 με ενα μαγνητοφωνο GRUNDIG μπομπινας που εφεραν οι Δικοι μου απο τη Γερμανια με Λαικα Παλια του Τσαουσακη Μηχαλοπουλου κτλ,....

το ακουγα με καμαρι τοτε ......

μετα μου φερανε ενα κασετοφωνο SABA μικρης κασετας το οποιο μου εκανε πολυ παρεα μεχρι που το μοτερ τα εφτυσε .....

Μετα αγορασαμε ενα ΦΟΒΕΡΟ CROWN κασετοφωνο για την εποχη του ( το πεταξε ο ...... εξυπνος Πατηρ μου περισυ) !!!

με αυτο θυμαμαι εγραφα σε κασετες ΒΑΣΦ τις οποιες θεωρουσα κορυφη τοτε ..... τις εκπομπες του Γιαννη Πετριδη !!!

μετα βγηκαν στα FM οι πρωτοι πειρατες και εγραφα απο εκει μετα ......

σε καποια στιγμη το κασετοφωνο δεν μας καλυπτε εμενα και τον Αδερφο μου ......

τοτε αγορασε ο Πατηρ μας ενα Ραδιοενυσχητη RISING 2 χ 30 Βαττ και ενα πικαπ BSL της πλακας ολα .......

αλλα φιλοι μου την βγαλαμε 5 χρονακια με αυτο καναμε και παρτακια ....

μετα ηρθε η αναβαθμιση με ενα πικαπ DUAL 505 !!!!!!!!!!

μας φαινοταν Θεικο !!!!

μετα κατα το μεσο της δεκαετιας του 80 περιπου το 87 ...μετα απο το Στρατο .... Πηραμε εναν Ολοκληρωμενο Ενυσχητη της JVC 2 χ 70 Βαττ !!!
Τοτε μεναμε ακομα στο Πατρικο μας .....

Μετα μετακομιζουμε με τον Αδρεφο μου σε δικο μας Σπιτι στο Κεντρο των Ιωαννινων ....

Εκει ΔΩΣΑΝ και πηραν οι Ιδιοκατασκευες απο Ηχεια και πικαπ .....

Κασετοφωνα AIWA + YAMAHA τα οποια εχω ακομα ....
Το Πικαπ πουληθηκε.... ( προσφατα αγορασα απο το ΕΒΑΥ ενα TECHNICS !!!!)

τελος παντων ηρθα στη Γερμανια για πρωτη φορα το 95 με τον αδερφο μου γιατι ειχε μια επειχηριση με Κλιματιστικα με εναν Γερμανο απο το Μοναχο με εδρα Ελληνικη στα Γιαννενα !!!!!!!
Φτιαξαμε τα Καινουργια κτιρια της ΧΑΠΑΓΚ ΚΛΟΥΝΤ στο Αμβουργο το 96 .....
τοτε γνωρισαμε την Πολη ....

Φυσικα αντι να γυρναμε σε Μουσεια Γυρναγαμε σε Ηλεκτρονικο μαγαζα ...... εχει και ο Αδερφος μου ακριβως την ιδια αρωστια με εμενα σε αυτα .....

σε καποιο μεγαλο καταστημα ειδα για πρωτη φορα Συστημα πολυκαναλο της ΣΟΝΥ με Σουραουντ ηχο και τηλεοραση 32αρα ΣΟΝΥ να παιζουν τον Πολεμο των Αστρων απο Βιντεο στερεοφωνικο νομιζω .....

εκει ΚΟΛΗΣΑΜΕ !!!!!

βεβαια πανακριβα ολα τοτε .....

Φευγουμε για Ελλαδα ....ο Αδερφος μου μενει κατω ...... εγω ανεβαινω παλι στο Αμβουργο !!

το 2000 Σεπτεμβριος !!

...για DVD ειχα διαβασει μονο στα Περιοδικα και ειχα περιεργεια να δω τι λενε ....

ωσπου ειδα για πρωτη φορα το PIONEER 525 να παιζει σε μια απλη PANASONIC 32 " ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ !!!!!


την αλλη μερα ΣΤΕΛΝΩ παραγγελια του αδερφου μου να μου στειλει ΟΛΑ τα περιοδικα ΗΧΟ και ΧΑΙ ΤΕΚ με τα τστ για DVD Player !!!!!!!

με στελνει 3 η 4 νομιζω ......
σε ολα ειχαν το PIONEER 717 σαν την καλυτερη Λυση !!

ασε που επαιζε και CD ανετα και χωρις προβληματα ακομα και αυτα απο τους Μαυρους που ειχα και εχω καμια 100 σταρια ......

ΑΥΤΟ ηταν ΒΑΣΙΚΟ στοιχειο στην επιλογη μου !!!!!!


μετα αγοραζω και μια ΣΟΝΥ 21 ιντζες και μετα τον DENON 1802 !!!!!!


Ηχεια φτιαχνω ιδιοκατασκευες μπραστινα και πισω 2 πανεμορφα και ποιοτικα της CANTON μικρα ηχειακια !!

Κεντρικο ηχειο ΔΕΝ εχω ακομα διοτι ΔΕΝ υπαρχει χωρος .....το δηλωνω ΦΑΝΤΟΜ !!


Προσφατα στο Συστημα το οποιο Διατηρω ακομα και ειμαι ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ αναβαθμισα τον AV Ενυσχητη μου με τον SONY V 555 ES χλιδατο μηχανημα με ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερο ηχο του καλου πλην ταπεινου DENON 1802 μου ....

τα ηχεια αναστηθηκαν . τωρα μενει η επομενη αναβαθμιση του DVD player !!
με αλλο που κανει ΑΠσκαλινγκ στα 720ρ διοτι εχω πολλα DVD δισκακια ( πανω απο 700 ....) μαλον παλι ΠΙΟΝΕΕΡ λογω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το παλιο 717 μου ..


μετα θα παρω νεα τηλεοραση 1080 ρ ... και σε λιγο καιρο που θα μετακομισω για παντα Ελλαδα θα χτυπηθει ανελεητα ενα προβολικο εως 4000 ευρα .....

εχω και ενα υπογουφερ ιδιοκατασκευη που το οδηγω με εναν τελικο της PEAVEY CS 800 2χ 280 Βαττ στα 8 Ωμ !

ειναι ενα 12 ιντζο μεγαφωνο της CIARE με διπλα πηνια .....σε κουτι ανακλασης περιπου 70 λιτρα .....












αυτα ........

θα τα πουμε παλι !!
 



Μηνύματα
33
Reaction score
0
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

γενικα ειχα το μικροβιο της ποιοτητας και ακουστικα και οπτικα και προσπαθω να αναβαθμιζομαι
 

Μηνύματα
33
Reaction score
0
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

απο μικρος μ αρεσε πιο πολυ ο ηχος βεβαια και οσο μεγαλωνεις μεγαλωνει κι αυτο
 

Μηνύματα
78
Reaction score
0
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

Καλησπέρα στη παρέα είμαι 25 και το μιρόβιο για home cinema το κόλλησα από σχετικά μικρή ηλικία όταν κατάφερα με τα κάλαντα των χριστουγέννων του 1997 και τη βοήθεια της γιαγιάς...:107:
αγόρασα το midi Hi-Fi της SONY συγκεκριμένα το μοντέλο είναι το LBT-XB800AV :106: (http://image5.sahibinden.com/photos/88/45/46/16884546gsr.jpg) ορίστε και μια φωτό από το ίντερνετ που το βρήκα! Από το οποίο έπθα τη πλάκα μου από την απόδοση του και το ΄χω στο σαλόνι των γονιών μου και παίζει από τότε όπως τότε δεν έχει χαλάσει πάνω του τίποτα όλα ρολόϊ πιστέυω ότι καλλύτερο έχει βγάλει η SONY σε στερεοφωνικό. Έπειτα ο πατέρας μου είχε αγοράσει μια SONY οπίσθιας προβολής 41" και έτσι παρέα με το video και έπειτα το dvd player άρχισα να κολλάω!!! :131:
** Ευελπιστώ και το έχω ξεκαθαρίσει με την αρραβωνιαστικιά μου ότι στο σπίτι μας θα κάνω το home cinema που πάντα ήθελα**:144:
 

Μηνύματα
151
Reaction score
116
το είχα πάντα μέσα μου αλλά βγήκε έξω το 1992 με ένα σετ dolbyprologik της jvc και ένα πακέτο jamo και από τότε ακόμα πληρώνω ( θα είχα αγοραση ένα μικρο αυτοκίνητο μέχρι τώρα) και εκτός τα δικά μου πληρώνω και άλλα τόσα σε δωράκια στη σύζυγο ώστε να γίνουν αποδεκτά. με από 12 χρόνια γάμου και ακόμα να το συνηθίσει αμάν πια θα με σκάσει! δύσκολο σπορ διαλέξαμε.
 

Μηνύματα
95
Reaction score
0
Οταν ημουν επτα αν θυμαμαι καλα ,παει καιρος απο τοτε , εβλεπα τον πρωτο indiana jones και δεν μπορουσα ουτε και προλαβαινα να διαβασω τους υποτιτλους απο την Ερτ...ο πατερας μου με κυνηγουσε να κοινηθω νωρις αλλα ματαιο....απο τοτε σιγα σιγα προσπαθουσα να βλεπω ταινιες ολο και σε καλυτερο περιβαλλον.Αρχισα το σινεμα....φυλαγα το χαρτζιλικι για να παω καθε Σαββατο να δω μια ταινια...ειδικα το καλοκαιρι γιατι ειμαι ερωτευμενος με τον θερινο σινεμα....στα δεκατρια μου πηρα το πρωτο video μου ,ενα jvc , παιζει ακομα σας πληροφορω!!!!Στο σπιτι μου τωρα εχω ενα συστημα στο σαλονι και προσπαθω να φτιαξω αλλο ενα στο υπογειο μιας και οι κορες φοβουνται το subwoofer στο σαλονι. Το ονειρο μου ειναι να φτιαξω ενα θερινο σινεμά και αν θέλεις πιο μακρια ειναι να φτιαξω ενα σινεμά θερινο-χειμερινο με οπτικη επαφη με τον εξωτερικο χωρο , θεα θαλασσα και εναστρο ουρανο , εκει πλεον θα πω , μαζευτε με για το δαφνι!!!!!!
 

Μηνύματα
131
Reaction score
1
Ποσο ωραιο topic!!! Κριμα που εχει ξεχαστει,οπως και η πρωτη μου επαφη με το home cinema.
Βασικα το μικροβιο δεν ξεκινησε απο την εικονα και ηχο συγκεκριμενα αλλα απο τους υπολογιστες.Η πρωτη μου επαφη ηταν με amstrad cpc 6128,amiga,xt pc,mega drive,snes,ps1 ....
Παντα ειχα καημο να παιζω σε μεγαλη οθονη και με καλο ηχο ετσι αγορασα ενα sony ραδιο-κασετο-καφετιερα θυμασται αυτα με τα εκατομυρια φωτακια και μια 21 ιντσων grundig (αν δεν κανω λαθος)
Αυτο ηταν,ειχα κολλησει!!!!
Επισης σας καθιστω υπευθυνους για την πρωτη μου επαφη με hd,και τη χαρα που πηρα οταν ειδα τα πρωτα videakia στην τοτε super wow 32 sharp aquos!!!!! (5-6 χρονια πριν)
Δεν εχω λυπηθει ουτε μια δραχμη-ευρω και δεν εχω μετανιωσει ουτε για ενα λεπτο του χρονου που αφιερωσα!
 

Μηνύματα
5.401
Reaction score
1
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

Δεν μπορώ να πω ότι είχα ποτέ το μικρόβιο του Home Cinema.Απλά μου αρέσει να βλέπω τις ταινίες μου με την ησυχία μου, με τσιγαράκι ουισκάκι κλπ να χαλαρώνω.
Η αρχή έγινε το 2002 με μιά πενηντάρα οπίσθιας προβολής της Samsung, 5.1 ηχεία της Crystal Audio τα system 6 με το ανάλογο subwoofer, ένα DVD player της Pionner και έναν ενισχυτή Pionner VSX-D511...
Για μένα ήταν ότι καλύτερο είχε η τεχνολογία (αφού είμαι άσχετος) :142: μέχρι πριν δυό μήνες που χάλασε η τηλεόραση και κρίθηκε ασύμφορη η επισκευή της, στο καπάκι χάλασε και το DVD player :141: οπότε και αντικαταστάθηκαν με μία LG full HD και ένα blu ray player της Sharp...και τότε τα είδα όλα ανάσκελα :142: ...
Τα ηχεία και ο ενισχυτής παραμένουν τα ίδια, αν και ίσως πάρω έναν καινούριο για τα νέα φορμά του ήχου...οπότε σε καμιά δεκαριά χρόνια οι επόμενες αλλαγές :137: .
 

Μηνύματα
30
Reaction score
4
Απάντηση: Πως,Ποτε,Γιατι,Απο Που,Απο Ποιον κολλησατε το μικροβιο του Ηome Cinema?

σαν βρεφος οι πρωτες μου λεξεις ηταν:μπαμπα,μαμα,λαλα:103:ε...αυτο ηταν !!!για να κοιμηθώ επρεπε να ακουω μουσικη!
πρωτη επαφη με σινεμα;... οταν ειμουν 7-8 χρονών στη Γερμανια με τo star wars και king kong.
η ασθενεια αυτη δεν εχει γιατρειά.:609:
 


Μηνύματα
1.768
Reaction score
2.803
Εγώ κόλλησα το μικρόβιο από παλιά περιοδικά που μου έδιναν αλλά και καινούργια ενώ σε αυτό το site έμαθα αρκετά που δεν ήξερα και που δεν έλεγαν και τα περιοδικά, επίσης στο πρώτο post τι σόι DVD είναι αυτό που έβγαζε 1080.. μη που πέσουν τα μαλλιά από τώρα είναι κρίμα... :p
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Πες και άλλα, μην σταματάς!!!
Αν βρεθεί το παλιό εκείνο νήμα, που νομίζω ότι λέει το πως κολλήσαμε το μικρόβιο ή κάπως έτσι, θα δω αν έχω γράψει κάτι εκεί, για να το συνεχίσω. Αλλιώς θα το πιάσω από την αρχή
Έδωσα μιαν υπόσχεση σε διπλανό νήμα, σε απάντηση του φίλου jpaudio, έτσι όπως την παραθέτω πιο πάνω. Και επειδή έκανε τον κόπο να βρει ο Χάρης το παρόν νήμα και είχε την ευγένεια να μου το θυμίσει και να το επαναφέρει στην επικαιρότητα. είπα να τηρήσω την υπόσχεσή μου, συνεχίζοντας από εκεί που είχα μείνει στο πρώτο μου ποστάρισμα, αφού στα επόμενα δύο, που εξηγώ την είσοδό μου στο Home Cinema, παραλείπω σημαντικές ενδιάμεσες περιόδους μου, που συνδέονται με την τρέλα μας.

Πάμε, λοιπόν.

Μετά την απόκτηση του Akai M9 και του ραδιοενισχυτή SX-440 της Pioneer, μαζί με τα ηχειάκια της, η συνέχεια στις "αναβαθμίσεις" ανακόπτεται αναγκαστικά για περίπου δυόμισι χρόνια, λόγα στρατιωτικής θητείας στο πολεμικό ναυτικό. Απολύθηκα τον Ιούλιο του 1971 και σε λίγο μπαρκάρισα δεύτερος (για πρώτη φορά) σε ένα παλιό γκαζάδικο. Έμεινα σ' αυτό περίπου έξι μήνες, όσο να μου βγει η ψυχή από το στόμα [Παρένθεση: κυριολεκτικά μου είχε βγει η ψυχή από το στόμα σ' εκείνο το γκαζάδικο, κατασκευής του 1937 (!!!) παρακαλώ, και οι περίπου έξι μήνες που παρέμεινα πάνω του ήταν πάρα πολλοί. Εγώ - και άλλοι συνάδελφοι, βέβαια - λιώναμε καθημερινά στο μηχανοστάσιο, καμιά φορά μέχρι και 20 ώρες το 24ωρο, για να ταξιδεύει ένα πλωτό φέρετρο και να παρέχει πλούσια κέρδη στον Ωνάση).

Ξεμπαρκάρισα τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου και τον Γενάρη του 1972 ξαναμπαρκάρισα σε ένα σύγχρονο φορτηγό, στο οποίο έμεινα περίπου 15 μήνες. Εκείνο το βαπόρι έκανε ταξίδια κυρίως μεταξύ Αμερικής και Ιαπωνίας, χωρίς να λείπουν και κάποια ενδιάμεσα στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές της Ασίας. Όταν ξεμπαρκάρισα, ήμουν στην Αμερική, αν δεν κάνω λάθος, μάλλον στη Νέα Ορλεάνη, από όπου θα πετούσα για τη Νέα Υόρκη και από εκεί για την Ελλάδα. Στο ξεμπάρκο μου μάλιστα, ζήτησα από τον αξιωματικό του Immigration (υπηρεσία μετανάστευσης) να μου χορηγήσει βίζα λίγων ημερών για να μείνω στη Νέα Υόρκη για δυο-τρεις μέρες, γιατί ήθελα να αγοράσω κάποια πράγματα. Πράγματι, έμεινα σε ένα ξενοδοχείο δυο-τρεις μέρες και έκανα κάποια αναγκαία ψώνια, ανάμεσα στα οποία ήταν:
- Ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής, το μοντέλο 1060 της Marantz
- Ένα πικάπ AR (το κλασσικό AR XA Turntable, που αναφέρω και στο διπλανό νήμα για τα πικάπ απευθείας οδήγησης), μαζί με μια κεφαλή Shure M91ED
- Ένα ζευγάρι ηχεία KLH, το μοντέλο 17
- Ένα κασσεττόφωνο (deck) της Teac, το μοντέλο A-170, το οποίο το δώρησα στον αδελφό μου.

Όλα αυτά τα έφερα στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας το πρώτο μου ηχητικό σύστημα κατά ένα επίπεδο παραπάνω. Φυσικά, οι πρώτες ακροάσεις από τα ηχεία της KLH και τον ολοκληρωμένο της Marantz, ιδιαίτερα με τα πρώτα μου βινύλια, παιγμένα πάνω στο πικάπ της AR, δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές του πρώτου "εισαγωγικού" μικρού συστήματος με τον φτωχό ραδιοενισχυτή της Pioneer και τα μικρά της ηχειάκια.

Δείτε τις εικόνες τους:

Marantz Integrated Amplifier, Model 1060

1060_front.jpg


AR XA Classic Turntable

AR-XA_1-1.jpg


Shure M91ED + Stylus

Sure M91ED + N91ED.jpg


KLH Model Seventeen Speakers

KLH 17.jpg


Teac A-170 Cassette Deck

A170 Cassette Deck.jpg

Εδώ σταματάω για σήμερα, αφενός γιατί η πλατφόρμα δεν μου επιτρέπει το ανέβασμα περισσότερων εικόνων και αφετέρου γιατί υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρω σε πέρας.

Η διήγηση θα συνεχιστεί σε επόμενο ποστάρισμα, όπου θα ανεφερθώ στις περαιτέρω αναβαθμίσεις που έκανα με την πάροδο του χρόνου. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε επόμενες χρονικές περιόδους τη θέση τους στο σπίτι μου βρήκαν:
- Ο ραδιοενισχυτής JR-S300 της JVC
- Ένα ξευγάρι ηχεία, ιδοκατασκευή δική μου, με drivers και crossover της Philips, αγορά από το τότε γνωστό Κέντρο Μεγαφώνου στην Κάνιγγος
- Δυο κασσεττόφωνα (deck) της JVC.
- Μια φορητή κινηματογραφική μηχανή λήψης φιλμ Super 8 της Canon
- Μια ομιλούσα μηχανή προβολής φιλμ 8 mm της Elmo.
- Ένα Video της JVC, φορητό και διαιρούμενο, με ξεχωριστη τη μονάδα του οδηγού εγγραφής και αναπαραγωγής και τη μονάδα του τηλεοπτικού δέκτη.
- Μια φορητή βιντεοκάμερα της JVC, "πακέτο" με το παραπάνω Video, που ήταν μόνο κάμερα και συνδεόταν με καλώδιο στο Video, ένα ζευγάρι που λειτουργούσε αναγκαστικά ως ενιαίο σύνολο.
- Μια 29άρα έγχρωμη τηλεόραση Sony, που αντικατέστησε την πρώτη έγχρωμη τηλεόραση που είχε μπει στο σπίτι μου, μια φτωχή Hitachi 21 ιντσών.

Μετά από αυτά, άρχισα πια να αναβαθμίζω το σύστημα, περνώντας με άλλου είδους συσκευές και ηχεία στην περιοχή του Hi-End, αλλά και αυτή είναι μια ιστορία για μελλοντική διήγηση.

Καλημέρα.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.710
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top