Στήσιμο νέου συστήματος 5.1 με προοπτική για atmos 5.1.4 σε μερικούς μήνες - Γνώμες




Μηνύματα
34
Reaction score
33
Καλή δύναμη σε αυτό που πας να κάνεις.
Στα πολύ γρήγορα γιατί ειμαι και από κινητο.
Στο μπατζετ που εχεις δεν στήνεται σύστημα σύμφωνο με τις προδιαγραφες.
Από οτι γράφτηκε πιο πριν το πιο σημαντικό ήταν το εξης


Αν ψάχνεις στάθμες αναφορας θα πας by the book και θα σου έλεγα άκου τυφλά τι σου λένε αυτοί που το έχουν κάνει για να μην χάσεις λεφτά αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα λεφτά σε πρώτο χρόνο μην τους ακούς καθόλου.

Τώρα το πιο πιθανό είναι να αναρωτιέσαι σε τι στάθμες να παίξεις για να είσαι ικανοποιημένος.Ψαξε την απάντηση σε αυτό ερώτημα πρώτα. Με οτι εχεις βάλτο εκεί που ακούς και μέτρα έστω και με το κινητο, πρόχειρα. Θες παραπάνω; Ακούς μόνος σου; Αν όχι, ο διπλανός σου θέλει να ακουει παραπάνω ή βάζει φρένο. Με κάποιο τρόπο απάντησε σε αυτό θέμα.

Γιατί, για παράδειγμα, ενδεχομένως να απολαμβάνεις τις ταινίες σου και. Με τη στάθμη που θα παίζει ένα 6,5ιντσο. Και 7 Yamaha hs7 κάνουν 1400 ευρώ περίπου. Όποτε είσαι εντός μπατζετ (μάλλον...αφήνω τα υπόλοιπα για ενισχυτή με pre outs πιθανότατα μτχ και το sub αφού το πήρες ήδη στο βάζω εκτός...ή τραβά βαλές48 δόσεις για τον avr και έκλεισες).
Μια αλλη προσέγγιση είναι οτι ναι μεν δεν ξέρω πόσο δυνατά θέλω να ακούω αλλά παω σε μια τέτοια λύση γιατί μέχρι εκεί με φτάνουν τα χρήματα μου. Δεν είναι κακό. Μα θα σου πουν οτι πετάς λεφτά και μετά θα θες τα αλλά τα σωστά και πάει λέγοντας...ΟΚ μην κάνεις τιποτα τοτε και περίμενε να μαζέψεις τα λεφτά!
Εγώ που ήμουν σε αντίστοιχη φάση προτίμησα να το στήσω όπως κι όπως και να βλεπω τις ταινίες μου ένα κλικ καλύτερα από οτι τις εβλεπα οταν ήμουν με 2 ηχεια.
Ετσι από τη μια απολάμβανα και από την αλλη αποκτούσα εμπειρία χρήσης του συστήματος. Με τον καιρό οταν το ζεις το σύστημα και φεύγει και ο πρώτος ενθουσιασμός αναγνωρίζεις καλύτερατο που τελειώνει. Εκεί τοτε είναι πιο σαφές το ερώτημα «θέλω κάτι παραπάνω;» και «έχω τη δυνατότητα να το πληρώσω;, «θα ακούω ένα κλικ καλύτερα ή θα κάνω μια τρύπα στο νερό;»
Κάπως έτσι κινήθηκα και αντικατέστησα καποια στιγμή την μπροστινή μου τριάδα (που ήταν 3 Yamaha hs7 όπως και τα υπόλοιπα 6, και όχι με το presonus E66 που δείχνει η φωτογραφία πιο πάνω....ήταν δοκιμη και δεν είχαν ταιριάξει μεταξύ τους, σημαντικό στοιχείο η ομοιογένεια έστω στα 3 μπροστά αν όχι σε όλα) με 3 παθητικά ηχεια «χρεπια» B&W (δεν θυμαμαι κωδικούς τώρα) τα οποία όμως ναι μεν παθητικά αλλά 5πλασιας τιμής το καθένα από το Yamaha, με 2x6,5 το κεντρικό και από 1 7αρι τα L-R, ίδιας σειράς, που παίζουν καλύτερα από τα προηγούμενα και μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα αν ποτέ αξιωθώ και αγοράσω 3 τελικούς να οδηγηθούν πολύ καλύτερα από οτι τα οδηγεί ο avr τώρα.

Όλα αυτά εις γνώση μου οτι δεν θα ήταν ολοκληρωμένη η αλλαγή, οτι θα έχανα πιθανά σε ομοιογένεια (τελικα δεν ήταν πολύ τραγικό αυτό) και βέβαια με το δεδομένο οτι τα βρήκα σε εξαιρετική τιμή και κατάσταση σε αγγελία και τα πήρα.
Το κυριότερο όμως ήταν και είναι πως γνώριζα με σιγουριά πλέον οτι στις σταθμες που παρακολουθώ ταινίες κάθε βράδυ τα παραπάνω (και αλλά πολλά που λείπουν για να θεωρηθεί το σύστημα τεχνικα ενδιαφέρον) δεν θα με ενοχλήσουν. Απεναντίας η καθαρότητα των διαλόγων που βγάζει το παθητικό χρεπι της B&W μπροστά με εντυπωσιάζει κάθε μέρα ακόμα και σήμερα.
Αυτη είναι η δικη μου εμπειρία και ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη.
Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Πολύ χρήσιμη και νομίζω βάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Αυτό σκέφτομαι κι εγώ, οτι δεν θέλω σύστημα αναφοράς με τρελές στάθμες γιατί έχω και γείτονες που θέλω να τους λέω καλημέρα! Και φυσικά προέρχομαι από logitech ηχεία των 100€. Οπότε η διαφορά είναι χαώδης και με υπερκαλύπτει σε όσα ηχεία άκουσα.

Σκέφτομαι και το άλλο. Πάω τώρα σε κάποιο σετ με παθητικά κάνα 800αρι και βλέπω αν με ικανοποιούν. Αν με καλύψουν, γλυτώνω τα παραπάνω χρήματα των ενεργών και ακριβότερων. (Γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να με καλύψουν και τελικά έτσι θα γλυτώσω χρήματα.) Αν δω ότι γλυκαίνομαι και θέλω περισσότερο, τα πουλάω στο μέλλον και δίνω περισσότερο χρήμα για να ανέβω επίπεδο. Νομίζω έτσι θα δουλέψει καλύτερα για μένα η φάση αφού δε θέλω τρελές εντάσεις και μιλάμε και για σαλόνι όχι δωμάτιο προβολής. Αυτά τα λέω πριν ακούσω ενεργά όμως, σύντομα θα ακούσω και θα επανέλθω για το αν συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη! :)
 


Μηνύματα
34
Reaction score
33
Να σας πω επίσης ότι χθες παρέλαβα το Sub!!! Εντάξει θηρίο! Και επειδή, έτσι που το ψειρίζω με τα ηχεία, δεν κρατιόμουν να το βλέπω να κάθεται λες και είναι έπιπλο... το σύνδεσα μαζί με τα logitech!! :D Με παίδεψε το ρημάδι μέχρι να τα καταφέρω αλλά τα κατάφερα!
Αλλη φάση, τρίζουν τα πάντα μέσα στο σπίτι! χαχαχα
 
Last edited:



Μηνύματα
2.377
Reaction score
3.578
Πουθενά, χαμηλότερη τιμή 902, χωρίς έξοδα αποστολής και κάτι ψιλά λόγω διαφοράς φπα στο Amazon.de
 


Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
lazgan

θα ελεγα να παρεις τον 4500 (θαχεις ολα τα audio formats....atmos-dts-x -auro3d-imax)
.....ειναι και καλυτερος απο τον 3600 γενικα...

απο ηχεια κατσε να δω ....
νονιζω οτι τα Klipsch rp 600 κεντρικο και LR εισαι οκ
....πισω τα 500

ενα sub ακομα ιδιο.... ναχεις 2 δλδ μπροστα και εισαι οκ .......

για πανω υψους 4 τα ιδια ηχεια......600 για μπροστα και 500 για πισω.....
.....αν μπορεις βαλε ολα ιδια παντου......

σουπερ θα εισαι.....;)

 
Last edited:

Μηνύματα
34
Reaction score
33
Να κάνω μια ψιλο-άσχετη ερώτηση;
Τον 3600Η που τον βρίσκεις 500;;;
Δεν τον βρήκα 500. Το 500αρικο που έλεγα αν αξίζει, ήταν η διαφορά από τον 2600Η. ;)
lazgan

θα ελεγα να παρεις τον 4500 (θαχεις ολα τα audio formats....atmos-dts-x -auro3d-imax)
.....ειναι και καλυτερος απο τον 3600 γενικα...

απο ηχεια κατσε να δω ....
νονιζω οτι τα Klipsch rp 600 κεντρικο και LR εισαι οκ
....πισω τα 500

ενα sub ακομα ιδιο.... ναχεις 2 δλδ μπροστα και εισαι οκ .......

για πανω υψους 4 τα ιδια ηχεια......600 για μπροστα και 500 για πισω.....
.....αν μπορεις βαλε ολα ιδια παντου......

σουπερ θα εισαι.....;)

Για τον ενισχυτή μάλλον έχεις δίκιο! Κοίταγα σε μικρότερους και δεν είχα σκεφτεί ότι αφού παίζει να καταλήξω στον 3600 τελικά, ίσως αξίζει ο 4500. Στο μόνο που υστερεί ο 4500 είναι το HDCP 2.2 το οποίο λογικά δε με πολυενδιαφέρει. Το eArc λέει ότι το παίρνει με αναβάθμιση firmware οπότε κομπλέ.

Βέβαια όσο το ψάχνω και καταλήγω σε ακριβότερο ενισχυτή σκέφτομαι: Μήπως αξίζει να περιμένω μερικούς μήνες που θα ανακοινωθούν τα νέα μοντέλα, να πέσει η τιμή τους;; Ή τσάμπα θα περιμένω;;

Για τα ηχεία να σας πω ότι πήγα τελικά και άκουσα ενεργά! Δεν κατάλαβα ιδιαίτερη διαφορά από τα παθητικά που μου άρεσαν. Ίσα ίσα τα παθητικά μου φάνηκαν ότι είχαν λίγο πιο γλυκό ήχο. Σίγουρα παίζουν πολλά ρόλο αφού η πηγή στα ενεργά ήταν από youtube οπότε δεν άκουσα σωστά αυτό που έπρεπε. Άλλά τα συμπεράσματά μου τα έβγαλα και με βλέπω για παθητικά να γλυτώσω κανα φράγκο!

Τα RP δεν κατάφερα να τα ακούσω ακόμα.
Το καλό είναι ότι δεν βιάζομαι, αφού κουτσά στραβά την κάνω τη δουλειά μου, οπότε πιθανόν να καταφέρω να τα ακούσω κι αυτά.
 
Last edited:



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.326
Μηνύματα
2.858.603
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top