Συμβουλές βελτίωσης (ζητούνται)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
leandros καλησπέρα.
Θα ήθελα παρά πολύ να μου πεις τι πρέπει να αγοράσω εγώ για να ακούσω βινύλιο αντίστοιχα με τα ψηφιακά αρχεία που έχω η και καλύτερα.....( να σου πω πως έχω aurender και roon για τον υπολογιστή και συνδρομές σε Spotify,tidal,και gobuz)
Δηλαδή τι πικαπ τι phono τι καλωδια και τι άλλο δεν ξέρω ( εσυ ξέρεις ) και πιο είναι το κόστος ...
Η επιθυμία μου είναι αληθινή και δεν τρολαρω και γεννήθηκε από μια κουβέντα που είχα με κανα δυο ανθρώπους που εκτιμώ πολύ και οι οποίοι είναι λάτρεις του αναλογικού ηχου και μου είπαν ότι στο επίπεδο που είναι το στερεοφωνικό μου είναι κρίμα να μην ακούω βινύλιο.....
Στο ίδιο επίπεδο ηχου η και καλύτερο ( Δικαναλο πάντα ,όχι πολυκαναλο που είναι μια άλλη ιστορία ).

Να σου θυμίσω ότι έχω στην κατοχή μου ένα άριστο σαν καινούριο και ρυθμισμένο από επαγγελματία
technics 1200 mk2 με κεφαλή nagaoka mp110 και phono Edwards audio.( τα οποία και έχω στις αγγελίες προς πώληση )
Επειδή δε θα ήθελα να θεωρηθεί ότι πατροναρω συγκεκριμένο ντίλερ θα προτιμούσα να στείλω πμ, αν δε σε πειράζει!

P

PMC

Guest
Αυτοι οι φίλοι είναι άρρωστοι με τα πικαπ και πραγματικά έχω ακούσει ήχο από πικαπ πολύ καλό στο σπίτι του ενός .....παρά πολύ καλό μάλιστα. Χωρίς να μπορώ να συγκρίνω βέβαια.....
Post automatically merged:

Επειδή δε θα ήθελα να θεωρηθεί ότι πατροναρω συγκεκριμένο ντίλερ θα προτιμούσα να στείλω πμ, αν δε σε πειράζει!
Καλό θα ήταν να δουν όλοι το κόστος και τις επιλογές για να μπορούν να συγκρίνουν ....
Αν διαφωνείς ,στείλε πμ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Χαρά στο κουράγιο σας!
Μακαρι ολα τα πραγματα στη ζωη μας να χρειαζονταν το ιδιο "κουραγιο" οσο χρειαζεται το να παρεις ενα μολυβι και να γραψεις στο χαρτι "1" η "2".......πιο πολλα γραφω στην λιστα του σουπερμαρκετ καθε μερα....
Ευτυχως που δεν εχω το "κουραγιο¨σου ..... χαχαχα
Και πριν με ρωτησεις,ναι,κανω την σουμα αμεσως.

Αν μας πει και ποσο που θελει να ξοδεψει, "πατροναρω" εγω που μενω αλλου,κανενα προβλημα ,η μηπως ολα τα προτεινουμε ολοι με ΠΜ :)

Reaction score
7.052
Μακαρι ολα τα πραγματα στη ζωη μας να χρειαζονταν το ιδιο "κουραγιο" οσο χρειαζεται το να παρεις ενα μολυβι και να γραψεις στο χαρτι "1" η "2".......πιο πολλα γραφω στην λιστα του σουπερμαρκετ καθε μερα....
Ευτυχως που δεν εχω το "κουραγιο¨σου ..... χαχαχα
Και πριν με ρωτησεις,ναι,κανω την σουμα αμεσως.

Αν μας πει και ποσο που θελει να ξοδεψει, "πατροναρω" εγω που μενω αλλου,κανενα προβλημα ,η μηπως ολα τα προτεινουμε ολοι με ΠΜ :)
Το χαρά στο κουράγιο σας δεν το έγραψα εγώ πάντως:p
Μπερδευτήκαμε!!:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.819
Αυτοι οι φίλοι είναι άρρωστοι με τα πικαπ και πραγματικά έχω ακούσει ήχο από πικαπ πολύ καλό στο σπίτι του ενός .....παρά πολύ καλό μάλιστα. Χωρίς να μπορώ να συγκρίνω βέβαια.....
Θα τα πούμε με πμ, εδώ ειναι θρεντ ρυθμίσεων

Reaction score
7.052
leandros καλησπέρα.
Θα ήθελα παρά πολύ να μου πεις τι πρέπει να αγοράσω εγώ για να ακούσω βινύλιο αντίστοιχα με τα ψηφιακά αρχεία που έχω η και καλύτερα.....( να σου πω πως έχω aurender και roon για τον υπολογιστή και συνδρομές σε Spotify,tidal,και gobuz)
Δηλαδή τι πικαπ τι phono τι καλωδια και τι άλλο δεν ξέρω ( εσυ ξέρεις ) και πιο είναι το κόστος ...
Η επιθυμία μου είναι αληθινή και δεν τρολαρω και γεννήθηκε από μια κουβέντα που είχα με κανα δυο ανθρώπους που εκτιμώ πολύ και οι οποίοι είναι λάτρεις του αναλογικού ηχου και μου είπαν ότι στο επίπεδο που είναι το στερεοφωνικό μου είναι κρίμα να μην ακούω βινύλιο.....
Στο ίδιο επίπεδο ηχου η και καλύτερο ( Δικαναλο πάντα ,όχι πολυκαναλο που είναι μια άλλη ιστορία ).

Να σου θυμίσω ότι έχω στην κατοχή μου ένα άριστο σαν καινούριο και ρυθμισμένο από επαγγελματία
technics 1200 mk2 με κεφαλή nagaoka mp110 και phono Edwards audio.( τα οποία και έχω στις αγγελίες προς πώληση )
Έχουμε εδώ στο νησί ένα δυνατό παίχτη με βινύλιο.
Ένα τέταρτο είναι το φέρυ;)
Γράφει και στο φόρουμ, αν θες κανονίζω το προξενειό:p:p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το χαρά στο κουράγιο σας δεν το έγραψα εγώ πάντως:p
Μπερδευτήκαμε!!:D
Εχεις δικιο , ο Wizzy το ειπε......τωρα πως εκανα quote τον Wizzy και βγηκε το δικο σου ονομα, δεν εχω ιδεα....χαχαχα
WIZZYYYYYYYYYY για το κουραγιο σου λεω :laugh:

Χαρά στο κουράγιο σας!
Αν ειναι δυνατον........χαχαχαχαχα

P

PMC

Guest

Λοιπόν ...μου έστειλε πμ ο λεανδρος και πραγματικά είχα μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη στην απάντηση του γιατί ο φίλος που ανέφερα πριν πως ήταν ο άνθρωπος που μου είπε πως είναι κρίμα να μην ακούω βυνίλιο είναι ο ίδιος Για τον οποίο μου μίλησε και ο λεανδρος.
Λοιπόν ακούστε μια ιστορία....
Όταν εψαχνα να πάρω ηχεία είχα έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο....
Ένας φίλος που είχα επισκεφτεί είχε τα ίδια Ηχεια με αυτά που έχω εγώ, στο σπίτι του....( τα μεγάλα με τις βάσεις όπως τα έχω εγώ σπίτι μου) σε άλλο χρωμα ...
Άκουγε μόνο βυνίλιο . Άπειρα βυνίλια σε ένα τεράστιο σαλόνι απ άκρη σ άκρη γύρο γύρο... .( προφανώς κάνανε και διάχυση στον χώρο ) το πικαπ που είχε ήταν αρχαίο. Η Κεφαλή κοετσου! Η συμπεριφορά του στο πικαπ και στους δίσκους λες και πρόκειται για ιερά πράγματα. Ολόκληρη ιεροτελεστία η ακρόαση ενός και μόνο τραγουδιού...
Ακούσαμε μόνο βυνίλιο φυσικά και διάλεγα δίσκους που τους ήξερα καλά ώστε να μπορώ να συγκρίνω όσο μπορούσα.
Θυμάμαι τον δίσκο του Andrew Lloyd Webber το φάντασμα της όπερας....με τον συγκεκριμένο δίσκο είχαμε φάει κόλλημα οικογενειακός . Φανταστείτε ότι η μικρή μου κόρη τραγούδαγε όλα τα τραγούδια απέξω....
Λοιπόν δεν είχε καμία σχέση με ότι είχα ακούσει σε cd η Spotify η οτιδήποτε άλλο....ήταν κάτι άλλο ,κάτι διαφορετικό κάτι που δεν το είχα ξανακούσει ....
Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερο η χειρότερο . Έλειπαν πολλά από αυτά που άκουγα σπίτι μου...
Σίγουρα μου άρεσε ομως Ήταν διαφορετικό παρόλο που ακούσαμε τον ίδιο δίσκο που είχα και εγώ σε cd.

Τι θέλω να πω ....
Μην αφορίζουμε το βυνίλιο . Είναι μαγικό .
Κάποιοι μπορεί να μην το γουστάρουμε για χίλιους δυο λόγους όμως είναι κάτι άλλο ....κάτι διαφορετικό.
Στο πολύ υψηλό επίπεδο ( δεν συγκρίνεται πιστεύω εγώ με τα ψηφιακά σε αληθοφάνεια η σε σύστημα με σαμπ και ισοσταθμιση ) μπορεί να είναι πολύ αρεστό. Τα ακριβά βυνιλιακα έχουν υπέροχο ήχο και ας υστερούν σε πολλούς τομείς .

Reaction score
7.052
Γιάννη θα διαφωνήσω σε ένα σημείο μόνο. Γιατί και εγώ είχα την ίδια άποψη με εσένα ( ότι υστερούν σε κάποια σημεία ).
Δεν υστερούν πουθενά φθάνει να έχουν στηθεί σωστά. Και το ακριβό είναι σχετικό. Ξέρεις πολύ καλά πόσο στοιχίζει ένα καλό ντακ. Οι τιμές λοιπόν για να ακούσεις εξωπραγματικά καλά μέσω βινυλίου είναι πολύ βατές. Υπερβολικά βατές σαν τιμές. Όρεξη και χρόνο να ασχοληθεις θέλει.
Αν κάποτε ταιριάξει και έρθεις να ακούσεις στον φίλο θα καταλάβεις τι εννοώ :) :)

P

PMC

Guest
Γιάννη θα διαφωνήσω σε ένα σημείο μόνο. Γιατί και εγώ είχα την ίδια άποψη με εσένα ( ότι υστερούν σε κάποια σημεία ).
Δεν υστερούν πουθενά φθάνει να έχουν στηθεί σωστά. Και το ακριβό είναι σχετικό. Ξέρεις πολύ καλά πόσο στοιχίζει ένα καλό ντακ. Οι τιμές λοιπόν για να ακούσεις εξωπραγματικά καλά μέσω βινυλίου είναι πολύ βατές. Υπερβολικά βατές σαν τιμές. Όρεξη και χρόνο να ασχοληθεις θέλει.
Αν κάποτε ταιριάξει και έρθεις να ακούσεις στον φίλο θα καταλάβεις τι εννοώ :) :)

Το βυνίλιο το έχω γνωρίσει και το έχω προσπαθήσει αρκετά.
Το έχω αποκλείσει για μένα για πολλούς λόγους .
Δεν μου ταιριάζει.
Ανήκει στο παρελθόν γιατί είναι δυσχρηστο, γιατί είναι ευαίσθητο , γιατι για να ακούσεις σχετικά καλά είναι ακριβό, θέλει μεγάλο χώρο για τους δίσκους που στα σπίτια μας δεν έχουμε ,δεν έχει το δυναμικό εύρος που έχει το sacd , δεν μπορείς να το διαχειριστείς , να προσθέσεις σαμπ ( που είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση ), να κανείς ισοσταθμιση που είναι απαραίτητη.....,
Το πικαπ είναι καλό αν είσαι γεροντάκι να σηκώνεσαι για να αλλάξεις πλευρά να κινηθεί και λίγο το αίμα......

Έχει όμως μια ιστορία στην μουσική αναπαραγωγή που ως χομπίστες οφείλουμε να σεβόμαστε ....

P

PMC

Guest
Αν ακούσουμε ένα κορυφαίο βινιλιακο και ένα κορυφαίο ψηφιακό σύστημα δίπλα δίπλα πιστεύω πως όλοι θα διαλέξουμε το δεύτερο.
Το πικαπ έχει φασαρία ....έχει ατμόσφαιρα που είναι τονισμένη εξαιτίας του ίδιου του μέσου.
Το ψηφιακό έχει ....ησυχία .

Reaction score
7.052
Το βυνίλιο το έχω γνωρίσει και το έχω προσπαθήσει αρκετά.
Το έχω αποκλείσει για μένα για πολλούς λόγους .
Δεν μου ταιριάζει.
Ανήκει στο παρελθόν γιατί είναι δυσχρηστο, γιατί είναι ευαίσθητο , γιατι για να ακούσεις σχετικά καλά είναι ακριβό, θέλει μεγάλο χώρο για τους δίσκους που στα σπίτια μας δεν έχουμε ,δεν έχει το δυναμικό εύρος που έχει το sacd , δεν μπορείς να το διαχειριστείς , να προσθέσεις σαμπ ( που είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση ), να κανείς ισοσταθμιση που είναι απαραίτητη.....,
Το πικαπ είναι καλό αν είσαι γεροντάκι να σηκώνεσαι για να αλλάξεις πλευρά να κινηθεί και λίγο το αίμα......

Έχει όμως μια ιστορία στην μουσική αναπαραγωγή που ως χομπίστες οφείλουμε να σεβόμαστε ....
Οι γέροντες συνήθως είναι και οι σοφότεροι αλλά δεν έχει να κάνει , εγώ απλά αναθεωρώ συνεχώς έχοντας μόνο προσωπική εμπειρία και όχι από αυτά που λένε οι άλλοι και να σου πω την αμαρτία μου πιτσιρικάς είχα κάψα με αυτά, τώρα έχωσα στο ψηφιακό λόγω των χίλιων μύριων ευκολιών.
Αλλά όταν πραγματικά θέλω να Ακούσω θα πάω στο φιλαράκι που σου είπα πριν ;)

Reaction score
30.455
το να μην έχει τοπ πικαπ κλπ κλπ και να θες να ακούσεις τα βινύλια που έχεις από παλιά
Μια παρατήρηση μόνο. Δεν εμπίπτεις σε αυτή την περίπτωση γιατί έχεις τοπ πικάπ. Το mk2 είναι το πιο τεχνολογικά άρτιο και αξιοπιστο κομμάτι στο σύστημα σου. Και άσε τους Λεανδρους να τραγουδάνε νομίζοντας πως με δεκαπλασιας αξίας πικάπ θα πάρουν κάτι σημαντικά καλύτερο σαν αποτέλεσμα.
Το αδικουσες με τη Stanton, δε διάβασα όλο το θρεντ όμως για να δω αν την άλλαξες τελικά.

Reaction score
4.250
Υπαρχει μια επιπροσθετη δυσκολια για το βινυλιο.
Το να διαβασει η κεφαλη στο αυλακι του βινυλιου πολύ μεζεμενη πληροφορια, όπως πχ μια μεγαλη ορχηστρα κλασικης μουσικης.

Όμως παρολαυτα, είναι εκπληκτικο πως αυτή η ξεπερασμενη τεχνολογια εξακολουθεί κι ακούγεται παρα πολύ καλα.

Σου δινει την δυνατοτητα να εχεις ένα κόσμημα στο σπιτι (αρκει να επενδύσεις σ αυτο) που διεγειρει τις αισθήσεις και μονο που το βλέπεις. Αν δεν εχεις βαλει στοχους να κανεις πρωταθλητισμο στον ηχο και δεν σε πειραζει το να σηκώνεσαι κάθε λιγο να γυρνας το δισκο, καποιες φορες το χρατς χρουτς και καποιος θορυβος (εστω και πολύ ελαφρυς), να προσεχεις το βαρος και το μονίμως σωστο στησιμο του πικαπ, τοτε μια χαρα μπορει να απολαμβανεις τη μουσικη σου.

Δεν θα μπορουσα να συστησω σε καποιον νέο με απαιτησεις στον ηχο να ξεκινησει με πικαπ, ουτε και με λυχνίες. Αλλα κι αν αποφασισει να το κανει δεν θα τον κατακρινω αλλα θα προσπαθήσω να τον βοηθησω με ότι γνωρίζω.

Αυτό όμως που δεν μ αρεσει είναι αν καποιος του φανει ότι κατι παιζει καλυτερα να το παιζει αυτόματα επιστήμονας ενώ οι γνωσεις του για το αντικειμενο είναι ελάχιστες και στηρίζεται αποκλειστικα στα χρυσα αυτια του. Ετσι από απλο κοσμο εχω ακουσει ένα σωρο μπουρδες, ποσο πιο ωραια επαιζε το βινυλιο και να πανε να σου εξηγησουν με επιχειρηματα που ουτε και οι ιδιοι καταλαβαινουν τι είναι αυτά που λενε.

Ο Χατζησταμου (Athens Pro) πολύ ωραια ειχε περιγραψει εδώ στο φορουμ το δικο του πικαπ στο σπιτι. Εχοντας μια συλλογη αγαπημενων δισκων στο σπιτι του ακουει κι απολαμβανει την μουσικη απο το βινυλιο. Εχει προσεξει οσο μπορει το συστημα. Συγκριτικα με το ψηφιακο, ενδεχομένως οι διαφορες ειναι απειροελάχιστες. Στο στουντιο όμως δεν υπαρχει μετρο σύγκρισης. Εκει αποκαλύπτονται ολες οι αδυναμίες του αναλογικου.

Όμως η ερωτηση είναι ποσοι εχουν στο σπιτι τους την ποιοτητα και την φροντιδα ενός στουντιο? Απειροελάχιστοι. Ε λοιπον γι ολο αυτό τον κοσμο αν θελουν να ζησουν εστω και για καποιο διάστημα την εποχη του βινυλιου γιατι όχι. Κι αν καποτε χαλασουν το συστημα και θελουν να το κανουν ψηφιακο, δικα του ς τα λεφτα, πληρωσαν το χομπυ τους το απολαυσουν οσο ηθελαν και μετα πανε γι αλλα.

Reaction score
12.617
....και ντακάκι στα κάρβουνα!! :biggrin: :biggrin:
Ολόκληρο το σύστημά μου υστερεί έναντι άλλων που άκουσα τελευταία, αν παρατήρησες δεν τα πέταξα στα κάρβουνα, αλλά κράτησα τις εμπειρίες σαν αναφορά - στόχο για να φτάσω το δικό μου (κοντά) σε εκείνα τα δεδομένα.
Στη τελική, έχω και ένα καλό πικάπ ( ο μπαμπάκος να είναι καλά που μου το έκανε δώρο ) και επειδή υπάρχει και θεωρώ αμαρτία να το έχω να κάθεται, θα πάει για τη περιποίηση που του αρμόζει ( όπως γνωρίζεις ).

[/QUOTE]

Ούτε εγώ έχω διαφωνία ως προς το βινύλιο, αλλά το ψηφιακό είναι better vfm και σαφώς πιο ήσυχο απο το δεύτερο. Καλό είναι να μαθαίνουν οι νέοι ότι ο αναλογικός ήχος απαιτεί χρήμα. Τέλος, όντως έχοντας ακούσει βρώμικο δίσκο άκουσα λιγότερες πληροφορίες σε σχέση ακόμα και με το mp3 160kbps. Τέτοια χωρική πληροφορία δεν είχα ακούσει, πως να το κάνουμε. Στη Λέανδρος ένα απο τα χαρακτηριστικά είναι οι δεύτερες φωνές που τη συνοδεύουν. Ε, τόσο διαχωρισμένες οι φωνές δεν ακούστηκαν. Πως να το κάνουμε.
Η λύση μπορεί να είναι ένα πλυντήριο. Βέβαια. Πόσοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν πλυντήριο ή το σκέφτονται καν; Πόσοι που χτυπιούνται για την υπεροχή του αναλογικού ήχου έχουν σκεφτεί καν την αγορά του πλυντηρίου και πόσοι το έχουν ήδη;

• Like
Reactions: PMC

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Μια παρατήρηση μόνο. Δεν εμπίπτεις σε αυτή την περίπτωση γιατί έχεις τοπ πικάπ. Το mk2 είναι το πιο τεχνολογικά άρτιο και αξιοπιστο κομμάτι στο σύστημα σου. Και άσε τους Λεανδρους να τραγουδάνε νομίζοντας πως με δεκαπλασιας αξίας πικάπ θα πάρουν κάτι σημαντικά καλύτερο σαν αποτέλεσμα.
Το αδικουσες με τη Stanton, δε διάβασα όλο το θρεντ όμως για να δω αν την άλλαξες τελικά.
Χάρη το mkii είναι ένα εξαιρετικά αξιόπιστο πικάπ όπως σωστά λες, με φοβερό vfm, όχι όμως και τοπ σε επίπεδο ηχητικής απόδοσης.
Υπάρχουν δεκάδες καλύτερα πικάπ με πραγματικά ακουστες διαφορές από το mkii, μιας και πότε δεν ήταν στους στόχους της Technics η hiend απόδοση αλλά να παίζει απροβληματιστα στα ανά το κόσμο booth των djs.
Για το επίπεδο λοιπόν του υπολοίπου εξοπλισμού του Jiovanni, το mkii δεν έχει θέση στο ρακ του και σαφώς ούτε η nagaoka κεφαλή του που είναι μια αξιόλογη εισαγωγική mm κεφαλή.
Μπορεί όμως κάλλιστα να το κρατήσει σα δεύτερο, όταν θέλει να έχει " μουσική συνοδείας" και δε θέλει να χαλάει τη κύρια κεφαλή του πρώτου πικάπ...ως εκεί είναι οι δυνατότητες του mkii.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531
Εχεις δικιο , ο Wizzy το ειπε......τωρα πως εκανα quote τον Wizzy και βγηκε το δικο σου ονομα, δεν εχω ιδεα....χαχαχα
WIZZYYYYYYYYYY για το κουραγιο σου λεω :laugh:

Αν ειναι δυνατον........χαχαχαχαχα
Ήταν αργά κι ήσουν κουρασμένος, ε;:laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll